View Single Post
Eski 06-06-2012, 02:23   #2309
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Sn Aviator

Genç fidanlarınızda özellikle antraknoz hastalığı baş gösterirse, küçük ağaçlara etkisi daha fazla olmaktadır. Zaten 15-20 yaprağı olan bir fidanın yapraklarının tamamına yakını antraknoz sebebiyle kaybetmesi durumunda ne kadar zorlanacağını tahmin edebilirsiniz. Dolayısı ile bir ilaçlama yapmayı düşünebilirsiniz.

Bahçeniz çok büyük değil, fidanlarınız da genç. Dolayısı ile organik ilaçlar kullanmanız durumunda dahi kesenizi çok zorlamayacaktır.
- Bakteriyel yanıklığa karşı Regalia SC veya Serenade (Bacilus Subtillis QST 713)
- Güneş zararlarına karşı kaolin
- Antraknoza karşı Bacilus Subtillis QST 713

Böcekler içinse, bence sarı ağaç kurdu görmediğiniz sürece özel bir önlem almanıza gerek yok. Sarı ağaç kurdu küçük ağaçları tamamen kurutabiliyor, dikkat. Eğer görürseniz de Larvalı zararlılara karşı Delfin WG kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde ağaçlarınız küçük olduğundan elma iç kurdu sizi çok üzmeyecektir, zira en büyük zarar meyveye. Sizde de henüz meyve olmayacağını (ve meyve oluşumuna izin vermeyeceğinizi) düşünüyorum. Dolayısı ile bu zararlıya karşı ilk seneler bence mücadele gereksiz. Meyveler tutturmaya başlayınca kaolin kullanabilirsiniz. Eğer düzgün uygularsanız kurtların larva bırakmasına engel oluyor.

Ben açıkçası forumda bahsettiğim sarımsak uygulamasını başlatamadım, ama umutluyum, sarımsağın hem anti bakteriyel hem anti fungal hem de böceklere karşı repellent özelliği var.

Bordo bulamacı için sezonu kaçırdınız. Ağaçlar uykudayken uygulayınız. Forumda bordu bulamacı ile ilgili yeterince yazı vardır diye tahmin ediyorum.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön