![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilecik çeşidi olan bahçede antraknoz biraz daha fazla, benim bahçede görülmesiyle birlikte hemen mücadeledeye başlandığı için meyvalarda hiç bir leke yok, yapraklarda da ilk görülenler öylece kaldı. Bende herhangi bir değişikliğin olacağını sanmıyorum, ama bilecik bahçesini gözlemleyeceğim. Birde şu gözlemimi söyleyebilirim, Bilecik çeşidi olan bahçeyle yan yana bir de chandler olan bahçe var, chandler olan bahçe zamanında yani görüldüğü anda mücadelesini yaptı ve onda yok denecek kadar az, bilecik çeşidi olan bahçe mücadeleye bir kaç gün geç başladı ve onda antraknoz izleri daha fazla. Bundan da hep dediğim gibi iyi gözlem ve zamanında müdahaleyle iyi sonuçlar alınabiliniyor. Bir şey daha ilave edeyim, bilmem katılırmısınız. Biz hastalıklarla mücadele ederken sadece hastalığı durdurmaya çalışıyoruz, Örneğin: Ağaçta antraknoz var, biz sadece antraknoza karşı fungusitler kullanıp hastalığı durdurmaya çalışıyoruz. Oysaki düşünün biz hastalandığımız zaman doktora gideriz, (en basit bir giribal hastalık olsun) doktor bize sadece bir ilaç yazmıyor ki, girip'i etkileyecek ilacın yanın da mutlaka bünyeyi güçlü tutacak bir şeylerde yazar (antibiyotik gibi ) ağaçlarıda böyle düşünüyorum ve uygulamalarımı da böyle yapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|