agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Maraş 18, Chandler, Sütyemez 1, Altay 1, Kaman1 ve Franquette’den oluşan ceviz bahçem (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/32075.htm)

hdoğan 08-07-2015 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1394261)
2016 yılında açmak üzere hazırlanmış erkek çiçekler bu günlerde sürgünlerin uç kısımlarında görülebilirler. yesil ağaç konisi şeklinde olup diger gözlerden kolayca ayırd edilebilirler

http://st.depositphotos.com/1908177/...-Tree-Cone.jpg

selyamlar

Teşekkürler Sayın Karabuz. Geçen hazıranda aşıladığım ve aynı yaz 2-3 metre süren sürgünlerin bu baharda tepe vurumunu yaptığım için bu yaz yeni dallanıyor bu nedenle şu ana kadar erkek çiçek için göz oluşumu yok. Selamlar

ermana 09-07-2015 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1394261)
2016 yılında açmak üzere hazırlanmış erkek çiçekler bu günlerde sürgünlerin uç kısımlarında görülebilirler. yesil ağaç konisi şeklinde olup diger gözlerden kolayca ayırd edilebilirler

http://st.depositphotos.com/1908177/...-Tree-Cone.jpg

selyamlar

benim bu sene 20 adet kadar chandler cinslerinde erkek çiçek mevcuttu. önümüzdeki sene içinde yine erkek çiçekleri hazır. ancak franguette ve fernetteler de erkek çiçek görmedim( fidanlar 2. yazında).

hdoğan 09-07-2015 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1394544)
benim bu sene 20 adet kadar chandler cinslerinde erkek çiçek mevcuttu. önümüzdeki sene içinde yine erkek çiçekleri hazır. ancak franguette ve fernetteler de erkek çiçek görmedim( fidanlar 2. yazında).

Sayın ermana şuanda ikinci yazında olan olan fidanlardamı erkek çiçek gözleri var? Ben küçük fidanlarda aynı yılın sürgününde erkek çiçek göz oluşumu pek göremedim. Selamlar

karabuz 09-07-2015 13:51

ronde lerde 2014 Yazı durgun göz aşılarımda bu yıl erkek gözler gorunmekte, boyları halya bir metre, frankuettelerde bende göremedim

ermana 10-07-2015 10:25

[IMG]http://s4.postimg.org/4cvjdpn2l/image.jpg
resim upload[/IMG]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1394641)
Sayın ermana şuanda ikinci yazında olan olan fidanlardamı erkek çiçek gözleri var? Ben küçük fidanlarda aynı yılın sürgününde erkek çiçek göz oluşumu pek göremedim. Selamlar

[IMG]http://s14.postimg.org/8q1zhx9k1/image.jpg
gif upload[/IMG]

ilk fotoğraf nisan ortasında sezon başında çekildi.
2. fotoğrafta bit adet cevizi kopartmayı gözden kaçırdığım için döllenmiş ve büyüyordu o şekilde koparttım. bir kaç resim daha vardı ama bulamadım şimdi. şu anda da bir çok erkek çiçek önümüzdeki sene açmak üzere hazır.

44baba 10-07-2015 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1394875)
[IMG]http://s4.postimg.org/4cvjdpn2l/image.jpg
resim upload[/IMG]
[IMG]http://s14.postimg.org/8q1zhx9k1/image.jpg
gif upload[/IMG]

ilk fotoğraf nisan ortasında sezon başında çekildi.
2. fotoğrafta bit adet cevizi kopartmayı gözden kaçırdığım için döllenmiş ve büyüyordu o şekilde koparttım. bir kaç resim daha vardı ama bulamadım şimdi. şu anda da bir çok erkek çiçek önümüzdeki sene açmak üzere hazır.

birinci ve ikinci resimdeki cevizlerin cinsi nedir acaba

ermana 11-07-2015 09:48

ikiside chandler

44baba 11-07-2015 21:40

benim çhandlerlerde 2 yaşında ama ben böyle erkek çiçek görmedim.

hdoğan 01-09-2015 15:54

4 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tüplü olarak diktiğim chandler fidanın ve oğlumun gelişimi :)

alperalper 02-09-2015 12:17

maşallah. Allah bağışlasın.

hdoğan 02-09-2015 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperalper (Mesaj 1405632)
maşallah. Allah bağışlasın.

Çok sağolun.Amin. Cümlemizin çocuklarını inşallah.

hdoğan 13-09-2015 19:42

2 Eklenti(ler)
Geçen yılın sürgün göz aşısı..

izzy 10-11-2015 16:03

göz aşısı

sayın hdoğan,yaptığınız göz aşıları tutma oranı gayet yüksek.göz aşılarını yaptığınızda aşı yerlerini ne ile sarıyorsunuz ve sardığınız aşı bandını nezaman çözüyorsunuz.bununla beraber yapmış olduğunzu göz aşılarda püf noktalar nelerdir?

hdoğan 11-11-2015 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzy (Mesaj 1419542)
sayın hdoğan,yaptığınız göz aşıları tutma oranı gayet yüksek.göz aşılarını yaptığınızda aşı yerlerini ne ile sarıyorsunuz ve sardığınız aşı bandını nezaman çözüyorsunuz.bununla beraber yapmış olduğunzu göz aşılarda püf noktalar nelerdir?

Sayın izzy, göz aşılarında standart elastik aşı bandı kullanıyorum. (çok sıkmadan ve gevşek bırakmadan.) Sürgün göz aşılarında aşı sürgünü yaklaşık 15 cm olduğunda, durgun göz aşılarında da kışa girerken aşı bandını çıkarıyorum.
Göz aşılarında naçizane düşüncem; kendi bölgem için haziran 20 ile ağustos sonuna kadar olan zamanda yapılan aşılarda genellikle sıkıntı olmuyor. Eğer mümkünse Temmuzdan önce aşı yaparak sürmesini sağlarsak dallanma açısından bir yıl kazancımız oluyor.
Tutma ile ilgili olarak çift ağızlı çakı aşısı ile yapılan yama göz aşısı veya tamamen kabuğu çıkararak yaptığımız aşı, eğer anaç ve aşı gözü yeterli pişkinlikte ve kalınlıkta ise kolay kolay şaşmıyor. Bundada aşı gözü kabuğunun üst ve alt noktalarının sıfır oturmasına, tamamen kabuğu çıkarttığımız aşıda arkada aşı kabuğunun birleştiği yerde küçük bir aralık bırakma, yama göz aşısındada bir tarafında küçük bir aralık bırakma faydalı oluyor. Selamlar

altucetin 13-11-2015 12:49

Maşallah

izzy 13-11-2015 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1419681)
Sayın izzy, göz aşılarında standart elastik aşı bandı kullanıyorum. (çok sıkmadan ve gevşek bırakmadan.) Sürgün göz aşılarında aşı sürgünü yaklaşık 15 cm olduğunda, durgun göz aşılarında da kışa girerken aşı bandını çıkarıyorum.
Göz aşılarında naçizane düşüncem; kendi bölgem için haziran 20 ile ağustos sonuna kadar olan zamanda yapılan aşılarda genellikle sıkıntı olmuyor. Eğer mümkünse Temmuzdan önce aşı yaparak sürmesini sağlarsak dallanma açısından bir yıl kazancımız oluyor.
Tutma ile ilgili olarak çift ağızlı çakı aşısı ile yapılan yama göz aşısı veya tamamen kabuğu çıkararak yaptığımız aşı, eğer anaç ve aşı gözü yeterli pişkinlikte ve kalınlıkta ise kolay kolay şaşmıyor. Bundada aşı gözü kabuğunun üst ve alt noktalarının sıfır oturmasına, tamamen kabuğu çıkarttığımız aşıda arkada aşı kabuğunun birleştiği yerde küçük bir aralık bırakma, yama göz aşısındada bir tarafında küçük bir aralık bırakma faydalı oluyor. Selamlar

sayın hdoğan,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben geçtiğimiz ağustos ayında kendiliğinden çıkan ve daha önce tutmayan fidanların altından çıkan çöğürlere en az 50 adet göz aşısı yaptım.bu ilk denememdi.fakat garip bir şekilde nerdeyse hiçbiri tutmadı.aşıyı ters T göz aşısı olarak yaptım ve aşı bandı olarak da elektrik bandı kullandım.aşıları ancak 1 ay sonra kontrol edebildim ve aşı bantlarını bir ay sonra söktüm ve yerleştirdiğim gözler bazıları kaynamış gibi fakat komple kararmış vaziyetteydi.durgun aşılar bahar ayında uyanıyor tabi fakat gözleri ve gözün olduğu kabuğu bıçakla kaldırıp kontrol ettiğimde içlerininde de kararmış ve yanmış olduğunu gördüm.acaba elektrik bandından dolayı hava alamayıp aşılar boğulmuş olabilir mi?çünkü bu kadar aşıdan en azından 5-10 tanesi tutmuş ve sağlıklı görünmüş olması gerekirdi.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

hdoğan 15-11-2015 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzy (Mesaj 1420194)
sayın hdoğan,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben geçtiğimiz ağustos ayında kendiliğinden çıkan ve daha önce tutmayan fidanların altından çıkan çöğürlere en az 50 adet göz aşısı yaptım.bu ilk denememdi.fakat garip bir şekilde nerdeyse hiçbiri tutmadı.aşıyı ters T göz aşısı olarak yaptım ve aşı bandı olarak da elektrik bandı kullandım.aşıları ancak 1 ay sonra kontrol edebildim ve aşı bantlarını bir ay sonra söktüm ve yerleştirdiğim gözler bazıları kaynamış gibi fakat komple kararmış vaziyetteydi.durgun aşılar bahar ayında uyanıyor tabi fakat gözleri ve gözün olduğu kabuğu bıçakla kaldırıp kontrol ettiğimde içlerininde de kararmış ve yanmış olduğunu gördüm.acaba elektrik bandından dolayı hava alamayıp aşılar boğulmuş olabilir mi?çünkü bu kadar aşıdan en azından 5-10 tanesi tutmuş ve sağlıklı görünmüş olması gerekirdi.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Sayın izzy, kararma genelde aşi gözü veya çoğür tam pişkinleşmediğinde veya sicakliklar yeterli duzeyde olmadiginda oluyor Agustosda yaptiginiza gore sicaklik sorunu yoktur asi gozu veya çoguru tam olgunlasmis olarak kullandinizmi? Ayrica elastik asi bandi daha kullanisli oluyor. Ama tüm sorun bantta degildir diye dusunuyorum. Selamlar

hdoğan 15-11-2015 20:33

2 Eklenti(ler)
(1050 rakimda) Bahcemin ilk chandler meyveleri.. yaklasık 20 gün geç, yere döküldükten sonra toplamama ragmen içi beyaz ve dolgun. En az yerli çeçitler kadarda lezzetli..

hdoğan 10-12-2015 19:45

3 Eklenti(ler)
Bordo bulamacı, gübreleme ve çapalama. Kışlık bakım tamam, baharı bekleyeceğiz artık..

hdoğan 17-12-2015 10:21

2 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tüplü (üstteki) ve tohumdan yerine diktiğim ve aynı yıl aşıladığım chandlerlerin 5 Aralık itibariyle durumları

Tugsad 18-01-2016 02:09

Maşallah. Yazilarinizin tamamina yakinini okudum. Guzel bir bahceniz var, Allah emeklerinizin karşılığını en guzel şekilde versin. Kısmet olursa ilerde tecrubelerinizden faydalanmak için bizatihi rahatsız edecegim sizi sn. hdoğan :)

hdoğan 18-01-2016 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tugsad (Mesaj 1433966)
Maşallah. Yazilarinizin tamamina yakinini okudum. Guzel bir bahceniz var, Allah emeklerinizin karşılığını en guzel şekilde versin. Kısmet olursa ilerde tecrubelerinizden faydalanmak için bizatihi rahatsız edecegim sizi sn. hdoğan :)

Teşekkürler sayın Tugsad, Allah razı olsun. Yapabileceğim birşey olursa herzaman beklerim. Selamlar

Tugsad 25-01-2016 13:24

Yozgat,1300 rakım

Tekrardan merhabalar hocam. Kısmet olursa Yozgat-1300 rakimda ceviz yetiştiriciliğine baslamayi planliyorum. Ilkbahara kadar araziyi uygun hale getirip nisan gibi dikim işini halletmek istiyorum. Soğuk bir memleket olduğu için baharda dikim yapmam uygun olur diye düşündüm. Sizin önerilerinizi de alabilir miyim?
Saygılar..

hdoğan 28-01-2016 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tugsad (Mesaj 1435530)
Tekrardan merhabalar hocam. Kısmet olursa Yozgat-1300 rakimda ceviz yetiştiriciliğine baslamayi planliyorum. Ilkbahara kadar araziyi uygun hale getirip nisan gibi dikim işini halletmek istiyorum. Soğuk bir memleket olduğu için baharda dikim yapmam uygun olur diye düşündüm. Sizin önerilerinizi de alabilir miyim?
Saygılar..

Sayın Tugsad, Mümkünse sonbaharda dikilmesi bence daha doğru, kökler az bir miktarda olsa toprağa tutunuyor kış boyunca, baharda da daha bir keyifli uyanıyor sanki yerinde. Sonbaharda dikilmemişse de nisan gibi en doğrusu bence de selamlar

Tugsad 28-01-2016 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1436059)
Sayın Tugsad, Mümkünse sonbaharda dikilmesi bence daha doğru, kökler az bir miktarda olsa toprağa tutunuyor kış boyunca, baharda da daha bir keyifli uyanıyor sanki yerinde. Sonbaharda dikilmemişse de nisan gibi en doğrusu bence de selamlar

Teşekkür ettim Sn. hdoğan. Kısmet olursa sonbahara erteleyeceğim dikimi. Yalnız Yozgat baya soğuk bir memleket. Sonbaharda dikersem kışın fidanları muhafaza edememekten korkuyorum. Daha yeni dikilmiş fidanlar ilk kışlarında aşırı soğuktan zarar görebilir mi, yoksa çok bir etkisi olmaz mı dersiniz?

cnrtkt 28-01-2016 13:20

2 Eklenti(ler)
Sayın hdoğan merhaba,
Eklediğiniz iki fotoğrafta bişey dikkatimi çekti.
Ağaçların yan dalları neredeyse gövdeye dik açı yapmış.
Açılı dal oluşturma konusunda sizin ağaçlara bir müdahaleniz oldu mu?

hdoğan 28-01-2016 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1436085)
Sayın hdoğan merhaba,
Eklediğiniz iki fotoğrafta bişey dikkatimi çekti.
Ağaçların yan dalları neredeyse gövdeye dik açı yapmış.
Açılı dal oluşturma konusunda sizin ağaçlara bir müdahaleniz oldu mu?

Sayın cnrtkt, ana yan dalların gövdeye dar açılı olmamaları için özellikle çaba harcadım, genellikle baharda boyunlu gözleri kopardım, bazen araya çubuk yerleştirdim, bazende yere kazik çakıp iple gererek uygun açiya getirdim. Tabi bazende yetişemediğim olduğu gibi kalan dallar oldu.

hdoğan 28-01-2016 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tugsad (Mesaj 1436082)
Teşekkür ettim Sn. hdoğan. Kısmet olursa sonbahara erteleyeceğim dikimi. Yalnız Yozgat baya soğuk bir memleket. Sonbaharda dikersem kışın fidanları muhafaza edememekten korkuyorum. Daha yeni dikilmiş fidanlar ilk kışlarında aşırı soğuktan zarar görebilir mi, yoksa çok bir etkisi olmaz mı dersiniz?

İmkaniniz varsa nisanda dikerseniz sonbahara kadar fidanlarıniz birinci yaşini doldururlar bir sene kaybetmemiş olursunuz. Ayrica fidanları ayni iklimde yozgattan alacağiniz için ayni rakimda en az iki kış geçirmişlerdir zaten sadece yerleri değişmiş olacak.
Ben 1050 rakimda sonbahar dikimlerinde hiçbir sorun yasamadim.

cnrtkt 29-01-2016 07:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1436127)
"genellikle baharda boyunlu gözleri kopardım"

Çabalarınız güzel sonuçlar vermiş, nazar değmesin.
Boyunlu gözleri hangi evredeyken kopardınız. Yani gözler patlamış mıydı, patladıysa uzunluğu yaklaşık ne kadardı?
Bende bu şekilde (gözleri koparma, iple bağlama, çıtayla açma gibi) bir uygulama planlıyorum. Nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz.

hdoğan 29-01-2016 07:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1436238)
Çabalarınız güzel sonuçlar vermiş, nazar değmesin.
Boyunlu gözleri hangi evredeyken kopardınız. Yani gözler patlamış mıydı, patladıysa uzunluğu yaklaşık ne kadardı?
Bende bu şekilde (gözleri koparma, iple bağlama, çıtayla açma gibi) bir uygulama planlıyorum. Nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz.

Teşekkürler Sayın Cnrtk, ben ilkbaharda budama zamanı ve gözler kabarmaya başladığı zamanda, patlamadan önce, boyunlu gözleri aşı bıçağıyla gövdeye dik, alttaki düğme gözü zedelemeden, keserek aldım bana öyle kullanışlı geldiği için. Boyunlu gözleri aldığım fidandada tüm boyunlu gözleri aldım çünkü baharda düğme gözler boyunlu gözlerden daha geç patladığı için aynı fidanda boyunlu gözlerle düğme gözler birlikte kaldığında gelişmede dengesizlik oluyor, boyunlu gözler çok daha erken ve fazla sürgün yapıyor. Tabi en uçtaki lider boyunlu göz hariç.
Buna rağmen dar açıyla çıkan dallardanda, bir sonraki budamada kesmeyeceğim bırakacağım dalları seçerek uygun olanlara araya çıta sıkıştırdım olmayanlardada yere iple bağladım, biraz uğraştırıyor ama bir sezon sonra dallanma daha bir güzel, ileriki zamanlarda araya daha iyi rüzgar, güneş alacak ve daha sağlam bir yapı oluşturuyor. Uğraştığımıza değiyor bence. Selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025