agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

ömür-uşak 31-01-2013 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ladikli (Mesaj 1094778)
tekrar olacak ama, ben bahçemi örnekleme yaparak kurmak istiyorum.önce bahçenin 2 dönümüne bölgede yetişebilecek çeşitlerden fidanlar (chandler,fernor,kaman,bilecik,şebin,maraş18,oğuzl ar) dikip 4-5 yıl sonra en iyi uyum sağlayan çeşitle ektiğim tohumları aşılayarak bahçemi kurmayı planlıyorum..

ancak, diyelim ki kamana karar verdim aşı yapacağım kalemleri aşı için oluşturulmuş anaç bahçelerden mi almam lazım? daha önce kendi bahçeme diktiğim kamanlardan ya da çevredeki başka bahçelerden alıp aşılasam ağaçalrım orjinal kaman olur mu? olsa da verimi falan aynı özellikleri gösterir mi?

ayrıca, tohumların da kaman mı olması gerekir?
tohum ne olursa olsun hangi çeşitle aşılanıyorsa o çeşit olur diye bir çok yerde okudum..bunun istisnası olabilir mi ya da kısmen oluşacak ağaç, tohum çeşidi ile aşılanan çeşit özelliklerini beraber gösterebilir mi?

Sn ladikli 4 yıl sonra senin kendine ait anaç bahçen oluşacak.Çevreden kalem aramana gerek kalmaz.En uygun cinslerden kendi bahçendeki kalemlerle aşılarsı. 4 yıl sınra seni bahçenin her tarafı kalem olur.Bol bol kullanabilirsin. Tohum olarak fidancılar yerli çetin ceviz öneriyorlar kendileride çetin cevize aşı yapıyorlar.Hangi ağaçtan kalem alırsan aşıladığın ağaç kalem aldığın ağaç gibi olur.Başarılı olman temennisiyle.

arif göçmen 01-02-2013 08:54

tavsiye

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak (Mesaj 1094947)
Sn ladikli 4 yıl sonra senin kendine ait anaç bahçen oluşacak.Çevreden kalem aramana gerek kalmaz.En uygun cinslerden kendi bahçendeki kalemlerle aşılarsı. 4 yıl sınra seni bahçenin her tarafı kalem olur.Bol bol kullanabilirsin. Tohum olarak fidancılar yerli çetin ceviz öneriyorlar kendileride çetin cevize aşı yapıyorlar.Hangi ağaçtan kalem alırsan aşıladığın ağaç kalem aldığın ağaç gibi olur.Başarılı olman temennisiyle.

Degerli dostum benim www.ceviz fidani.net deki sitemin sol alt tarafta ceviz çiçeklenmesi adında bir pencere var oradaki ceviz çeşidinin ismini yazmayacağım ama iki ceviz çeşidinin çiçeklenme zamanı resimli olarak görürseniz size kuracağınız bahçe için bir çeşitte yardımcı olur.

ibas06 04-02-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen (Mesaj 1095235)
Degerli dostum benim www.ceviz fidani.net deki sitemin sol alt tarafta ceviz çiçeklenmesi adında bir pencere var oradaki ceviz çeşidinin ismini yazmayacağım ama iki ceviz çeşidinin çiçeklenme zamanı resimli olarak görürseniz size kuracağınız bahçe için bir çeşitte yardımcı olur.

Arif hocam sitende telefon numaran yok mu ?

sedatkso 05-02-2013 12:20

Pedro cevizi nin yetiştiği yerde chandler yetisir mi.

ladikli 05-02-2013 12:22

ceviz yetiştiriciliği ile ilgili az çok birşeyler öğrendim.özellikle de bahçe kurma aşamasında neler yapmam gerekir nelere dikkat etmeliyim bunları biliyorum sayılır..

okurken yazarken insana kolay gibi geliyor ama işin içine girince herşeyin çok farklı olduğunun farkındayım bu yüzden de bundan sonra amacım kurulu bahçeleri görerek yerinde öğrenebilmek, yaşanan zorlukları görebilmek..

bunun için sizlerden bir ricam olacak..
istanbulda ikamet edip hafta sonu bahçesine giden arkadaşlar varsa müsait olduklarında beni de misafir olarak kabul eder bahçelerine götürebilirlerse çok sevinirim..

arif göçmen 08-02-2013 09:40

Bilgi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso (Mesaj 1097185)
Pedro cevizi nin yetiştiği yerde chandler yetisir mi.

Degerli dostum chentlerin yetiştiği yerde pedro yetişir endişen olmasın

arif göçmen 08-02-2013 09:45

dostum tlf 05426255027

arif göçmen 08-02-2013 09:57

Degerli dostlar yabancı ceviz çeşitlerinin sulama suyunu yerli ceviz çeşitlerine göre en az 10 gün önce sularını kesin.Bu söylediğim karasal iklim için geçerli.

cetiner 18-02-2013 19:56

sn. lilium bir ay kadar önce yeni diktiğim ceviz fidanlarıma %3 lük bordo bulamacı yaptım geçen hafta fidanlarımı dolaştığımda çoğu şişkin olan gözlerin sanki kurur gibi bir hali vardı sizce bordo bulamacı yeni dikilen fidanları kurutur mu

cetiner 19-02-2013 22:32

sn. musculus teşekkür ederim sn.lilium özelden verdiğiniz bilgiler için size de teşekkür ederim.

bozy 23-02-2013 02:01

Bu sene biraz da Fernor dikmek istiyorum güvenilir fernor nerden bulabilirim ..

goksal 23-02-2013 21:25

sayın bozy mayıs ayında elimde yüzde yüz güvenilir fernor torbalı ceviz fidanlarımı satışa sunacağım 0539 432 34 85 nolu telden ararsanız size yardımcı olabilirim.

vizyon_78 28-02-2013 08:24

ceviz dostları bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.ilk baharda atacağım bordo bulamacını budama yaptıktansonra ve gözler uyanmadan önce mi atacagım .saygılar .

juglandales 28-02-2013 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78 (Mesaj 1110610)
ceviz dostları bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.ilk baharda atacağım bordo bulamacını budama yaptıktansonra ve gözler uyanmadan önce mi atacagım .saygılar .

Sayın Vizyon_78, aynen dediğiniz gibi budamayı yaptıktan sonra ve gözler uyanmadan 1 hafta önce yaparsanız uygun olur.

goksal 28-02-2013 21:55

gözler uyanmadan önce atmalısnız ayrıca cevizfidanları kış uykusuna yatarkende bordo bulamacı atmanızı tavsiye ederim.kışın verebileceği zararlardan korur

vizyon_78 01-03-2013 16:01

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sagolun.....saygılar

m.gökhan 01-03-2013 16:04

Selamlar herkese , bu hafta sonu fidanlarimi dikmeyi dusunuyorum . Oncelikle tepe vurmasini mart 15 den sonra yapmayi dusunuyorum , yoksa dikimle berabermi yapmak lazim ?. Ayrica forumda farkli bilgiler okudum tepe vurma mesafesi ile ilgili . Chadler , kaman1 , sebin ve bilecik cinsleri icin tepe vurmasini tam kac cm den yapmak lazim. 45-75 cm arasindan goz ustunden budamak yeterlimidir. Yoksa her cins icin farkli mesafelermi var ?Simdiden tessekurler herkese.

Safranlı 01-03-2013 16:14

Tek tek şu kadar cm gibi bir durum olamaz
fidanın kök gücüne filizinin dolgunluguna baglıdır
mart 15 ten sonra kesme konusunda ise yazdıklarınız isabetli olur
şu günden itibaren fidanlar bir an dahi beklelemelidir
derhal ekilmelidir
marttan sonra her bitki uyanıyor
bitkinin ne kadar erken ekilirse o kadar iyi olacagını unutmayalım
kısaca aşı yerinden sonra 4-5 gözün üzerinden kesebilirsiniz
fidanı almadıysanız kısa boylu ve ana gözü 50 cm civarında olanları alabilirseniz tepe vurma gibi derdiniz olmaz

kamil keskin 03-03-2013 13:07

Arkadaşlar ben de 10 mart gibi budamaları yapmayı düşünüyorum.Syn Lilium,youtbe'deki videoda budamanın 1.20 de tepe vurumunun yapılmasının doğru olacağını söylüyor.ama bizim tarlanın etrafı çam ormanlarıyla kaplı.Bu yüzden çok fazla domuz var.Diyebilirim ki geceleri hep tarlanın içindeler.O yüzden dalların yüksekte olmasını istiyorum.Çünkü cevizi yemek için dallara zarar verecekleri ortada.Bu yüzden tepe vurumlarını 1.80'den yapmam daha doğru olur diye düşünüyorum.Tavsiyerinizi bekliyorum.

cetiner 03-03-2013 20:11

Ceviz Budaması

Ceviz Budaması iyi seyirler...
CEVİZ BUDAMASI - YouTube

aviator34 03-03-2013 20:25

Bu video 2 ve üstü budamalar için :)

ncp1963 03-03-2013 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 1112906)
Ceviz Budaması iyi seyirler...
CEVİZ BUDAMASI - YouTube

Yeni - cevizlerde Budama -2 - YouTube
Yeni - cevizlerde budama 3 - YouTube

devamınıda ekleyeyim izninizle

m.gökhan 04-03-2013 13:05

04 mart 2013 itibari ile 60 adet ceviz ağacımın ve 18 adet muhtelif meyve ağcımın dikimini gerçekleştirdik. Nisan ayı içinde de tepe vurmalarını yapmayı planlıyorum. Bundan sonra umarım fidanlarla ilgili güzel bilgiler paylaşabilirim :).

mzeynal 04-03-2013 13:18

cok güzel devamını da bekleriz hocam

ncp1963 04-03-2013 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1113324)
04 mart 2013 itibari ile 60 adet ceviz ağacımın ve 18 adet muhtelif meyve ağcımın dikimini gerçekleştirdik. Nisan ayı içinde de tepe vurmalarını yapmayı planlıyorum. Bundan sonra umarım fidanlarla ilgili güzel bilgiler paylaşabilirim :).

hayırlı olsun

ömür-uşak 04-03-2013 17:32

Sevgili dostlar ağaç sevdalıları bu gün çok kötü bir gündü 107 tane 12 yaşımdaki ağaçlardan 82 tanesini aşılatmak için kestirdim. Bahçe enkaz alanı gibi oldu. Kesen arkadaşın yanında dalları tarif etmek için bulundum. 12 yıldır onlara öyle bakmıştım ki onlarla arkadaştım. Onlarla konuşuyordum. Ne yazıkki çeşit değiştirmek için kestik. Bahçeden çıktım arkama bakamadım. Kesen arkadaşa dalları hemen götür yoksa ben buraya gelemem dedim. Ağaç dikmek kolay ama kesmesi çok zor. İnşallah aşılarım tutarda sıkıntı olmaz.Hepinize kolay gelsin. Sağlık ve mutluluklar dilerim.

ömür-uşak 04-03-2013 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1113468)
Budanan cevizler pedro-chandler mi acaba?

Chandler çeşitine aşılanacak. verimleri düşük olduğu için değiştireceğim

mzeynal 05-03-2013 08:06

ömür bey ağaçların eski aşıları neydi acaba??

ömür-uşak 05-03-2013 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mzeynal (Mesaj 1113751)
ömür bey ağaçların eski aşıları neydi acaba??

Yalova 3 şebin bilecik yavuz (kaman olarak biliyoruz) uşak geçit bölgesi olduğu için nisan başında uyanmaya başlar 15-20 nisanda çiçeklenme başlar 8 mayısa kadar don tehlikesi olur. Daha sonra kalandan gidenden çok az ürün alıyoruz. chandler geç açıldığı için çeşit değiştirme aşısı (kabuk veya yarma) yapılacak inşallah aşılarımız tutar da sıkıntı çekmeyiz.

cetiner 05-03-2013 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1113468)
Videoda budanan cevizler pedro-chandler mi acaba?

doğrudur chandler ve pedro

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025