![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2010
|
Ceviz yapraklarındaki hastalık
Merhaba arkadaşlar ceviz ağacımın yaprakları balon balon oldu bu sene. Bu hastalığın ismi nedir ve ne zaman ne yapmam gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
Ceviz yaprak göl akarı: (Erlophyes tiristrı altes) denen bir hastalık.Sonbaharda ağaç yapraklarını döktüğünde ve ilkbaharda ağaç yapraklanmadan %2lik bordo bulamacı ile ağaçların yıkanır tarzda ilaçlanmaları hastalık oluşumunu engelliyormuş.Hastalık engellenemeyip sizsinki gibi ortaya çıkmışsa kimyasal mücadele gerekiyor.80WP 500 gr/100 lt suya veya Thiodan 150 ml/ 100 lt suya karıştırılarak uygulanırsa sonuç alınıyormuş.Ben de bilgileri internetten aldım.Faydalı olur umarım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim bu ilaçların tam adını öğrenebilir miyim hangi firmalar satıyor? **** internetten satın alabilir miyim? Bulunduğum il küçük burada bulunmaz anca internetten almam lazım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Engin bey doğru tespit etmiş.Ağaçları yıkar gibi ilaçlayın.Dediği ilaçlar en küçük ilçede bile bulunur.Ot mücadelesi yaparsanız iyi olur.En azından kazayağı ile sürün.Kolay gelsin başarılar dilerim.İlaçlar bordo bulamacı ve sulu kükürt. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
[QUOTE=komkarbey;1196076]İkisini birlikte mi atayım ayrı ayrı mı? Şimdi atılır mı yoksa baharı mı beklemem lazım ağaçlar açmadan teşekkür ederim Ayrı ayrı atılacak ikisi karışmaz.Bordo bulamacını son baharda yapraklar döküldüğünde ve ilk baharda ağaçlar uyanmadan atılacak.Sulu kükürt ağaçlar yapraklı iken atılır.Hastalık fazla ise şimdi kükrt atabilirsin.Daha yaprak dökümüne 2-3 ay var.Benim cevizlerde de hafif olmuştu.Zarar vermedi ilaç kullanmadım.Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
10 yaşını geçmiş iki ceviz tepeden başlayarak tamamen kurudu.yaprak yok ,cevizleri dal ucunda buruşup dökülüyor.nede olabilir? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|