![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Ceviz fidanlarında ağustos böceği zararı
Merhaba ağaçlar.net üyeleri. Geçen yıl 2016 nisanında çıplak köklü olarak diktiğim fernor fidanlarına bu yıl temmuz ayı başından itibaren ağustos böcekleri büyük zarar verdi. Fidanların özellikle bu yılki sürgünlerini ve yaprak saplarını özlerine yakın derinlikte delerek yumurtalarını bıraktı. Fidanların yumurta bırakılan sürgünleri ve yaprakları tamamen kurudu. Ağustos böceği zararının önlenmesi ve mücadelesine ilişkin web de yaptığım aramalarda hiç bir bilgiye ulaşamadım. Ancak Malatya kayısı üreticilerinin bu böceğin zararları karşısında çaresiz kaldıklarına ilişkin yerel basında çıkan bir haberle karşılaştım. Buradan Malatya İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün üreticilere bu zararlıya karşı alınacak önlemlere ilişkin tavsiyelerine ulaştım(https://malatya.tarim.gov.tr/Duyuru/...kim-Ve-Besleme). Bu duyuruda zararlıyla kimyasal mücadelenin bulunmadığı, önlem olarak bahçelerde ot biçiminin zararlı erginlerinin topraktan çıkışının tamamlanmasından daha sonraya bırakılıp yumurtaların bırakıldığı bu otların biçilerek imha edilmesi gerektiği belirtilmekteydi. Ben ise ot biçimini zararlının henüz ortaya çıkmadığı haziran sonlarına doğru yaptırmıştım. Konuyla ilgili olarak bahçemde çektiğim bazı fotoğrafları eklemeye çalışacağım. Aynı sorunla karşılaşan veya bilgisi olan arkadaşların mücadeleye ilişkin görüşlerini paylaşması çok yararlı olacaktır. Şimdiden teşekkürler ve saygılar. Düzenleyen mtarslan : 05-11-2017 saat 10:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Ceviz fidanlarında ağustos böceği zararı
Resimlerin devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2017
|
merhaba, ceviz fidanlarımın bir kısmı kendini kışa hazırlamadan yani yaprakları sararmadan soğuk vurdu ve kuruyup döküldüler. Bunları Ankara kış soğuğundan korumak için ne yapmalıyım. yardımlarınız için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
![]() Merhaba arkadaşlar, Ceviz fidanlarımda ekteki resimlerdeki gibi oluşumlar var. ![]() Sorun neden kaynaklanır? Nasıl çözebiliriz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Alıntı:
Bunun tam olarak sorun olup olmadığını anlayamadım ancak yüzde 2 ilk bordo bulamacı atmak için geç kalmış sayılmazsınız en kısa zamanda atınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2014
|
Kırlangıç Böceği
Alıntı:
Bu canlıyı benim ceviz bahçemde hiç görmedim ama zeytin bahçemde birkaç ağaçta var. Ciddi bir zararı yoktur. Aşağıdaki bağlantıda bu konuyla ilgili ayrıntı bulabilirsiniz. Zeytin Krlang Bcei |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|