![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Canlılar evrimlerini dünyaya verdiğimiz zararlara ayak uydurarak devam ettirilerse, bu hiç sağlıklı bir evrim olmayacaktır. Mutasyona uğramış canlılar ortaya çıkacaktır. Verdiğimiz zararlar yüzünden hava kirliliği ve iklim koşulları yaşanılmayacak şekiller alıyor. Bu koşullarda evrim süreci ne kadar sağlıklı olarak devam edebilir ki? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Alıntı:
ayrıca bozulan koşullar yüzünden insan ırkı dahil bütün hominidler yeryüzünden silinse bile(ki şahsi inancım insan ırkının her halükarda çevresini kendine adapte edeceği, veya kendinin ona adapte olup hayatta kalacağıdır) yaşamaya devam eden bakterilerin birkaç milyar yıl sonra yeni bir akıllı hominid tür ortaya çıkarmayacağı ne malum? Alıntı:
evet, bu süreç bizim ve gelecek kuşaklar için acı verici olabilir, ancak unutmayalım ki acı stres yaratan bir etken, stres de insanı değişime zorlayan bir faktördür. ancak henüz dünya yaşanabilir bir halde olduğundan bunlar tamamen spekülasyon, ve bu olaylar çok uzak olmasa da çok yakın da değiller. dolayısıyla üzülmeye değmeyeceği kanısındayım. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu olayı ne kadar normal bir şeymiş gibi görüyorsunuz. O zaman insanoğulları dünyayı kirletmeye devam etsinler. Bu olayı öyle bir şekilde anlatıyorsunuz ki, panik yapmayın biz ne kadar kirletsekte evrim sayesinde dünyaya kendine yeni bir düzen oluşturucak. Belki bu olucak ama bu olay kitlesel ölümlere sebep olucak. Bunlarıda düşünmek gerekiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Alıntı:
Biz ne yaparsak yapalım, inanıyorum ki dünya üzerindeki yaşamı tamamen yok edecek düzeyde bir etki yapamayız. Eğer tanrı inancınız varsa kabul etmelisiniz ki yaşamı yaratma ve yok etme gücü sadece tanrıdadır. Eğer tanrıya inanmıyorsanız; zaten insanoğlunun mutlak güce ulaşamayacağını da kabul etmeniz gerekir. Biz altı üstü 100 küsür bin yıllık bir türüz ve açıkçası milyon yıllık türleri gerçekten yeryüzünden silebileceğimiz fikri bana inandırıcı gelmiyor. Alıntı:
Şimdi diyeceksiniz ki ya bunları sevenler? Eğer bir kişi içinde bulunduğu topluluğa gerek yeni aletler, gerek bir üretim, gerek de yeni genetik materyaller sunmuyorsa yaşamasının önemi yoktur diyorum. Birilerini sevmek ve sevilmek topluluğa manevi ve moral yönden katkıda bulunmaktır. Dolayısıyla bu kişiler bile o soy için değerlidir. Oysa veba örneğinde görüldüğü gibi, bence insanın yeni bir duruma adapte olurken, mevcut nüfusun büyük kısmının ölümü tamamen normal ve doğaldır ve yine söylüyorum, panik yapacak bir durum yoktur. Düzenleyen Emre İlhan : 28-02-2013 saat 16:54 Neden: İmlâ |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dünyada milyonlarca yıl yaşamış fakat biz insanlar yüzünden nesli tükenen canlılar vardır bunu unutmayınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnış bir yorum yapmadım sanırım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Alıntı:
Sevgili Flying imam Konuyla ilgili yazılanları ilgiyle okudum. Doğrusu biraz new age, biraz diyalektik ve biraz da (sanırım eğitiminle ilgili) dini görüşlerden edindiğin bilgilerden feyz aldık. Ancak bana sorarsan durum kafanda biraz karışmış. Evrim ve dinsel görüş yaradılış açısından birbirinden farklı açılardan bakarlar duruma. Şahsi fikrime gelince, türlerin yok olması, ki buna insan da dahildir, yaşadığımız şartlar altında ne yazık ki kendi kabahatimizdir ve bu konuda yaşadığımız sürece elimizden geleni yapmak zorundayız. "An" da yaşamak, yarın ya da bin yıl sonra ne olacağını umarsamamak değil, yaşadığın an içinde kontrolünü sağlamak ve kendinde, çevrende olan bitene mümkün olan en üst düzeyde duyarlı olabilmeyi becerebilmektir, derim. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|