![]() |
Sayın doğa64 sulama sistemini yer altından daha fidan ekimini yapmadan çek.İlerde çok faydasını görürsün.
|
Alıntı:
Damlama sistemimi önümüzdeki yıl şubat mart aylarında döşeteceğim. Ana borular yer altından damlama boruları fidanın 2 tarafında olacak şekilde yüzeyden geçecek. Sistemi kuracak arkadaş fidan yerleşimine göre ayarlayacak. |
Alıntı:
|
Aldığım fidanları yeni yerlerine dikmek için bu bakım harcını hazırladım ve 20 gün içinde uygulayacağım ilk dikimde yapamamıştım içimde kaldı.
Bu dediklerim zor gelebilir ama fidanı diktikten sonra 2 metre aşağıya ulaşmanız imkansız. EM-A (etkin mikroorganizmalar) sayfasını şöyle bir okumanızı tavsiye ediyorum.Daha vaktiniz var. |
Merhaba ceviz dostları hepimiz çorum oğuzlar 77 cevizini duymuşunuzdur.Bende bir satıcıda dün gördüm.Cevizler elle kırılabiliyor, lezzetli, yağlı ve içi beyyazdı.Ancak bana çok küçük geldi.Verimli olduğunu duymuştum.Ama pazarlamada sıkıntı olabilir.
|
Sayın Cevizdostları.
Batıkaradeniz de 450 rakımda Kasım 2012 de diktiğim Chandler türü cevizlerim bahar ve yaz boyunca yeterli şekilde büyüdüler.Ağustos sonu sulamayı durdurdum, aynı dönemde vejetasyon da durnuştu. Hemen akabinde yağan yağmurlar sonucu fidanlar tekrar uyanıp sürmeye başladılar.Gövde yanlarından çıkan taze filizleri yolmama rağmen uç sürgünleri için bir çözüm üretemedim. Veyetasyonu durdurmanın bir yolu var mı? Sürgünleri sonbahar soğuklarına kadar odunlaştırmak için uygulanan bir yöntem var mı? Bütün cevizdostlarına başarı ve mutluluk dileklerimle.... |
Alıntı:
Alıntı:
Saygılar. |
Teşekkürler sayın Aviator34
Sayın ncp1963 ün paylaşımını atlamış veya unutmuşum kusuruma bakmayın lütfen.İçerik olarak potasyum ağırlıklı DAP güresini Kasım da düşünüyordum. Sıvı gubrelerin etki hızının yapraktan verilirse daha verimli olacağı kanısındayım ne dersiniz? Bu uygulamanın sürgün hızını yavaşlatma etkisi de olur mu? acaba Selamlar. |
Alıntı:
Sizce Vejatasyon döneminde ki bir ağaçta yan sürgünlerin alınması, tepe sürgününü büyümeye teşvik edebilir mi? ( Yan dal sürgünlerinin alınması ağaçta ki mevcut enerjinin sadece uç sürgüne gitmesini teşvik eder düşüncesindeyim) Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Cemal61 doğa64 rumuzlu arkadaşa yapmış olduğunuz tavsiyede kasttetiğiniz 2014 aralık ayı ise sebebini açıklamanız mümkünmüdür acaba. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu yıl yapmış olduğum 28 adet çeşit değiştirme aşısının 27 tanesi maalesef keçilerin gazabına uğradı. Uç sürgünleri yenen aşılar yandan patlattı ve tepe sürgünü sağlam olan aşılarında yan sürgünleri yenmiş idi. (Aşıları 50-60 cm den yapmıştım ve bahçe etrafı açıktı) Bu aşıların hepsinde aktif büyüme hala devam ediyor. Sanırım ağaçlarda az sürgün kaldığı için ağaçların kalan son güçleri bu sürgünleri patlatmaya yetti ve gelişim tekrar teşvik edildi. |
Alıntı:
Araştırmakta fayda var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yıl içinde 3metre ve daha uzun büyüyen fidanların ertesi yılki budama döneminde Amerika ve Şili gibi ülkelerde 3.3,5 metrelerden uç vurup iki yıllık kat oluşumunu bir yıla indirip, fidanı bir yıl erken verime yatırdıkları bildiriliyor.Mantık olarakta doğru gibi geliyor.
Yıl boyunca fidanın büyümek için harcadığı enerjinin yarısı, bir budamayla heba edimemiş oluyor. Fidan boyunun uzun olması ,aynı oranda yan dal sayısınında fazla olmasını(hernekadar dal arası mesafeler fazla olsa da) gerektiriyor. Böylece iki yılda bırakacağımız yandal miktarını da aynı yıl bırakma şansımız olur diye düşünüyorum. Sayın Ömür-usak ın gözlemleri bende de oluştu.Yaşlı anaçlara yaptığım aşılar çok hızlı uzadı,haziran ayında uçlarını kestim,sanki ikinci yılındaymışcasına hem lider oluştu hemdey yandallar oluştu saygılar |
Alıntı:
Benim endişem aşılar hala yeni sürgünler üretmekte ve uyumaya biraz zor geçe çek gibiler. Demek ki anaçlarınız sağlıklı ve güçlü,kalemi iyi beslemişler. Sayın ömür-uşak aşıcınız aşıları yerden ne kadar yüksekten yaptı? Bilgilendirirseniz sevinirim. |
Alıntı:
3-4 metreye ulaşmış bir fidanın yarısını kesip atmaktansa,mesafeli olarak 6-7 yan dal bırakmak uygun gibi görünüyor.Keşke geçen yıl deneseydim bir kaç fidanda :confused: Bu konuda yorumları ve tecrübesi olanların paylaşımlarını bekliyoruz. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
İbrahim BALKAL'ın budama şeklini ben de seyrettim. Tavsiyesi ve uygulaması 2.20 den tepe vurma yapmasıydı. Bu uygulamayı '' ağacı yüksekten taçlandırıp ağaç aralarını işlemede kolaylık olarak'' söyledi yanlış hatırlamıyorsam. Bu bana da çok mantıklı geldi. Nasip olursa ben de o şekilde yapmayı düşünüyorum.. |
Alıntı:
|
Altay ceviz başlığına artık yazı yazmak istemiyorum.Fikir beyan ediliyor.Tecrübe paylaşılıyor.Ama amaç farklı Tv. lerdeki gibi kavga çıkartıp reyting yapıp sayfayı üst sıralarda tutup reklam yapıp fidan satmak.Fidan dikecek bahçe oluşturacak arkadaşlarda ceviz formunun tamamını okurlarsa geçekleri görür karar verirler.Okumadan reklama bakarlarsa oda onların suçu kendi düşen ağlamaz.
|
Alıntı:
Çok doğru söylüyorsun. Ben o fidanlığa gidip görenlerden biriyim bunu o konu başlığı altında yazmıştım. Gördüklerimi duyduklarımı da yazdım fakat sadece o bahçeye kendilerinin gittiklerini düşünen insanlar bunlar. (ya da onlarla anlaşmış fidan satıcıları) ney se ne bende oraya yorum yazmıyorum artık. Herkesin aklı var fikri var. Bu arada ben de Uşaklıyım. Uşağa geldiğimde yanına uğrayıp bi çayını içmek isterim. Saygılar... |
ne olduğu belli olmayan boş işler ile uğraşmak isteyen bırakın uğraşsın. Ağır olacak ama odun kafa kafa kaynıyor etrafımız...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025