![]() |
Arkadaslar yuvarlak damlama borusu yerine fiskiye tarzı sistem kullanılır mı? Damlama borusunda kıvrılma olabiliyor. Saatte 16 ton su basan bir çıkış var, 200 fidanımız var. Suyun fazlasını tahliye etmeliyiz veya hepsini kullanacak sistem kurmalıyız diye düşünüyorum. 1 saat için Fidan bası 80 litre olması gerekiyor. 4 litrelik uçlardan 20 adet yani 4 m damlama borusu olması gerek Buda fidan cevresinde 2 kat dolanmamız oluyor. Ya da fiskiye tarzını öneriyorlar bu nasıl olur? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler.
|
Alıntı:
damlama borularının siah renkte olma nedeni bu olsa gerek , damlatıcılar suyu azar azar saldıgından siah hortum suyu güneş sayesınde ısıtıyor birde topragın dengeli ıslanıp çamur olup kökleri boğmaması artısı, sonuçta damlama hortumu ile sulanan bahcelerde daha güzel gelişim olduğu gözlemleniyor. |
Arkadaşlar Merhaba
Damla Boruların üstüne taktıgım damlatıcılardan cıkan suyun borunun eğiminden dolayı borudan kaymaktadır.Bunun için önereceğiniz bir şey varmı? Damalatıcalar dan sonra halka seklınde bır aparat satan yer var mı yardımlarınızı bekler teşekkür ederi. selamlar |
Sabitleme kazığı
sabit kelimesi iin arama sonulariKalitek Damla Sulama Sistemleri |
Alıntı:
teşekkürler |
Alıntı:
Ne tür bir damlatıcı kullanıyorsunuz?. -Debi ayarlı damlatıcı ise delik büyük açılmıştır, düşer. -Mini vana ise konik conta kullanınız. ALTERNATİF PLASTİK [ DAMLA SULAMA BORU EK PARÇALARI ] |
Alıntı:
katif Damlatıcı Basınç Ayarlı 4lt/sa boruya sıfır takılmakta bu da suyun boru yüzeyinde kaymasına sebeb olmakta kenara yüzük tarzında bir aparat arıyorum selamlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Damlama borularınız kendinden delikliyse ve katifleri içlerinde gizli olanlardansa, o zaman bez bağlamak zorundasınız. Yoksa eğimli yerlerde süzülür. |
Sayın formullaone sizin damlama sulama sisteminizde gübre tankı,basınç saati ve filtrasyon sistemi mevcut mu ?
|
Alıntı:
Bu kanaldan gelen su, bahçenin içindeki 50 tonluk bir havuzda toplanıyor. Bu havuzdan da, elektrikli pompa ile damlamalara basılıyor. Bu 15 hp'lik pompanın da alıcısı yine tül ile sarılı. Pompanın çıkışında bir filtre var ve bu filtrenin üzerinde basınç gösterge saati var. Gübre tankı 2 yıldır kullanmamıştım. Bu yıl kullanmaya başlayacağım. Azot ve organik sıvı gübreleri bu yolla vereceğim. Sulamaya ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ? Ben bugün kontrol ettim ama daha toprak nemli. Bol yağmur yağdı bu bahar. |
sn formullaone bende hem yoncayı hemde ağaçları sulamayı düşünüyordumki çok güzel yağmur yağmış gitmeme gerek kalmadı
|
Selamlar.
Not defterime baktığımda geçen yıl 26 Mayıs ta damlama sulama sistemini kurmadığım için ilk salma sulamayı geçen yıl bugün yapmışım akabinde 7 Haziran da tekrar sulama yapmışız. Bu yıl gerçekten baharda yağmur çok yağdı.özellikle Nisan ayında,geçen hafta makine ile zor çapa yaptım.Hiç yağmazsa haziranın ortasını bile geçer sulamaya başlamam.geçen yıl çok zahmet çektim bu yıl artık adam gibi yorulmadan sistematik olarak sulama yapmak istediğim için size sordum. Bu arada Aşırı yağmurlar yüzünden 4. Mantar ilacı ve bakır prepat uygulamasınıda dün yaptım,(haftada bir maneb 80, kocide opti)umarım antraknoz hastalığına bu yıl ağaç feda etmeyiz. |
Alıntı:
Daha sonra damlamaya geçince ''Dünya varmış'' dedik. Siz de artık bu yıldan itibaren sulama konusunda rahat edersiniz. Aynı zamanda bahçedeki diğer işlerinize de vakit kalır. Suyunuz çok kirli değilse filtreyi sık sık temizlemenize gerek yok. Basınç saatini de uygun bir seviyeye getirip, her sulamada aynı seviyeyi korursunuz. Bu arada mantar ilacını ben de 3 defa uyguladım. |
yağmurlar güzel ama yağmurlardan bahçe çamur oldu zaten bu yüzden de bir türlü damla sulama ile gübreleri veremiyorum.
|
Alıntı:
tam gelişme zamanında ağacın ihtiyacı olan gübreleri vermek birazcık fazla sudan daha önemli bence.. ben henüz bir kez ilaçlama yaptım, antraknoza karşı koruma amaçlı bellis kullanıyorum.. 100 Lt suya 30 gr bellis (basf a ait) 150 gr 20-20-20-TE yaprak gübresi (toros veya doktortarsa) her ikiside belçikadan ithal ediyor. 30 gr combi tradecorp AzII (toros gübrenin ithalatı) 25 gr L-amino plus (almanyadan ithal) olacak miktarlarda birlike uyguladım |
ncp1963 toprak analizine göremi bu gübre uygulamasını yapıyorsunuz ? 100 lt suya demişsiniz yeni dikilmiş fidanalara fidan başı uygulama oranı nedir ? Eğer toprak analizi yapılmamış bahçede uygulama yapılıcaksa vermiş olduğumuz elemen o bahçede yüksek ise fidana nasıl zararı olmaz bunuda anlayamadım.Yapraklar fare kulağı kadar olduktan sonra antraknoza karşı bellis uygulanabilirmi **** geçmi kalmış oluyoruz antraknoza karşı mücadelede.?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Ncp1963, benim bahçe meyilli, damlama sulama ile suluyorum, uzakta olduğum için bazen suyun 1 gün aktığı oluyor, sizce bunun sakıncası olurmu, dediğim gibi bahçe düz değil meyilli olduğundan su tutmuyor ne kadar aksa aşağı doğru sızarak gidiyor, köklerin boğulması söz konusu olurmu? selamlar
|
Alıntı:
işin doğrusu yeteri kadar su vermek.. herşeyin azı karar çoğu zarar derler. ideal olanı yapın. gerekiyor ise sisteme bir selonoid valf ile bir zaman saati ekleyerek sistemin kendini açıp kapatmasını sağlayabilirsiniz bunlar çok pahalı ve çok zor şeyler değil.. |
Dün gece 12 itibariyle Edirne'den başlayarak ülkemiz sağanak yağmurların etkisi altına girdi. Burada 8 saattir kesintisiz yağıyor diyebilirim. Sokaklar dere yatağı gibi suyu taşıyor. Toprak suya kandığı için tarlaların üzeri parlamaya başladı.
Bir kaç gün sonra damla sulama sistemini hazırlamayı düşünüyordum ancak şu an için gerek kalmadı. Cevizlerin gelişim döneminde böyle yağmurlar adeta ( ilaç gibi ) geliyor. Muhtemelen Temmuz ayına kadar sulama yapmayız bu yıl. Böylece hem maliyet hem de işçilik az olur. |
en az on günlük dönemde de böyle yağmurlu geçecek olarak gözüküyor. bir iki gün daha böyle yağarsa benim fazla çökmüş olan fidan çukurları yine su dolacak ve ben elimde kovalar ile çamur içerisine yatarak yine suyu boşaltmaya çalışacağım :(
1.20 cm*1.20 cm olarak kazdırdığım ve tepe yaparak diktiğim fidanların bazıları hemen hemen hiç çökmedi ve 30-40 cm lik tepe olarak kaldı. ancak bazılarıda yüzey seviyesinden 5-10 cm daha fazla çökerek çukur kaldı. çukurda kalan fidanların gelişimleri diplerinde hep 2 gün 3 gün su durduğu için çok zayıf hatta kuruma noktasındalar. yaprakların kenarları hep kurudu çıkan filizler uzamıyor 5-10 cm lerde kaldılar. |
dikimden ne kadar önce kapattırdınız? Çukurlar açıkken yağmur yağdığında su kalıyor muydu çukurlarda uzun süre?
|
çukurları açtırdıktan sonra 1 ay çukurlar açık kaldı. bu sürede çok yağmurda yağdı don da oldu. çukurlarda su birikmesi hiç olmadı. bir çukuruda 3 metre derinliğinde etüt için açtırmıştım. toprakta herhangi bir sıkıntı yoktu. çukurları kapattırdıktan sonra aradan 10 gün geçtikten sonra dikimi gerçekleştirdim. bu şekilde daha uzun süre beklemediğimden yüzey seviyesinden 30-40 cm kadar tepelere dikimi gerçekleştirdim.
anadolu kuraklık ile uğraşırken burada son 2 aydır çok ciddi yağmurlar yağıyor. çamurdan bahçeye giremiyorum. yağmurlukları çizmeleri giyerek çok kez iş yapmaya çalıştım bahçede yağmur altında ve çamur içerisinde. |
Damlama sistemini bu yıl kuramadık diye üzülürken yagmurdan tarlaya giremiyoruz, otlar bir metre oldu.
yagmur iyi de bir olay geldi başımıza, anlatılmaz ... ???????? ? ?????? ?? ???? ????? ???????? (?????) bahceye gidmek mümkün degil ne haldedir fidanlar merak içerisinde kaldık. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bahçenizin olduğu yerde de böyle büyük yağmamıştır umarım. Böyle yağdığını düşünmek bile istemiyorum. |
bölge bölge çok yerde yağdı, bahceye 15 km uzakta bir koydede böyle yagmış, diger taraftan 5 km uzakta bir köyde hafif geçmiş merak icerisinde duruyorum, dün 16,30h da başlayan yagmur aralıksız yagıyor yollardan dereler akıyor.
|
Sayın karabuz kardeşim büyük geçmiş olsun, allah daha kötü afetlerden korusun.
İnanılır gibi değil bu büyüklükte dolu düşmesi umarım can kaybı yoktur, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025