![]() |
inşallah dediğiniz gibidir... evet hepsi yerel cinsler...içlerinde devasa ağaçlar var....bizim bölge konyanın güneyi rakımı 1250 akdeniz ikliminin etkisi görülüyor...ama yinede don olayından kurtulamadı gibi oysa ağaçlar açmamıştı...
|
Alıntı:
|
42 adet fidan dikeceğim. Chandler için tozlayıcı Franguette peki onu tozlayan ne olur?(Hala gönlüm chandlerden yana) bir kaç çeşit olsa Maraş 18, sütyemez 1 de bunlar birbirini tozlar mı?
|
1 adet Maraş 18 , 1 adet sütyemez hani evim için farklı tatlar olsundedim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
5. yilinda Maraş 18 e chandler aşiladigim ağaç. Göz çok güçlü geliyorum diyor
|
2 Eklenti(ler)
Altay 1 lerde (?) artik chandler. ikinci resimdeki gözü kuş didiklemiş neyseki yedek göz kabarmaya başladi
|
Sayın hdoğan,
Bu yıl bir çok ceviz ağacı dondan zarar gördü. Maraş 18 ve Kaman 1 cevizlerinizde ki verimi paylaşırmısınız. |
Alıntı:
|
Sayın hdoğan, tozlayıcı olarak 1-2 tane fernette de aşılarsanız iyi olur.
Daha önce bir kaç fidanın gelişmediğini söylemiştiniz aynı durum bende de mevcut, kök çürüklüğü hastalığından olabilir diye düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur çünkü tedavisi gerçekten çok zor ve bulaşıcı. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Haziranda yaptigim göz aşilari
|
2 Eklenti(ler)
1.Fotoğraf 2013 Mart ayinda tohumdan ekerek ayni yaz chandlere aşiladiğim fidan 170 cm
2.Fotoğraf ayni tarihte tüplü olarak diktiğim chandler 185 cm bu gün itibariyle durumlari. |
2 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında diktiğim fidanların 17.08.2014 tarihi itibariyle durumları;
1. Fotoğraf tüplü olarak dikilen franquette (chantler de aynı durumda) 2.50 m 2. Fotoğraf tohumdan ekip aşıladığım chantler 2.10 m |
2 Eklenti(ler)
Haziran başında yaptığım sürgün göz aşısı gelişimi. Aşı sürgünü 180 cm boyunda. Aynı ağaç 2.Fotoğraf tarihi 17.08.2014
|
Çok güzel boy atmışlar. Bu mevsimde tür değişimi açısından chatnere çevirmek istediğimiz ceviz ağaçlarına hangi tür aşıyı önerirsiniz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
İlk baharda çektiğim İlk fotoğrafta çizgi ile işaretlediğim yerden aşı sürgünü kırılmıştı. Ok işaretiyle gösterilen sürgünü olabildiğince dikleştirerek bağlamıştım. 16.08.2014 tarihinde çektiğim ikinci fotoğrafta o sürgün yan dalları ile birlikte büyüyerek neredeyse ağaç formuna girmeye başladı. (sürgündeki boyunlu gözleri koparınca nokta gözler uygun açıyla patladı)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
15 gün önce göz aşılarının hepsini teke düşürmüştüm (büyük ağaçlar hariç). Teke düşürdükten sonra sürgünleri gelişimi çok daha hızlandı.
|
1 Eklenti(ler)
Göz aşılarını erken yapmanın faydası 1-2 yıllıklar hariç bu gün itibariyle ortalama 1.5 metrenin üzerinde sürgünler. Resimdeki fidanın aşı sürgünü 2 yan dalı ile birlikte lider 2 metrenin üzerinde. (1 metrelik gövde hariç) Yıl sonunu en az üç metre ile tamamlayacağını düşünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Temmuz 15 den bu güne fidan gelişimi
|
maşallah ya cevizin bu kadar hızlı büyüdüğünü bilmezdim :)
|
Cok guzel bahceler, cok saglikli agaclar var. Lakin fotograflarda dikkatimi ceken damlama sulamanin hemen kokun yanina birakildigi agaclarlar var. Sacak koklerin gelismesi icin suyu en az 10 cm uzagindan verin ve buyudukce suyun koke uzakligini artirin.
Agac suya ve gubreye dogru kok gelisimi yapacaktir. Yeni dikecekler icin de 1.5 mt kazmalari ve tabana gubre vermelerini tavsiye derim. Bu sayede agac daha iyi beslebilmek icin KAZIK kokunu tabana dogru daha guclu sekilde uzatacaktir. Ayni sekilde suyuda kokten surekli uzaklastirarak SACAK koklerin yayilmasi saglanabilir. Kucuk bi detaydir ama diger bahcelere gore fark yaratabilir. |
Alıntı:
Fidanin govdesine yakin damlalik yok. Büyük çoğunluğunda da daire şeklinde üç damlalık var. Selamlar |
Tam aşı uzmanı olmuşsunuz.Tebrikler .Ben göz aşısı çok denedim hiç tututuramadım cevizde
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl Mart ayında diktiğim tüplü fidanların büyük çoğunluğu 150 cm- 200 cm arası boy yaptı ilk yılında. Geçen yıl hiçbir fidan bu kadar boy yapmamıştı. Gübreleme aşağı yukarı aynı. Tek fark bu yıl Mayıs ayından itibaren haftada iki gün düzenli sulama. Halende sürgünler devam ediyor.
|
5 Eklenti(ler)
Sürgün göz aşılarım, gayet sağlıklı ve güçlü sürmeye devam ediyorlar. Çoğunu tek sürgüne düşürmüştüm. Son resim franquette. Fraquette yi genellikle eski ağaçlara aşıladım..
|
4 Eklenti(ler)
Durgun göz aşısı niyetiyle yaptığım aşılarda patladı maalesef. Bende hazır patlamışken sürebildiği kadar sürsün diye aşı üstünü kestim. İnşallah kışın soğuklardan zarar görmezler. Kışın boru izolasyon malzemesi ile (kauçuk) sararak korumayı düşünüyorum. Geçen sene işe yaramıştı.
|
2 Eklenti(ler)
Sürgünü devam eden bir fidanda ve kirildiği için yeniden süren bir fidanda bu zamanda dişi çiçek . .
|
4 Eklenti(ler)
2013 Mart ayında tohumdan yerine ektiğim fidanlardan; ayni yil aşısı tutmayıp bu yıl tutanlar 1 ve 2.fotoğraflar,
Aynı yıl aşısı tutanlar 3 ve 4. fotoğraflar. Belirttiğim durum için ikinci aşı, fidanı bir yıl geride bırakıyor gibi görünüyor.. |
sn. hdogan
çögüre aşı tuttuğunda ;durgun aşı veya sürgün aşı fark etmez bunu o yılın sonunda asıl yerine taşımak doğru olur mu?Artısı eksisi ne olabilir? |
Alıntı:
Ahmet bey soruyu tam anlamadim. Benim yukarıda yazdığım için söylüyorsanız, yukarıdada belirttiğim gibi direk yerine ektim. Fidanda yer değişikliği olmadı, zaten bunu özellikle yaptım tohumdan direk yerine ekilip yerinde aşılanan fidanların aynı anda tüplü dikilen fidana göre gelişimini takip etme amaçlı. Aynı yıl sonunda aşısı tutup bir sonraki bahara direk aşı gözü patlayan sürgünün gelişimi, önceki yıl aşısı tutmayıp yeni sürgün sürmesini bekleyerek yeni sürgününe aşı yapılan fidana göre ciddi farkla daha iyi yukarıdaki fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere. Aşı tuttuktan sonra durgun aşı sürgün aşı fark eder, durgun aşıda istenen gözün aynı yıl patlamaması, geç aşılandığı için patlarsa sürgün kışa pişkinleşmeden gireceği için soğuktan kuruma ihtimali var. |
SN. hdoğan bu sene maraş 18 ve sütyemez den verim alabildiniz mi ? görüntü ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
fidan yaprakları sararmadan yeşil haliyle soğuktan kavrulmuş gibi özellikle aşı sürgünleri. Kışa hazırlıksız yakalanmışlar ..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025