04-06-2012, 20:41
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
Sn. Aviator,
Tarım sektörüne tekrar hoş geldiniz.  İşte en büyük sorunumuz, hakkıyla yetişmiş insanımızın her alanda olduğu gibi bu alanda da azlığıdır. Bir de 1000 dönüm bahçe kurduğunuzu ve o bahçeyi profesyonel olduğunuz düşündüğünüz bu arkadaşa emanet ettiğinizi düşünün.
Bu olay başınıza gelen ilk olay olabilir ama sonuncusu da olmayacaktır. Bu sektörde en cahilinden en akıllısına kadar herkesin söyleyeceği bir laf vardır.
Ülkemde işte bu yüzden önce ufaktan başlamak ve mutfakta pişmek, kendi bilgi birikimini kazanınca büyük işe kalkışmak en doğrusu oluyor çoğu zaman..
Dediğiniz gibi size ne söylenirse söylensin, mantık süzgecinizden geçirip kafanıza yatanı yaparsanız en azından "kendim ettim, kendim buldum" dersiniz..
Ç
|
Sevgili çamtepe bu yazıya alıntı yapmamın sebebi ; Şimdi biz geçen kasımda ektiğimiz açık köklü fidanlarımıza mantar ve böceğe mani olması için ilaçlama yaptık bugün ziraatçim ile telefonla konuştuk arkadaş ceviz bahçesine ilaçlama yapmış banada söyledi dedim (ilk yılım olduğu için ceviz bakımı konusunda gerçekten çok kıtım) o da bana sakın bişey yapma o arkadaşın cevizleri 4 yaşında dedi ve örnek verdi bi bebeği düşün,fidanlar daha küçücük ilaçlama yaparsan filizler açmayabilir gibi şeyler dedi
bende bu yazıyı forumda aşağıda tek satırda paylaştım SAFRANLI arkadaşta sağolsun cevap verdi oda bebek örneğini verdi ama ziraatçinin tam tersini  )))))))))) ama bana gayet mantıklı geldi
lilium hocam ne yapıcaz şimdi  kime inanalım mantık süzgeci tıkandı valla  )
|
|
|