agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2012, 00:48   #2251
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2009
sayın ahanda antraknoz tedavisini araştır ,ya kökten geliyor,veya oradaki ağaçlardan biri rüzgar yolu ile bulaştırmış olabilir,ağacın geleceğini büyük derecede etkiliyor ve çok hızlı bulaşıyor

ufukgokturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2012, 11:11   #2252
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahanda Mesajı Göster
Arkadaşlar ceviz ağacımın yaprakları görüntüde ki gibi bir hal aldı ağacımı kaybetmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz sizlerden gelicek önerilere ihtiyacım var.

Ağacınızı kaybetmezsiniz.

Bu yaprak uyuzudur, kış ilaçlaması yaptınız mı?

kavrak beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2012, 11:20   #2253
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barisbolat Mesajı Göster
Antraknozsuz fidan bulmak neredeyse imkansız.
.
Antraknozsuz fidan nasıl oluyor, biraz açıklarmısın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2012, 23:40   #2254
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
bu hastalık yaprak uyuzu diye biliyorum ,asmalarda da cok görüyorum.. agaclarınız ölmez korkmayın... hastalıklı yaprakları kopartıp yakıyorum ... eger cok yaygınsa asmalara uyguladıkları kükürt cözüm olur...
+1 ziraat mühendisi olarak bende bunu oneriyorum

tarimbilisim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2012, 10:58   #2255
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2012
Merhabalar,

Bu sene ceviz kurultayı planlanıyor mu? Varsa yerini ve tarihini bilen var mıdır?

iyi günler dilerim

OKANA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 10:14   #2256
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-03-2012
barış bey bu FOSETYL dediginiz ilaçmı ? yoksa başka bir şeymi? hiç duymadım. cahilligime bagıslayın .sizden ricam açılımını yaparmıısnız .teşekkürler.

vizyon_78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 12:27   #2257
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Tarm Ktphanesi - Ruhsatl Tarm lalar

http://www.tarimkutuphanesi.com/tari....asp?idno=2232

Zeyno waffle beğendi.
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2012, 18:08   #2258
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2008
http://c1205.hizliresim.com/x/f/5tr6f.jpg ektiğim ceviz tohumu uyandı .

orion1988 beğendi.
tarimbilisim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 06:37   #2259
Yeni Üye

Citysenyorita's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ZAFERİKO Mesajı Göster
Değerli Forum Arkadaşlarım.
Bilecik iline bağlı Bozüyük ilçesi Dodurga nahiyesinde yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde Ceviz yetiştirciliği yapmak istiyorum.Konu hakkında bilgileriniz rica olunur.
1-Arazinin bulunduğu yerin rakımı 1080 metre ve en az 6 ay şiddetli kış olan bir yerdir burada ceviz yetiştirilmesi uygunmudur?
2-Dikeceğimiz cevizin cinsi ne olmalıdır?
3-Bu bölgeye Uygun cins cevizin, fiyatları ve nereden temin edileceğini,
4-İlk başlayacak bir arkadaşınız olarak tavsiyelerinizi

Önemle rica ederim.
Selam ve Dua ile.
Sayın Zaferiko, bu forum çok değerli bilgilerle dolu. Daha ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. Giriş niteliğinde daha kısa ve genel bir bilgi için şuraya bakabilirsiniz.

Citysenyorita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 09:29   #2260
Ağaç Dostu

omar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Galeri: 8
Bahçeme dikmek için birer adet CHANDLER ve FRANQUETTE ceviz fidanı hediye geldi.

Bildiğim kadarı ile franquette dik ve iri, chandler yarı dik ve orta kuvvette büyümekte.

Sizlerden öğrenmek istediğim; bu kavramların Metre olarak değerlendirilmesi. Taç çevresi ve boyları tahmini kaç metre olabilir?

Çevresine dikmeyi düşündüğüm diğer meyve fidanlarını engellemesinler istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

omar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 11:13   #2261
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
chandler

Bu yıl mart ayında diktiğim minik Chandler fidanlarda birer ceviz görünüyor :-)

Eklenen Resimler

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 13:44   #2262
Yeni Üye

Citysenyorita's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omar Mesajı Göster
Bahçeme dikmek için birer adet CHANDLER ve FRANQUETTE ceviz fidanı hediye geldi.

Bildiğim kadarı ile franquette dik ve iri, chandler yarı dik ve orta kuvvette büyümekte.

Sizlerden öğrenmek istediğim; bu kavramların Metre olarak değerlendirilmesi. Taç çevresi ve boyları tahmini kaç metre olabilir?

Çevresine dikmeyi düşündüğüm diğer meyve fidanlarını engellemesinler istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sayın Omar,
Bahçenizde ceviz yetiştirecekseniz, ağacın boyu ve gelişimi dışında bilmeniz gereken bir şey var. Juglon denen, ve cevizin ait olduğu cinse de adını veren, cevizin gerek dökülen yapraklarında gerek köklerinde bulunan bir madde bazı peyzaj bitkilerinin ve sebzelerin yetişmesini engelliyor. Bu maddeye dayanıklı ve dayanıksız olan bitki ve ağaçların bir listesini yabancı kaynaklardan yaptığım kısa derlemede bulabilirsiniz. Ceviz Yetiştiriciliği: Ceviz Ağacı ve Peyzaj

Citysenyorita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2012, 14:02   #2263
Ağaç Dostu

omar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Galeri: 8
Sn. Citysenyorita,

Uyarınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca derleme sayfanızda faydalanıcak bir kaynak olmuş.

omar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 11:52   #2264
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Arkadaşlar ekteki resimler hakkında yorum alabilirmiyim. Özelliklede Sayın liliumdan Bu bahçedeki ağaçlar Nevşehirde benim Badem Bahçeme 10Km uzaklıkta tesadüfen buldum.Sizce bu bahçe deki fidanlar kaç yaşındadır sizce budamaları nasıl.Yorumlardan sonra bahçenin kaç yaşında olduğunu açıklıyacağım Bazı fidancılar şu yaşta şukadar ceviz alırsınız bunlarıda satınca kamyonla para (Kamyonla ceviz değil para okadar çok ürün aldıran fidancılara sunulur.) kazanırsınız diyorlarya bir çeşidi gördüm. Gözlemledim sizce bu fidanlardan kaç kğ meyva alınabilir.Bu bahçe baya aydınlatıcı olacak diye düşünüyorum.
Merhaba

Sayın Avanos

Bu Bahçedeki ağaçların son halini meyve varmi yeni resimlerini yayinlarsaniz sevinirim Burdaki merakım Bahçeden çok cevizin cinsi

İyi Çalışmalar

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2012, 19:43   #2265
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 Mesajı Göster
Merhaba

Sayın Avanos

Bu Bahçedeki ağaçların son halini meyve varmi yeni resimlerini yayinlarsaniz sevinirim Burdaki merakım Bahçeden çok cevizin cinsi

İyi Çalışmalar
Önümüzdeki bir hafta içinde arkadaşları bilgilendirme amacı ile özellikle gidip fotoraflıyacağım.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2012, 20:50   #2266
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
sayın safranlı Balıkesir de 5 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum tek derdim karar verememek aşılı fidan dikmek mi tohumdan yetiştirip aşılamak mı Sizin fikrinizi biliyorum fakat yinede sizden veya bilen arkadaşlardan karar vermeme etki edecek paylaşımlar bekliyorum Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşeşkkürler...

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 18:11   #2267
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
sayın safranlı Balıkesir de 5 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum tek derdim karar verememek aşılı fidan dikmek mi tohumdan yetiştirip aşılamak mı Sizin fikrinizi biliyorum fakat yinede sizden veya bilen arkadaşlardan karar vermeme etki edecek paylaşımlar bekliyorum Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşeşkkürler...
5 dönüm çok büyük bir alan değil zaten. Eğer sitedeki belirtilen görüşlerin hepsine hak veriyorsanız, o zaman yarısını tohumdan ekebilir, yarısını da aşılı olarak dikebilirsiniz. Hem sonucunu buradan paylaşır, foruma katkıda da bulunabilirsiniz.

Biz de karşılaştırmalı bir deney sonucu görmüş oluruz. Güzel olmaz mı?

Bu karşılaştırmayı yaparsanız eğer, sizden ricam tohumdan yetişen ve tüplü olarak dikilen ağaçların verimlerinin yanı sıra hastalık, susuzluk ve diğer stres etmenlerine karşı da dayanımlarını bizimle paylaşmanız.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 21:30   #2268
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Alıntı:
Merhaba

Sayın Avanos

İyi Çalışmalar
Bugün bahçeyi gezdim resimledim resimleri ekleyeceğim.
Ağaçlarda hiç meyva yok bahçenin 50metre ilerisinde ceviz ve badem ağaçlar var her ikisindede ürün var bu yıl nevşehirde soğuk alma olmadı.

Eski 21-05-2012, 07:31   #2269
Ağaçsever

Alıntı:
Bugün bahçeyi gezdim resimledim resimleri ekleyeceğim.
Ağaçlarda hiç meyva yok bahçenin 50metre ilerisinde ceviz ve badem ağaçlar var her ikisindede ürün var bu yıl nevşehirde soğuk alma olmadı.
Sayın Avanos,

Merhaba
Noyan Bey cevizleri aşısız dikmekte sizce cevizler kaç yaşlarında ağaçları canlı gördünüz izlenim ve görüşlerinizide yazarsanız sevinirim.

İyi Çalışmalar.

Eski 21-05-2012, 08:30   #2270
Ağaçsever

Merhabalar,

Nisan ayında ekmeye fırsat bulabildiğim chandlerler cevizlerim yinede meyva tutmuş

Eklenen Resimler

Eski 21-05-2012, 09:54   #2271
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Alıntı:
Sayın Avanos,

Merhaba
Noyan Bey cevizleri aşısız dikmekte sizce cevizler kaç yaşlarında ağaçları canlı gördünüz izlenim ve görüşlerinizide yazarsanız sevinirim.

İyi Çalışmalar.
Sayın Ejder01
Merhaba ağaçlar 2009 dikimi. Ağaçların bu yılki filizi güzel.Ama 10-15 tanesine baktım hiç meyva yok.Anlatımlar 4 sene kilolardan bahsediliyor.

Eski 21-05-2012, 09:56   #2272
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Noyan beyin kendi sitesinde 5. yaşta 5kg iç cevizden bahsediliyor.Benim gördüğüm bahçeden 5. sene ağaç başına yarım kilo kabuklu ürün ancak alınır.

Eski 21-05-2012, 10:56   #2273
Ağaçsever

Alıntı:
Noyan beyin kendi sitesinde 5. yaşta 5kg iç cevizden bahsediliyor.Benim gördüğüm bahçeden 5. sene ağaç başına yarım kilo kabuklu ürün ancak alınır.
Sayın Avanos

Benim Köyümdede Devasal Büyüklükte ceviz ağaçları var ve gelişimleri çok güzel ama ürüne gelince az seneyemi ceviz vermeye başlicek
ceviz dediğin chandler gibi bol ürün verecek.

Bahçemin bir kısmında çeşitleme yaptım aynı yaşta olmalarına rağmen chandler ver şebin cinsi cevizlerimde meyva gördüm

Eski 21-05-2012, 12:44   #2274
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Alıntı:
Sayın Avanos

Benim Köyümdede Devasal Büyüklükte ceviz ağaçları var ve gelişimleri çok güzel ama ürüne gelince az seneyemi ceviz vermeye başlicek
ceviz dediğin chandler gibi bol ürün verecek.

Bahçemin bir kısmında çeşitleme yaptım aynı yaşta olmalarına rağmen chandler ver şebin cinsi cevizlerimde meyva gördüm
Sayın ejder01
Chandler ve şebinleriniz kaç yaşında.

Eski 21-05-2012, 13:20   #2275
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın ejder01
Chandler ve şebinleriniz kaç yaşında.
Sayın avanos

Chandlerı 2011 Eylül ayında tüplü, şebini ise kasım 2011 çıplak kök olarak almıştım.
fidancım 3 yaşında demişti bende ilk yılı
yer hazırlama sürem uzun sürünce 2012 nisan ayında dikimlerini yapabildim
fidanın bir tanesinde saydım 4 çift ceviz var üzerinde

Eski 21-05-2012, 20:53   #2276
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
sayın çamtepe düşünceniz çok güzel uygulanabilirde Nasıl dikersem dikeyim mutlaka sizlerle paylaşmak istiyorum tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2012, 21:20   #2277
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Biraz neşeli matematik yapalım

5kg iç ceviz 6-8 gr iç ceviz ağırlığından 600-800 adet ceviz meyvesi eder. Meyve oluşumu dalda ortalama 3 tane olsa (benim ortalamam 2'den düşük) ağacınızda meyve yapacak 200-260 tane meyve gözüne (terminal dalda meyve veren cevizler için dala) ihtiyaç vardır diye kaba bir hesap yapabilirsiniz.

Yani terminal dalda bu yaz ağacınızın üzerinde kaba bir yaklaşımla en az 200 tane dal görmeden sonraki seneye 5 kilo iç ceviz beklemek çok da mantıklı değil gibi geliyor.

Yani bana bu hesap biraz zor gibi geliyor.

Zeyno waffle beğendi.
Eski 21-05-2012, 21:34   #2278
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Biraz neşeli matematik yapalım

5kg iç ceviz 6-8 gr iç ceviz ağırlığından 600-800 adet ceviz meyvesi eder. Meyve oluşumu dalda ortalama 3 tane olsa (benim ortalamam 2'den düşük) ağacınızda meyve yapacak 200-260 tane meyve gözüne (terminal dalda meyve veren cevizler için dala) ihtiyaç vardır diye kaba bir hesap yapabilirsiniz.

Yani terminal dalda bu yaz ağacınızın üzerinde kaba bir yaklaşımla en az 200 tane dal görmeden sonraki seneye 5 kilo iç ceviz beklemek çok da mantıklı değil gibi geliyor.

Yani bana bu hesap biraz zor gibi geliyor.
Bu hesap benim hesabım değil site burda Ceviz Fidanl Ceviz Ceviz Yetitirme Ceviz Fidanlar Ceviz dikimi Ceviz Bakm Ceviz Fotoraflar.
herkez girip bakabilir.Bazıları şirket ve kişi adı verdiğim için eleştirebilir.Ama bundan çekinmiyorum burda emek veren insanların emeklerine saygı duyuyorum doğru bildiklerimi ve daha önce defalarca yazdığım gibi fiziken görmediğim tecrübe etmediğim hiç bir olayı yazmamaya çalışıyorum.

kavrak beğendi.
Eski 21-05-2012, 21:37   #2279
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Yanlış anlamayın, ben sizi eleştirmek için yazmadım. İnternette pek çok sitede gerçekçi olmayan ceviz fizibilite hesapları dolanıyor. Vatandaşın bu fizibilite çalışmalarını kuşkuyla ve kendi mantık süzgecinden geçirerek değerlendirmesini öneriyorum sadece.

Selamlar.

Ç.

Avanos, yesavas ve hayrabolu beğendi.
Eski 22-05-2012, 00:27   #2280
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Merhabalar öncelikle , bu sene kış soguklarından etkilenen pek cok fidanım oldu yaklasık yüzde on kadar , malum Ankara rekor sogukları gördü ama yine de yaşama istegi galip gelmiş soguktan kuruyan agaclarım dipten sürgün verdi tekrardan aşılamak gerekecek...ilk sorum agacları kısa hazırlamak icin ne yapılabilir....
İkinci sorum ,15 gün önce güzel bir sekilde yapraklanmıs saglıklı agacım şimdi sanki elektrik carpmış gibi yapraklari simsiyak kurumuş ,digerlerinde böyle bişey yok acaba neden olabilir.... fotografı ceviz hastalıkları bölümüne yükledigim için buraya yükleyemedim...herkese saygılar..

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025