![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tam olarak kalemlerin saklanması nasıl olmalı.
|
Alıntı:
|
Sayın Formullaone geçen sene mart ayında diktiğim 80 adet fidanların yaklaşık 50 tanesi 140-220 cm arasında bunların tepe budamasını yapıp bu sene yan dal çalıştıracağım. Diğerleri 80-140cm bunlarla yapmam gereken hiç müdahale etmeden sadece üst kısmından 1-2 göz çalıştırmak mı ? **** onlarada tepe vurup 1-2 göz çalıştırıp uzatmak mı?
|
Sayfa başlığındaki ilk videodaki çekimi üç yıl sonra tekrarladık,
https://www.youtube.com/watch?v=JM5oViRS7DI |
Merhaba lilium,
Video harika. Teşekkürler. Selamlar. |
Alıntı:
|
sn.formullaona
''Kısa olanları da şimdi tek dal olarak büyümelerini sağlayın. ''derkenilk yılda ki gibi kuvvetli göz aranarak kesim yapmalı mi ? yoksa olduğu gibi tepe sürgünü kendi halinde bırakılır mı? |
Alıntı:
|
Nail abi video çok güzel olmuş eline sağlık.
Gelirken benim ceviz soyma makinesinin kapağını unutmazsan sevinirim... |
Teşekkür ederim eralp, çekimlerde direk kamera mikrofonu kullanıldığı için malesef rüzgara kurban olmuşuz ikinci çekimde ses pek anlaşılmıyor.
Kapak benden önce arabadaki yerini aldı :) kısmet olursa Pazartesi oradayım. |
video cok yardimci oldu tesekurler
|
Merhabalar.. Siteye yeni üye oldum ve yaklaşık 2-3 aydır böyle güzel paylaşımların olduğu bir site arıyordum.. bu süreçte ceviz yetiştiriciliği ile ilgili çeşitli bilgiler edinmeye çalışıyorum.. 2 ay sonra Balıkesir- Gönen'e arazi araştırmaları için gitmeyi düşünüyorum. Sn. Lilium paylaşımları yaptığınız yerler sanırım Gönende. oraya geldiğim zaman görüşebilir miyiz? herkese paylaşımlar için teşekkür ederim..
|
Gelin buyrun her zaman beklerim elimizden gelen bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım, bu işi ne kadar bir arazide yapmayı pilanlıyorsunuz? küçük bir bahçe düşünüyorsan 2.5 dönüm kadar 7 yıllık bir pedro bahçesi var satılık
|
açıkçası bu işi hem hobi hem de ticari amaçlı yapmayı düşündüğüm için 10-15 dönüm gibi planlıyorum. emlak sitesinden sanırım bahsettiğiniz ilanı gördüm 51 pedro var . 4-5 sene zaten bir beklenti içinde olmayacağım için (tabi ozamana kadar heryer ceviz bahçesi olacak) boş arazi olabilir diye düşünüyorum. google sayfanızı da inceledim çok şeyler yapmışsınız :)
|
yeni findanda tepe vurumu zamanı
Merhaba,
Basit bir soru ama emin olmak için yinede sormak istedim. 5 adet açık köklü fernette dikeceğim bu hafta sonu, boyları yaklaşık 1,5 m. 3-4 göz üzerinden tepe vurumunu hemen yapıyımmı yoksa birkaç hafta beklemelimiyim ? |
Alıntı:
resimdeki ağaçlarınızın ilk tepe vurumunu yukardaki tarif ettiğiniz şekildemi yapmıştınız? Ağaçlarınız çok güzel görünüyor, umarım ilerleyen yıllarda emeğinizin karşılığını alırsınız. |
Alıntı:
Kısacası ilk tepe vurumundan önce yan dal oluşumuna kesinlikle müsade edilmemeli ve lider tek olarak büyütülmeli. |
nasıl budanacak
2 Eklenti(ler)
merhaba ağaç dostları.
resimdeki fidanı nasıl budamak gerekir acaba? ben işin içinbden çıkamadım bir türlü. yardımcı olursanız memnun olurum. |
1 Eklenti(ler)
Başta sevgili Lilium olmak üzere üstadlardan öğrendiklerimden yola çıkarak ben olsam ekteki gibi yapardım. Herekle terste bağlayıp eğiklik düzeltilebilir.
Doğrusu budur diye bir iddiam yok. talebeyiz sonuçta :) |
teşekkürler aşağı yukarı ben de aynısını tahmin ediyordum. fakat kısa olan çatalın hemen dibinden kesilmeyecek mi? biraz yukarıdan işaretlemişsiniz sanki olmuş sanki. 10 15 cm gibi.
|
Merhaba,
Ben de konu hakkında bilgi seviyemin sınırlı olduğunu söylerek kendi fikrimi yazayım. İki dala sanki 10-15 cm'den ayrılmış. Bu sebeple ana dallardan birini feda edip tek ana dalla devam etmek benim uygulamam olurdu. |
Alıntı:
|
Kısa çatalı dibinden kesip tek gövde bırakın. Tek gövde olanın da üzerindeki bütün sürgünleri dibinden kesip temizleyin. En son olarak da liderin tepesini vurup bir herek ile doğrultup bağlayın. Bu yaz yan dallarını oluştursun. Kolay gelsin.
|
Liderin üzerindeki tek çatalı dibinden kesmezseniz ileride hem ağacın dengesini bozar hem de liderin gücüne ortak olur. Ayrıca alçakta olduğu için uygun değil.
|
tek çataldan kasıt
2 Eklenti(ler)
liderin üzerindeki tek çataldan kasıt nedir? kısa çatalı zaten kesiyoruz. ayrıca sürgünleri tamamen keserek ve tepe vurarak fidan bir düz sopa gibi kalacak yani? eklentide ki gibi mi olmalı?
|
Evet düz sopa gibi kalmalı. Ancak tepesini 160 cm civarından kesin. Boyu 2 metre vardır sanırım. Yazın daha yüksek ve güzel bir taç yapısı oluşturacak.
|
teşekkr
teşekkürler
|
sevgili formullaone,
öğrenmek adına soruyorum, en soldaki dalı 3/2lik bölümden keserek yan dal gibi bıraksak? |
1 Eklenti(ler)
Bu şekilde uygun olur sanırım.
|
Alıntı:
Bu dal liderle hemen hemen aynı kalınlıkta. Bu pek istenmeyen bir durum. Yan dallar her zaman liderden ince olmalı. |
1 Eklenti(ler)
şu küçük kalmalı öyleyse
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Uzun olanı değilde dik olanı ana dal olarak bırakmaya ne dersiniz. Eğer resmi yanlış görmüyorsam kalınlıkları aynı daha az boy vermiş fakat tek kalınca daha sağlıklı yürümezmi |
geçen sene uzun olanı kesmiştik ana gövdeyi geçtiği için. ama gene de boy attı. diğerinde fazla bir gelişme olmadı. pişmiş sanki. bu fidan 2009 aralıkta dikildi. şimdiye kadar ancak bu kdar oldu. bakım yok tabii. yeterli sulama gbreleme yok.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selamlar:)
kar yüzünden bir yaşındaki fidanlarımın dalları kırılmış. (kar yukardan bastırınca gövdede açılma yaparak aşağıya inmiş) altında sürgün olmayanları kırılan yerden kesip sututla yapıştırdım. acaba doğru mu yaptım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025