agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Maraş 18, Chandler, Sütyemez 1, Altay 1, Kaman1 ve Franquette’den oluşan ceviz bahçem (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/32075.htm)

formullaone 15-04-2015 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafaekiz83 (Mesaj 1371011)
Acaba uyuma süresi ile ilgili olabilir mi? Yaprakları ocağın ilk haftasına kadar yemyeşildi. ocakta -5 dereceyi görünce bir anda yapraklarını döktü. Acaba tozlayıcı diye başka bir şey mi verdiler?

Uyuma süresi ile ilgili değil. Tozlayıcı olsa Chadlerdan sonra uyanması gerekirdi. Fernor, Fernette, Franquette ve Ronde çeşitleri Chandlerdan sonra uyanır. Size farklı çeşit vermişler.

mustafaekiz83 15-04-2015 21:21

Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Panç tarımdan almıştım.2013 yılında 12chandler, 8 tozlayıcı aldım farklı rakımlarda denedim. Tozlayıcı diye aldıklarım dikine büyüyen bir ağaç, chandler kadar verimli, meyvesi chandlera göre küçük, iç kabuk chandlerdan ince ve daha lezzetliydi.Tozlayıcı neredeyse chandlerdan 15-20 gün erken açıyordu bu nasıl chandlerı tozlayacak diyordum kendi kendime. bu yıl aynı yerden 150 adet aldım ve gelen chanlerda sertifika vardı tozlayıcılarda yok. O zaman benim bir yerden franquette almam lazım, sizin önerebileceğiniz yer var mı?

hdoğan 16-04-2015 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1370986)
Sayın mustafaekiz83, franquette çeşidi chandlerdan 10-12 gün sonra uyanır. Çeşit franquette değildir.

Sayın Formullaone, bahçemdeki 90 chandlerden 3-4 tanesi ilk fotoğraftaki gibi uyandı diğerlerinde gözlerde kabarma yok. İstisnai de olsa aynı cinsten bazı fidanların diğerlerinden yaklaşık 15 gün erken uyanması mümkün olabilir mi? Olamazsa bendeki 3-4 fidan chandler değil demektir. Yerli de değil çünkü sadece uç tomurcuğu değil tüm gözleri neredeyse aynı patlıyor. Chandler değilse ithal başka bir cinstir diye düşünüyorum. Kısmetse zamanla görürüz meyvelerini.

formullaone 16-04-2015 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1371282)
Sayın Formullaone, bahçemdeki 90 chandlerden 3-4 tanesi ilk fotoğraftaki gibi uyandı diğerlerinde gözlerde kabarma yok. İstisnai de olsa aynı cinsten bazı fidanların diğerlerinden yaklaşık 15 gün erken uyanması mümkün olabilir mi? Olamazsa bendeki 3-4 fidan chandler değil demektir. Yerli de değil çünkü sadece uç tomurcuğu değil tüm gözleri neredeyse aynı patlıyor. Chandler değilse ithal başka bir cinstir diye düşünüyorum. Kısmetse zamanla görürüz meyvelerini.

Aynı bahçe içinde ve aynı olan çeşitler arasında 2-3 günlük uyanma farkları oluyor. Bu normaldir. Ama 15 gün fark olmaz. Muhtemelen yerli bir çeşittir. İsterseniz aşı ile değiştirebilirsiniz.

hdoğan 16-04-2015 20:20

Yerli çeşitlerde uç kesimi yapılsa dahi sürgündeki tüm gözler patlamiyor (en azından benim gorduklerimde) fotoğraftaki fidanda uç kesilmeden dahi geriye doğru tüm gözler uç tomurcukla birlikte aynı zamanda patlıyor. Bu nedenle yan Dal verimli bir çeşit olduğunu düşünüyorum

Cevizciankara 11-05-2015 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1377611)
Mayıs 10 itibariyle Ronde nihayet sadece en uçtan açıyor

Benim fernor ve chandler ler sizin ronde gibiler.Daha yeni uyanıyorlar.
Birde anlayamadığım rondenin tepesi kesilmiş.Gövdesi kalın gözüküyor.Dikim zamanı ne zaman? **** aşımı yaptınız? Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar

hdoğan 11-05-2015 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara (Mesaj 1377634)
Benim fernor ve chandler ler sizin ronde gibiler.Daha yeni uyanıyorlar.
Birde anlayamadığım rondenin tepesi kesilmiş.Gövdesi kalın gözüküyor.Dikim zamanı ne zaman? **** aşımı yaptınız? Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar

Ronde yi sonbaharda açık köklü dikmiştim. Gövdesi uzun olduğu için güçlü sürgün sürmesini teşvik amacıyla tepe kesimi yaptım. Selamlar

hdoğan 11-05-2015 20:13

1 Eklenti(ler)
Geçen yılın sürgün göz aşıları

hdoğan 13-05-2015 14:32

3 Eklenti(ler)
10 Mayıs 2015 itibariyle Sırasıyla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları..

Cevizciankara 13-05-2015 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1378358)
10 Mayıs 2015 itibariyle Sırasıyla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları..

Maşallah çok güzel gözüküyorlar.Allah meyvesini yedirmeyi nasip etsin.
Chandler ve Franquettenin bu yıl üçüncü yıllarımı?

hdoğan 13-05-2015 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara (Mesaj 1378426)
Maşallah çok güzel gözüküyorlar.Allah meyvesini yedirmeyi nasip etsin.
Chandler ve Franquettenin bu yıl üçüncü yıllarımı?

Amin çok sağolun. Sizlerede inşallah. Chandler'i geçen yaz beşinci yaşindaki bilecik'e aşilamıştim yani anaci bu yaz 6 aşisi 1 yasinda. Franquette bu yaz ikinci yaşinda.

hdoğan 17-05-2015 19:01

Ben 3 tane altay dikmiştim. Fidanlar biraz cılız olmalarına rağmen chandlere aşilamistim biri tuttu ikisi tutmadi. Tutmayanlari bırakıp bir göreyim diye düşünmüyor degilim..

hdoğan 05-06-2015 20:38

2 Eklenti(ler)
1. Fotoğraf 2013 mart ayında tohumdan, çatlatarak 3-4 gün suda bekletip yerinde chandler'e aşıladığım fidan

2. Fotoğraf aynı tarihte tüplü olarak diktiğim chandler.

31 Mayıs 2015 itibariyle durumları..

hdoğan 05-07-2015 01:13

1 Eklenti(ler)
18 gün önce yaptiğim göz yama aşisi..

44baba 05-07-2015 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1378358)

sence chandleri en iyi hangisi tozlar.

hdoğan 05-07-2015 22:22

Ben 100 chandler'e, 5 franquette 1 ronde olarak diktim

hdoğan 05-07-2015 22:45

1 Eklenti(ler)
Geçen yaz haziranda yaptigim surgun goz asilari, bugün itibariyle durumlari ..

44baba 06-07-2015 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1393695)
Ben 100 chandler'e, 5 franquette 1 ronde olarak diktim

sayın hdoğan bu çeşitlerin uyanma sürelerini takip ettiğin için sordum.yani çhandler uyanıp dişi çiçek açtığında onu tozlamak için o sırada tozlayıcılardan hangisi erkek çiçek açıyor.

hdoğan 07-07-2015 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 44baba (Mesaj 1393913)
sayın hdoğan bu çeşitlerin uyanma sürelerini takip ettiğin için sordum.yani çhandler uyanıp dişi çiçek açtığında onu tozlamak için o sırada tozlayıcılardan hangisi erkek çiçek açıyor.

Tozlayıcılardan 3 franquette 2-3 yıllık, 2 Franquetteyide 6 yıllık ve 10 yıllık iki ağaca geçen yaz aşılamıştım henüz erkek çiçek yok. Ancak önümüzdeki yıldan sonra aşıladığım eski franquettelerde erkek çiçekleri görebilirim diye düşünüyorum

karabuz 08-07-2015 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1393998)
.... Ancak önümüzdeki yıldan sonra aşıladığım eski franquettelerde erkek çiçekleri görebilirim diye düşünüyorum

2016 yılında açmak üzere hazırlanmış erkek çiçekler bu günlerde sürgünlerin uç kısımlarında görülebilirler. yesil ağaç konisi şeklinde olup diger gözlerden kolayca ayırd edilebilirler

http://st.depositphotos.com/1908177/...-Tree-Cone.jpg

selyamlar

hdoğan 08-07-2015 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1394261)
2016 yılında açmak üzere hazırlanmış erkek çiçekler bu günlerde sürgünlerin uç kısımlarında görülebilirler. yesil ağaç konisi şeklinde olup diger gözlerden kolayca ayırd edilebilirler

selyamlar

Teşekkürler Sayın Karabuz. Geçen hazıranda aşıladığım ve aynı yaz 2-3 metre süren sürgünlerin bu baharda tepe vurumunu yaptığım için bu yaz yeni dallanıyor bu nedenle şu ana kadar erkek çiçek için göz oluşumu yok. Selamlar

ermana 09-07-2015 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1394261)

selyamlar

benim bu sene 20 adet kadar chandler cinslerinde erkek çiçek mevcuttu. önümüzdeki sene içinde yine erkek çiçekleri hazır. ancak franguette ve fernetteler de erkek çiçek görmedim( fidanlar 2. yazında).

hdoğan 09-07-2015 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1394544)
benim bu sene 20 adet kadar chandler cinslerinde erkek çiçek mevcuttu. önümüzdeki sene içinde yine erkek çiçekleri hazır. ancak franguette ve fernetteler de erkek çiçek görmedim( fidanlar 2. yazında).

Sayın ermana şuanda ikinci yazında olan olan fidanlardamı erkek çiçek gözleri var? Ben küçük fidanlarda aynı yılın sürgününde erkek çiçek göz oluşumu pek göremedim. Selamlar

karabuz 09-07-2015 13:51

ronde lerde 2014 Yazı durgun göz aşılarımda bu yıl erkek gözler gorunmekte, boyları halya bir metre, frankuettelerde bende göremedim

ermana 10-07-2015 10:25

[IMG]http://s4.postimg.org/4cvjdpn2l/image.jpg
resim upload[/IMG]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1394641)
Sayın ermana şuanda ikinci yazında olan olan fidanlardamı erkek çiçek gözleri var? Ben küçük fidanlarda aynı yılın sürgününde erkek çiçek göz oluşumu pek göremedim. Selamlar

[IMG]http://s14.postimg.org/8q1zhx9k1/image.jpg
gif upload[/IMG]

ilk fotoğraf nisan ortasında sezon başında çekildi.
2. fotoğrafta bit adet cevizi kopartmayı gözden kaçırdığım için döllenmiş ve büyüyordu o şekilde koparttım. bir kaç resim daha vardı ama bulamadım şimdi. şu anda da bir çok erkek çiçek önümüzdeki sene açmak üzere hazır.

44baba 10-07-2015 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1394875)
[IMG]http://s4.postimg.org/4cvjdpn2l/image.jpg
resim upload[/IMG]
[IMG]http://s14.postimg.org/8q1zhx9k1/image.jpg
gif upload[/IMG]

ilk fotoğraf nisan ortasında sezon başında çekildi.
2. fotoğrafta bit adet cevizi kopartmayı gözden kaçırdığım için döllenmiş ve büyüyordu o şekilde koparttım. bir kaç resim daha vardı ama bulamadım şimdi. şu anda da bir çok erkek çiçek önümüzdeki sene açmak üzere hazır.

birinci ve ikinci resimdeki cevizlerin cinsi nedir acaba

ermana 11-07-2015 09:48

ikiside chandler

44baba 11-07-2015 21:40

benim çhandlerlerde 2 yaşında ama ben böyle erkek çiçek görmedim.

hdoğan 01-09-2015 15:54

4 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tüplü olarak diktiğim chandler fidanın ve oğlumun gelişimi :)

alperalper 02-09-2015 12:17

maşallah. Allah bağışlasın.

hdoğan 02-09-2015 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperalper (Mesaj 1405632)
maşallah. Allah bağışlasın.

Çok sağolun.Amin. Cümlemizin çocuklarını inşallah.

hdoğan 13-09-2015 19:42

2 Eklenti(ler)
Geçen yılın sürgün göz aşısı..

izzy 10-11-2015 16:03

göz aşısı

sayın hdoğan,yaptığınız göz aşıları tutma oranı gayet yüksek.göz aşılarını yaptığınızda aşı yerlerini ne ile sarıyorsunuz ve sardığınız aşı bandını nezaman çözüyorsunuz.bununla beraber yapmış olduğunzu göz aşılarda püf noktalar nelerdir?

hdoğan 11-11-2015 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzy (Mesaj 1419542)
sayın hdoğan,yaptığınız göz aşıları tutma oranı gayet yüksek.göz aşılarını yaptığınızda aşı yerlerini ne ile sarıyorsunuz ve sardığınız aşı bandını nezaman çözüyorsunuz.bununla beraber yapmış olduğunzu göz aşılarda püf noktalar nelerdir?

Sayın izzy, göz aşılarında standart elastik aşı bandı kullanıyorum. (çok sıkmadan ve gevşek bırakmadan.) Sürgün göz aşılarında aşı sürgünü yaklaşık 15 cm olduğunda, durgun göz aşılarında da kışa girerken aşı bandını çıkarıyorum.
Göz aşılarında naçizane düşüncem; kendi bölgem için haziran 20 ile ağustos sonuna kadar olan zamanda yapılan aşılarda genellikle sıkıntı olmuyor. Eğer mümkünse Temmuzdan önce aşı yaparak sürmesini sağlarsak dallanma açısından bir yıl kazancımız oluyor.
Tutma ile ilgili olarak çift ağızlı çakı aşısı ile yapılan yama göz aşısı veya tamamen kabuğu çıkararak yaptığımız aşı, eğer anaç ve aşı gözü yeterli pişkinlikte ve kalınlıkta ise kolay kolay şaşmıyor. Bundada aşı gözü kabuğunun üst ve alt noktalarının sıfır oturmasına, tamamen kabuğu çıkarttığımız aşıda arkada aşı kabuğunun birleştiği yerde küçük bir aralık bırakma, yama göz aşısındada bir tarafında küçük bir aralık bırakma faydalı oluyor. Selamlar

altucetin 13-11-2015 12:49

Maşallah

izzy 13-11-2015 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1419681)
Sayın izzy, göz aşılarında standart elastik aşı bandı kullanıyorum. (çok sıkmadan ve gevşek bırakmadan.) Sürgün göz aşılarında aşı sürgünü yaklaşık 15 cm olduğunda, durgun göz aşılarında da kışa girerken aşı bandını çıkarıyorum.
Göz aşılarında naçizane düşüncem; kendi bölgem için haziran 20 ile ağustos sonuna kadar olan zamanda yapılan aşılarda genellikle sıkıntı olmuyor. Eğer mümkünse Temmuzdan önce aşı yaparak sürmesini sağlarsak dallanma açısından bir yıl kazancımız oluyor.
Tutma ile ilgili olarak çift ağızlı çakı aşısı ile yapılan yama göz aşısı veya tamamen kabuğu çıkararak yaptığımız aşı, eğer anaç ve aşı gözü yeterli pişkinlikte ve kalınlıkta ise kolay kolay şaşmıyor. Bundada aşı gözü kabuğunun üst ve alt noktalarının sıfır oturmasına, tamamen kabuğu çıkarttığımız aşıda arkada aşı kabuğunun birleştiği yerde küçük bir aralık bırakma, yama göz aşısındada bir tarafında küçük bir aralık bırakma faydalı oluyor. Selamlar

sayın hdoğan,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben geçtiğimiz ağustos ayında kendiliğinden çıkan ve daha önce tutmayan fidanların altından çıkan çöğürlere en az 50 adet göz aşısı yaptım.bu ilk denememdi.fakat garip bir şekilde nerdeyse hiçbiri tutmadı.aşıyı ters T göz aşısı olarak yaptım ve aşı bandı olarak da elektrik bandı kullandım.aşıları ancak 1 ay sonra kontrol edebildim ve aşı bantlarını bir ay sonra söktüm ve yerleştirdiğim gözler bazıları kaynamış gibi fakat komple kararmış vaziyetteydi.durgun aşılar bahar ayında uyanıyor tabi fakat gözleri ve gözün olduğu kabuğu bıçakla kaldırıp kontrol ettiğimde içlerininde de kararmış ve yanmış olduğunu gördüm.acaba elektrik bandından dolayı hava alamayıp aşılar boğulmuş olabilir mi?çünkü bu kadar aşıdan en azından 5-10 tanesi tutmuş ve sağlıklı görünmüş olması gerekirdi.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

hdoğan 15-11-2015 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzy (Mesaj 1420194)
sayın hdoğan,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben geçtiğimiz ağustos ayında kendiliğinden çıkan ve daha önce tutmayan fidanların altından çıkan çöğürlere en az 50 adet göz aşısı yaptım.bu ilk denememdi.fakat garip bir şekilde nerdeyse hiçbiri tutmadı.aşıyı ters T göz aşısı olarak yaptım ve aşı bandı olarak da elektrik bandı kullandım.aşıları ancak 1 ay sonra kontrol edebildim ve aşı bantlarını bir ay sonra söktüm ve yerleştirdiğim gözler bazıları kaynamış gibi fakat komple kararmış vaziyetteydi.durgun aşılar bahar ayında uyanıyor tabi fakat gözleri ve gözün olduğu kabuğu bıçakla kaldırıp kontrol ettiğimde içlerininde de kararmış ve yanmış olduğunu gördüm.acaba elektrik bandından dolayı hava alamayıp aşılar boğulmuş olabilir mi?çünkü bu kadar aşıdan en azından 5-10 tanesi tutmuş ve sağlıklı görünmüş olması gerekirdi.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Sayın izzy, kararma genelde aşi gözü veya çoğür tam pişkinleşmediğinde veya sicakliklar yeterli duzeyde olmadiginda oluyor Agustosda yaptiginiza gore sicaklik sorunu yoktur asi gozu veya çoguru tam olgunlasmis olarak kullandinizmi? Ayrica elastik asi bandi daha kullanisli oluyor. Ama tüm sorun bantta degildir diye dusunuyorum. Selamlar

hdoğan 15-11-2015 20:33

2 Eklenti(ler)
(1050 rakimda) Bahcemin ilk chandler meyveleri.. yaklasık 20 gün geç, yere döküldükten sonra toplamama ragmen içi beyaz ve dolgun. En az yerli çeçitler kadarda lezzetli..

hdoğan 10-12-2015 19:45

3 Eklenti(ler)
Bordo bulamacı, gübreleme ve çapalama. Kışlık bakım tamam, baharı bekleyeceğiz artık..

hdoğan 17-12-2015 10:21

2 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tüplü (üstteki) ve tohumdan yerine diktiğim ve aynı yıl aşıladığım chandlerlerin 5 Aralık itibariyle durumları

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025