agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz yetiştiriciliğine yeni başlayacak olanların soruları (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/28314.htm)

yucelcayir 04-11-2015 15:45

Izmir odemis civarında ceviz bahçesi olan var mı.

Oz23 04-11-2015 21:26

Sayin ceviz sevenler kafam biraz karisti sizlerden yardim istiyorum elazig harput mevki de 1360 rakima da bahcem var karasal iklimi var yabanci cesitlerinden chandler eksem olurmu fernor da var ama chandler buralarda eken bayagi kisi var cok kararsiz kaldim yardimlarinizi bekliyorum selamlar

alperalper 05-11-2015 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oz23 (Mesaj 1418192)
Sayin ceviz sevenler kafam biraz karisti sizlerden yardim istiyorum elazig harput mevki de 1360 rakima da bahcem var karasal iklimi var yabanci cesitlerinden chandler eksem olurmu fernor da var ama chandler buralarda eken bayagi kisi var cok kararsiz kaldim yardimlarinizi bekliyorum selamlar

oralarda chandler eken varsa ilgili kişilerle görüşmek çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. memnunlar mı onlara sorun derim.

Cevizciankara 05-11-2015 08:34

Alıntı:

Sayın OZ;
Size en güzel cevabı verecek kişiler sizin bölgenizde bahçe kurmuş kişilerdir.Onlara üşenmeden sorun;hangi çeşit hangi tarihte uyanıyor, ilkbahar donlarından etkilendi mi, sonbahar geç donları vuruyor mu,gelişmeleri hangisi daha iyi.
Konuşup görüşmek en güzel tecrübedir
Saygılar

seayden 05-11-2015 09:46

Alıntı:

Elazığ merkeze bağlı 950 rakımlı köyümüzdeki tecrübelerim, umarım faydası olur:

Ceviz Don Riski
Aynı sorunun bir benzerini bu yıl da ben yaşadım,
Chandler, Kaman-1, Maraş 18 ve Fernette aşılı ceviz bahçem var.
Aşılar üç yaşında.
Chandlerdan ürün aldım ancak Ekim ayı 14'ünde bile yeşil kabuklar ayrılmamıştı. Kasım'ın ikinci haftası da bölgemizde donlar başlayacak.
Bu ağaç nasıl yaprak döküp kışa hazırlanacak bilmiyorum.
Kaman-1 Eylül ayı sonunda olgunlaştı ancak 2014 yılı 31 Marttaki don felaketinde zarar görmüştü.
Yerlilerde ise kaman-1 de bir kaç meyva vardı üzerinde. Maraş 18 ve fernette de hiç meyve yoktu.
Chandler geç çiçek açıyor erken ürün veriyor ancak meyve olgunlaşması da buna göre geç. Sanırım Akdeniz iklimine uygun bir tür, iç ve doğu anadolu bölgesinde sonbahar donlarına yakalanma riski var.
Bazı uzmanlar tarafından önerilen Fernor ve Fernette de geç hasat oluyor.

Tür, Vejatasyon Süresi, Hasat Tarihi
Chandler, 166 Gün, 10 Ekim
Fernor, 157 Gün, 13 Ekim
Fernette, 154 Gün, 12 Ekim
* Veriler Kaliforniya üniversitesi 2012 Walnut Breeding programından alınmıştır.

Yerli türler için bu bilgiyi bulamadım.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu için geç çiçek açan ve vejatasyon süresi 150 gün ve altı olan bir tür daha uygun olacak gibi.
Aslında bu özelliklere uygun türler geliştiriliyor ancak, yaklaşık 10-15 yıl denenmeden satışa sunulamıyor.

musculus 06-11-2015 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1418458)
Hemşerim neden hemen herşeyi kötüye yoruyorsun?dere1974 hemşerimizin sayfasında ürünü hasılatına bak. Kazancına babak.Biraz moralin yerine gelsin.

Rakamlar çok güzel.7x7 ye dikildiyse 50 ceviz 3 dekar(dönüm) yere ekilmiş demektir. 3 dekar dan 16000 tl çok güzel bir rakam.Ceviz ekmeli artık bu rakamları gördükten sonra herkes.Hepinize hayırlı cumalar...

doğaşk60 06-11-2015 13:41

Yilarca en çok merak ettigim ve kafama takılan konulardan biri olan chandler in tadi idi yaradana hamd olsun su an rahatim çünkü bir cok kişiye örnek olarak kendi cevizlerimi sundum yanında da yerli olmak üzere amerika-an gelen diğer chandler lari farki ve lezzeti benim uretimim de bulmalari butun yorgunluğumu sırtımdan üstümden attirdi şimdiden bi dolu siparis var ama karşılık verebiliriz İnşaallah hemde daha yüksek fiyata bile razi olurcasina talep var bu mükemmel bi duygu bosa emek vermediğini görmek.

blnturkek 06-11-2015 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğaşk60 (Mesaj 1418596)
Yilarca en çok merak ettigim ve kafama takılan konulardan biri olan chandler in tadi idi yaradana hamd olsun su an rahatim çünkü bir cok kişiye örnek olarak kendi cevizlerimi sundum yanında da yerli olmak üzere amerika-an gelen diğer chandler lari farki ve lezzeti benim uretimim de bulmalari butun yorgunluğumu sırtımdan üstümden attirdi şimdiden bi dolu siparis var ama karşılık verebiliriz İnşaallah hemde daha yüksek fiyata bile razi olurcasina talep var bu mükemmel bi duygu bosa emek vermediğini görmek.

adınıza sevindim. bereketli mahsüller

doğaşk60 06-11-2015 14:22

Tesekkür ederim sayin blnturkek darisi herkese, ve emek verene lafla kuruntu ile sonuc hayal olur cok konuşan oldu bilip bilmeden iyi **** art niyetlilerde icinde ama yaradan oku diyor ogren ve uygula sonrasida onun takdiri zaten.Hayirli cumalar.

formullaone 06-11-2015 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğaşk60 (Mesaj 1418596)

Sayın doğaşk60, ülkemizde yetişen Chandler ve Fernor'un aromasının, ithallere göre açık ara önce olduğunu bir çok kişiye test ettirerek ve kendim de test ederek anladım. Hatta şebin, yalova ,bilecik gibi çeşitlerle bile arasında aroma farkı olmadığını söyleyen bir çok kişi oldu. Lezzet konusunda sıkıntı yok.

musculus 06-11-2015 16:33

Ben de Balıkesir üretimi pedro,chandler ve fernor yedim. Üçünün de lezzeti çok güzel. Hatta yerlilerden daha lezzetli diyebilirim.

doğaşk60 06-11-2015 17:37

Özelikle bu konuyu ispatlamış olmak beni sevindirdi çünkü aksini İddia eden çoktu aslinda ayni isimle şekille chandler in ithali yediklerinden hakli idiler hatta chandler olmadigini iddia eden bile olabilir çünkü gerçekten cok fark var.Ve bu bizim icin cok büyük bir avantaj ne kadar verimli şekilli olsalarda tadi olmayan İthal chandler in bizimle rekabeti zor olacaktir. Yenmedikten sonra talep edilmedikten sonra dekara 1 ton alsak ne çıkar ben 500 kiloya razıyım talep gören .

formullaone 06-11-2015 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğaşk60 (Mesaj 1418640)
Özelikle bu konuyu ispatlamış olmak beni sevindirdi çünkü aksini İddia eden çoktu aslinda ayni isimle şekille chandler in ithali yediklerinden hakli idiler hatta chandler olmadigini iddia eden bile olabilir çünkü gerçekten cok fark var.Ve bu bizim icin cok büyük bir avantaj ne kadar verimli şekilli olsalarda tadi olmayan İthal chandler in bizimle rekabeti zor olacaktir. Yenmedikten sonra talep edilmedikten sonra dekara 1 ton alsak ne çıkar ben 500 kiloya razıyım talep gören .

Ülkemizde toprak yapısı ve iklim şartları sebebiyle cevize uygun arazi kısıtlı olarak bulunmakta. Uygun olan arazilerin çoğunda da su yetersiz, aşırı tuzlu ya da hiç yok. Bir diğer olumsuz etken de aynı arazi içinde 4-5 farklı toprak yapısının bulunması. Uygun toprağa, suya ve iklime sahip olan büyük bahçeler bile mekanizasyon, vasıflı eleman ve uzman danışmanlık hizmetlerinde yetersizlik yaşadıkları için dekara 300-350 kg civarında kalırlar diye düşünüyorum. Bu üretimle ülkenin ceviz açığı kapanmaz gibi geliyor bana. Vatandaş mecburen tatsız tuzsuz şili-kaliforniya cevizini yemeye devam edecektir uzun yıllar.

acemiciftci 07-11-2015 20:09

Herkese selamlar;

Bende çoğunuz gibi önce siteyi şöyle detaylıca gezdikten sonra üye oldum ve aranıza katıldım. Geçen hafta Kırklareli'nden 13 dönüm bir yer aldım ve son karar olarak tohumdan ekerek bir bahçe yapmayı kafaya koydum. Bu hafta kısmet olursa tahlil ve profil açarak son duruma bakıp bismillah demeyi planlıyorum. Biri kış deresi (700mt önüne sulama göleti yaptıkları için) diğeri çok debili olmamakla beraber faal olan iki dereye sınır, Dereler bahçeye sıfır olmalarına rağmen kot ları 4-5 mt aşağıda ve 2 iki adet sanırım 15-20 yasında iyi gelişmiş aşısız ceviz ağacı var. bu derelerin aşağı kotları doğal drenaj yapıyor diye düşünüyorum(inşallah).
Tohumdan ekmek istememin nedeni bitmek bilmeyen tartışmalardan tohumdan yetişen ağacın daha kuvvetli ve sağlıklı olacağına inanan tarafa daha yakın olmam ve acelem yok.
Şimdi sizlere sormak istediğim şeyler şöyle;

1- Kasım ayı içinde 1 mt den patlatıp tam alan gübreleyip pullukla toprak altına almak ve 8x4 dikmeyi planladığım sıra boyunca aralardaki yüzey toprağını sıyırıp sırt oluşturmak ve tohumları ekmek. Tohumları ekerken yanmış gübre ile beraber tatbik etmemi önerebileceğiniz gübreler ve uygulamalar hakkında fikir verirseniz sevinirim. Tohumları ekmek için geç kalmış olurmuyum(Kasım sonu Aralık başı)? Olursam tohumları buzdolabında saklayıp subat gibi ekmem uygunmu?

2- Çeşitli yerlerde tohumları fare, köstebek vb. hayvanların yememesi için mazota batırılmaları gerektiğini okudum. Bu yöntem uygunmudur ? Yeterlimi dir ? Başka önerileriniz var mı?

3- Özellikle bu konu benim için açıklanmaya muhtaç. Tohumları ektik ve kısmetse mayıs gibi filizlendi. Şimdi bunları hemen Ağustos'ta aşılamalımıyız? Bir iki sene fidanın gelişmesi ve köklerinin gelişmesi için bekleyip öyle aşılamak istiyorum sizce bu düşüncemde haklımıyım ?

4- Tohumdan ceviz fidanı yetiştirirken yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı 2-3 sene aşı için beklerken kök gelişimini maximize etmek için aşısız fidan budanmalımı? budanmalı ise bu tür bir amaç için ne tür bir budama yapmak gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tiryaki 08-11-2015 11:47

Tohumu boşverin, iyi bir fidancıdan kökü iyi gelişmiş fidan alın. Tohum denemesi yapmış biri olarak size tavsiyem.
Zaten fidanların parasını devletten alabiliyorsunuz.

chndlr 08-11-2015 12:21

Bence de tohum sizin için zaman kaybı olur, onun yerine fidanla başlayın.

gladioman 08-11-2015 12:26

Sayın üyeler benimde bir sorum olucaktı mümkünse ?

acemiciftci 08-11-2015 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1418955)
Tohumu boşverin, iyi bir fidancıdan kökü iyi gelişmiş fidan alın. Tohum denemesi yapmış biri olarak size tavsiyem.
Zaten fidanların parasını devletten alabiliyorsunuz.

Sayın Tiryaki tohum denemenizde ters giden şey neydi?

doğaşk60 09-11-2015 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1418680)
Ülkemizde toprak yapısı ve iklim şartları sebebiyle cevize uygun arazi kısıtlı olarak bulunmakta. Uygun olan arazilerin çoğunda da su yetersiz, aşırı tuzlu ya da hiç yok. Bir diğer olumsuz etken de aynı arazi içinde 4-5 farklı toprak yapısının bulunması. Uygun toprağa, suya ve iklime sahip olan büyük bahçeler bile mekanizasyon, vasıflı eleman ve uzman danışmanlık hizmetlerinde yetersizlik yaşadıkları için dekara 300-350 kg civarında kalırlar diye düşünüyorum. Bu üretimle ülkenin ceviz açığı kapanmaz gibi geliyor bana. Vatandaş mecburen tatsız tuzsuz şili-kaliforniya cevizini yemeye devam edecektir uzun yıllar.

Size aynen katılıyorum sayin formulaone benim verdiğim rakam ornekti bana sorsaniz tüm yapılan yeni bahçelerde ortalama 350kg verim bile bir başarıdır bu İklim ve bilgi kirliligi ortamında

htoztokat 09-11-2015 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemiciftci (Mesaj 1418857)
Herkese selamlar;

Bende çoğunuz gibi önce siteyi şöyle detaylıca gezdikten sonra üye oldum ve aranıza katıldım. Geçen hafta Kırklareli'nden 13 dönüm bir yer aldım ve son karar olarak tohumdan ekerek bir bahçe yapmayı kafaya koydum. Bu hafta kısmet olursa tahlil ve profil açarak son duruma bakıp bismillah demeyi planlıyorum. Biri kış deresi (700mt önüne sulama göleti yaptıkları için) diğeri çok debili olmamakla beraber faal olan iki dereye sınır, Dereler bahçeye sıfır olmalarına rağmen kot ları 4-5 mt aşağıda ve 2 iki adet sanırım 15-20 yasında iyi gelişmiş aşısız ceviz ağacı var. bu derelerin aşağı kotları doğal drenaj yapıyor diye düşünüyorum(inşallah).
Tohumdan ekmek istememin nedeni bitmek bilmeyen tartışmalardan tohumdan yetişen ağacın daha kuvvetli ve sağlıklı olacağına inanan tarafa daha yakın olmam ve acelem yok.
Şimdi sizlere sormak istediğim şeyler şöyle;

1- Kasım ayı içinde 1 mt den patlatıp tam alan gübreleyip pullukla toprak altına almak ve 8x4 dikmeyi planladığım sıra boyunca aralardaki yüzey toprağını sıyırıp sırt oluşturmak ve tohumları ekmek. Tohumları ekerken yanmış gübre ile beraber tatbik etmemi önerebileceğiniz gübreler ve uygulamalar hakkında fikir verirseniz sevinirim. Tohumları ekmek için geç kalmış olurmuyum(Kasım sonu Aralık başı)? Olursam tohumları buzdolabında saklayıp subat gibi ekmem uygunmu?

2- Çeşitli yerlerde tohumları fare, köstebek vb. hayvanların yememesi için mazota batırılmaları gerektiğini okudum. Bu yöntem uygunmudur ? Yeterlimi dir ? Başka önerileriniz var mı?

3- Özellikle bu konu benim için açıklanmaya muhtaç. Tohumları ektik ve kısmetse mayıs gibi filizlendi. Şimdi bunları hemen Ağustos'ta aşılamalımıyız? Bir iki sene fidanın gelişmesi ve köklerinin gelişmesi için bekleyip öyle aşılamak istiyorum sizce bu düşüncemde haklımıyım ?

4- Tohumdan ceviz fidanı yetiştirirken yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı 2-3 sene aşı için beklerken kök gelişimini maximize etmek için aşısız fidan budanmalımı? budanmalı ise bu tür bir amaç için ne tür bir budama yapmak gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benim dusuncem yarisini fidanla yarisini tohumdan uretin. Ben bu sene 13 donum arazimi oyle yapacagim. Oncelikle 8*8 fidanlari yerlestirip aralarina tohum yetistirmeyi dusunuyorum. Yani son olarak 8*4 elde etmis olacagim . Insallah basarili olurum. Hemde cesitli tozlayicilar asilayarak Saglikli ve surekli bi tozlayici sistemi kurmak niyetindeyim. Umarim basarili olurum.

harakiri

r_yaman 09-11-2015 11:00

Cevizde don olayı

Arkadaşlar ıspartada bulunan 190 adet chandler cinsi cevizim var şubat 2015 de dikmiştim.
Bunları dondan korumak için fidanları her fidana 3-4 tane yem çuvalı ile tepesinden giydirerek sarmak mantıklımıdır. Soğuktan korurmu?

permakültür 09-11-2015 16:16

Yeşil yaprakların tamamı kurudu

Arkadaşlar Merhaba,

Dün bahçemi gören bir akrabam tüm fidanlarımın (3 yaşında chandler,200 fidan) yeşil yapraklarının kuruduruğunu söyledi. Sararak dökülmesi normal, fakat tüm yaprakların yeşil iken dökülmeden ağaç üzerinde kuruması normal bir durum değil.

Bahçemin çevresindeki diğer bitkilerde benzer bir durum gözlemleyip gözlemlemediğini sordum. Çevremde sadece buğday tarlaları var, sadece bir kaç meyve ağacı var sağda solda. Akrabam yan tarladaki incir ve selvidede ağaç üzerindeki yeşil yaprakların kurumuş olduğunu belirtti. Bu içimi biraz rahatlattı. Sanırım gece hava sıcaklığı kısa bir sürede olsa sıfırın altına indi ve bunedenle yapraklara hasar verdi. Dallarda bir hasar gözlemlenmemiş ama hafta sonu gidip kendim bakacağım.

Yinede sizlerin görüşünü almak istedim. Benim bahçem Burdur Bucağa yakın ama antalya il sınırı içinde. Bucak'ın meterolojik değerlerine baktığımda geceleri en düşük sıcaklığın 1 derece olduğunu görüyorum. Aslında benim tarlam Bucak'a göre biraz daha ılıman olmasına rağmen anlık bir sıfırın altına inme olduğunu düşünüyorum.

Benzer bir durum geçmişte yaşamış olan varmı? Bahar aylarında bu hasarın bir etkisini gördünüzmü ağaçlarınızda?

teşekkürler

karabuz 10-11-2015 08:27

bu şekil mi http://www.agaclar.net/forum/1417600-post5541.htm

permakültür 10-11-2015 12:36

Yok, bana anlatılana göre yeşil yapraklar tamamen kupkuru.

Haftasonu gözlerimle göreceğim.

Cevizciankara 10-11-2015 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi permakültür (Mesaj 1419229)
Arkadaşlar Merhaba,

Dün bahçemi gören bir akrabam tüm fidanlarımın (3 yaşında chandler,200 fidan) yeşil yapraklarının kuruduruğunu söyledi. Sararak dökülmesi normal, fakat tüm yaprakların yeşil iken dökülmeden ağaç üzerinde kuruması normal bir durum değil.

Bahçemin çevresindeki diğer bitkilerde benzer bir durum gözlemleyip gözlemlemediğini sordum. Çevremde sadece buğday tarlaları var, sadece bir kaç meyve ağacı var sağda solda. Akrabam yan tarladaki incir ve selvidede ağaç üzerindeki yeşil yaprakların kurumuş olduğunu belirtti. Bu içimi biraz rahatlattı. Sanırım gece hava sıcaklığı kısa bir sürede olsa sıfırın altına indi ve bunedenle yapraklara hasar verdi. Dallarda bir hasar gözlemlenmemiş ama hafta sonu gidip kendim bakacağım.

Yinede sizlerin görüşünü almak istedim. Benim bahçem Burdur Bucağa yakın ama antalya il sınırı içinde. Bucak'ın meterolojik değerlerine baktığımda geceleri en düşük sıcaklığın 1 derece olduğunu görüyorum. Aslında benim tarlam Bucak'a göre biraz daha ılıman olmasına rağmen anlık bir sıfırın altına inme olduğunu düşünüyorum.

Benzer bir durum geçmişte yaşamış olan varmı? Bahar aylarında bu hasarın bir etkisini gördünüzmü ağaçlarınızda?

teşekkürler

Sayın permakültür;
Benim geçen sene 1 yaşındaki fidanlarım 30 eylül 2014 de don yedi hava sıcaklığı 0 derecenin altına indi. yapraklar simsiyah oldu,sizin anlattığınız gibi.gövdelerde bir hasar oluşmadı. Bu bahar sürgünler yeniden uzadı.bu sene don olayı görülmedi şu ana kadar herhangi bir sorun yok. Saygılar.

keskin58 10-11-2015 14:07

Arkadaslar yaklasik 15 gun ve sonrasina balikkesir de fidanlarim sokulmeye baslanir diye dusunuyorum, fidanlarin yeri hazir bekliyor ben dikim yaptiktan sonra 18 20 litre agac başi can suyu vercem bunda sorun yok ancak bordo bulamaci ve su bazli plastik silikonsuz mat beyaz boya ile boyamam gerektigini siteden okudum

Simdi ben bordo bulamaci ve plastik boyayi nasil yapacagim once bordo bulamaci yapip sonra uzerine boya mi yapmaliyim yoksa bordo bulamaci yapmadan dondan korumak icin sadece boya mi yapmaliyim.

Bilgi verirseniz sevinirim

keskin58 10-11-2015 14:07

Arkadaslar yaklasik 15 gun ve sonrasina balikkesir de fidanlarim sokulmeye baslanir diye dusunuyorum, fidanlarin yeri hazir bekliyor ben dikim yaptiktan sonra 18 20 litre agac başi can suyu vercem bunda sorun yok ancak bordo bulamaci ve su bazli plastik silikonsuz mat beyaz boya ile boyamam gerektigini siteden okudum

Simdi ben bordo bulamaci ve plastik boyayi nasil yapacagim once bordo bulamaci yapip sonra uzerine boya mi yapmaliyim yoksa bordo bulamaci yapmadan dondan korumak icin sadece boya mi yapmaliyim.

alperalper 10-11-2015 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keskin58 (Mesaj 1419507)

ben bordo bulamacı yaprak dökülmeden yapılmaz diye biliyordum ancak bu yıl tarım müdürlüğünden gelen mesajda yaprakların 3/4ü dökülünce bordo yapın diyor.

bence boyama konusunda acele etmeyin. yapraklarını döksünler, sonra bordo bulamacı yapın, bir ara da eliniz erince boyarsınız. boyamanın soğuğa karşı çok majör bir etkisi olacağını düşünmüyorum. ancak önce boya sonra bordo yapayım derseniz bu sefer bordonun etkisini engellemiş olabilirsiniz. ben olsam yaprak dökünce bordo yapar 3-5 gün sonra da boyardım. kolay gelsin.

keskin58 10-11-2015 15:43

Fidanlar henuz dikilmedi ama sökulup adresime gonderilmesini bekliyorum bana geldiginde de yaprak olmayacak arsam da dikili olsaydi soylediginiz gibi yapabilirdim ancak simdi...?

keskin58 10-11-2015 15:44

Zaman kisitli olmasa yine olabilirdi 6 gun zamanim olacak fidan dikimi icin

permakültür 10-11-2015 16:32

SN. Cevizciankara,

Teşekkürler cevabınız için. İçim rahatladı. Hafta sonu resim çekip paylaşırım.

permakültür 13-11-2015 13:28

Muhakkak izleyenler olmuştur. Belki bu forumda da paylaşılmıştır geçmişte ama ben tesadüfen yeni gördüm.Ceviz yetiştiriliciğine başlayacak kişilerin izlemesini tavisye ederim. Benim şahsi deneyimlerimle örtüşen tavsiyer var (keşke bu işe başlamadan çekilmiş olsaydı)

https://www.youtube.com/watch?v=yjenCXSkeOw

ablugath 13-11-2015 13:42

Mutlaka izlerim, mersinde permakultur çiftliği kurma ananasındayım, ve permakultur kıstaslarının musade ettiği sayıda kıbrıs cevizi ekeceğim.. şimdiden paylaşımınız için tesekkur ederim

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mailmann 14-11-2015 21:58

ismine doğru sertifikalı fernor ceviz fidanına ihtiyacım var. güvenilir bir fidancı tavsiyesinde bulunacak var mı. kendisi alıp test yapmış üye arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

deli_dervish 15-11-2015 21:44

yer örtücü

2 Eklenti(ler)
arkadaslar alttaki resimlerdeki görünen gecen mayıs ayında sermiş oldugum taban örtüsünü kaldırmadım. Ve Önümüzdeki dönemde de kaldırmayı düşünmüyorum. Sizce önümüzdeki yazda kalsa sorun olur mu? altta kalan topragın havalanmaması ya da capalama yapmamam sorun olur mu? tecrübeli arkadasların yorumu nedir bu konuda? teşekkürler
Eklenti 585619
Eklenti 585621

mailmann 16-11-2015 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mailmann (Mesaj 1420500)
ismine doğru sertifikalı fernor ceviz fidanına ihtiyacım var. güvenilir bir fidancı tavsiyesinde bulunacak var mı. kendisi alıp test yapmış üye arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

alara fidancılık nasıl bilgisi olan var mı? birde fidansepetim.com hakkında bilgisi olan var mı?

kararsız 16-11-2015 14:01

facebookta Bafra Fidancılık var oradan güvenerek alabilirsiniz

mailmann 17-11-2015 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mailmann (Mesaj 1420732)
alara fidancılık nasıl bilgisi olan var mı? birde fidansepetim.com hakkında bilgisi olan var mı?

başka önerisi olan yok mu?

tiryaki 17-11-2015 13:36

ekiz fidancılık / denizli'den aldım, doğru teknikleri kullanırsanız tutma oranı %1in altında olabilir

mailmann 18-11-2015 14:11

ekiz fidancılığı duydum ama fidanlarının daha temmuzda bittiğini söyledi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025