![]() |
Alıntı:
|
Sevgili hdoğan,
Bu yıl Şubat içinde diktiğim Chandler ağırlıklı Altay 1 türü ceviz bahçem oldu İnş. Sizin bahçenizde 4 mt boy atan Ağaçları görünce imrendim, Rabbim bol kazançlar nasipetsin İnş. Kısacası size bu ağaçların bu kadar boy atmasındaki Püf nokta nedir? Hangi gübreleri hangi vakitte kullandınız? Birde sulama rejimini nasıl sağladınız? Tecrübenizi paylaşırsanız memnun olurum. Tşkr. |
Alıntı:
|
son baharda üç onbeş gübre ve yanmış hayvan gübresi, baharda üre gübresi, (yer epeyce meyilli olduğundan) haftada iki defa sulama...
Sayın hdoğan, selamlar. Merakımı mazur görün lütfen. Arazinin meyilli olması ile üre gübresi kullanmanız arasındaki bağlantıyı merak ettim. Anlatır mısınız lütfen? Teşekkürler. |
Yerin meyilli olmasını yazma kastı sanırım, haftada 2 defa sulama gerekçesi olarak yazılmış.
|
Evet sulamanın yanında parantez içinde yazdım gerekçesi anlamında. Çünkü düz bir arazide toprak su tuttuğundan kesinlikle haftada iki defa sulama fazla olurdu. Fidan diplerinde göllenmeler olsa kesinlikle bir çoğu kururdu.
|
Benim chandler,franguette,fernette hiçbirinde uyanma yok.Ancak gözlerde kabarmalar başlamış.
|
rakım 150 mersinde hala chandler de uyanma yok. franguetteler uyanmaya başladı.
|
Alıntı:
|
Acaba uyuma süresi ile ilgili olabilir mi? Yaprakları ocağın ilk haftasına kadar yemyeşildi. ocakta -5 dereceyi görünce bir anda yapraklarını döktü. Acaba tozlayıcı diye başka bir şey mi verdiler?
|
Alıntı:
|
Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Panç tarımdan almıştım.2013 yılında 12chandler, 8 tozlayıcı aldım farklı rakımlarda denedim. Tozlayıcı diye aldıklarım dikine büyüyen bir ağaç, chandler kadar verimli, meyvesi chandlera göre küçük, iç kabuk chandlerdan ince ve daha lezzetliydi.Tozlayıcı neredeyse chandlerdan 15-20 gün erken açıyordu bu nasıl chandlerı tozlayacak diyordum kendi kendime. bu yıl aynı yerden 150 adet aldım ve gelen chanlerda sertifika vardı tozlayıcılarda yok. O zaman benim bir yerden franquette almam lazım, sizin önerebileceğiniz yer var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yerli çeşitlerde uç kesimi yapılsa dahi sürgündeki tüm gözler patlamiyor (en azından benim gorduklerimde) fotoğraftaki fidanda uç kesilmeden dahi geriye doğru tüm gözler uç tomurcukla birlikte aynı zamanda patlıyor. Bu nedenle yan Dal verimli bir çeşit olduğunu düşünüyorum
|
Alıntı:
Birde anlayamadığım rondenin tepesi kesilmiş.Gövdesi kalın gözüküyor.Dikim zamanı ne zaman? **** aşımı yaptınız? Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yılın sürgün göz aşıları
|
3 Eklenti(ler)
10 Mayıs 2015 itibariyle Sırasıyla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları..
|
Alıntı:
Chandler ve Franquettenin bu yıl üçüncü yıllarımı? |
Alıntı:
|
Ben 3 tane altay dikmiştim. Fidanlar biraz cılız olmalarına rağmen chandlere aşilamistim biri tuttu ikisi tutmadi. Tutmayanlari bırakıp bir göreyim diye düşünmüyor degilim..
|
2 Eklenti(ler)
1. Fotoğraf 2013 mart ayında tohumdan, çatlatarak 3-4 gün suda bekletip yerinde chandler'e aşıladığım fidan
2. Fotoğraf aynı tarihte tüplü olarak diktiğim chandler. 31 Mayıs 2015 itibariyle durumları.. |
1 Eklenti(ler)
18 gün önce yaptiğim göz yama aşisi..
|
Alıntı:
|
Ben 100 chandler'e, 5 franquette 1 ronde olarak diktim
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz haziranda yaptigim surgun goz asilari, bugün itibariyle durumlari ..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://st.depositphotos.com/1908177/...-Tree-Cone.jpg selyamlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025