![]() |
5 Eklenti(ler)
Anladığım kadarı ile budamaya devam ;)
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Sayın formullaone kalemleri aldım çok teşekkürler öylece buz dolabının sebzeliğine koydum aşı zamanı çıkarıp yapacağım.Bu sırada behçen çok güzel fidan aralığı kaç metre kolay gelsin
|
Arkadaşlar cevizlerimi bugün budadım kestiğim yerlerden su akmaya başladı bi sorun olur mu acaba?
|
Sorun olmaz ama ağaçları küçükse sutut ile kapat. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayin formullaone gonderdigin kalemleri aldim. Bugun topraga gomecem. Cok tesekkur ediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tam olarak kalemlerin saklanması nasıl olmalı.
|
Alıntı:
|
Sayın Formullaone geçen sene mart ayında diktiğim 80 adet fidanların yaklaşık 50 tanesi 140-220 cm arasında bunların tepe budamasını yapıp bu sene yan dal çalıştıracağım. Diğerleri 80-140cm bunlarla yapmam gereken hiç müdahale etmeden sadece üst kısmından 1-2 göz çalıştırmak mı ? **** onlarada tepe vurup 1-2 göz çalıştırıp uzatmak mı?
|
Sayfa başlığındaki ilk videodaki çekimi üç yıl sonra tekrarladık,
https://www.youtube.com/watch?v=JM5oViRS7DI |
Merhaba lilium,
Video harika. Teşekkürler. Selamlar. |
Alıntı:
|
sn.formullaona
''Kısa olanları da şimdi tek dal olarak büyümelerini sağlayın. ''derkenilk yılda ki gibi kuvvetli göz aranarak kesim yapmalı mi ? yoksa olduğu gibi tepe sürgünü kendi halinde bırakılır mı? |
Alıntı:
|
Nail abi video çok güzel olmuş eline sağlık.
Gelirken benim ceviz soyma makinesinin kapağını unutmazsan sevinirim... |
Teşekkür ederim eralp, çekimlerde direk kamera mikrofonu kullanıldığı için malesef rüzgara kurban olmuşuz ikinci çekimde ses pek anlaşılmıyor.
Kapak benden önce arabadaki yerini aldı :) kısmet olursa Pazartesi oradayım. |
video cok yardimci oldu tesekurler
|
Merhabalar.. Siteye yeni üye oldum ve yaklaşık 2-3 aydır böyle güzel paylaşımların olduğu bir site arıyordum.. bu süreçte ceviz yetiştiriciliği ile ilgili çeşitli bilgiler edinmeye çalışıyorum.. 2 ay sonra Balıkesir- Gönen'e arazi araştırmaları için gitmeyi düşünüyorum. Sn. Lilium paylaşımları yaptığınız yerler sanırım Gönende. oraya geldiğim zaman görüşebilir miyiz? herkese paylaşımlar için teşekkür ederim..
|
Gelin buyrun her zaman beklerim elimizden gelen bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım, bu işi ne kadar bir arazide yapmayı pilanlıyorsunuz? küçük bir bahçe düşünüyorsan 2.5 dönüm kadar 7 yıllık bir pedro bahçesi var satılık
|
açıkçası bu işi hem hobi hem de ticari amaçlı yapmayı düşündüğüm için 10-15 dönüm gibi planlıyorum. emlak sitesinden sanırım bahsettiğiniz ilanı gördüm 51 pedro var . 4-5 sene zaten bir beklenti içinde olmayacağım için (tabi ozamana kadar heryer ceviz bahçesi olacak) boş arazi olabilir diye düşünüyorum. google sayfanızı da inceledim çok şeyler yapmışsınız :)
|
yeni findanda tepe vurumu zamanı
Merhaba,
Basit bir soru ama emin olmak için yinede sormak istedim. 5 adet açık köklü fernette dikeceğim bu hafta sonu, boyları yaklaşık 1,5 m. 3-4 göz üzerinden tepe vurumunu hemen yapıyımmı yoksa birkaç hafta beklemelimiyim ? |
Alıntı:
resimdeki ağaçlarınızın ilk tepe vurumunu yukardaki tarif ettiğiniz şekildemi yapmıştınız? Ağaçlarınız çok güzel görünüyor, umarım ilerleyen yıllarda emeğinizin karşılığını alırsınız. |
Alıntı:
Kısacası ilk tepe vurumundan önce yan dal oluşumuna kesinlikle müsade edilmemeli ve lider tek olarak büyütülmeli. |
nasıl budanacak
2 Eklenti(ler)
merhaba ağaç dostları.
resimdeki fidanı nasıl budamak gerekir acaba? ben işin içinbden çıkamadım bir türlü. yardımcı olursanız memnun olurum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025