agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayacak olanların soruları (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/28314.htm)

berk10 27-11-2015 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinangor (Mesaj 1422936)
Nasıl budamam gerektiği konusunda bilgi sahibi arkadaşların yardımını rica ediyorum

Şu ana kadar izlediğim programlarda, okuduğum ceviz yetiştiriciliği ile ilgili materyallerde hep tepe vurumu mart ayında yapılmasını anlatıyordu.Bu konu başlığı altında 2298 nolu sn.lilium abimin mesajında (Aynı soruyu sizin gibi biri daha sordu) ekince tepe vurumu yap diye mesaj attı.Anlayacağınız benim de ezberim bozuldu.Sn.lilium abimiz bu konuda bir açıklama yapacaktır.

sinangor 27-11-2015 15:04

Bende çok kararsız kaldım. Birçok yerde farklı kesimlerden bahsediyor. Benim fidanlarında boyu çok uzun olduğu için nasıl yapacağım konusunda kararsızım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1422942)
Şu ana kadar izlediğim programlarda, okuduğum ceviz yetiştiriciliği ile ilgili materyallerde hep tepe vurumu mart ayında yapılmasını anlatıyordu.Bu konu başlığı altında 2298 nolu sn.lilium abimin mesajında (Aynı soruyu sizin gibi biri daha sordu) ekince tepe vurumu yap diye mesaj attı.Anlayacağınız benim de ezberim bozuldu.Sn.lilium abimiz bu konuda bir açıklama yapacaktır.

berk10 27-11-2015 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinangor (Mesaj 1422943)
Bende çok kararsız kaldım. Birçok yerde farklı kesimlerden bahsediyor. Benim fidanlarında boyu çok uzun olduğu için nasıl yapacağım konusunda kararsızım.

gerçi ekeceğiniz ceviz az ama ben gene söyleyeyim.ceviz ekeceğiniz çukurları derin açın.(en az 1*1)ekeceğiniz bölgede toprak su geçirimi iyi olsun.(çukura 1 kova su dökün.)1 gün sonra bakın çukurda su olmamalı.Ekerken hayvan gübresi+hümik asit+leonardit+taban gübresi bunlardan toprağı karıştırın.ekimi öyle yapın.mutlaka can suyu verin.ektikten sonra fidan gövdesini plastik boya ile boyayın.tozlayıcı olayını da unutmayın.

egelim 27-11-2015 19:46

Sn Lilium;

Umut istek ve bilgi olunca insanlarda,yapamıcağı hiç bir şey yoktur.Sizin profilinize baktım emekli yazıyor. Gönen bize yakın.Boş bir gününüzde Sizi alsak ve misafir etsek (Pazar günü mantıklı sanırım)Tarlaya baksak,sizden de fikir alsak. Mümkünmüdür ?

Tabiiki işleriniz varsa saygı duyarım abi...

araştırmacılar 27-11-2015 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinangor (Mesaj 1422943)

fidanı; bahçen hazırsa hemen dik,4-5 göz üzerinden kes,aşı macunu sür,toprakla fidanı örtüp kümbet yap,kışı böyle geçir,bölgenize göre mart veya nisan da aşı yerinin altına kadar toprağı aç.kökler 2 metrelik fidanı beslemede zorlanır,kurumalar olabilir.ilkbaharda uyanan gözlerden çıkan güçlü sürgünü bırakarak diğerlerini kes.... ben öyle yaptım.kuruyan fidanım olmadı.selamlar.kolay gelsin.

Lilium 27-11-2015 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1422868)
Sayın Nail abi ağaçlar nette ceviz için gerekli olan toprak ve yaprak analiz değerleri vermişsiniz.sakıncası yoksa kaynağı paylaşır mısınız?

Sayın berk10, onu nereden aldığımı hatırlayamadım bulunca haberdar ederim,

Şurada da aynısı var, kaynağını bu kadar araştırmanızın amacını merak ettim doğrusu

Lilium 28-11-2015 00:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egelim (Mesaj 1422993)
Sn Lilium;

Umut istek ve bilgi olunca insanlarda,yapamıcağı hiç bir şey yoktur.Sizin profilinize baktım emekli yazıyor. Gönen bize yakın.Boş bir gününüzde Sizi alsak ve misafir etsek (Pazar günü mantıklı sanırım)Tarlaya baksak,sizden de fikir alsak. Mümkünmüdür ?

Tabiiki işleriniz varsa saygı duyarım abi...

Pazar günü işim var fakat erteleyebiliriz, Ceviz dedin mi akan sular dururmuş :) Neden olmasın olabilir tabi ki, bir yardımımız olacaksa.

Yalnız size iki defa gel git olacak isterseniz kendi aracımlada gelebilirim.

Burayı meşgul etmeyelim özelinize tel numaramı yazıyorum yarın görüşürüz.

deli_dervish 28-11-2015 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinangor (Mesaj 1422927)
Fidanların resimleri kendi almış olduğum fidanların resimleri değil, ben temsili olarak koydum. Benim almış olduğum fidanlar şuan kargoda, gelmesini bekliyorum. Gelince kendi resimlerini atarım. Şuan için satıcının göndermiş olduğu paketli halinin resmi mevcut ve aşağıdaki gibi. Fidanları Bandırma Atlas Fidancılıktan satın aldım. Satıcıya gelişmiş fidanlardan almak istediğimi belirttim. Bu fidanlar fiyat olarak biraz fazla, normal fidanlar 14-15 tl iken benim aldıklarım 20 tl.

http://i.hizliresim.com/ZQJ6Mo.jpg

Abi kargosu ne kadar tuttu bu fidanların kendileri mi getirdiler.

kenanmavi 29-11-2015 18:44

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak eger cevaplarsaniz sevinirim . bu gune kadar en yuksek rakimda chandler ceviz bahcesi nerde gördünüz? Eğer görduyseniz verimi nasildi? Saygilarimla

berk10 29-11-2015 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kenanmavi (Mesaj 1423285)
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak eger cevaplarsaniz sevinirim . bu gune kadar en yuksek rakimda chandler ceviz bahcesi nerde gördünüz? Eğer görduyseniz verimi nasildi? Saygilarimla

Aynı soruyu 3 başlıkta sormuşsun. Soruna mutlaka bir cevizsever cevap verecektir. Fazla heyecan yapma.

kenanmavi 29-11-2015 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1423)
Aynı soruyu 3 başlı sormuşsun. Soruna mutlaka bir cevizsever cevap verecektir. Fazla heyecan yapma.

Saolun berk bey ! Cok dusuncelisin ! bundan sonra soylediklerinize gore yasamimi devam ettiririm . benden size tavsiye herkese ve her seye fazla karismayin . ozellikle uzerinize vazife olmayan seylere

Lilium 29-11-2015 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kenanmavi (Mesaj 1423316)
Saolun berk bey ! Cok dusuncelisin ! bundan sonra soylediklerinize gore yasamimi devam ettiririm . benden size tavsiye herkese ve her seye fazla karismayin . ozellikle uzerinize vazife olmayan seylere

Sayın kenanmavi, berk 10 nun yazmış oldu mesajdan alınacak ne var ki, bu uslupla cevap vermişsiniz, kırmışsınız, hiç hoş olmamış.

Arkadaşımız kötü bir şey söylememiş üç başlıkta aynı mesajı yazmışsınız, ve bu durum başlıklarda kirlilik yaratıyor. bu forum kurallarına uygun bir durum değildir, aynı mesajı birden fazla başlığa yazamanız kurallarca yasaklanmıştır,Yöneticiler tarafından görüldüğünde de silinir.

Bu uslupla yazmaya devam ederseniz bilgisi olan arkadaşlar da üzerinize vazife çıkarmayabilirler.

sinangor 30-11-2015 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi araştırmacılar (Mesaj 1422997)
fidanı; bahçen hazırsa hemen dik,4-5 göz üzerinden kes,aşı macunu sür,toprakla fidanı örtüp kümbet yap,kışı böyle geçir,bölgenize göre mart veya nisan da aşı yerinin altına kadar toprağı aç.kökler 2 metrelik fidanı beslemede zorlanır,kurumalar olabilir.ilkbaharda uyanan gözlerden çıkan güçlü sürgünü bırakarak diğerlerini kes.... ben öyle yaptım.kuruyan fidanım olmadı.selamlar.kolay gelsin.

Yardımınız için teşekkürler

sinangor 30-11-2015 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deli_dervish (Mesaj 1423069)
Abi kargosu ne kadar tuttu bu fidanların kendileri mi getirdiler.

Kargo ebatı büyük olduğu için fazla tuttu, aras kargoyla 100tl tuttu

Calycadnus 30-11-2015 16:37

Fidan tepe vurumunda 4_5 gozden kastınız nedir. Bir cok insan gercekten bilmedigi icin yaziyor soruları tıpkı benim gibi. Biraz daha acıklama yapabilirmisiniz. Mesela cm cinsinden. Beynim allak bullak oldu. Bazıları 80cm diyor. Bir baskasi 120 cm diyor. Siz 4_5 göz diyosunuz. 4_5 goz hangi ölcüye karsıkık geliyor. Ögrenmek istedigim icin soruyorum lütfen. 4_5 gözü ası noktasından tibaren mi sayacaz yoksa fitan tepe noktasindan mi. Cevaplarsaniz sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.

formullaone 30-11-2015 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Calycadnus (Mesaj 1423465)
Fidan tepe vurumunda 4_5 gozden kastınız nedir. Bir cok insan gercekten bilmedigi icin yaziyor soruları tıpkı benim gibi. Biraz daha acıklama yapabilirmisiniz. Mesela cm cinsinden. Beynim allak bullak oldu. Bazıları 80cm diyor. Bir baskasi 120 cm diyor. Siz 4_5 göz diyosunuz. 4_5 goz hangi ölcüye karsıkık geliyor. Ögrenmek istedigim icin soruyorum lütfen. 4_5 gözü ası noktasından tibaren mi sayacaz yoksa fitan tepe noktasindan mi. Cevaplarsaniz sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.

Aşı yerinden yukarıya doğru 4-5 göz sayıp keserseniz ve sutut ile kapatırsanız henüz yeni yeni tutunacak olan kökler bu az sayıdaki gözü yaz boyunca daha rahat ve verimli şekilde besleyecektir. Bu gözler daha güçlü şekilde sürecektir. Baharda sürmeye başladıklarında içlerinde en dik ve güçlü gelişeni lider seçip bağlayarak diğerlerini aşağıya doğru bükerek, uçlarını keserek ya da tamamen çıkararak durdurabilirsiniz. Böylece lider hızlı şekilde gelişir.

Calycadnus 30-11-2015 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1423494)
Aşı yerinden yukarıya doğru 4-5 göz sayıp keserseniz ve sutut ile kapatırsanız henüz yeni yeni tutunacak olan kökler bu az sayıdaki gözü yaz boyunca daha rahat ve verimli şekilde besleyecektir. Bu gözler daha güçlü şekilde sürecektir. Baharda sürmeye başladıklarında içlerinde en dik ve güçlü gelişeni lider seçip bağlayarak diğerlerini aşağıya doğru bükerek, uçlarını keserek ya da tamamen çıkararak durdurabilirsiniz. Böylece lider hızlı şekilde gelişir.

ilginiz icin teşekkür eserim. Sagolun

tiryaki 01-12-2015 07:57

aşı üstünden itibaren 4-5 göz. Göz nedir derseniz: fidanın üstünde bulunan ve dalların çıktığı şeyler işte. fidancıya sorun göstersin en kötü.

ozkaner64 01-12-2015 23:08

Merhaba Arkadaşlar

Sizlere bi kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim

Ben 3 dekarlık tarlama ceviz fidanı dikmeyi düşünüyorum.geçen hafta içersinde fidan çukurlarını 1 m 1m olarak kepce ile açtırdım açma işi bittikten hemen sonra yağmurdan dolayı bi işlem yapamadım şimdilik toprak tavına gelsin diye bekliyorum.
Şimdi yanmış çiftlik gübresi bulamadım bulduklarım genelde taze sizce ne yapmalıyım

2.olarakta çukurları kazarken bol miktarda taş çıktı taşlar genekde küçük ama tek tük büyük çıkanlarda oldu çukurları doldururken ne yapmam lazım taştan tamamen arındırmam gereklimi.

toprak tahlili yaptırdım kireç orta kireçli tuzsuz ph 7 65 killi tınlı çıktı ancak azot potasyum organik maddeler az veya çok az çıktı

tozlayıcı konusundada franguetta ve fernette arasında kaldım ikinide koyacam sanırım bu arada chandler ekecem

son olarakta aşı noktası güneye gelecek deniliyor sizden ricam aşı noktasının tam olarak ne taraf olduğunu anlatırsanız çok sevinirim yanlışlılık yapmak istemiyorum mümkünse resimli olursa iyi olur.

şimdiden teşekkürler.

mühendis57 02-12-2015 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1423752)
Merhaba Arkadaşlar

Sizlere bi kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim

Ben 3 dekarlık tarlama ceviz fidanı dikmeyi düşünüyorum.geçen hafta içersinde fidan çukurlarını 1 m 1m olarak kepce ile açtırdım açma işi bittikten hemen sonra yağmurdan dolayı bi işlem yapamadım şimdilik toprak tavına gelsin diye bekliyorum.
Şimdi yanmış çiftlik gübresi bulamadım bulduklarım genelde taze sizce ne yapmalıyım

2.olarakta çukurları kazarken bol miktarda taş çıktı taşlar genekde küçük ama tek tük büyük çıkanlarda oldu çukurları doldururken ne yapmam lazım taştan tamamen arındırmam gereklimi.

toprak tahlili yaptırdım kireç orta kireçli tuzsuz ph 7 65 killi tınlı çıktı ancak azot potasyum organik maddeler az veya çok az çıktı

tozlayıcı konusundada franguetta ve fernette arasında kaldım ikinide koyacam sanırım bu arada chandler ekecem

son olarakta aşı noktası güneye gelecek deniliyor sizden ricam aşı noktasının tam olarak ne taraf olduğunu anlatırsanız çok sevinirim yanlışlılık yapmak istemiyorum mümkünse resimli olursa iyi olur.

şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Taze ahır gübresini şu an kullanmamanız daha doğru olur Ya yanmasını bekleyin yanınca fidan dikiminden sonra toprağa karıştırın ya da fidan dikiminden sonra şerbet uygulamasında kullanın.Ahır gübresi yerine dikimde organik toprak düzenleyici kullanabilirsiniz.Fidan dikiminde fosforlu bir gübre ile taban gübrelemesi yapmanız iyi olacaktır.Ceviz fidanının rahat bir şekilde büyümesi için büyük taşları ayıklamanızda fayda var.
Çukur açmadan önce umarım toprak profilinizi belirlemişsinizdir.
Tarlanızın toprak profilini belirlemek için çukur açıp geçirimli toprak tabakasının kaç cm olduğunu belirlemeniz gerek, çünki ceviz en az 2m geçirimli toprak tabakasına ihtiyaç duyuyor.Eğer 1,5 m gibi geçirimli iyi bir toprak tabakası var ve altı kaya ise bu durumda set oluşturup set üzerine dikim yapmanız gerekecektir.
Aşı noktası güneye bakması kısmen doğrudur fakat burda esas olan hakim rüzgar yönüdür.Sert rüzgarlar hangi yönde esiyor ise fidanların zarar görmemesi için Fidanın aşı noktası hakim rüzgar yönünün ters istikametine bakmalıdır.
Kolay gelsin...

Ceviz64 02-12-2015 10:53

Hemşehrim kolay gelsin, 1x1 derinlikte çukur açtırdım diyorsun, bu açılan çukurları yüzey toprağı olan 30 cm. lik tabakadan alarak çukurları bu şekilde doldur. Doldurduktan sonra bel ile açarak tabana 1 su bardağı 15.15.15 yani NPK gübresi at ve bir kürek toprakla üstünü ört. Fidanı ondan sonra yerleştir ve aşı noktası en az 5 parmak yukarıda kalacak şekilde dik, 20lt. civarında can suyu ver.

ermana 02-12-2015 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ceviz64 (Mesaj 1423848)
Hemşehrim kolay gelsin, 1x1 derinlikte çukur açtırdım diyorsun, bu açılan çukurları yüzey toprağı olan 30 cm. lik tabakadan alarak çukurları bu şekilde doldur. Doldurduktan sonra bel ile açarak tabana 1 su bardağı 15.15.15 yani NPK gübresi at ve bir kürek toprakla üstünü ört. Fidanı ondan sonra yerleştir ve aşı noktası en az 5 parmak yukarıda kalacak şekilde dik, 20lt. civarında can suyu ver.

Vermiş olduğunuz azotu fidan nasıl nerede kullanacak acaba?
Verilen potasyum ile de sanırım dikilen fidan hemen meyve verecek!

ozkaner64 02-12-2015 12:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 (Mesaj 1423800)
Merhaba,
Taze ahır gübresini şu an kullanmamanız daha doğru olur Ya yanmasını bekleyin yanınca fidan dikiminden sonra toprağa karıştırın ya da fidan dikiminden sonra şerbet uygulamasında kullanın.Ahır gübresi yerine dikimde organik toprak düzenleyici kullanabilirsiniz.Fidan dikiminde fosforlu bir gübre ile taban gübrelemesi yapmanız iyi olacaktır.Ceviz fidanının rahat bir şekilde büyümesi için büyük taşları ayıklamanızda fayda var.
Çukur açmadan önce umarım toprak profilinizi belirlemişsinizdir.
Tarlanızın toprak profilini belirlemek için çukur açıp geçirimli toprak tabakasının kaç cm olduğunu belirlemeniz gerek, çünki ceviz en az 2m geçirimli toprak tabakasına ihtiyaç duyuyor.Eğer 1,5 m gibi geçirimli iyi bir toprak tabakası var ve altı kaya ise bu durumda set oluşturup set üzerine dikim yapmanız gerekecektir.
Aşı noktası güneye bakması kısmen doğrudur fakat burda esas olan hakim rüzgar yönüdür.Sert rüzgarlar hangi yönde esiyor ise fidanların zarar görmemesi için Fidanın aşı noktası hakim rüzgar yönünün ters istikametine bakmalıdır.
Kolay gelsin...

Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim tavsiyen üzerine dikim çukurlarında ilk etapta ahır gübresi kullanmayacağım ileriki zamanlarda yanmış gübre bulabilirsem eğer fidan etrafına uygulayıp çapa ile toprak altına indireceğim.

bende sizin gibi düşündüm o yüzden bazı çukurları 1.5 m civarında kazdırdım geçirgenlik bakımından bi sorun yok gibi görünüyor.sırta dikim tavsiyeni değerlendireceğim.

Aşı noktası olayına gelince benim esas öğrenmek istediğim fidanın aşı noktası dediğimiz yerin neresi olduğu mümkünse resimli olarak gösterebilirseniz çok memnun olurum

ozkaner64 02-12-2015 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ceviz64 (Mesaj 1423848)

Hemşerim bilgiler için sağolasın
toprak tahlilinde önerilern 15.15.15 gübreyi almak isterken gübre alacağımız yer bize daha iyi diye 11.11.11 diye bi gübre verdi içeriğinede baktığımda hemmen hemen her şey var bi sıkıntı olurmu kullanmamda yoksa onu bekletip 15.15.15 mi kullanayım ne dersin

bi sorumda yine tahlil tavsiyesinde humik asit kullanmam isteniyor onuda aldım dikim anında kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor aslında çünkü uyuyan fidan bunları kullanailirmi diye düşünmeden edemiyorum.

ibas06 02-12-2015 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1423869)
toprak tahlilinde önerilern 15.15.15 gübreyi almak isterken gübre alacağımız yer bize daha iyi diye 11.11.11 diye bi gübre verdi içeriğinede baktığımda hemmen hemen her şey var bi sıkıntı olurmu kullanmamda yoksa onu bekletip 15.15.15 mi kullanayım ne dersin

bi sorumda yine tahlil tavsiyesinde humik asit kullanmam isteniyor onuda aldım dikim anında kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor aslında çünkü uyuyan fidan bunları kullanailirmi diye düşünmeden edemiyorum.

Kardeş sen sadece TRİPLE SÜPER FOSFAT (TSP) kullan amaç burda nedir? içindeki fosfor kökü sıcak tutmasıdır yoksa bitki bunu şuan kullanmaz zaten uykuda bulamaz san 18,46 DAp at geri kalan hepsi hikaye salla ..

mühendis57 02-12-2015 12:54

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1423869)

Merhaba,
Nacizane basit bir şekil çizmeye çalıştım umarım işinize yarar.
Bu rüzgar yönüne göre aşı noktasının yönünü belirleme göz aşılarında geçerlidir dilcikli aşılarda aşı noktası iyi kaynadığından çok fazla özen göstermek gerekmeyebilir.
15-15-15 gübresinin 50 kg lık çuvalını siz 1 da arazide kullanırsanız 1 da araziye 7,5 kg azot,7,5 kg fosfor ve 7,5 kg potasyum vermiş olursunuz.Eğer 11-11-11 kullanırsanız 5,5 kg vermiş oluyorsunuz hesabını ona göre yapın
humik asit bitkilerin kök aksamlarının gelişmesini sağlar.dikim esnasında kökleri daldırarak veya dikim çukuruna toz şeklinde atarak fidanınızın iyi köklenmesini sağlamış olursunuz.
Ağaçlar uyku dönemlerinde aslında tam olarak uykuda değildirler.Örneğin kasım ayında dikilen bir fidan ile ilkbaharda dikilen arasında belirgin bir büyüme farkı vardır.Kökler fizyolojik faaliyetlere belli bir oranda kışında devam ederler.

ozkaner64 03-12-2015 11:42

Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Malum bu günlerde havalar baya soğudu geceleri - 5 lere kadar düşüyor fidan dikimi yapacagim ancak bu durum beni baya düşündürüyor,dikim sonrası sicaklik eksiye düşmesi nin zarari olurmu acaba.

ibas06 03-12-2015 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1424123)
Malum bu günlerde havalar baya soğudu geceleri - 5 lere kadar düşüyor fidan dikimi yapacagim ancak bu durum beni baya düşündürüyor,dikim sonrası sicaklik eksiye düşmesi nin zarari olurmu acaba.

Kardeş yazımı okumadın sanırım

hdoğan 03-12-2015 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1424123)

Sayın Ozkaner64, İlkbaharı bekleyip dikmektense şimdi dikmek daha avantajlı, dikimi sabah saatlerinde yapıp can suyunu verin, suyu çektikten sonra her fidanın dibinde de kümbet şeklinde toprakla yığın yaparsanız akşama kadar su çekilir, kökteki ıslaklık nedeniyle köklerin donmasını engellemiş olursunuz. Ben daha önce benzer durumda defalarca fidan diktim belirttiğim şekilde, şu ana kadar sıkıntı yaşamadım. Tabi karar sizin selamlar.

ozkaner64 03-12-2015 19:36

ibas06 ve hdoğan yardımlarınız için çok teşekkür ederim

YArın sabah köye gidecem derin açtığım çukurları 30 cm lik alanda bulunan üst toprakla dolduracacağım fidan dikimine hazır hale getirip bir hafta sonra falanda bel ile tekrar çükur açıp dibine tsp veya dap gübresi koyup kök temas etmeyecek şekilde üzerini toprakla örtüp fidanları dikeceğim inşallah,dikimden hemen sonra 1 lt suya 1 çay kaşığı humik asit ile karıştırıp 1 fidana uygulayacağım.
tepe budamasını dikim sırasında değilde mart ın 2. haftası gibi yapmayı düşünüyorum
detaylı bir şekilde yazdım ki eksik veya fazla bir şey varsa uyarırsanız sevinirim,sanırım benimde forumda sayfa açma zamanım geldi yarın fotolar çekebilirsem bir sayfa açarım artık,inanın çok heycanlıyım daha önce tarımla hiç uğraşmamış birisi olarak çok şey kaybettiğimi düşünüyorum

Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için

hzal 07-12-2015 12:17

Emniyet Kazığı neden eğik dikilir?

1 Eklenti(ler)
Eklenti 587981
Emniyet kazığı neden eğik dikilir

centil07 07-12-2015 12:47

2006 yilinda ekimini gercekletirdigim 10 donumluk 150 adet ceviz z bahcemi yurt disinda oldugumdan dolayi bakimini tam anlamiyla yapamadim ,yurda temelli donus yaptim.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.gelismis agaclarin bakimiyla ilgili internette tam anlamiyla olusturlmus bir forum sayfasi bulamadim.
Herkese simdiden tesekkur ederim

37_akrep 07-12-2015 13:17

Herkese selamlar sayfaya yeni katıldım.

37_akrep 08-12-2015 10:10

Selamlar 4500 m2 lik bir bahçeye ceviz ekmeyi düşünüyorum. Bahçe içerisinde daha önceden kalan yaklaşık 20 yaşında iki adet ceviz ağacı var güzel ceviz verdiği söyleniyor. Yeni fidanlar dikilecek bu iki ağaç kalmalı mı? yeni dikilecek fidanları olumsuz yönde etkiler mi? bu ağaçları kesmemiz uygun olur mu? yoksa olduğu gibi bırakmalı mıyız?

leventarmagan 08-12-2015 14:14

Yeni form üyesi olarak herkese selamlar,

leventarmagan 08-12-2015 14:21

Eskişehir'de yaşamaktayım ve ceviz üretimi 6-7 yıldır aklımda olan ve yatırım yapabileceğim tek uğraş olarak gözüküyor. Ceviz dikim bölgesini belirlediğim konum, Eskişehir Yakaboyu köyleri bölgesinden Daniment Köyü ile Kızılcaören köyü arasındadır. Arazinin rakımı 850, eğimli bir arazi eğim yönü güney-doğu ve bozdağdan gelen soğuk-sert rüzgarlara maruz kalmaktadır. Toprak analizini yaptırma fırsatım olmadı, en kısa zamanda yaptıracağım. Birde geriye dönük iklim ve olursa rüzgar yön ve km/hız verilerini bulmaya çalışacağım. Dikmeyi düşündüğüm cins CHANDLER.

Eskişehir'de üretim yapan veya hangi cins dikileceği konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.

deli_dervish 09-12-2015 21:20

arkadaslar Merhabalar,

Antalya-korkuteli ilçesinde köyünde 47 dekar ve 1718 rakımda arazimiz var. Togragı kaliteli ve dagın yamacında iyi bir arazi. Cins olarak Fernor düşünüyoruz. Sizce yükselti sorun olur mu? Ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

fındıkçı74 09-12-2015 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi centil07 (Mesaj 1424813)
2006 yilinda ekimini gercekletirdigim 10 donumluk 150 adet ceviz z bahcemi yurt disinda oldugumdan dolayi bakimini tam anlamiyla yapamadim ,yurda temelli donus yaptim.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.gelismis agaclarin bakimiyla ilgili internette tam anlamiyla olusturlmus bir forum sayfasi bulamadim.
Herkese simdiden tesekkur ederim

Bu forumda istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz yeterki isteyin.

isademir45 10-12-2015 00:41

Herkese Selamlar.Foruma yeni katıldım.
Manisa ovasında (alüvyal toprak ) adam eksen çıkar dedikleri 10 dönüm artezyen damlama sistemide olan arazide ceviz yetiştirmek istiyorum. Fakat araştırdığım kadarıyla yaz sıcakları cevizi etkiliyormuş bu bölgede akdeniz iklimi hakim sizce bu bölgede ceviz yetiştirebilirmiyim ? Taban suyu 3 - 3,5 metre civarı yeterlimidir ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ercan kızıl 12-12-2015 18:57

Su bazlı tavan boyası ile ceviz fidanı boyamak!

Sevgili arkadaşlar;
Şuan hata olduğunu düşündüğüm bir iş yapıp, 180 adet 1 yaş ve yeni dikim yaptığım 15 ceviz fidanının gövdelerine Su bazlı tavan boyası (çok sulandırılmış) sürdüm:(( İçime bir korku sardı fidanların sağlığını tehdit eder mi bu boya? Bir hafta önce boyadım...Acil bilgisi olan cevplasın lütfen.Hiç olmazsa bir çaresine bakalım tşkr. :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025