![]() |
1 Eklenti(ler)
Başta sevgili Lilium olmak üzere üstadlardan öğrendiklerimden yola çıkarak ben olsam ekteki gibi yapardım. Herekle terste bağlayıp eğiklik düzeltilebilir.
Doğrusu budur diye bir iddiam yok. talebeyiz sonuçta :) |
teşekkürler aşağı yukarı ben de aynısını tahmin ediyordum. fakat kısa olan çatalın hemen dibinden kesilmeyecek mi? biraz yukarıdan işaretlemişsiniz sanki olmuş sanki. 10 15 cm gibi.
|
Merhaba,
Ben de konu hakkında bilgi seviyemin sınırlı olduğunu söylerek kendi fikrimi yazayım. İki dala sanki 10-15 cm'den ayrılmış. Bu sebeple ana dallardan birini feda edip tek ana dalla devam etmek benim uygulamam olurdu. |
Alıntı:
|
Kısa çatalı dibinden kesip tek gövde bırakın. Tek gövde olanın da üzerindeki bütün sürgünleri dibinden kesip temizleyin. En son olarak da liderin tepesini vurup bir herek ile doğrultup bağlayın. Bu yaz yan dallarını oluştursun. Kolay gelsin.
|
Liderin üzerindeki tek çatalı dibinden kesmezseniz ileride hem ağacın dengesini bozar hem de liderin gücüne ortak olur. Ayrıca alçakta olduğu için uygun değil.
|
tek çataldan kasıt
2 Eklenti(ler)
liderin üzerindeki tek çataldan kasıt nedir? kısa çatalı zaten kesiyoruz. ayrıca sürgünleri tamamen keserek ve tepe vurarak fidan bir düz sopa gibi kalacak yani? eklentide ki gibi mi olmalı?
|
Evet düz sopa gibi kalmalı. Ancak tepesini 160 cm civarından kesin. Boyu 2 metre vardır sanırım. Yazın daha yüksek ve güzel bir taç yapısı oluşturacak.
|
teşekkr
teşekkürler
|
sevgili formullaone,
öğrenmek adına soruyorum, en soldaki dalı 3/2lik bölümden keserek yan dal gibi bıraksak? |
1 Eklenti(ler)
Bu şekilde uygun olur sanırım.
|
Alıntı:
Bu dal liderle hemen hemen aynı kalınlıkta. Bu pek istenmeyen bir durum. Yan dallar her zaman liderden ince olmalı. |
1 Eklenti(ler)
şu küçük kalmalı öyleyse
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Uzun olanı değilde dik olanı ana dal olarak bırakmaya ne dersiniz. Eğer resmi yanlış görmüyorsam kalınlıkları aynı daha az boy vermiş fakat tek kalınca daha sağlıklı yürümezmi |
geçen sene uzun olanı kesmiştik ana gövdeyi geçtiği için. ama gene de boy attı. diğerinde fazla bir gelişme olmadı. pişmiş sanki. bu fidan 2009 aralıkta dikildi. şimdiye kadar ancak bu kdar oldu. bakım yok tabii. yeterli sulama gbreleme yok.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
selamlar:)
kar yüzünden bir yaşındaki fidanlarımın dalları kırılmış. (kar yukardan bastırınca gövdede açılma yaparak aşağıya inmiş) altında sürgün olmayanları kırılan yerden kesip sututla yapıştırdım. acaba doğru mu yaptım. |
3 Eklenti(ler)
Cevizlerde henüz uyanma yok.
|
Bu yıl bir türlü budamaya fırsatım olmadı. Yarın tarlaya gitmeyi ve budamayı planlıyorum fakat yağmurlu havada budamanın sakıncası olur mu diye endişeleniyorum. Bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
|
Alıntı:
|
Sayın formullaone çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
ben aynı dallaarda sürerken ilk anda teke bindiriyorum ve hızlı gelişip 2 metre civarı sürmüşse 9 uncu ayın sonunda taze sürğün yerini en üsten hafifce kırıyorum böylece alt taraf pişmiş oluyor. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Siteyi bir süredir takip etmekteyim, gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılıyor. Amatör olarak uğraştığım yaklaşık 2,5 dönüm olan bahçemin bir kısmına geçen sene kasım ayında 8 tane chandler cinsi tüplü ceviz fidanı diktim henüz uyanmadılar ama umutla uyanmalarını bekliyorum :) Resimde görülen fidanı bahçenin benden önceki sahibi dikmiş (bu arada dikim yerinin yanlış olduğu kanaatine vararak ocak ayında bu fidanı olduğu yerden sökerek diğerlerinin yanına aldım) Fidanın cinsi hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgi verebilir misiniz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler... |
Ikici yasinda kaman 1 ve 5 fidanlarim var.gecen sene 80 cm den tepe budamasi yapildi.bu yil henuz budama yapmadim.yore keskin ilcesi kirikkale.8-9 nisanda budama yapmayi dusunuyorum.ne dersiniz.yurtdisindayim bugunlerdeki yore cevizlerinin durumu nedir.
|
Sayın aytekinpolat geçen sene yaptıysan yeter 3. sene zaten şekil budaması yaparsın şu an yerli cevizler yeni açmak üzere yapraklar kedi kulağı kadar anca havalar soğuk soğuklar yine etkiledi sizlerinki nasıl bilemiyouz. kolay gelsin
|
Sayın Hazerhan,
Yerköy de soguktan nasıl etkilenme oldu? bilgi verebilir misiniz? Saygılarımla, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025