agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

Lilium 04-02-2009 15:41

Güzel bir tecrübe olduğu kanaatindeyim, o aldığınız hazı o keyfi anlatın desem anlatamazsınız dimi, gözlemlemenin de ne kadar güzel ve yararlı olduğunu da gördükten sonra anlıyorsun değil mi.

emraharas 04-02-2009 17:52

Hollanda ve Iğdır
 
Herkese Merhaba,
Yeni üye oldum, aynı şeyleri düşündüğümüz bir çok kişiyle burada karşılaşmak çok iyi oldu. Hemen soruma geçiyim. Hollanda'ya taşınıyorum orada ceviz yetiştirmek için bilgi topluyorum. Ayrıca Iğdır'da biraz toprağım var, hep pancarda gittik, ceviz sordum ama bilgiye hemen ulaşamadım. Hollanda ve Iğdır için önerileri olan varsa memnun olurum.

cevizsever 12-02-2009 15:28

Bodur Ceviz
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, şöyle bir haberle karşılaştım;

Geçtiğimiz yıl kurulan Euromak Tarım ve Danışmanlık Şirketi tarafından Amasya’ya bağlı Hamamözü ilçesinde hamamlardan boşalan termal sular kullanılarak termal seracılık yapılmaya başlandı. Şirket yetkilileri termal su ile serayı ısıtarak Türkiye’de ilk kez bodur ceviz yetiştirecek.
Çorum’da kurulan Euromak Tarım ve Danışmanlık Şirketi Türkiye’de bir ilke imza attı. Hamamözü ilçesinde 20 dönümlük bir alanda sera kuran şirket yetkilileri hamamlardan boşalan termal sularla serayı ısıtarak Türkiye’de ilk kez bodur ceviz yetiştrecek. Termal su ile ısıtılacak olan termal serada Oğuzlar’ın aşılı bodur cevizlerini yetiştreceklerini ifade eden Euromak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kıloğlu, Hamamözü ilçesinde 20 dönümlük bir araziye sera kurduklarını ve bu serayı hamamlardan boşalan termal sularla ısıtılacağını ifade etti. Hamamözü Belediyesi’nden termal suyun 49 yıllığına kiralandığını kaydeden Kıloğlu, “Kurduğumuz serayı yer altından hamamlardan boşalan termal sularla ısıtılacak. Türkiye’de ilk kez termal serada bodur ceviz yetiştireceğiz.” dedi.
Çalışmaların firmaları ve Oğuzlar Cevizciler Birliği Başkanı Ali Yarbaşı tarafından yürütüldüğünü kaydeden Kıloğlu, yetiştirilen bodur ceviz fidanlarının tescilli ‘Emirali’ markası ile satılacağını ifade etti. İlk fidan satışlarının bu yıl içerisinde başlayacağını duyuran Kıloğlu, bodur ceviz fidanlarının yetiştirilmesi amacıyla kurulan serada hem ekonomiye hem istihdama katkı sağlayacaklarını söyledi.
35 derece sıcaklıkta gelen termal suyun yer altından serayı ısıtacağını kaydeden Kıloğlu, “Termal su ile sera içerisi 12 derecelik sıcaklığa ulaşıyor. Böylece ceviz fidanlarının daha çabuk yetişmesi için gerekli olan nem sağlanmış olacak. Normalde 90 günde yetişen bodur ceviz fidanının yetişme süresi 30 güne inerken, bir buçuk yıl olan aşılama süresi ise 6 aya iniyor” diye konuştu.
Kıloğlu, termal serada yetiştiricilek olan bodur ceviz yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalaırn Tokat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Akça'ın da katkıları ile devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak : http://www.corumhakimiyet.net/HaberDetay.aspx?ID=13343

Eğer haber yayından kalkarsa diye de ekran görüntüsünü aldım.


Acaba bu haber karşısında yorumlarınız nedir merak ediyorum. Gerçekten de bodur ceviz var mıdır literatürde?

Lilium 12-02-2009 16:35

Sayın cevizsever;

Ceviz de bodur diye bir şey yoktur, daha bilimsel olarak böyle birşey açıklanmamışken, birileri çıkıp böyle birşeyleri açıklaması doğru değil.

Halk arasında aşılı cevizlere bodur ceviz deniyor, ama bodur değildir, böyle şeylere inanmayın, aşılı cinsler de verim olarak yüksek verim veren cinsler vardır,fakat bodur değillerdir.

Bilimsel olarak açıklanmadığı sürece inanmayın, bu tür söylemler ürününü tanıtmaktan ürünü satmaktan başka birşey değildir.

Bir anımı anlatayım, aynen size anlatıldığı gibi, bizlerede anlattılar, dediler ki italyadan bir ceviz ceşidi getirdik, şöyledir böyledir, uzatmıyayım, ekiyorsun ikinci yılı 20 kg ceviz veriyor dediler, baktım herkez olumlu bakıyor, çok iyi demeye başlayanlar oldu. Ne zaman çıkıpta ya hocam iyi güzelde iki yıllık bir fidanın gövdesi ne ki, 20kg ceviz taşıyacak dediğimde, onların bittiği andı.

Bodur ceviz diye bir şey yoktur.

Sevgilerimle..

cevizsever 12-02-2009 16:55

Merhaba Lilium

Bende seninle aynı fikirdeyim ancak Prof.Dr. Yaşar Akça'nın da isminin kullanılması beni şaşırttı. En iyisi bu konuyu telefonla arayıp Yaşar Hocaya sormak.

gmaho 15-02-2009 23:23

Yalova
 
Merhaba ben üyeyim.
Bazı sorularımın cevabını verirseniz sevinirim.
-Yalova ceviz üretimi için uygun mudur? uygun ise Yalova için uygun olan ceviz türü hangisidir.
-İnternetteki araştırmalarımda çok değişik rakkamlarla karşılaştım. Kafam karıştı.
Ceviz bahçesindeki bir ağacın 5. ve 10. yıllardaki tahmini verimi kaç kilodur.

Saygılarımla

elvin 28-02-2009 14:55

selam ceviz agacını yaprağından cıkan jugione maddesini altında yetişen bitkilere zararı hakkında araştırma yapıyorum çok fazla bişey bulduğum sölenemez yardımcı olursanız sevinirim

Sebahattin 28-02-2009 20:02

Allelopatik Etki
 
Araştırmayı hangi düzeyde, ne amaçla, ne başlığı altında yaptığınızı anlatırsanız ona göre bir şeyler söyleyebiliriz. Juglan etkisi yerine cevizin genel allelopatik etkisi dersek daha doğru olacak. Bu etkinin sadece juglan maddesinden oluştuğu söylenemez.

06doğaci 04-03-2009 08:18

Değerli ağaç sever arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Ceviz yetiştiriciliği ile ilgileniyorum.Sayın Sebahattin beyin yorumlarını titizlikle okudum.Ülkemizin böyle insanlara ihtiyacı var.En kısa zamanda değerli bilgilerinden faydalanmak istiyorum.

tees 06-03-2009 16:07

merhaba sanırım bu konunun yeri burası değil ama eşimde Dinarlı babası 2 yıl önce ceviz ekti. cinsi ve özellikleri hakkında bilgim yok ama 4 yılda ürün veren bir türmüş, hatta geçen yaz epey ceviz vermişler ama ağaçların gelişimleri için daha küçükken büyük bir kısmını topladılar. Dikim sonrası kredi de almıştı,teşfik varmış sanırım, araştırmaya devam edin bence başarılar...birde fidanları getirttiren satıcı olurundan fazla paraya satmış epey üzmüştü babamızı....resimler dikildikleri yaza ait, hatta aynı yıl mısır, nohut falanda ekmişti aynı yere ama bu kredide sorun çıkartıyormuş.....
http://www.postimage.org/aVVvHiJ.jpg
http://www.postimage.org/aVVvMi0.jpg
http://www.postimage.org/gx1KIrIA.jpg
http://www.postimage.org/gx1KIwHS.jpg

QWERT 06-03-2009 16:16

teşekkürler tees

ilahi morluk 06-03-2009 19:27

Sayın tees kayınpederinizin diktiği cevizin cinsini merak ettim. Öğrenip bizimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Sebahattin 09-03-2009 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gmaho (Mesaj 361342)
Merhaba ben üyeyim.
Bazı sorularımın cevabını verirseniz sevinirim.
-Yalova ceviz üretimi için uygun mudur? uygun ise Yalova için uygun olan ceviz türü hangisidir.
-İnternetteki araştırmalarımda çok değişik rakkamlarla karşılaştım. Kafam karıştı.
Ceviz bahçesindeki bir ağacın 5. ve 10. yıllardaki tahmini verimi kaç kilodur.

Saygılarımla

Madem Yalova'dasınız, Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma ile temasa geçin. İstediğiniz bilgileri size telefonla da verebilirler.

mugsel 10-03-2009 18:56

Merhaba Arkadaşlar,
bu gün tüm gün siteyi ve yazılanları inceledim.Herkesin ellerine sağlık son derce faydalı bir site olmuş...Ve ilkez bir forumada üye olup, yazıyorum..
Ben Kırklareli'nin karadenize sahili olan beğendik köyünde (sahile 500m) 5 dekar arazimde ticari değeri olan bir bahçe yapmak istiyorum. Bana cevizin dışında önereceğiniz bir ağaç varmı.? Ceviz öneriyorsanız kışları soğuk ve karlı geçen köyde hangi tür cevizin dikilmesini önerisiniz. Ceviz bahçesi dikiminde dikkat edilmesi gerekn konularla ilgili, teorik bilgisi ve pratik deneyimi olan arkadaşarın desteklerini bekliyorum..

ephesos 10-03-2009 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mugsel (Mesaj 375931)
Merhaba Arkadaşlar,
bu gün tüm gün siteyi ve yazılanları inceledim.Herkesin ellerine sağlık son derce faydalı bir site olmuş...Ve ilkez bir forumada üye olup, yazıyorum..
Ben Kırklareli'nin karadenize sahili olan beğendik köyünde (sahile 500m) 5 dekar arazimde ticari değeri olan bir bahçe yapmak istiyorum. Bana cevizin dışında önereceğiniz bir ağaç varmı.? Ceviz öneriyorsanız kışları soğuk ve karlı geçen köyde hangi tür cevizin dikilmesini önerisiniz. Ceviz bahçesi dikiminde dikkat edilmesi gerekn konularla ilgili, teorik bilgisi ve pratik deneyimi olan arkadaşarın desteklerini bekliyorum..

Kısa vadede kazanç elde etmek isterseniz bodur kiraz'ı tavsiye ederim.
Kanımca bu konuda size en iyi bilgiyi ve yardımı bağlı bulunduğunuz ilin tarım il müdürlüğü verecektir lütfen çekimserlik **** umursamazlık yapmadan bir görüşün emin olun çok yardımcı olacaklardır.

Bayram KAPTAN 11-03-2009 08:56

Sayın dolgan, ceviz yetiştiriceğiniz yerde taban suyu 2 m altında olmalı, cukur yerler olmamalı ve kuzey rüzgarlarına kapalı olmalı.ceviz çeşidi konusunda size Cadler ve Pedro cevizini tavsiye edebilirim.Bu türlerin yan dal oluşumu % 85 .Meyve verimi çok fazla.Ülkemizde üretimi daha yeni.Bizim yerli cevizlerimizn yan dal oluşumu çok az.Bu şu demek dalın ucunda meyve veriyor demek.Herhangi bir kırağı durumunda dalın ucundaki çiçeğin yanması halinde verim alamayacaksınız.Yine de siz araştırmasını yapın bu söylemiş olduğum cevizler çok harika.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Kolay gelsin.

Lilium 11-03-2009 10:42

Ayrıca bir şey daha ekliyeyim chedler diğer cevizlere göre daha geç uyandığı için geç donlardan daha etkilenmiyor.

serdar1 13-03-2009 12:18

Ceviz Aşılama
 
3 Eklenti(ler)
Büyük kök çeviz ağaçlarının aşılama ile islahı.Gerekli aletler Matkap,kücük el testeresi,keski- Önce Kesim Motoru ile Ceviz ağacı 1 metre yükseklikten kesilir. Resimlerde görüldüğü şekilde dış kabuktan 1 cm ilersinden delinir keski ile dış kabuk ve ana gövdeki parça çıkartılır.Açılan yuva kadar kalınlıkta ortalama Baş parmak kalınlığında aşı kalemleri hazırlanarak açılan yuvaya yerleştirilir burda önemli nokta yuvaya yerleştirecek anacın sıkı bir şekilde yuvaya yerleştirilmektir ,anacın oynamaması tutma yüzdesini arttırır.Son resimde bu yöntemle aşılanmış ceviz ağacı görülmektedir.Ağaç ne kadar kalın olursa olsun bu yöntem her türlü kalın ceviz anaç köklerinde uygulanacak en kolay yöntemdir.

tees 15-03-2009 12:16

bodur ceviz diye biliyormuş. Isparda-Eğridir den almışlar.

ufuk1255 15-03-2009 12:24

ceviz sivas ve tokat için uygundur bizim köylerde çok var

Sebahattin 17-03-2009 09:32

Güzel bir çalışma ve metot, fotoğraflarda oldukça güzel. Metodun kolay uygulanabilir olması oldukça önemli.

eko_ 26-03-2009 22:08

Aşı kaleminin yerleştirilmeden önceki resmi verilse çok yararlı bir bilgi olacak serdar bey emeğinize sağlık.

Lilium 26-03-2009 23:16

Evet çok güzel bir metod, sanırım tutma yüzdesi çok yüksek bir aşı çeşidi, ayrıca aşının rüzgardan kırılma yüzdesi daha düşük olduğunu düşünüyorum, ağacın içine girecek kalemin ucu kırılmaya destek olacaktır.

Kalın gövdeli ağaçlara yapılabilecek güzel bir metod, birde şurada var, matkap aşısı, gövdeyi matkap ile delip aşı yapma yöntemi, aslında aşıyı orada konuşsak daha iyi olur kanısındayım.

karaaslan50 02-04-2009 23:50

2 Eklenti(ler)
Ben de aşı makasıyla geçen yıl ve yeni aşılamış olduğum cevizlerin görüntülerini paylaşmak istedim.

aydın 03-04-2009 00:12

Bu aşı makası da her eve lazım
Aşı kalemlerini uyanmadan önce topluyorsunuz değil mi?

karaaslan50 04-04-2009 00:09

Sayın Tahsin, her eve lazımmıdır bilmem ama size lazım olmadığı kesin.

karaaslan50 05-04-2009 00:44

1 Eklenti(ler)
Sayın Tahsin, bu yanlış anlaşılma çözüldüğüne göre sorunuza geçebiliriz. Evet normalde kalemleri uyanmadan alıyoruz ama uzun süre bekletmeden aşılamak kaydıyla yeni uyanmakta olan kalemleri de alabilirsin. Yalnız anaçta uyanmamışsa aşılamması uygun değildir. Aşağıdaki örnekte yeni uyanmış kaysının aşılandığını görebilirsin. Bu aşının gelişimini yine burada takip ederiz. Ayrıca aşılanan o iki budağın ön kısmında daha önce yapılmış aşının yeri belli olmakta ve yine ilerisinde de erik aşılanmıştı.

aydın 05-04-2009 00:58

Yanlış anlaşılma sorunu çözüldüğü için sevindim. Yarın bir tane daha yabani erik ağacı aşılayabilirim. Epey büyümüş vaziyette olduğundan yarma kalem aşısı yapacağım. Umarım tutar.

karaaslan50 05-04-2009 20:44

1 Eklenti(ler)
İnşaallah tutar. Aşı kaleminde kesilen yüzeyin düzgün olmasına özen göster ve kabukların birbirine temasını sağla. Kolay gelsin. Bende cevize yarma aşı yaptım.

IMP 08-04-2009 17:08

***,
devletin de verdiği destekle özel ağaçlandırma kapsamında
edirne nin çanakkaleye yakın tarafından 500 ila 1000 dönüm arası bir alanda
ceviz yetiştiriciliği yapmayı planlıyoruz. dönüm başı 10 ağaçtan sanırım bu
5.000 ila 10.000 ağaç yapar. Araştırmalarımıza göre bölgedeli toprak ceviz için en iyi toprak değil, ancak elverişli imiş. Ayrıca bölgede ceviz yetiştiriciliği yapan sayısı da hayli fazla. Bizim ayrıca istanbul işimiz olduğu için
-en çabuk ürün vermesi
-en az bakım istemesi, sanırım 3 yıldan sonra su bile gerekmiyor
-soğuk-sıcak vs şartlardan kolay etkilenmemesi ve ilaç gerektirmemesi
gibi özellikleri yüzünden ceviz bize de çok mantıklı geliyor.

Açıkçası sizin de bu konudaki fikirlerinizi almak isterim, bilgiler doğru mudur, bizim planımız açıkçası yeri almak, ekmek, çevirmek, ilk 3 sene de sulama, budama, gübreleme gibi bakımlarını yapmak, sonrasında fazla gerekmeyeceğini düşünüyoruz, bi bekçi bile yeter diye düşünüyoruz, ayrıca hangi ceviz türünü önerirsiniz, aynı zamanda çiçek veren türleri karıştırmamız gerekiyor, bildiğim kadarı ile bilecik in bazı türleri pek bakım gerektirmiyor,
kaman cevizi veya yalova vs
hem iş hem ağaç konusunda değerli fikirlerinizi merak ediyorum açıkçası, iyi günler

Lilium 08-04-2009 23:11

Kuracağınız ceviz bahçesinde önçe toprak analizleri ile başlayın bölge iklim şartları hangi cinslere uygun, taban toprağı ve suyu ne kadar derin, Malum büyük bir yatırım yapacaksınız,araştırmasını çok iyi yapın derim, şöyle böyle bilenlerle değil, teçrübeli ve akademik bilgilerle hareket edin.

Bu kadar büyük bir işletme de bilecik cevizini hiç önermem bir arkadaşım ekti beşinci yılındalar iyi güzel ince kapuklu fakat depolamaya gelmez, ceviz daha ağaçta iken kapuk yarılması yapıyor,
sizlere önerim pazar değeri yüksek içrenkleri beyaz olan verimliliği yüksek iç oranları yüksek olan cinsleri tercih etmeniz.
Alıntı:

-soğuk-sıcak vs şartlardan kolay etkilenmemesi ve ilaç gerektirmemesi
gibi özellikleri yüzünden ceviz bize de çok mantıklı geliyor.
Ceviz -25 dereceye kadar dayanabilen bir ağaç ama unutmayalım ki, erken uyanan ağaçlar geç donlardan kıralardan uyanmış olan filizler çiçekler donabiliyor,ilaç gerektirmemesi diye birşey yok, doğal ekolojik mücadele yapacağım diyorsan o başka. Ceviz +38dereceden sonra etkilenir.

1000 dönümlük arazi de bir bekçi, bırakın iş yapmayı sabah dolaşmaya çıksa akşam ança gelir, o ağaçları tek tek gezip gözlemlemeniz gerekir, bin dönüm araziye yetecek su varmı bu suyun kalitesi ne derecede, gibi tetkikler yaptırmadan bu işe girmenizi önermem.

Üç dört yıl yapılacak işleri olduğu gibi üç dört yıldan sonrada yapılacak işler var, kaderine terk edersen bu iş olmaz,

Anubis 09-04-2009 07:03

500 ağaca dahi daha doğru dürüst içime sinerek bakamazken 10000 ağaç sırtımı ürpertti doğrusu, kolay gelsin.
şaka bir yana konuyu o kadar basit düşünmemenizi tavsiye ederim.

IMP 09-04-2009 14:53

samimi cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, bende işin büyüklüğünün farkındayım, ama 1000 olmazsa 500 dönüm olucak ***. en az, bu da yine 5 bin ağaç yapıyor,
henüz tahsisat yapılması ve proje aşamaları var tabii, o yüzden daha ayrıntılı araştırmalarını yapıcaz, devlet zaten toprak analinizi kendisi yapıp size yetiştirebileceğiniz ağacı söylüyor,
ben sadece kendim ön araştırma yapıyorum sizin gibi bilen arkadaşlar sayesinde, pekala
sn Lilium, bu bahsettiğiniz ceviz türleri hangileridir? kaman veya chandler gibi mi,
(+anektod bende manyaslıyım sn Lilium:)

Lilium 09-04-2009 18:05

Sayın IMP ,

Manyalıymıssınız gelince uğrayın, bir çayımı için, hem burada olan küçük cevizbahçelerini gezeriz, ayrıca biga'da 400dönüm ceviz bahçesi kuran var orayıda görüp bilgi ve teçrübe kazanmış olursunuz.

Çeşit olarak bir kaç güzel çeşitler var, en önemlisi bölge şartlarına uyan çeşitle bahçe kurmak.

IMP 09-04-2009 23:23

inşallah sn Lilium, bende memnun olurum, genelde yazın geliyoruz manyasa bi cenaze vs olmazsa, ama bu yakınlarda gelmeyi planlıyorum, söylemesi ayıp ufak bi yerimiz var 10 dönüm kadar, 93 te aldık boş boş duruyor, bari oraya da 100 tane ceviz fidanı ekelim diyoruz boş duracağına, tanıdıklarımız var hem ilgilenen de olur, toprak desteği varmı bilmiyorum hala dönüm başı 250 ytl imiş sanırım, hem çok da masraflı olmaz, hemde boş duracağına bi işe yarar diyoruz, kısmet olursa görüşelim hem tanışır, hemde sizin sayenizde fikir sahibi oluruz, iyi günler

tatarım 11-04-2009 11:27

Herkeze burdan selamlar işlerinde ve hayatlarında başarılar diliyorum .
Aranıza bende yeni katıldım sizin gibi modern meyve yetiştiriçiliği ile ilgileniyorum. Ilgi alanım ise ceviz,kiraz veya zeytin üzerine . Anladığım kadarıyla herkez bilgilerini aktarmaya çalışıyor emeği gecen herkeze burdan saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım.
Benim merak ettiğim ise burada aramızda ciddi anlamda bu işe yatırım yapmış olan arkadaşlarımız varmıdır acaba. Eğer varsa ne gibi yollardan gectiklerini zorluk ve kolaylıkları ile kaç senede verim almış ve bir ağaçtan ne kadar ürün elde etmiş ne kadara satmış masrafları ne olmuş hastalık ve zorlukları ile ilgili bilgiler verirlerse çok sevinirim. İlk ağızdan dinlemek bizler için güzel olacağını sanıyorum. Çünkü 3 kuruş parasını bir umutla bu işe yatırmayı düşünen bizler genelde hep kulaktan dolma veya fidan yetiştiricilerinin internet sitelerinden bilgiler doğrultusunda genelde yaptıkları fizibilite raporları ile yola çıkıyoruz. Burada gercek anlamda uzun süreli yetiştiricilik yapan arkadaş bizlere bilgilerini sunarlarsa onlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Herkeze işlerinde bol kazançlar dilerim.

mehmet4343 15-04-2009 10:35

Selam arkadaşlar, yeni üye oldum kütahyalıyım ve 10 dönümlük, taban suyu 4-5 mt olan, toprak yapısı alkalilik ve tuz sorunu olmayan, kumlu taşlık, geçirgen ve rakımı yaklaşık 1050 mt olan hafif eğimli bi arazide ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyorum ama düşündüğüm arazi ilkbahar geç donlarının yaşandığı bir yer, ben bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Buradaki fidan satıcıları şebin ve bilecik cinsi fidan önerdiler. Kışı sert geçen ve ilkbahar geç donlarının meyveciliği olumsuz etkileyen kütahya da ceviz yetiştiriciliği için yardımlarınızı bekliyorum öncelikle İLKBAHAR GEÇ DONLARININ EN AZ ETKİLEDİĞİ CEVİZ CİNSİ NEDİR? Böyle bir yerde kazançlı bir ceviz yetiştiriciliği yapılır mı, yapılırsa nasıl ve ne şekilde ceviz bahçesi kurulmalıdır nelere dikkat edilmelidir? Bilgi ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Mehmet BAŞTÜRK - KÜTAHYA
M.basturk_8374@hotmail.com

mehmet4343 19-04-2009 22:40

1 Eklenti(ler)
Düşündüğüm tarla burası kuzey tarafında resimde görünen dağ var, toprak yapısı hafif kumluk ve taşlı

Sebahattin 23-04-2009 21:01

Cevizde çeşit değiştirme aşıları
 
Aşağıdaki linklerde büyük ceviz ağaçalrında çeşit değiştirme aşılarının yapılışı ile ilgili videolar var. Umarım faydalı olur.
1. Metot Video

1. Metot Devam

2. Metot Video

yorumlarınızı beklerim.

Sebahattin 23-04-2009 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaaslan50 (Mesaj 393660)
İnşaallah tutar.

Cevizde zor da diğer türlerde tutabilir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025