![]() |
Alıntı:
|
Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Panç tarımdan almıştım.2013 yılında 12chandler, 8 tozlayıcı aldım farklı rakımlarda denedim. Tozlayıcı diye aldıklarım dikine büyüyen bir ağaç, chandler kadar verimli, meyvesi chandlera göre küçük, iç kabuk chandlerdan ince ve daha lezzetliydi.Tozlayıcı neredeyse chandlerdan 15-20 gün erken açıyordu bu nasıl chandlerı tozlayacak diyordum kendi kendime. bu yıl aynı yerden 150 adet aldım ve gelen chanlerda sertifika vardı tozlayıcılarda yok. O zaman benim bir yerden franquette almam lazım, sizin önerebileceğiniz yer var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yerli çeşitlerde uç kesimi yapılsa dahi sürgündeki tüm gözler patlamiyor (en azından benim gorduklerimde) fotoğraftaki fidanda uç kesilmeden dahi geriye doğru tüm gözler uç tomurcukla birlikte aynı zamanda patlıyor. Bu nedenle yan Dal verimli bir çeşit olduğunu düşünüyorum
|
Alıntı:
Birde anlayamadığım rondenin tepesi kesilmiş.Gövdesi kalın gözüküyor.Dikim zamanı ne zaman? **** aşımı yaptınız? Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yılın sürgün göz aşıları
|
3 Eklenti(ler)
10 Mayıs 2015 itibariyle Sırasıyla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları..
|
Alıntı:
Chandler ve Franquettenin bu yıl üçüncü yıllarımı? |
Alıntı:
|
Ben 3 tane altay dikmiştim. Fidanlar biraz cılız olmalarına rağmen chandlere aşilamistim biri tuttu ikisi tutmadi. Tutmayanlari bırakıp bir göreyim diye düşünmüyor degilim..
|
2 Eklenti(ler)
1. Fotoğraf 2013 mart ayında tohumdan, çatlatarak 3-4 gün suda bekletip yerinde chandler'e aşıladığım fidan
2. Fotoğraf aynı tarihte tüplü olarak diktiğim chandler. 31 Mayıs 2015 itibariyle durumları.. |
1 Eklenti(ler)
18 gün önce yaptiğim göz yama aşisi..
|
Alıntı:
|
Ben 100 chandler'e, 5 franquette 1 ronde olarak diktim
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz haziranda yaptigim surgun goz asilari, bugün itibariyle durumlari ..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://st.depositphotos.com/1908177/...-Tree-Cone.jpg selyamlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ronde lerde 2014 Yazı durgun göz aşılarımda bu yıl erkek gözler gorunmekte, boyları halya bir metre, frankuettelerde bende göremedim
|
[IMG]http://s4.postimg.org/4cvjdpn2l/image.jpg
resim upload[/IMG] Alıntı:
gif upload[/IMG] ilk fotoğraf nisan ortasında sezon başında çekildi. 2. fotoğrafta bit adet cevizi kopartmayı gözden kaçırdığım için döllenmiş ve büyüyordu o şekilde koparttım. bir kaç resim daha vardı ama bulamadım şimdi. şu anda da bir çok erkek çiçek önümüzdeki sene açmak üzere hazır. |
Alıntı:
|
ikiside chandler
|
benim çhandlerlerde 2 yaşında ama ben böyle erkek çiçek görmedim.
|
4 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tüplü olarak diktiğim chandler fidanın ve oğlumun gelişimi :)
|
maşallah. Allah bağışlasın.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yılın sürgün göz aşısı..
|
göz aşısı
sayın hdoğan,yaptığınız göz aşıları tutma oranı gayet yüksek.göz aşılarını yaptığınızda aşı yerlerini ne ile sarıyorsunuz ve sardığınız aşı bandını nezaman çözüyorsunuz.bununla beraber yapmış olduğunzu göz aşılarda püf noktalar nelerdir?
|
Alıntı:
Göz aşılarında naçizane düşüncem; kendi bölgem için haziran 20 ile ağustos sonuna kadar olan zamanda yapılan aşılarda genellikle sıkıntı olmuyor. Eğer mümkünse Temmuzdan önce aşı yaparak sürmesini sağlarsak dallanma açısından bir yıl kazancımız oluyor. Tutma ile ilgili olarak çift ağızlı çakı aşısı ile yapılan yama göz aşısı veya tamamen kabuğu çıkararak yaptığımız aşı, eğer anaç ve aşı gözü yeterli pişkinlikte ve kalınlıkta ise kolay kolay şaşmıyor. Bundada aşı gözü kabuğunun üst ve alt noktalarının sıfır oturmasına, tamamen kabuğu çıkarttığımız aşıda arkada aşı kabuğunun birleştiği yerde küçük bir aralık bırakma, yama göz aşısındada bir tarafında küçük bir aralık bırakma faydalı oluyor. Selamlar |
Maşallah
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
(1050 rakimda) Bahcemin ilk chandler meyveleri.. yaklasık 20 gün geç, yere döküldükten sonra toplamama ragmen içi beyaz ve dolgun. En az yerli çeçitler kadarda lezzetli..
|
3 Eklenti(ler)
Bordo bulamacı, gübreleme ve çapalama. Kışlık bakım tamam, baharı bekleyeceğiz artık..
|
2 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tüplü (üstteki) ve tohumdan yerine diktiğim ve aynı yıl aşıladığım chandlerlerin 5 Aralık itibariyle durumları
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025