Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces
Sayın Çınarmunarı,
Allah nazardan saklasın fidanlarınız çok güzel durumda. Son resimde cılız fidanın bakımsız halinden bahsetmişsiniz ve diğerleriyle farkını göstermişsiniz. Peki bu efsane BAKIM konusunu biraz açar mısınız. Standart olarak yaptığınız bakıma yönelik uygulamalarınızı paylaşırsanız değerli bilginizden faydalanmış oluruz.
Saygılarımla..
|
Sevgili Vasces,
Ceviz fidanının diğer meyve fidanları gibi ağır bir bakım istediğini düşünmüyorum. Benim ceviz maceram bu forumdan öğrendiklerim ile ihtiyar babamdan duyduklarımı harmanlamak.Yaptığım farklı bir şey yok ama yinede bugüne kadar yaptıklarımı maddeler halinde yazıyorum:
-Fidan çukurlarını kepçeye açtırmak,
-Bu çukurlara çağıl ve yanmış hayvan gübresi atmak,(Bunları çok derine koymayın ,ben derine koyarak hata yaptım.)
-İlk yıl fidanları beyaz boya ile gövdelerini boyamak,
-Fidanların dibine kazık dikip ip ile bağlamak,
-Damlama sulama kurup ilk yıl 10 gün aralıkla,2. yıl 15 gün aralıkla sulama yaptım. Bu yıl ise 20 gün aralıkla sulamayı düşünüyorum.
-İlkbaharda ikişer defa çapalandı.Sadece bu baharda bir kez çapa yapıldı.
-İlk yıl b5a gübresi ile gübrelendi.İkinci yıl azotlu fenni gübre 2 kere verildi.Bu ilkbaharda şeker gübresi verildi.
-Ayrıca 200'lük varillerin içinde hayvan gübresi ile su karıştırılarak yoğurt kovaları ile birer kova fidan diplerine her ilkbaharda verildi.
-Ayrıca bu ilkbaharda editot-67 bor gübresi çapa ile birer çay bardağı verildi.
-Mart ayında budamayı yaptıktan sonra bordo bulamacı ile ağaçlar yıkandı.
-Bu sene ağustosun 10 gibi sulamayı kesmeyi düşünüyorum.
-Hatırlayabildiklerim bunlar...