agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-08-2014, 13:46   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
merhaba

neyi eksik yaptığınızı en iyi siz bilirsiniz bizler buraya konulan bir kaç resim üzerinden fikir yürütmeye çalışıyoruz.

bir mesajınızda toprağınızın süzek (kumlu) olduğunu yazmışınız, bu türden topraklarda sulama perioduna çok dikkat etmek toprağı devamlı izlemek gerekir. temuzun, ağustosun kavurucu güneşinin altında, bir iki yaşlı fidanlar susuzluğa çok hızlı tepki vereceklerdir.

yapraklarda (hepsinde değil) yüklediğim resimlerdeki gibi kurumalar başlar susuzluk ileri boyutlara geçtikçe fidan üzerindeki yapraklardan kurtulmaya başlar, susuzluk daha ileri düzeye ulaşınca fidanda kurur. bu çok uzun zamanda olmaz yani müdahale için çok zaman yoktur çok iyi izleme gerektirir.

size tavsiyem sulama işini sık sık az miktarda su ile yapmanız olur.. misal haftada 100 LT/fidan olan su işini haftada iki kere 50 LT/ fidan yapın

ben bu senede sulama suyunu erken kesme tezine uymadım ama ne oluyormuş deyip bir deneme başlattım

10 ağustosta son suyunu verip iki fidanın damlatıcılarını kapattım
15 ağustosta son suyunu verip diğer iki fidanın damlatıcılarını kapattım
20 ağustosta son suyunu verip diğer iki fidanın daha damlatıcılarını kapattım

yukardaki resimler 10 ağustosta suyu kapatılan fidanlara ait 15 inde suyunu kestiğimde aynı akibete uğrardı ama 20 ağustosta ben sabah sulama yaptım gece yağmur yağdı kurtardı onları

bu durumda bazı bölgeler için erken kesilebilen su bazı bölgeler ve iklim şartlarında kesilemiyormuş.
herkes kendi toprak, coğrafi bölge, bahçe şartlarını göz önünde bulundurarak bazı kararları kendisi vermeli. ben suyu kesmiyorum diye daha nemli bir bölgedeki arkadaşımız benim yaptığımı yapmamalı. sulama sıklığı kesinlikle toprak yapısı, hava şartları gibi etkenlere göre düzenlenmeli. ilaçlamalarda aynı, tarihe göre değil fidanın durmununa göre belirlenmeli, yanıltıcı olmasın ben kendi bahçemde tarihlere uyarım ama ılıman bir yerdeki arkadaşımız benimle aynı tarihte antraknoz mücadelesine başlarsa geç kalmış olur tarihten kastım bu.

kısaca herkes bahçesini çok iyi gözlemlemeli neyi ne zaman yaptığını bir kenara not etmeli
sulama
gübreleme
yaprak gübresi
ilaçlama
gibi işleri tarihlendirerek detaylı notlarla bir deftere ve ya elektronik ortamda bir tabloya yazmalıki geriye döndüğünüzde neyi ne zaman nasıl uygulamışınız görebilmelisiniz.
Sayin necip 1963
Fakat ozellikle karasal iklim icin agustos sonrasi sulama yuzunden sonbahar donlari riski de bi kenarda duruyor. Asagi tukursen sakal yukari si biyik misali. Sulasan bi dert sulamasan bi dert

htoztokat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025