![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
filiz ve yapraklarda kararma
Merhaba ceviz sevdalıları, Aralık 2014' te açık köklü fidanlarla kurmuş olduğum bahçemde fidan uyanmaları çok dengesiz oldu. İlk uyanan ve çok iştahlı gelişen fidanlarda ise fotolardan göründüğü üzere filizlerde kararma ve kuruma oldu. Bazı fidanlarda izer gözler henüz yeni patlamışken uçlarında kararma oldu ve gelişemeden öylece kaldı. Gözlemim şu şekilde, fidanların filizlerinde genelde örümcek ağları var ve ellediğinde yapraklar yapışkan bir sıvı ile kaplı. Yine fotolardan görülebileceği üzere kahverengi bir örümcek gözlemledim ve ondan şüpheleniyorum. bu konudaki görüşlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyor herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Fatih TUNCER |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
fotoların devamı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Bunlarda henüz uyanma aşamasında kararmış sürgünler. Mayıs ın sonuna gelmişken aynı bahçede 25 cm. sürgün olması ve bazılarının böyle henüz uyananaması bir sorun olduğunu gösteriyor bence. Ama ne olabilir ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2014
|
Merhaba Fatih bey Geçen sene benimde aynı olay başıma geldi.35 adet fidanımı kaybettim.Bu işi mümkün olduğunca araştırarak bilimsel yapmaya uğraşıyorum.Geçen sene olan zararı hem sonbahar hemde 30 martta olan donlara bağladım.Sanırım içinde kalan öz suyu ile ceviziniz sürgün vermeye çalışıyor.Çıkan sürgünlerde resimdeki gibi yanma görüntüsü ortaya çıkıyor.Çok üzgünüm ama daha sonra ağaç kurumaya başlıyor.Ağaçlarımın köklerini söküp incelediğimizde hiç bir terslik yoktu. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Alıntı:
Üç ayrı kişi aynı şeyi söylerken siz toprağınıza zehir sıkacaksınız ve emin olun hiçbir işe yaramayacak, bari söylemeyin de biz de boşa dil döktüğümüzü görüp üzülmeyelim. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Fotodan anladığım kadarı ile tepe vurmasını biraz yüksek yapılmış gibi duruyor. Eğer doğru tahmin ettiysem 80-90 cm gibi tepeyi vurduysanız uyanan fidelerin kökü gelişmediği için üstü besleyemiyor ve kurumalar başlıyor. Ben bunu geçen sene yaşadım ve bayağı bir fidem kurudu .Eğere tahminim doğru ise fidelerinizi 4 gözden kesmenizi öneririm Saygılar |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|