![]() |
sayýn karabuz bazý araþtýrmalar hatta çoðu bilindiði gibi olmadýðýný son yýllarda medyada internette duyar görür olduk hadi cevizde aþýlý olma tezleri yanlýþ ise çöðürdende dikilip ürün alýnýyorsa ben bunlarý sormak istiyorum önyargýlara karþýyým ben sen gittinmi altay ceviz bhçesine baktýnmý arkadaþ þurasý yanlýþ burasý yalan söylediðin gibi deðil dedinmi
|
Alıntı:
http://sadisibiri.ru/oreh-greckiy-razmn.html http://kharkov.kha.slando.ua/obyavle...h-ID61zpZ.html incele googlede türkeleþtir. |
Bu sitede maksat cinsi verimi felan eleþtirmek deðil iþin aslý kendilerini bilirler bir kaç fidancý var arkadaþlar bunlarýn amacý bu cins tutulur diye korkmalarý inanýn baþka biþey deðil adamlar boy boy video resim yayýnlýyor birisi çýkmýþ vay küçükmüþ verimsizmiþ kalitesizmiþ göre göre yalan söylüyor sende resim video koyda bakalým biz bilmiyoruz ceviz görsün gözümüz ona yanaþan yok fidancýlarýn deðil vatandaþý dinleyin **** aklýnýzý gidin kendiniz görün bende gidecem inþallah
RUS SÝTESÝ ÝNCELEYÝN FÝYATINA BAKMAYIDA UNUTMAYINIZ |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birincisi site Rus deðil Ukrayna sitesi. Fiyat 50 grivna, yani 12.5 tl falan. Skoroplodnye cevizi olarak geçiyor ismi ve bodur olduðu söyleniyor (2-3 metre oluyormuþ boyu en fazla) Baþka sitelerden de kontrol ettim, ayný bilgi var. Bu konunun ilk mesajlarýnda altay cevizinin 5-6 metre olduðundan söz ediliyor. Yani nereden baksam elimizde kalýyor. Kýsacasý, Rusça link verip kafalarý karýþtýrýyorsunuz. Þimdi fidancý diye suçlarsýnýz diye baþtan söyleyeyim, geçen sene tohumdan ektiðim 4 tane ceviz fidaným var, boyu 20 santim falan. Satmýyorum :) Kýstmetse bu sene 400 tane fidan alýp ekmeyi düþünüyorum. Daha önce bu konuda belirttiðim gibi Altay cevizi gerçek olmak için fazla iyi görünüyor o yüzden bu çeþidi düþünmüyorum. |
inþallah 8. yaþýnda 150 kilo 10. yaþýnda 300 kilo 20 li 30 lu yaþlarda da 1 ton ürün alýrsýnýz bir aðaçtanda hem kendinizi hem ülkemizi kurtarýrsýnýz. bunu inanýn tüm yüreðim ile istiyorum. ancak ben bu olayý tamamen üfürükçülere benzetiyorum inananý var ama kusura bakmayýn ben inanmýyorum. bunca cevizçi bilim adamlarý da bir aðacýn bu derece meyva vermesinin mümkün olamayacaðýný söylüyor. 8 yaþýnda bir aðacýn meyvasý deðil aðacýn kendisi köküyle bile 150 kilo etmez hatta ekildiði topraðý dahi tartabilirsiniz. azýcýkta mantýklý olalým ( eðer fake deðilseniz).
|
Alıntı:
Birde sorum var. 8 yaþýndaki bir ceviz aðacýnýn 150 kg verim vereceðine tecrübeli bir çiftçi olarak gerçekten inanýyormusunuz? Kabaca dönüm baþý 3-4 ton ceviz eder. Amerika ortalamasý 500-600 kg. Yaklaþýk 7 de biri. Böyle bir verim varsa dünya uyuyormu? Peþin fikirli olmýyalým.. katýlýyorum.. ancak verilen rakkamlarda biraz mantýklý olmalý. Bizim zekamýzla alay edildiðini hissediyorum. Altýn madeni/ petrol bulmaktan daha karlý bir iþ gibi lanse ediliyor. Belki gerçekten iyi bir çeþit.. denenmeli ancak verilen çeliþkili ve üçuk rakkamlarla kendi önlerini týkýyorlar diye düþünüyorum. Saygýlarýmla |
bu sene mayýs ayýnda sayýn prf.dr. yaþar akçanýn seminerine katýldým. orada tam hatýrlayamasamda þunu ima ettiðineden çok eminim. kamanlý arkadaþlara dönerek yýllar önce sizin orada aþýsýz ceviz anacýnýn özelliklerini taþýmaz, aþý yapýlmalý dediðimde aþýda nereden çýktý deyip bana küfrettiniz diyerek gülmüþtü.... kamandada yýllarca kaman 1 diyerek çöðürden dikilen fidanlar dikildi, satýldý. sonuç ?????
varsayalýmki çöðürden diktik fidan verimlimi, anacýnýn özelliklerini ne ölçüde almýþ? meyva standardý ne? ( tüm aðaçlarda meyva boyutlarý eþitmi) eþit olmazsa pazar yok... bu kadar iyi bir çeþitse vede güveniyorsanýz dikin kimse dikmek isteyeni tutamaz. ses kesilmesimi ??? ekteki linker hala muhatabýndan mesaj bekliyor... http://www.agaclar.net/forum/1154600-post39.htm sayýn çamtepe mesajýnýzý alýntýladým umarým kýzmazsýnýz.. benimde bu bir üstteki linkteki mesajda katýldýðým teklif ekteki linkte. http://www.agaclar.net/forum/1153962-post37.htm |
Alıntı:
o yazdýgýmýn arkasýndayým. cevizden cimlendirilmiþ býr ceviz ne olacagý belli degildir,aþýlý olsa TMM sözüm olmaz,ama cögür ceviz insanlar gibidir, anasý babasý cok akýllý, sevýyeli, ahlyaklý idir... ogullarý gider hayýrsýz amca-dayý gibi olur... sonucta iki agactan býr olmuþ, annesý babasý da iki agactan olmuþ..yedý sulalesini bilsen ne olacagýna garantý veremezsin. bahcelerý gezme imkyaným yok. Turkiyede yaþamýyorum. |
sayýn yeshýll ustte verdiðim linklerin 3.cüsüne baka bilirsiniz bende google den ceviri yapýyorum birde siz bakýn
|
Alıntı:
|
RUS SÝTESÝ ÝNCELEYÝN FÝYATINA BAKMAYIDA UNUTMAYINIZ[/QUOTE]
Sanýrým bu Rus sitesi deðil Ukrayna sitesi. Fiyat da 50 usd deðil. 50 UHA (Ukraine Hyrvna) 1 Usd : 8.12 UHA. |
5 Eklenti(ler)
Altay Bosfor ceviz 6 aylýk fidanlarda meyve tutumu 1
Eklenti 436689 Eklenti 436690 Eklenti 436691 Eklenti 436692 Eklenti 436693 |
5 Eklenti(ler)
Altay Bosfor ceviz 6 aylýk fidanlarda meyve tutumu 2
Eklenti 436694 Eklenti 436695 Eklenti 436696 Eklenti 436697 Eklenti 436698 |
kendi çapýmda yaptýðým araþtýrmalar sonucu altay cevizde yoðunlaþtým diðer ceviz diken çiftçi kardeþlerimin memnun olupda þu ceviz türünü tavsiye ediyorum diðen pek görmedim genelde tür deðiþimine gidiyorlar altay ceviz eken bi kaç çiftçi memnun olduklarýný söylüyorlar yani bi kaç yýllýk fidan olmasýna raðmen meyve tutuþu iyi diyorlar bu kasým ayýnda altay cevizi dikmeye karar verdim tahminim ben 8 yýlda 150 kilo beklemiyorum banada abartý geldi 50 **** 60 kilo benim için süper verim dikimden sonra düzenli olarak resim paylaþýmý yapcam inþallah herþey güzel olur ha diyelimki fiyasko çýktý bende aþý yapar tür deðiþtiririm yere göðe sýdýramadýnýz chandler cevizinde tür deðiþtiriyorlarda benmi deðiþtiremicem ve bulunduðum bölgede ceviz iþine girmek isteyen çok kiþi var onlarada öncülük etmiþ olururum altay ceviz iyi çýkarsa yardýmcý olurum fiyasko çýkarsa baþka türe bakýn derim bi rekabet ortamý var bu ceviz kedisini ýspatlasa dahi bu eleþtiriler hiç bitmez bitmeyecekte altay cevizin kökünün çok güçlü olduðunu söylüyorlar ileriki yýllarda chandleri **** baþka türü aþý yaparak yeni ürün diye piyasaya çýkacak ceviz türlerini þimdiden görür gibiyi,m sanki saygýlarýmla..
|
sayýn yeshýll orda 50 rph yazýyor rph usd demekmi uhv demekmi ?
|
3 Eklenti(ler)
Altay Bosfor Ceviz 2 yaþýnda fidanlarda meyve tutumu
Ortadaki resimde 32 adet, en alttaki resimde 23 adet meyve sayýlmýþtýr..... Eklenti 436701 Eklenti 436702 Eklenti 436703 |
böyle çöðüre can kurban :))))
|
Bu cevizin ticareti nedir sattýnýz mý? kaça gider piyasasý nedir **** gerçekten bunlar ceviz mi yoksa süs MÜ? Tadý nedir kullaným alaný hakkýnda bilgi istiyorum ben bu iþin ticaretini yapýcam sonra satamazsam bunu ben naparým ceviz oynamaya gelmedik.
Fotoðrafta arkadaki ceviz aðaçlarý neden boþ?(boþ gibi görünmekteler açýklarýmsýnýz.?) |
Alıntı:
|
sayýnn karabuz þöyle biþey düþünüyorum sizce doðrulu mümkünmüdür þimdi cevizin anacý iyi bi tür ama bu anaçtan ceviz çöðürü alýp dikildiði zaman tür bozuluyor ve ne olduðu belli olmayan bi ceviz türü çýkýyor ondan dolayý o iyi anaçtan aþý kalemi alýnýyor aþý yapýlarak anaç aðaç gibi oluyor benim düþüncem þöyle þimdi bu iyi anaca tozlama yapan aðac bu cevize otomatik olarak aþýlanmýþ olup onun çöðürü bundan dolayý bozuk ola bilirmi yani çiçekte iken ceviz verecek çiçek aþýlanmýþ ola bilirmi eðerki böyle bi ihtimal var ise altay ceviz kendi kendini tozlama yaptýðý söyleniyo bu durumda baþka bi türden aþýlama olmadýðý için ceviz türü bozulmama ihtimali olabilirmi bu yazdýklarým bilgi almak amaçlý kimse yanlýþ anlamasýn .. altay cevizede soralým acaba bu çöðür dikiminde tür bozulmasý ortalama yüzde kaç ihtimalindedir .. bence bu yazdýklarým tartýþýlmalý güzel bi tesbit olduðunu düþünüyorum kendimce :)
|
Alıntı:
|
aðaç baþý 30 40 kg kuru kabuklu ceviz verse bana yeter valla. 6x4 dikimle aðaçlarýda nasýlsa fazla büyümüyor.
bizde kýraç bir tarla var hesap ettim þimdi. eni oratalama 30 mt boyu 250 mt 5 sýra sýðdýracaðýz enine boyunada 4 mt aralýkla 250/4 62 aðaç toplam 310 ediyor. aðaç baþý 20 kg kuru ceviz alsam 310x20 =6200 kg 30 kg hesabý 310x30=9300 kg 40kg olsa 310x40=12400 kg 50kg olsa 310x50=15500 kg parasýnýda hesap edelim. 5 tl diyelim kuru kabuklu sabit fiyat piyasa belli olmaz. 6200x5=31.000 tl 9300x5=46.500 tl 12400x5=62.000 tl 15500x5= 77.500 tl yukardaki hesaba göre ben köþeyi dönecem demektir. 8. yýlý geçtim 10. yýlda versin deli para. bu þartlarda ekdiði diktiði para etmeyen çiftçiler için iyi bir getiri. en düþük hesaplamada ortalama dönüme 4.000 tl getirisi var. ama ne kadar güvenilir ne kadar adýna doðru çýkacak orasý belli deðil. resimler güzel ama sorulara verilen cevaplar yetersiz. kafamda oluþan sorulara cevap bulamadýðým için sanýrým 4 adet altay cevizi alýp dikeceðim kendi sorularýmýn cevaplarýný kendim bulacaðým. anlatýlanlar gerçekse elimizdede aðacý olacak bahçeyi beleþe getirmiþ olurum. :) |
Alıntı:
aþýlama - kopyalama"dýr resim cekmektir, begendigin agacý alýrsýn baþka köke kopyalarsýn , ayni agacýn olur. yan tozlama olmama ihtimali - 0 (sýfýr), teoretýk olarak guzel verimli býr agacý alsak , seraya kapasak baþka yerden tozlanmasýn, onun meyvasýný ekýp, 10 sene hepsini gözlemlesek, arasýndan en verýmlisini ve sürekli verimlilik gösterenini secsek, onun meyvalarini tekrar eksek(tekrar seralara) onlarý 10sene gözlemlesek...tekrar en verimlisini secsek.... bu sureci 10-20 -30 kez tekrarlasak (kafadan 100 - 200 senemizi alýr) ....gün gelir de tum ektigimiz cevizler eþit randeman verir ise, ayni zamanda ciceklenir, cicek acar, meyva verimi eþýt olur, irilikieri eþit olur .. o gün bu fýdan satýlýr ve denir ki bu fýdanlar 99% temiz dir ,, bu iþlem yapýlmadýkca her cogur býr býreydýr. bir cok üstadýmýz konuda yazmayý brakmýþtýr, sorduklarý sorular havada kaldý diye, nacizane düþüncelerimi yazdým þu býr kac senelik tecrubemle, aramýzda hayatýný cevize vermiþ ustalarýmýz var, bu ilþe 20-30 sene kafa yormuþ insanlar var, bi dinleyin onlarýn sesini.kimileri gördüler ustalarýn bilgilerini silemeyecekler karaladýlar. dogru bu bir yöntemdir , tavýr elbise gibidir, kendin kendine yakýþtýrabilirsen - yakýþýr. |
Öncelikle þunu söylemekte fayda var, benim hakkýmda atýp tutanlara : Fidancý deðilim demedim ama ben bir kiþiye forumda fidaný gel benden al deyip reklam yapmadým yapmam. Allah a çok þükür ihtiyacým da yok. O oturduðu yerden konuþan arkadaþlar biz altay cevizini görmek için sivrihisar a da gittik, diðer cevizleri görmek içinde Çin, Ýspanya, fransa,Ýtalya, Portekize de gittik. Nerde bir ceviz var derlerse oraya da gideriz. Ýsteyen istediðini diker, herkesin de rýzký ayrýdýr. Ayrýca ben þu anda özel genetik eðitimi almýþ bir biyolog olarakta konuþuyorum. Apomiks denen þeyde %17-24 arasý apomiks tohum elde edilen bir ceviz çeþidi var buda en yüksek oran. Mevzu edilen cevizde böyle birþeyde yok ve söylüyorum size meyve olan aðaçlarýn hepsinin meyvesi farklý!! Ben gerekli verim fotoðraflarýný koydum ve Sn lilium da koydu.
Bakýn Sütyemez hoca ne yazmýþ 8 yaþýnda aðaç kütüðü ile tartsan anca 180 KG gelir. Ha tekrar söylüyorum orada bir verimli hat var ancak tohumla olmaz!! aþý ile çoðalt sat hiçbirþey söylemem. Buda onun çeþidi deriz tercih eden alýr. Ama tohumdan olmaz!! Saygýlar |
5 Eklenti(ler)
|
devamý
2 Eklenti(ler)
isteyene devamýda var
|
Alıntı:
Ceviz kendi poleni ile döllenebilir. Çoðu cevizde zaten bu olur. Ama kendi poleni ile döllenen cevzi kendisinin aynýsýný vermez. Örneðin ; Ayný yumurta ikizi ikiz kardeþler çocuk yapsa (olmaz sapýklýktýr ama mecazen) çocuklarýnýn kendilerinin aynýsý olma oraný 8 milyonda 1 dir. Saygýlar |
Öncelikle herkese hayýrlý aklþamlar sorularýma cevap verdiðiniz için teþekkür etmeyi borc bilirim sizlere bi konu hakkýndada bilgi almak istiyorum cevize nasýl bir gübreleme yapýlýr yani hangi gübrelerden ne zaman nasýl kullanýlýr ceviz türüne göre deðiþirmi yoksa ayný gübre her ceviz için kullanýla bilirmi bizim patetes te kullandýðýmýz nitrat adýnda gübre vardýr patatesin toprak üstündeki yeþil bedenini büyütsün boylansýn güçlensin diye kullanýlýr mesela bunun gibi gübreler cevize uygulanabilirmi??? saygýlaýmla
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Deðerli arkadaþlar...
Bende altay cevizinin fotoraflarýný ilk gördüðümde hayran kaldým ve kesinlikle dikeceðim çeþit bu dedim. Sonra araþtýrmalarýma hýz verdim. Sonra Eskiþehir sivrihisara gittim ve altay cevizi fidanlýðýný gördüm. Sonra ne mi oldu? Tam anlamýyla ifade etmem gerekirse bir hayal kýrýklýðý. Ben oraya gidince düþünüyordum ki bütün aðaçlarda salkým salkým ceviz olacak. Ama gördüklerim benim için çok üzücüydü. 150 kök cevizden sadece 6-7 fidanýn üzerinde ceviz vardý ve bu cevizlerin de her biri bir baþka ceviz türüydü. Bahçe sahibine sordum bu fidanlardan alýrsak nasýl bir cevizimiz olacak diye. Aldýðým cevap daha da þok edici bir cevap oldu '' BÝLMÝYORUM'' . Sadece þunu söylemek isterim ki herkes yapmak dikmek istediði çeþitte özgürdür herkesin aklý var fikri var. Benim ilk gördüðümde hayran kalýp sonra hayal kýrýklýðýna uðradýðým gibi kimse hayal kýrýklýðýna uðramak istemiyorsa araþtýrsýn yerine gidip baksýn sonra kararýný versin. Allah (c.c) herkesin gönlüne göre versin bol ve hayýrlý kazançlar dileðimle... |
4 Eklenti(ler)
|
https://www.facebook.com/altay.ceviz..._comment_reply
ben bu resimlere yorum yapmýþtým acaba benim olumsuz yorumum neden silindi sizi ne rahatsýz etti. |
sn hemþerim bulgur gel buraya gezelim bahçeyi altay pek bilinen bir ceviz deðil
|
altay cevizinin soyulmuþ hali ve kabuðu
4 Eklenti(ler)
Arkadaþlar, herkese iyi günler ve hasat zamanýnýn yaklaþtýðý þu günlerde bereketli, kaliteli kazançlar dilerim.
Daha önceki mesajlarýmda bahsettiðim Altay cevizi hakkýnda iki fotoðraf gönderiyorum. Cevizler aðustosun ortasýnda dalýlndan kopartýlýp yeþil kabuðundan soyulmuþtur. o haliyle fotoðraflanmýþtýr. Fotoðrafta soldan ikinci ve saðdan ikinci ceviz marketlerde satýlan Þili ve Amerikan cevizleridir. Diðerleri ise Altay cevizi. Ben fotoðraf çektim, net olmayabilir çünkü akþam ýþýðýnda çektim. Fikir versin istedim. Ben henüz karar vermedim. diðer fotoðraf ise kabuklarý kýrýldýktan sonra çekildi. marketteki cevizin kabuðu 1 mm. altay cevizinin ise 1.6 mm. Ancak þunu da sormak istiyorum. Altay cevizi henüz olgunlaþmadan dalýndan alýnýp incelendi, doðal olarak belki karþýlaþtýrmak için hasat ürününü beklemek gerekecektir. son iki fotoðrafta ise metrede cevizin boyu ölçüldü. (saðdaki altya ceviz meyvesi) Bence en büyük sýkýntý standart meyve tipi ve büyüklüðünü altay cevizde yakalamak zor gibi. iyi günler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Þu an saat: 16:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025