agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

kamil keskin 25-06-2013 20:24

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar inanın tarlanın bu hali beni de çok üzüyor. Özellikle dedemle (altta fotoğrafta) tarlaya orman ilacı atmak konusunda didişip duruyoruz :) Ben tabi bunun toprağı zehirlemek olduğunu bildiğim için kesinlikle karşıyım.Ama sadece kanneci bitirecek bir ilaç olmasında bir sakınca olmaz herhalde ...

bulgur 25-06-2013 22:33

çetiner bende bilmiyorum bende yeniyim bu işte ama anladığım kadar doğada herşeyin bir düşmanı var.Doğa kendini bu şekilde dengeliyormuş.Bence ayrık otu olmayan bölgelerde neden olmuyor diye bir araştırma yapın.

Çamtepe 26-06-2013 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1173686)
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar :((

Ayrık otunu bitirmek zor iştir arkadaşlar, eğer ufak fidanlarınız varsa ve ayrık bu fidanları boğuyorsa, malçlama yapmanızı tavsiye ederim. En azından çapalayacağınız alan çok azalacaktır.

aviator34 27-06-2013 07:37

yarın tekrar gidiyorum 15 gün bahçedeyim.ayrık ve çekirge konu başlıklarım...

obahar 27-06-2013 09:37

arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?

yolgezer2001 27-06-2013 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obahar (Mesaj 1174273)
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/15958.htm

cupressus 01-07-2013 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolgezer2001 (Mesaj 1174279)

ağustos uygundur

ncp1963 02-07-2013 19:04

bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.

damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım.

demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor.

bulgur 02-07-2013 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1176013)
bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.

damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım.

demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor.

Keşke fotoğraflarını çekip bizimle de paylaşsaydınız. Bizde nasiplensek :p

fındıkçı74 02-07-2013 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1173470)
selamlar

ben biz ayrığı nasıl kurutruz kısmını alayım o bizim ağaçlarımızı kurutmadan.

ne kullanıyorsunuz? nasıl kullanıyorsunuz ? sonuç başarılımı?

Ayrığı yüksek bir dalın üzerine koymuşlar 40 gün sonra yere düşmüş toprakla buluşup az kalsın kuruyacaktım demiş

barba1981 04-07-2013 02:53

8 dönümlük bir arazim var.8*6 metre aralığında chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum.Şuan arazide buğday ekili.Yarın biçilecek ve sürdürüp tırmıklatacağım.Sonra toprak analizi ve profili ölçümü yaptırıcam.Analiz sonuçlarında çok ekstrem bir durum olmazsa toprağa gereken gübre ve mineral takviyesi yapıcam.Eylül gibi de derin patlatma yaptırıp tüplü olarak fidanlarımı dikmeyi düşünüyorum.

Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.

Arazinin rakımı 390.Bursa Yenişehir Aydoğdu Köyü Soğucak mevkiinde.20 tonluk su tankı aldım.Arazi düz çok hafif bir eğim var.Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.

Sizlerden önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Eylül ayı tüplü fidan dikimi için uygun mudur ya da en ideal dikim mevsimi nedir?
  • Dikim esnasında verilmesi gereken sıvı ya da toz gübre markası ve değerleri nelerdir?
  • Dikim sonrası hereklere fidanları bağlayıp plastik boya ile boyamak doğru mudur?
  • Eylülde dikilecek fidanlar yapraklı mı yoksa çıplak mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Lilium 05-07-2013 00:27

Alıntı:

Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.
Anlaşma yaparken bizlere sorduğunuz soruları anlaştığınız şirkete de sordunuz mu? Sorduysanız cevapları neydi?

Alıntı:

Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.
Anlaştığınız şirket bu konuda sizlere yardımcı olmuyorsa o şirketi bırakın.

barba1981 05-07-2013 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1176833)
Anlaşma yaparken bizlere sorduğunuz soruları anlaştığınız şirkete de sordunuz mu? Sorduysanız cevapları neydi?

Anlaştığınız şirket bu konuda sizlere yardımcı olmuyorsa o şirketi bırakın.

Bu sorularımın hepsini tabi ki anlaştığım firmaya sordum.Ben burada ticari kaygı gütmeden bilgi paylaşan sizlerin cevaplarını daha ciddiye alıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ncp1963 05-07-2013 07:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 (Mesaj 1176559)
8 dönümlük bir arazim var.8*6 metre aralığında chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum.

aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler

Alıntı:

Şuan arazide buğday ekili.Yarın biçilecek ve sürdürüp tırmıklatacağım.Sonra toprak analizi ve profili ölçümü yaptırıcam.Analiz sonuçlarında çok ekstrem bir durum olmazsa toprağa gereken gübre ve mineral takviyesi yapıcam.
analiz için hiçbirşeyi beklemenize gerek yok hemen yapabilirsiniz kaybedeceğiniz buğday hiç bir şeydir. ama şuan itibari ile biçim bitmiştir zaten :)

Alıntı:

Eylül gibide derin patlatma yaptırıp tüplü olarak fidanlarımı dikmeyi düşünüyorum.Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım.

tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın

Alıntı:

Arazinin rakımı 390.Bursa Yenişehir Aydoğdu Köyü Soğucak mevkiinde.20 tonluk su tankı aldım.Arazi düz çok hafif bir eğim var.Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum.
su kaynağınız ne ondan bahsetmemişiniz? taşıma suyla yapıcam demeyin sakın :)

Alıntı:

Sizlerden önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.Eylül ayı tüplü fidan dikimi için uygunmudur ya da en ideal dikim mevsimi nedir?Dikim esnasında verilmesi gereken sıvı ya da toz gübre markası ve değerleri nelerdir?Dikim sonrası hereklere fidanları bağlayıp plastik boya ile boyamak doğrumudur?Eylülde dikilecek fidanlar yapraklı mı yoksa çıplakmıdır?Şimdiden teşekkürler.
boyama 390 mt rakımda olsada olur olmasada olur. gübreleme ile ilgili analiz yapan labaratuvar size bir program verecek zaten ona uyarsanız yeterli olur. fidanlar eylülde yapraklı olur. bol şanslar diliyorum

son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size :) analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin

bulgur 05-07-2013 13:01

Ceviz üretim verileri.

http://4.bp.blogspot.com/-fuMQlj0yrQ...3%BCretimi.jpg
Kişi başı kabuklu tüketim miktarları.
http://2.bp.blogspot.com/-JRlcZnJ-AR...ge+Tablosu.jpg

barba1981 06-07-2013 01:27

Teşekkürler

barba1981 06-07-2013 01:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1176857)
aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler

analiz için hiçbirşeyi beklemenize gerek yok hemen yapabilirsiniz kaybedeceğiniz buğday hiç bir şeydir. ama şuan itibari ile biçim bitmiştir zaten :)

tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın

su kaynağınız ne ondan bahsetmemişiniz? taşıma suyla yapıcam demeyin sakın :)

boyama 390 mt rakımda olsada olur olmasada olur. gübreleme ile ilgili analiz yapan labaratuvar size bir program verecek zaten ona uyarsanız yeterli olur. fidanlar eylülde yapraklı olur. bol şanslar diliyorum

son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size :) analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin

Taşıma suyla değirmen dönecek:)20 Tonluk tankerin su doldurma maliyeti 150 tl. Ayrıca dereye 200 mt mesafe var oradan su almanın yollarını araştırıyorum.
Analizi kendim yaptırıcam.
Fidanı hangi mevsimde dikersem dikeyim can suyu zaten gerekli değil midir?
Eylül ayı şart değil tabi ki ancak dikim için sabırsızlanıyorum ertelemek istemiyorum.

ncp1963 06-07-2013 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 (Mesaj 1177140)
Taşıma suyla değirmen dönecek:)20 Tonluk tankerin su doldurma maliyeti 150 tl. Ayrıca dereye 200 mt mesafe var oradan su almanın yollarını araştırıyorum.
Analizi kendim yaptırıcam.
Fidanı hangi mevsimde dikersem dikeyim can suyu zaten gerekli değil midir?
Eylül ayı şart değil tabi ki ancak dikim için sabırsızlanıyorum ertelemek istemiyorum.

siz bilirsiniz ama ben taşıma suyla yapılacak fidan yetiştiriciliğine pek sıcak bakmıyorum, ilerleyen zamanlarda sıkıntı verir sulamayı aksatırsanız sizde fidanlarınızda zaman ve emek kaybedersiniz yazık olur.

fidanı hangi mevsimde dikerseniz dikin mutlaka su vereceksiniz hemde bol su vereceksinizki fidanın etrafında kalan toprağın sıkışmayan yerleri otursun, fidanda geldiği yerin iyi olduğunu anlasın :) şaka bir yana acele etmeyin iki ay sonra dikin hiç birşey kaybetmeyeceksiniz.

önemli olanın fidanın kışı bahçede geçirip, bahara bahçede uyanması olduğunu unutmayın. eylüldede dikseniz fidan yeni bir yaprak açmayacak, yapraklarını döktükten sonra kasımda dikerseniz zayiatınız az olur diye düşünüyorum.

barba1981 07-07-2013 01:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tees (Mesaj 380146)
bodur ceviz diye biliyormuş. Isparda-Eğridir den almışlar.

Bodur ceviz yoktur.

kamil keskin 09-07-2013 12:39

Arkadaşlar herkeze merhaba,
Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım.

fındıkçı74 09-07-2013 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin (Mesaj 1178103)
Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım.

Yabani otların çaresini bulursun ama ayrığı biçmekle ayrık otu kurumuyor otları misinalı kafayla biç çok güzel malç oluyor malç ayrık otuna bir nebze çare oluyor hemde toprağın nemini korursun hem organik yönden toprak zenginleşir.

cetiner 09-07-2013 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin (Mesaj 1178103)

Sn. fındıkçı doğru söylüyor ,bende motorlu tırpan var ve sadece görünen kısmını biçebiliyorum ayrık suyu buldukça büyümeye devam edecek ,yine de kolay gelsin

kamil keskin 09-07-2013 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 (Mesaj 1178202)
Yabani otların çaresini bulursun ama ayrığı biçmekle ayrık otu kurumuyor otları misinalı kafayla biç çok güzel malç oluyor malç ayrık otuna bir nebze çare oluyor hemde toprağın nemini korursun hem organik yönden toprak zenginleşir.

Aynen benim de amacım toprağı organik yönden daha zengin hale getirmek.

parlasanteberi 15-07-2013 11:10

Rica etsem toprak analiz sonuçlarına bakarmısınız

http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-tahlil-1.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-tahlil-2.jpg

inegöllü 15-07-2013 11:34

Merhabalar
dursban 4(zararlılarla mücadele ilacı) kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim...
Teşekkürler.

bulgur 15-07-2013 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inegöllü (Mesaj 1180009)
Merhabalar
dursban 4(zararlılarla mücadele ilacı) kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim...
Teşekkürler.

Bu linki bir incele derim istersen.BURADA

aviator34 16-07-2013 09:00

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhabalar...

Sezon ortasında karşılaştırma yapmak için aşağıdaki fotoğrafı yükledim.İkiside aynı fidan sadece aralarında bir ay var.

1.60 cm olan fidan şimdi üstteki fotoğraf 2.40 cm oldu.

Bazı kaynaklar gelişimleri iyi olan sürgünlerin 2.50 - 3 metre uzayabildiğini yazmakta ve bu sürgünlerin bir sonraki yıl gözler uyanmadan önce 2-2.20 metreden kesilmeli diyor.

Gelişimleri iyi olan bu durumdaki fidanları sezon bitmeden (şimdi) 2 - 2.20 cm'den tepe kesimini yapsam gelecek yıl bırakacağım 4-5 yan sürgünlerin daha erken gelişmesini teşvik etmiş olur muyum ?

formullaone 16-07-2013 13:03

Bahçeniz bakımlı,fidanlarınız gayet güzel.Bu konuda sizi tebrik ederim.

Tepe vurmasını mart ayına bırakın derim.Eğer şimdi vurursanız,her yerinden yeni sürgün çıkarır ve bu sürgünler odunlaşamadan kışa girip soğuklama zararı görebilir.Martta tepe vurup,yazın da yan dallarını oluşturursunuz.

Bizim de aynı şekilde tek lider büyüyen 2-3 metre boyunda fidanımız çok var.Tepelerini martta vurucaz.Şimdi dik olarak bağladık sadece.

aviator34 16-07-2013 14:15

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1180366)
Bahçeniz bakımlı,fidanlarınız gayet güzel.Bu konuda sizi tebrik ederim.

Tepe vurmasını mart ayına bırakın derim.Eğer şimdi vurursanız,her yerinden yeni sürgün çıkarır ve bu sürgünler odunlaşamadan kışa girip soğuklama zararı görebilir.Martta tepe vurup,yazın da yan dallarını oluşturursunuz.

Bizim de aynı şekilde tek lider büyüyen 2-3 metre boyunda fidanımız çok var.Tepelerini martta vurucaz.Şimdi dik olarak bağladık sadece.

Teşekkürler formullaone son İki ayın bir ayını bahçede geçirdiğim için bol bol vaktim oldu diyebilirim :) 300 fidana ve tüm Bahçeye komple çapa bile yaptım gelmeden kaolin kilini'de uyguladım.
Bahçede 2 metreyi geçen fidan sayısı şu anda 4/3 ama ağustos sonunda büyük bir ihtimalle tüm hepsi (bu hafta ektiğim 35 fidan hariç) istediğim boylara ulaşacak.Sizin dediğinizi başka biriside söyledi o zaman bende hiç bir şey yapmayıp mart'tı bekleyeyim.

Can sıkıntısı...
Eklenti 426840

20 tonluk depo çok uzaklardan bile artık türk bayrağı gibi gözüküyor.

Eklenti 426841

sedatkso 16-07-2013 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1180394)
Teşekkürler formullaone son İki ayın bir ayını bahçede geçirdiğim için bol bol vaktim oldu diyebilirim :) 300 fidana ve tüm Bahçeye komple çapa bile yaptım gelmeden kaolin kilini'de uyguladım.
Bahçede 2 metreyi geçen fidan sayısı şu anda 4/3 ama ağustos sonunda büyük bir ihtimalle tüm hepsi (bu hafta ektiğim 35 fidan hariç) istediğim boylara ulaşacak.Sizin dediğinizi başka biriside söyledi o zaman bende hiç bir şey yapmayıp mart'tı bekleyeyim.

Can sıkıntısı...
Eklenti 426840

20 tonluk depo çok uzaklardan bile artık türk bayrağı gibi gözüküyor.

Eklenti 426841

Hocam bisey soracagim agaclari tuplu mu diktiniz diktiginizde kac cm di simdi kac cm oldu yani buyume hizi kac cm hangi gubreyi kullandiniz saygilar.

aviator34 16-07-2013 21:16

Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

- gübreleme konusunda 3745 numaralı mesajımda neler yaptığımı detaylı anlatmışım bunun yanında üç hafta önce yapraktan izelementler olarak bor-zin (bor çinko) uyguladım 2 kez

-Son olarak Tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim.

- Ölçüm konusunda Nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş Buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten
Demek istediğim Bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım...

ahmettugrul55 16-07-2013 23:11

1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

[QUOTE=aviator34;1180492]Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.
ben de kasım 2012 de tüplü fidan diktim ilk seneleri .boy uzunlukları 1 metre yi ancak bulmaya başladılar.seneye baharda tepeyi vurma konusuda ne tavsiye edersiiz.bende 1 yıl kaybetmek istemem:confused:

aviator34 17-07-2013 06:10

Sayın formullaone ile 3-4 mesaj yukarıda 1. yıldan sonra taçlandırma ile ilgili budamayı mart ayında yapmayı düşünüyoruz diye yazışmıştık ancak Tüplü fidanlarda ilk yıl herhangi bir kesim,budama yapılmıyor diye biliyorum

ncp1963 17-07-2013 09:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1180492)
Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

- gübreleme konusunda 3745 numaralı mesajımda neler yaptığımı detaylı anlatmışım bunun yanında üç hafta önce yapraktan izelementler olarak bor-zin (bor çinko) uyguladım 2 kez

-Son olarak Tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim.

- Ölçüm konusunda Nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş Buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten
Demek istediğim Bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım...

sayın aviator34 herşey güzel ama bence 240 sürgün boyu biraz aşırı rakım ve ikliminizi bilmiyorum belki düşük rakımdasınız iklim çok sert değildir inşaallah öyledir. aksi taktirde o sürgün kışın zarar görmeden bahara çıkamaz.

azotlu gübrelemeyi kesip, potasyum, fosforlu izelementli gübreleme yapın artık dalları pişkinleşmeye teşvik edin

aviator34 17-07-2013 14:28

Merhabalar ncp1963
Bahçem Edirne/Uzunköprü'de buranın rakımı düşük,10 metrede

Azotlu gübreleri nisan sonu ve mayıs ortasında iki kere uyguladım.Boyları 2 metreyi geçmiş fidanlara iki hafta sonra yapraktan potasyum ağırlıklı sıvı gübre verip odunlaştırmayı düşünüyordum,sizin yazdığınızla şimdi kafamda soru işareti kalmadı teşekkürler.

DENİZLİDEN20 18-07-2013 00:17

2 yaza giren chandler ceviz ağaçlarımdaki sürgünler 1 metreye ulaştı ağustos başında sulamayı kesmeyi düşünüyorum ağaçlar zarar görür mü merak ediyorum ?

parlasanteberi 18-07-2013 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 (Mesaj 1180492)
fidanları 2012 ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.

-son olarak tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim.

- ölçüm konusunda nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten
demek istediğim bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım...

yeni fidan dikecek biri olarak bir sorum olacak.

Burada demek istediğiniz atıyorum ortalama 1.30 boylarında açık köklü fidan diktiğimizi kabul edersek dikince hemen aşı gözünün 3-4 göz üstünden kesmemiz mi gerekli ?

murat-16 18-07-2013 13:49

Merhaba
3-4 üzerinden kesmek yerine ortalama 1 metreden kesmeli ve baharda gereksiz gözleri büyütmemek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

aviator34 18-07-2013 14:15

Sorunuzun cevabını sayın Arif göçmen aşağıdaki yazısında gayet açık anlatmış, kaynaklarda da anlatılan budur.Geçen yıl benimde başıma gelen olaydı.

Degerli dostum son baharda fidan dikerken dikkat edecegimiz en önemli 1-2 konuda katkıda bulunmak istiyorum .Özellikle fidanların etli odunlaşmış fidanlar dikilmeli,diktiğiniz fidanları plastik su bazlı bo ile boyarsanız kışa üzerine palto giydirmiş gibi olursunuz.Fidanlarınızı ilk bahar ayında aşı yerini 2-3 cü göz üzerinden kesmeniz gerekir çünkü kök yarası oldugu için yaralı kök fidanın tamamını besleyemez yanı en uçtaki göz kokten su ister kokde derki su istıyorsun ama ben yaralıyım yeteri kadar su gönderemiyorum vede yeteri kadar su gonderemediğinden fidanın uçlarında kurumalar başlar bu sorunu gidermek için gökün besleyecegi kadar gövde bırakırsak ilk baharda ki en güçlü bir sürgünü büyütüp o bölgenin iklimine uyacak bir lider dal oluştururun buda bir sonrakı yıla o bölgeye adapta edilmiş bir fidana sahip oluruz.

aviator34 18-07-2013 14:21

Açık köklü fidanlarınızı Ekim Kasım gibi dikerseniz (en uygun zaman)1-1.30 dan kesersiniz.

ilkbahara geldiğinizde Mart-Nisan gibi Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden tekrar kesersiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025