agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz aşısı (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/7961.htm)

obahar 22-06-2014 11:45

gökhan bey ewet chandler ve pedro aşıladım. bu yaprağın üzerinden süren elinizle tuttuğunuz sürgünü kopartmak mı gerekiyor

TreeKing 22-06-2014 12:05

ya ben nereden yabancı çeşit bulacam cidden merak ediyorum göz aşısı yapmak istiyorum fakat elimde iyi yerli 1-2 cevizden başka şansım yok onlarda soğuk almadı diye yapmak istiyorum. Kaman cevizi yakın birtek onu da şimdi temin edemem aşılı tüplü almak istedim 20 liraymış, inceledim aşı yerini ama hiç birşey göremedim ben bu cinsleri tam olarak bulup kendim yetiştirmedikçe kimseye güvenemeyeceğim anlaşılan :(

gökhan07 22-06-2014 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obahar (Mesaj 1298338)
gökhan bey ewet chandler ve pedro aşıladım. bu yaprağın üzerinden süren elinizle tuttuğunuz sürgünü kopartmak mı gerekiyor

Sayın obahar, evet o boyunlu göz, chandlerde çok olmasada pedro da olacağını düşünüyorum. Bir kısmını kesin.

ömür-uşak 22-06-2014 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing (Mesaj 1298346)
ya ben nereden yabancı çeşit bulacam cidden merak ediyorum göz aşısı yapmak istiyorum fakat elimde iyi yerli 1-2 cevizden başka şansım yok onlarda soğuk almadı diye yapmak istiyorum. Kaman cevizi yakın birtek onu da şimdi temin edemem aşılı tüplü almak istedim 20 liraymış, inceledim aşı yerini ama hiç birşey göremedim ben bu cinsleri tam olarak bulup kendim yetiştirmedikçe kimseye güvenemeyeceğim anlaşılan :(

Size yakın bahçeleri araştırmanız lazım.Göz aşısı kalem aşısı gibi değil çok h assas.Size chandler pedro fernette dalı göndermek isterdim ama kırşehire gidene kadar kurur.Bizde bir bahçeden diğerine götürürken bile sıkıntı çıkıyor
Yinede arkadaşların fikrini alalım olursa kargo ile gönderebilirim.Kolay gelsin.

TreeKing 22-06-2014 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak (Mesaj 1298485)
Size yakın bahçeleri araştırmanız lazım.Göz aşısı kalem aşısı gibi değil çok h assas.Size chandler pedro fernette dalı göndermek isterdim ama kırşehire gidene kadar kurur.Bizde bir bahçeden diğerine götürürken bile sıkıntı çıkıyor
Yinede arkadaşların fikrini alalım olursa kargo ile gönderebilirim.Kolay gelsin.

doğru diyorsun abi fakat o cevizleri bilen yok bilen varsa uyanığın biri bana chandler ya da fernor derse :D ya onu çözeriz kolay ticarete dökerse kandırıyordur bana göre dökmüyorsa biliyordur doğrudur dediği ama ilk dediğim gibi burada Kaman cevizi haricinde bilinen yok gibi, diğer cinsler sonbahar erken donlarına dayanırmı ki acaba ncp nickli abi vardı ona bir sormam lazım bence :)

fındıkçı74 23-06-2014 21:58

İyi akşamlar nisan ayında yapmış olduğum çivili ve yarma kalem aşılarım çok hızhı geliştiler bir haftadır yağan yağmurlardan dolayı bahçelere uğrayamamıştım bugün bazı aşıların sürgünlerini ters dönerek burkulduğunu gördüm kalemlerde kallus oluşumu çok iyi olduğu kırılma yok bu sürgünleri burkulan yerden budasam nasıl olur acaba **** herek bağlayıp düzelirmi sürgünler öyle hızlı gelişiyorki nasıl önlem alsam acaba.

TreeKing 23-06-2014 23:34

abi bizde de öyle soğuk alan yerleri kestim sürgün verdi sonra fazlaları aldım diğerler kudurdu şimdi kessen yan dal yapar o da meyve gözünde fazlasını verir, pişkinleşme oranı da az olur, uzamasını çaresiz seyretmek lazım galiba. burkulma varsa düzelir sonra

Lilium 24-06-2014 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing (Mesaj 1298831)
burkulma varsa düzelir sonra

Nasıl düzeliyor? anlatabilirmisiniz. Merek ettim şimdi.

TreeKing 24-06-2014 00:19

destek verilirse düzelmezmi. dik tutacak şekil

Lilium 24-06-2014 00:36

Nasıl ne şekilde düzeliri anlatarak yazmış olsaydınız anlaşılır olurdu, "burkulma varsa düzelir sonra" cümlesi doğru cümle olmamış.

juglandales 31-07-2014 10:58

1 Eklenti(ler)
Göz aşılarımı dün yaptım. 20 gün sonra kontrol edip tutup tutmadığını anlayacağız.

karabuz 06-08-2014 10:18

Göz alacagımız filizleri kesildikleri andan sonra en saglıklı nasıl muhafaza edebiliriz aşı yapılıncaya kadar.

ne yapmak en uygun
nemli beze sarmak, su içerisine battırmak, güneşten korumak..veya başka bir yöntemi var ?

juglandales 07-08-2014 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1311017)
Göz alacagımız filizleri kesildikleri andan sonra en saglıklı nasıl muhafaza edebiliriz aşı yapılıncaya kadar.

ne yapmak en uygun
nemli beze sarmak, su içerisine battırmak, güneşten korumak..veya başka bir yöntemi var ?

En uygunu ; bir gün içinde aşı yapacağınız kadar kesip nemini kaybetmeyecek şekilde ıslatıp sarın ve güneşten sakının.

Aynı gün içinde aşı yapma imkanınız yoksa nemli bir beze ya da gazete kağıdına sarıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Lilium 07-08-2014 13:09

Sevgili juglandales cevap vermiş bende bir ekleme yapayım,

Şayet bir kaç gün bekletilecekse ya da uzak bir yere gidecekse dallar kesilip kesilen yerler ılık suya (Bir sişenin içine) sokulup üstü güneş görmeyecek bir şekilde ıslak bez ya da ıslak gazete kağıdıyla örtülüp gideceği yere götürülür.

Dursunbeyli 11-08-2014 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi juglandales (Mesaj 1309860)
Göz aşılarımı dün yaptım. 20 gün sonra kontrol edip tutup tutmadığını anlayacağız.

Sayın juglandales
Aşılarınız inşallah tutar. Merak ettiğim bir konu var yaptığınız bu aşılardaki gözler kışa kadar patlayıp sürecek mi yoksa önümüzdeki bahar ayında mı uyanacak?

juglandales 11-08-2014 08:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli (Mesaj 1312050)
Sayın juglandales
Aşılarınız inşallah tutar. Merak ettiğim bir konu var yaptığınız bu aşılardaki gözler kışa kadar patlayıp sürecek mi yoksa önümüzdeki bahar ayında mı uyanacak?

Sayın Dursunbeyli,

Yaz sonlarında yapılan bu aşıda tomurcuk, aynı mevsim içinde sürmez. Ertesi ilkbaharda sürmesi beklenir. Aşı yaptıktan 2-3 hafta sonra kaynama oluşur. Eğer kısa kesilmiş yaprak sapı düzgün bir şekilde (buruşup,kurumadan) kendini bırakırsa aşı yüksek ihtimalle tutmuştur.

Dursunbeyli 23-08-2014 15:15

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar aşağıdaki Sivas yapımı aşı çakısını inceler misiniz? İşaretlediğim yer ne işe yarıyor veya nasıl kullanılacak bu çakıyı kullanan var mı? Yeni aldım gayet güzel kesiyor, ama aşıda nasıl kullanılacak bilgisi olan var mı?

gökhan07 23-08-2014 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli (Mesaj 1314645)
Arkadaşlar aşağıdaki Sivas yapımı aşı çakısını inceler misiniz? İşaretlediğim yer ne işe yarıyor veya nasıl kullanılacak bu çakıyı kullanan var mı? Yeni aldım gayet güzel kesiyor, ama aşıda nasıl kullanılacak bilgisi olan var mı?

Sayın dursunbeyli ben anlam vermeye çalıştım ama anlamadım ve 2 kez sordunuz sanırım kimse bilmiyor, bıçağı aldığınız yere sorun ya da bıçağı yapan kişiye, ne işe yarıyor bende çok merak ettim.

Feragnesim 26-08-2014 12:06

Merhaba arkadaşlar
ben siteye yeni üye oldum ve internette gezinirken cevizle ilgili değerli bilgileri gördüm ve takıldım kaldım sonrada üye oldum.
Ben bu hafta cevizde durgun göz aşısı yapacağım 70-80 tane 2 -3 yıllık cevizler var . Bayadır araştırıyorum. Sadece kafama takılan aldığım kalemdeki gözlerin erkeği dişisi meyve gözü oluyormuş ben bunu anlamadım ve böyle birşey varsa nasıl ayıracağım aşı kalemindeki gözlerin hangisini kullanacağımı bilgisi olan varsa yardım bekliyorum

eneskrky 08-09-2014 22:51

merhabalar bende ceviz aşılıyorum da bana aşı bağı alabileceğim birine ihtiyıcım var elastik aşı bandı satın alabilirim yardımcı olun . teşekkürler

Lilium 08-09-2014 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FERAGNESİM (Mesaj 1315132)
Bayadır araştırıyorum. Sadece kafama takılan aldığım kalemdeki gözlerin erkeği dişisi meyve gözü oluyormuş

Gözlerin erkeği dişisi olmaz, çiceklerin erkeği dişisi olur, dal üzerinde yani yaprak sapının üstünde boyunlu göz ve altında düğme göz vardır daha altta da nokta göz vardır (bunu göremezsiniz)

Şuradaki videoda göz aşısını anlatmaya çalıştım bir izleyin takıldığınız yer olursa çekinmeden tekrar sorabilirsiniz

Feragnesim 10-09-2014 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lilium (Mesaj 1318283)
gözlerin erkeği dişisi olmaz, çiceklerin erkeği dişisi olur, dal üzerinde yani yaprak sapının üstünde boyunlu göz ve altında düğme göz vardır daha altta da nokta göz vardır (bunu göremezsiniz)

şuradaki videoda göz aşısını anlatmaya çalıştım bir izleyin takıldığınız yer olursa çekinmeden tekrar sorabilirsiniz

hocam bu videoyu ve çok videoyu seyrettim. Dallarda bazı gözler arı nın arkası gibi **** kozalak gibi kimiside küçük göz var sadece. Kozalak gibi olan yani arı arkası gibi görünen gözleri kullanmamam söylendi hem burdaki arkadaşın birisi hemde dışarıda aşıcı söyledi. Ayrıca toprak tv de kılınçlar fidancılığın sahibide başka şey söyledi oda bir meyve gözü var diyor birde odun gözü var diyor. Odun gözünü aşılarsanız meyve fazla olmaz diyor. Selamlar

Feragnesim 10-09-2014 15:40

Sayın lilium hocam birde size şunu sorayım. Aşıları yaptım ben 15-20 gün sonra aşı bantlarını çıkartacakmıyım yoksa gevşetmem yeterlimi ne yapayım tavsiyeleriniz nelerdir.

Dursunbeyli 17-10-2014 22:10

4 Eklenti(ler)
Değerli dostlar,
Bu sene ilk defa ağustos 1 de yaptığım ceviz göz aşılarım. Bazıları tutmamış galiba...

Yaşar Aydın 27-12-2014 17:49

Ukrayna'dan ilginç bir aşılama tekniği.
http://ok.ru/video/63161321474922-0

İsmail Kuzucu 27-12-2014 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli (Mesaj 1325789)
Değerli dostlar,
Bu sene ilk defa ağustos 1 de yaptığım ceviz göz aşılarım. Bazıları tutmamış galiba...

Yapılan aşı tutsun veya tutmasın 2-3 hafta içinde bağladığınız sargının kesilmesi gerekli. Aksi takdirde fidan kendini boğar. Dikkat edilmesi gerekli bir nokta.

gökhan07 04-01-2015 23:41

Ceviz Aşısına Farklı Bir Yaklaşım - YouTube

_murat_ 06-01-2015 15:19

Kapama bahçedeki yabani ceviz ağacına hangi çeşit aşı

Merhabalar,
Bursa, Mustafakemalpaşa ilçesi Güvem köyünde 11,3 da alanda kapama ceviz bahçesi kurma niyetindeyim. Nasip olursa seneye sonbahara chandler olarak bahçe tesis edeceğim.
Tarlada bir tane 12-15 cm çapında kendiliğinden yetişmiş bir ceviz ağacım var. Bahar ayında aşılatacağım ancak hangi çeşit kalem uygulanması gerektiğinde karar veremedim. Chandler mı yapayım yoksa tozlayıcı çeşit mi olsun? Ne dersiniz.
Saygılarımla.

ibas06 06-01-2015 15:34

Selam Kardeş senin yerinde olsam Tozlayıcı cinsi aşılardım

_murat_ 06-01-2015 19:10

Teşekkürler, peki neden tozlayıcısı?

gezgin57 02-02-2015 23:30

Murat Bey sorunuzun cevabını okumuştum daha önce şöyle ki;Tozlayıcı Franqette fidan olarak dikildiğinde 6-7 yılda erkek çiçek verecek ama eski ağaca aşı yaptığınızda daha kısa sürede size tozlama konusunda yardımcı olacak.Çeşit değiştirme aşılarında ağaç 1-2 yılda kendini toparlıyor ve kocaman dallar yapıyor. saygılar

gezgin57 02-02-2015 23:36

Değerli dostlar! Bir kaç tane kendiliğinden yetişmiş yabani fidanım var.Bu fidanları bahar gelmeden söküp diktikten sonra yazın göz aşısı yapmak mümkün mü? Yoksa yazın aşılayıp
seneye mi yerine dikmek mantıklı? ikilemde kaldım acaba ne yapmalıyım?

Abies e.trojana 03-02-2015 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gezgin57 (Mesaj 1352990)
Değerli dostlar! Bir kaç tane kendiliğinden yetişmiş yabani fidanım var.Bu fidanları bahar gelmeden söküp diktikten sonra yazın göz aşısı yapmak mümkün mü? Yoksa yazın aşılayıp
seneye mi yerine dikmek mantıklı? ikilemde kaldım acaba ne yapmalıyım?

Sn.Gezgin57 fidanlarınızı hemen istediğiniz yere dikin ve yazı beklemeden baharda kalem aşı yapın.eğer kalem aşılarda tutmayan olursa yazın göz aşı yapabilirsiniz

Murat Kayadelen 19-02-2015 14:40

Ocak ayında ektiğim 1,5-2 metre boylarında 2 yaş 88 adet chandler, 8 adet franquette fidanlarımı mart ayında 3. gözden tepe vurması yapacağım. elimde bu çeşitlerden bolca kalem olacak. İlgilenen arkadaşlar özelden mesaj atabilirler.

uzman70 19-02-2015 20:42

murat bey benim bildiğim kadarıyla 3-4 yaş altındaki fidanlardan alınan aşı kalemleri aşı yapmak için sağlıklı olmuyor. Ben yanlış mı biliyorum acaba?

Lilium 19-02-2015 23:11

Sevgili hemşehrim bildiğim kadarıyla şu ana kadar böyle bir şey tespit edilemedi diyebilirim ayrıca ona keza şu ana kadar olan denemelerimde böyle bir tespitim olmadı, fidan genç olsada kalem pişkinceyse gayet güzel aşısı oluyor.

sedatkso 20-02-2015 17:54

bana özelden msj atan arkadaşlar ben budamayı mart 27 sinde yapacagım ve 1 gun sonrada kargoya verecegım fakat benden 5-10 adet isteyenler oluyor benim pek zamanım yok iznim 2 gün parca parca gonderemem en az 50 adet gonderebılırım.agaçlar pişkin ve güzel..saygılar

sedatkso 20-02-2015 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman70 (Mesaj 1357901)
murat bey benim bildiğim kadarıyla 3-4 yaş altındaki fidanlardan alınan aşı kalemleri aşı yapmak için sağlıklı olmuyor. Ben yanlış mı biliyorum acaba?

syn uzman70 siz denediniz de aşı mı tutmadı bu yargıyı nerden çıkardınız. öyleyse biz de yapmayalım.

uzman70 22-02-2015 16:32

yanlış anlamayın ben denemedim ancak deneyen kişilerin yorumları tutma oranının çok düşük olduğu yönde. Bu yüzden benimde çok sayıda kalemim var kendim dahi kullanmayacağım.

uzman70 22-02-2015 16:45

arkadaşlar fernette ve ronde aşı kalemine ihtiyacım var. numunede olsa yardımcı olacaklara sevinirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025