agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

kamil keskin 19-11-2011 07:21

Syn Lilium;
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Bir an önce dikmeye çalışacağım.
Toprak analizimdeki değerlerin çok düşük olması,beni düşündürüyor.Ben bu araziyi mecburen dikeceğim;dönüşüm yok.Dikim çukurlarının derinliği 1 metre derinlik,genişlik 80 cm.Sorunum dikim çukurlarının içine konulacak ahır gübresi,kök gübresi,kükürt,v.b karışım oranları ne olacak?
Bunların miktarları konusunda fikrim yok.Köyde diğer üreticilere soruyorum.Bir arkadaş 1 kürek hayvan gübresi yeter,diğeri bir el arabası yeter diyor.Kök gübresi içinde aynı şey söyleniyor;Bir arkadaş bir avuç yeter diyor,diğeri en az üç yüz gram at diyor.Kükürt konusunda fikri olan bile yok.
Ne yapacağımı şaşırdım

Safranlı 19-11-2011 07:39

Sayın safranlı önce unutmadan söyleyeyim böyle büyük harflerle yazmak sanki okuyamıyormuşuz ya da anlayamıyormuşuz gibi algıladım.
Dediklerinizi ben anlıyabiliyorum okuyabiliyorumda,

Bu konuda haklısınız özellıkle buyuk harfle yazmadım sadece gözden kaçtı

Daha önce yazdıklarımıza "dogrular ve yanlışlar iyice karışmış durumda." dediniz. Bende dedim ki, "Hangisi doğru hangisi yanlış?"
Bu soruma cevap alamadım. Dersin ki şu şu doğru şu şu yanlış.

"Bügun çeşit konusunda dogrular ortaya çıktı gibi.." diyorsunuz.

Sorduğumda

"Bu konuyu biraz açarmısın, çeşit konusundaki doğruları öğrenmek isterim."

Bakın nasıl cevap veriyorsunuz.

"ON YILDA ON KG DAHI VERMEYEN ÇEŞİTLERİN HARİÇİNDEKI HEPSİ."
Yani bu şimdi cevap mı?

evet bu tamamıyla net bır cevaptır.bölgesıne göre ıklımıne göre çeşite karar verılecektır.vatandaşın bılmesı gereken en önemlı bakış açısı on yılda on kg dan fazla verım yapan çeşittir. bu temel bır bır bakış açısıdır ve işin özüdür.
Bir diğeri

"Ama emın olunkı çok yakında da kuraklık ve bakım zorlugu nedenıyle
aşılı fıdandan da vazgelıcek"

Nedenini şöyle açıklıyorsunuz.

evet sonuç buna gıdıcek
sizlerde bılıyorsunuzkı su en buyuk servettır vede kıttır.
kaynagı olan üretıcıler için dahı sulama malıyettır işçilıktır ve verımlılıgı karlılıgı azaltır bu bakımdan suyu daha az kullanacak ve ana kökü koruyan sistemle işe başlanmalıdır.

Sapla samanı iyice karıştırmışsınız,

evet sapala saman karışmış durumda
bunun tek sebebı de ıkı metre boyunda aşılı fıdan aşkından kaynaklanıyor

Ben yoğun bakım ünitesi varmı yok mu bilmem, ben aşılı fidan alarak dikerek 12yıllık ağaçları gelişimlerini sizlere gösterebilirim. Hatta aynı yaşta bakımsızlıktan gelişmeyenleri de gösterebilirim.

işte sorunun temelıde burası;

yogun bakım ünitesı yoğun sermaye akısı ve yogun işçilik istemesıdır sorunun temelı,aynı emegın yarısıyla belkı sadece ıkı yıl gecikerek mükemmel bahcenız olabılır
Kendiniz yazıyor kendiniz cevap veriyorsunuz, doğruların olabilir ama bu şekilde yazışma kimseye bir yarar fayda sağlamaz, Söylediklerinize cevap veremiyorsunuz.

ılk mesajımda da yazdım söyledıklerım benı baglar kenı kanaatlerımdır
kendı hatalarımın sebebı T.C. nin En buyuk araştırma kurulusunun önerılerıne uymaktan kaynaklandı.en acısı da bu.....
kaynaklarını,suyunu,iş gücünü silip yutan yatırımı imkansızlaştıran temel bakış açısındakı yanlıştır ve bu intıhardır...
yıllarca kimyasal gubreyı verın ;zehırı 15 gun arayla atacaksınız dıyen ünvanı büyük mühendislerımız şimdi neredeler

tüm yazdıklarıma ınanarak yazıyorum
nıyetım hataların devam etmesını engellemek
akademık literatur oluşturmak degıl...
saygılar

tarimbilisim 19-11-2011 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin (Mesaj 880552)
Sayın Tarımbilişim;
Ben kükürdü direk dikim çukurlarına kök gübresi+hayvan gübresi+kükürt+toprak karışımı olarak düşünüyorum.Ama sorunum,miktarlar ne kadar olacak,Bu konuda bir fikrim yok:(

alacagınız urunun uzerinde yazar.kutahya kimya aratın googleda onlarda oneri doz icin yardımcı olurlar.dekara 10 kg atın yazıyorsa ve dekarda 10 fidanınız olsa agac basına 1 kg yapar.firmadan bunu ogrnemek daha iyi olur.nekadar sure ile kullanırsam nekdaar ph duser bunun icin tabloları vardır.

tarimbilisim 19-11-2011 09:30

şubüyük harf olayı geçmişte kaldı arkadaşlar .hakaret **** yüksek ses olayı yani.artık sitelere eklenen bnirkac kodla yazı buyuk yazılsada kucuk cıkıyor.bunu webmaster arkadaslar uygulasın.biz uygualdık sitemizde rahat ettik :)

Lilium 19-11-2011 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin (Mesaj 880557)
Sorunum dikim çukurlarının içine konulacak ahır gübresi,kök gübresi,kükürt,v.b karışım oranları ne olacak?
Bunların miktarları konusunda fikrim yok.Köyde diğer üreticilere soruyorum.Bir arkadaş 1 kürek hayvan gübresi yeter,diğeri bir el arabası yeter diyor.Kök gübresi içinde aynı şey söyleniyor;Bir arkadaş bir avuç yeter diyor,diğeri en az üç yüz gram at diyor.

Bir metre seksen santim açılan çukurlara bir el arabası iyi yanmış hayvan gübresi yeterli olur, bunu toprakla bire bir oranında karıştırarak ekiniz. Kök gübresini fazlasının zararı olmaz (fazlası dediysek yarım cuvalda koymayın) gübre üzerinde beş on santimlik toprak olsun, kök gübresi yer değiştirmez, fidan isteği kadar olan besini alır diğeri gelecek yıllar için kalır. İki çay bardağı kök gübresi yeterli olur.

Fidanları ekerken aşı yerlerinin toprak yüzeyinde (4-5cm) kalmasına dikkat ediniz, toprağı iyi sıkıştırmaya özen gösteriniz, her ne kadar bazıları karşı gelse de fidanları üç dört göz üzerinden kesip aşı macunuyla kapatınız. haziran ayından itibaren sulamalarına çapalamalarına dikkat ediniz, damlama sulama yapmaya çalışınız. Salma sulamalarda fazla sulama olabiliyor buda su kesmelerine (Fidanın oksijenini kesip) fidan kurumalarına sebep olabiliyor.

Yaz aylarında kazmış olduğunuz çukurların etrafları çatlayabilir ve buradan fidan havalanabilir buna dikkat ediniz çapalamayı ihmal etmeyiniz.

Kolaylıklar dilerim.

kamil keskin 19-11-2011 20:37

Syn Lilium ve Sayın Tarımbilişim önerilerinizi aynen uyguluyacağım.Bu bilgi paylaşımlarınız sayesinde çok şeyler öğreniyoruz ve öğrenmeye devam edeceğiz.Teşekkürler,Saygılar

Çamtepe 20-11-2011 18:31

Bir fidan dikimi hikayesi de benden olsun..

Bahçemizin ekilmemiş bir kısmı vardı. Bir sene önce derin bir sürdürmüştük. Bu sene de normal pullukla sürüldü. Ekim ayı başında cevizleri toplarken bir kepçe ile 120-140 cm derinliğinde yaklaçık 2 metre çapında çukurlarımızı açtırdık. Kepçe operatörümüz maaşallah çok eli maharetliydi, çukurların içine derinliği 80 cm'e yükseltecek kadar üst toprağı güzelce havalandırarak koydu. Bir yerde kaya zemine rastladık, o çukuru hemen bir daha açılmamak üzere kapadık. İki yerde de beyaz kil tabakasına rastladık. Daha da derin kazdık ama baktık çok da sonuna ulaşamayacağız artık vazo olarak kullanırız deyip çıkardığımız tüm kil yerine oradan buradan üst toprak doldurup bıraktık. Tam 100 çukur kazıldı. Uzaktan bakıldığında açılan çukurlar mezarlığa benziyordu.

Orada önceden nektarin ağaçlarımız vardı ve 5 metre aralık ve 4 metre sıklıkla dikilmişlerdi. Damla sulama tesisatını aynı şekilde kullanabilmek amacıyla 5 metre aralıklara sadık kaldık. Baklava dilimi şeklinde dikim nizamı tutturduk. Kalifornya Üniversitesinin hazırladığı bir ceviz makalesini baz alarak aslında 4.87m x 8.53 metre olan aralığı (dönüme 23 ağaç) biraz kendimize uyarlayıp 5.0m x 7.45 m şeklinde değiştirdik. (dönüme 18 ağaç). Eski dikim yöntemimiz 8x8 idi ve dönüme ancak 15 ağaç dikebiliyorduk. Damla sulama tesisatımız da 5m aralıkla olduğu için ve 4x8 ekimi de "fazla iddialı" bulduğumuzdan bu şekilde bir "sentez" yaptık.

Toprağın yanmasını ve yağmurların işlemesini 1.5-2 ay bekledikten sonra 80 cm'lik çukurun dibini tamamen örtecek kadar 6-7 kürek keçi gübresi, 7-8 kg kadar da leonardit koyduk.

Dikim aşamasında yine kenara ayırdığımız üst toprakla bu gübre ve leonardit katmanının üstüne bir 40 cm kadar üst toprak attık. Son kısımda toprağı leonardit, zeolit ve torf ile karıştırdık. Ortalama olarak fidanın (tüplü) altındaki 10 cm derinlik ve etrafındaki 35cm çağındaki alanı bu harç ile doldurduk diyebiliriz. Kabaca 2 kürek leonardit, 3-4 kürek zeolit ve 2 kürek torf kullandık diyebiliriz. Bir de fidanın hemen altına 2gr kadar Sim Derma uyguladığımızı da ekleyelim. Bunun dışında kimyasal bir gübre kullanılmadı. Umarım kullanmayacağız da.

Leonarditi toprağımızın killi yapısını yumuşatması hafif alkali PH'ını düşürmesi ve organik madde miktarını iyileştirmesi, torf yine organik madde iyileştirilmesi amacıyla, zeolit de hem toprağı havalandırması hem de su tutması amacı ile kullanıldı. Sim Derma kutusunda bakterilerin 2 ay gibi bir süre ile aktif olacağı belirtilmişti, umarım erken atmış olmadık.

Can suyunu da TKİ Hümas'lı suyla yapınca sanırım pek eksiğimiz kalmadı. Bahar dikiminde bir de EMA ve laktik asit bakterisi uygulamıştık, bu sefer bu uygulamayı bahar ayına bıraktık.

Fidan olarak Chandler seçtik. Bahar dikimini de Chandler ile yapmıştık. Artık bu yola girdik, çiçek çiçek dolaşmaya bir ondan bir bundan ekmeye gerek yok. Duvara toslayıncaya kadar Chandler'cıyız gayrı. Tozlayıcı soranlar olacaktır, Franquette kullanıldı.

İklimimizi sorarsanız, 270 m rakımdayız, Kaz Dağlarının içe bakan yüzündeyiz, rüzgarımız sert. Şimdi dikim yaptığımız yer aslında arazimizin en alçak noktası, kırağının gelip oturacağı yer sayılır. Artık bahar geç donları konusunda tahtaya vuracağız biraz.

ENFARKLISI 20-11-2011 22:18

Bahçeye bilgi desteği...
 
Merhaba,
Bu başlık altında siz değerli üyelerin paylaştığı bilgilerle, bu işlerden hiç anlamayan biri olarak ceviz bahçemin temellerini atmış bulunuyorum.
Resimli detayları ve sorularımı içeren sayfanın linki aşağıda bulunuyor.

http://www.agaclar.net/forum/sert-ka...htm#post881119

Rica etsem, bana geldiğim aşamadan sonrası için yardımcı olabilir misiniz.

Teşekkürler.

Lilium 21-11-2011 00:09

Alıntı:

Kalifornya Üniversitesinin hazırladığı bir ceviz makalesini baz alarak aslında 4.87m x 8.53 metre olan aralığı (dönüme 23 ağaç) biraz kendimize uyarlayıp 5.0m x 7.45 m şeklinde değiştirdik.
Türkiyede kısıtlı imkanlarla Kaliforniya Üniversitesini baz alarak bahçe kurmak biraz hata gibi geliyor bana, onların imkanlarıyla bizim imkanlarımız farklı, aynı takım edevatla çalışmamız biraz imkansız gibi geliyor.

8x4 daha tam olarak anlaşılmış değil, 8x4 dü kalıçı olarak ekmek bana çok doğru gelmiyor, 8x4 bahsediliyor fakat on yıl sonra birer tanesini çıkarıp 8x8 kalıcı olarak kalması şeklinde anlatılıyor, on yıl sonra sökeceksem on yıl emek masraf yapmaya değmez.

5.0m x 7.45mt de kalıcı olarak bana çok uygun gelmiyor, çok sık. yol erkenken 8x6 çit sistemini düşünün derim karar sizlerindir.

Çamtepe 21-11-2011 04:48

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 881130)
8x4 daha tam olarak anlaşılmış değil, 8x4 dü kalıçı olarak ekmek bana çok doğru gelmiyor, 8x4 bahsediliyor fakat on yıl sonra birer tanesini çıkarıp 8x8 kalıcı olarak kalması şeklinde anlatılıyor, on yıl sonra sökeceksem on yıl emek masraf yapmaya değmez.

5.0m x 7.45mt de kalıcı olarak bana çok uygun gelmiyor, çok sık. yol erkenken 8x6 çit sistemini düşünün derim karar sizlerindir.

Merhaba Sn. Lilium,

8x4 ile ilgili hislerinizin aynısı bende de var. Çit budaması için alet edevatımız yok.

Biz dikimi 5x7.45 değil de aslında 10x11 yaptık desem daha doğru. Yani ekteki resimdeki gibi diktik, sonuçta hem ağaçlar arası min. 7.5 gibi bir mesafeyi koruduk hem de 8x8 ekimine göre dönümde yaklaşık 3 ağaç kâr ettik. Hatta daha fazla ettik, neden derseniz ekim yaptığımız arazi parçası ince uzun bir parçaydı, aynı baklava diliminin mükemmel bir kareye göre yukarı doğru daha uzun olması gibi. Eğer 8x8 yapsaydık arazimizin ancak 8m'nin katları olması durumunda mükemmel kullanmış olacaktık. Bu ince uzun şekil çok mükemmel uydu.

Not: resmi alelacele çizdim, çok mükemmel olmadı, özür.

Lilium 21-11-2011 10:27

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 881147)
Merhaba Sn. Lilium,

8x4 ile ilgili hislerinizin aynısı bende de var. Çit budaması için alet edevatımız yok.

Biz dikimi 5x7.45 değil de aslında 10x11 yaptık desem daha doğru. Yani ekteki resimdeki gibi diktik, sonuçta hem ağaçlar arası min. 7.5 gibi bir mesafeyi koruduk hem de 8x8 ekimine göre dönümde yaklaşık 3 ağaç kâr ettik. Hatta daha fazla ettik, neden derseniz ekim yaptığımız arazi parçası ince uzun bir parçaydı, aynı baklava diliminin mükemmel bir kareye göre yukarı doğru daha uzun olması gibi. Eğer 8x8 yapsaydık arazimizin ancak 8m'nin katları olması durumunda mükemmel kullanmış olacaktık. Bu ince uzun şekil çok mükemmel uydu.

Bu ekim sistemini beş yıl önce ben yapmıştım sanırım bilgi paylaşımı işe yarıyor.
Eklenti 256404
Çukurları kare ekime göre açtırmış fidanları yarın dikmeye başlayacaktım, gece otururken birden aklıma bu pilan geldi, ele kağıdı kalemi alarak çizimlere başladım gördüm ki, çok uygun kare dikimde 8x8 52 fidan dikerken bu pilana 8x8 58 fidan dikebiliyordum, 6 fidan fazla demek yarım dönüm yer demek, kalıcı uzun yıllara göre 6 ağaç kazanmak benim için çukurları yeniden kazdırmaya değer bularak yarınki dikimi erteleyip çukurları yeniden kazdırıp bu şekilde ektim.
Şimdi diyorum ki, keşke aklıma 8x6 gelseymiş.

h.ışık 21-11-2011 12:28

8x6 olarak dikimde için pllanlanan 6 neresi olacaktı? ortadaki yer mi ?

Lilium 21-11-2011 13:16

1 Eklenti(ler)
Hayır hayır, 8x6 baklava şekli değil, Normal sıra halinde, sıra araları 8 mt. sıra üstleri 6mt.
Bu bir çit modelidir, 6 metre olan aralar dolacak kapanacak aralar 8mt. olan aralar bahçenin hava almasını kültürel mücadele yapmak için budamalarla terbiye edilip boş olacak.

Düzgün çizemedim ama umarım anlaşılır.
Eklenti 256412

ENFARKLISI 21-11-2011 14:02

Sayın Lilium, çizdiğinizin tam tersi oldu benim çukurlar.
Yani Kuzey Rüzgarlarının estiği yer sık aralarda kalıyor yani 8x4 ün 4 olan yerinden esiyor.
Bahsettiğiniz gibiyse doğru yöntem, benim ağaç çukurları ters oldu :(

eko_ 21-11-2011 20:35

Sayın LİLİUM 1866 no'lu mesajınızda yine bir pedro cinsi ceviz. Sanki gönlünüz hep ondan yana gibi..Yoğun reklam kampanyalarıyla hep chandler öne çıkarıldı.Ceviz çalışma gurubunun toplantılarından birisinde Oğuzlar (ÇORUM) belediye başkanı OĞUZLAR77 gibi
(en az chandler kadar verimli ) bir cevizi tüm adaptasyon aşamalarını gördüğümüz halde neden önermiyoruz demişti.
Forumda size çok soru yöneltiliyor fakat,deneyimlerinizi devamlı paylaştığınızı biliyorum.
Aşağıdaki konularda bilgisi olan tüm arkadaşlar yazarsa sevinirim.
1-PEDRO hangi iklimlere uygun?Tozlayıcısı (bazı kaynaklarda ŞEBİN , bazı kaynaklarda kendine tozlayıcı yazıyor) nedir?
2-OĞUZLAR77 ceviz cinsi hakkında ne düşünüyorsunuz?

serkanhoca 21-11-2011 21:57

Merhabalar,
Forumda takipçisi olduğum ve sayenizde ceviz hakkında bilgi edindiğim bir bölüm. Bu nedenle bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Sincaplar kışın yemek üzere cevizleri tarlamın çeşitli yerlerine gömüyor, sonra unutuyorlar, sonuçta farklı farklı yerlerde ceviz fidanlarım olmaya başlıyor. Kimisi büyüyemeden toprağı sürerken telef oluyor ama kimisi de kıyıda kenarda kalarak yaşamaya devam ediyorlar.

Nasıl ceviz olduklarını bilmiyorum (yerli cevizler sanırım, çevrede aşılı iyi ceviz yok)ama ben bunları aşılamak istiyorum. Chandler, pedro, kaman vs. gibi türlerden diğerlerine göre aşısının anaca daha iyi uyum sağladığı tür hangisidir? Hangi türün aşısı zor tutar ya da aşılamada fark var mıdır? (İklim isteği olarak Kıyı Ege'de bulunuyoruz.)

Şimdiden teşekkür ederim.

Halil Önen 21-11-2011 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkanhoca (Mesaj 881407)
...
Sincaplar kışın yemek üzere cevizleri tarlamın çeşitli yerlerine gömüyor, sonra unutuyorlar, sonuçta farklı farklı yerlerde ceviz fidanlarım olmaya başlıyor. .

Aslında sincapları taklit etmek gerekiyor.:)

Cevizin fidanını değil meyvesini ekmek ve sonra istenilen çeşidi aşılamak en doğrusu.

Ceviz meyvesini üç parmak kadar gömüyorsun derine değil...

Toprak altında uyanana ceviz aşağıya kök salmaya başlıyor. Aslında kendisine ömür boyu yetecek suyu arıyor. Adeta toprağın çoğrafyasını çiziyor. Yeterli suyu buluncaya kadar kök salıyor. Yeterli suya ulaştığında hızla yukarı büyümeye başlıyor.

İlk yıl bir en çok iki defa suluyorsun. Bir daha ömür boyu su istemiyor. Ve çok sağlıklı ve çok daha iyi ve çok daha hızlı büyüyor.

Aslında bu doğanın,tüm çekirdekten yetişenlerin yasası.

Halbuki tüp ya da çıplak kök dikimlerinde öyle mi? Gübrele sula babam sula, birde üstüne onca para öde.

Safranlı 22-11-2011 10:39

Ağzınıza sağlık
 
Halıl bey ağzınıza yüregınıze sağlık
doğaya sadakatı tam anlayamayınca ticari dogrular mutlak doğru zannedılıyor
ceviz konusundaki bu aldanış dünyanın cennetı anadolumuzu malesef ithalatcı hale getirmiştir.

Lilium 22-11-2011 12:10

"Cevizin fidanını değil meyvesini ekmek ve sonra istenilen çeşidi aşılamak en doğrusu."

Açık köklü ya da tüplü satılan fidanlarda meyvadan ekiliyor. :) bildiğim kadarıyla herkes öylemi yapıyor bilmiyorum ama, kök yapısı hastalıklara daha dayanıklı tür dediğimiz yerli çetin ceviz dediğimiz cevizlerden ekildiğinde ilerideki kök hastalıklarına daha dayanıklı oluyor.

Tüplü ya da açık köklü fidanın avantajı.

En az iki yıl zaman kazandırıyor.

Dezavantajı

İlk yıl bakımı özen istiyor. (sulama çapalama gibi)
Bakmazsan kuruyabiliyor.
Meyvadan ektiklerin de her biri cimlenmeyebiliyor. Ya da sincaplar yer değiştirebiliyor. :) onda da yıl kaybedebilirsin, karanti diye bir şey yok.

"Toprak altında uyanana ceviz aşağıya kök salmaya başlıyor. Aslında kendisine ömür boyu yetecek suyu arıyor. Adeta toprağın çoğrafyasını çiziyor. Yeterli suyu buluncaya kadar kök salıyor. Yeterli suya ulaştığında hızla yukarı büyümeye başlıyor".

Sökülüp dikilen (açık köklü, tüplü,) fidanlar aşağıya kök salmıyor mu diyorsunuz?

"İlk yıl bir en çok iki defa suluyorsun. Bir daha ömür boyu su istemiyor. Ve çok sağlıklı ve çok daha iyi ve çok daha hızlı büyüyor."

(Bir gün bu taraflara gelirseniz, aynı toprak koşullarında aynı cins ve aynı yaşta tohumdan ekilmiş sulanmış ve sulanmamış cevizleri sizlere gösterebilirim. Aynı şekilde şartlarda aşılı olanları da )

Çok doğru cümleler değil. Tüm ağaçların kökleri kendi çeşidine göre kök geliştirir, kimi saçak köklü olur kimi derinlere dip kök yaparlar, yer değiştiren ceviz fidanı ile meyvadan ekilen ceviz fidanının kökleri farklı olmaz.
O büyüyor diğeri büyümüyor, o su istiyor diğeri su istemiyor, diye bir şey olamaz.

"Halbuki tüp ya da çıplak kök dikimlerinde öyle mi? Gübrele sula babam sula, birde üstüne onca para öde."

Her birinin artı ve eksileri var.
Bakarsan alırsın 50 kilo bakmazsan alırsın 20 kilo.

"Ne kadar ekmek o kadar köfte" boşuna dememişler. :)

privaters 23-11-2011 21:02

Türkiye don takvimi
 
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
ceviz ilgim dolayısıyla birkaç gündür forumu inceliyorum.amatöründen ğrofesyoneline her türlü katkı ve paylaşım için ellerinize sağlık.Hep mevzuu geçmiş ama don konusunda forumda daha önce paylaşımını görmediğim ama işinize yarayacak bir don takvimi haritası buldum..belki birilerinin işine yara
Türkiye Don Takvimi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü adresinde

serkanhoca 27-11-2011 00:24

Merhabalar,
Tarlamdaki bulunan 4 cevizin resmini ekledim.Bunlardan bir tanesi çetin ceviz diğerleri güzel, içleri kolay çıkıyor ama hepsi de aşısız yerli çeşitler. Budama ya da aşılama konusunda yorumlarınızı bekliyor(d)um. Gerek kalmadı, teşekkürler...

buraktufan95 28-11-2011 15:51

Merhaba
Edirne bolgesinde, onerebileceginiz tel orgu firmalari varmi?
Tesekkurler

kamil keskin 01-12-2011 08:57

İçim içime sığmıyor,çok hayecanlıyım.Yarın allah nasip ederse cevizlerimi hayırlısı ile dikiyorum.Herkeze selamlar...

h.ışık 01-12-2011 11:32

kamil keskin bey,
imkanınız varsa fideleri öncesi ve sonrasyla fotoğraflayıp bizimle paylaşırmısınız. mutlulugunuz bizi de mutlu etsin.

Lilium 01-12-2011 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin (Mesaj 884121)
İçim içime sığmıyor,çok hayecanlıyım.Yarın allah nasip ederse cevizlerimi hayırlısı ile dikiyorum.Herkeze selamlar...

Hadi hayırlısı olsun.

Çınarmunarı 01-12-2011 16:59

Arkadaşlar
Bu sene 2. yazını yaşayan cevizlerden 10 adet ceviz meyvesi aldım. 3 tanesi pedro 7 tanesi chandlerdi. Chandlerlerin kabuğu ve iç gelişimleri gayet iyi fakat 3 adet pedroların içi fazla gelişmemiş ,büzüşmüş durumdaydı.
Pedrolardaki bu olumsuzluğun sebebi ne olabilir?

kamil keskin 05-12-2011 12:38

Arkadaşlar;fidanları hayırlısı ile diktim.İlk adımı atmış bulunuyorum.İnşallah hepsi sağlıklı birer ağaç olur.Bir kaç resimde çektim.

kamil keskin 05-12-2011 13:14

Fidanlarım
 
1 Eklenti(ler)
Dikimden hemen önce fidanları çeşmenin suyunda bir süre beklettim.

Safranlı 05-12-2011 13:22

Hangı çeşidi kullandınız acaba mesafelerı kaç mt dir

kamil keskin 05-12-2011 13:27

fidanlarım
 
1 Eklenti(ler)
Kök Saçakları oldukça iyi durumda gözüküyor....


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025