agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2013, 21:03   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Yukarıdaki uygulamayı 6 gün önce yaptık orman boyundaki ceviz fidanlarında yeşil çekirge göremedik ancak diğer sıradaki fidanlarda üçer beşer çekirgeler kol geziyor.
Küçücük fidanların sürgün uçlarının çekirgeler tarafından yendiğini görünce 2 gün boyunca o sıcakta tek tek hepsini acımadan yok ettim.
Daha sonra Decis ilacını aldığım yeri arayıp olayı anlattım,dozajı ben yanlış anlamışım çekirgeler için 15 litre suya 25 gram decis olmalı imiş.bugün uygulayıp gelişmeleri buraya yazarım.
aviator 34 kardeşim. decisin üstünü okusaydın iyiydi.15 litre suya 25 gram desis olmaz..çok sert geldi bana. Ceviz büyük yapraklı ağaç fazla doz fitotosite yapar. inşallah yağmur yağmıştır. Senin ağaçlar çok küçük.ilaç aldığın ziratçi ne derse desin sen üzerinde yazan dozu kullan.Benim vişne ve ceviz ağaçlarım var.Vişneleri kuşlar yiyordu.o senede cevizleri soğuk vurmuştu.Kuşlar kokusundan gelmiyor diye ziraatci ilaç önerdi. Dozu 100 litreye 150 cc idi bana 600 cc kullan kuşlar zarar veremez dedi.Ben tarlanın çevresinde 6 tane ceviz ağacına uyguladım denemek için ona kalsan hepsini ilaçla dedi.6 ağaçta bir tane yaprak kalmadı. 3 sene yerinde saydı hala gelişkin değil 13 yaşında ama 5 yaşında zannedersin.Dozunu geçme kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025