![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
"ATILIM TOROS-1 adlı cinsimiz, soğuklama süresi yüksek bölgeler için tavsiye ettiğimiz bir cinsimizdir. Bu cins, verim itibariyle 1500 saat ve üstü yerler için tavsiye edilir." "ATILIM SAHİL-1 adlı cinsimiz ise yukarıdaki aynı özeliklere sahip olup, soğuklama süresi itibarı ile 600-1200 saat arası yerler için tavsiye edilir." http://www.cevizci33.com/neden/index3.asp |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
cevabın için teşekkürler samsunlu55 size göre o zaman hangi ceviz sahil-1 mi? yoksa Toros-1 mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene telefonla görüştüğümde Samsun'un soğuklamasını ve arazinin konumunu söylediğimde bana toros-1 cinsini önermişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
ceviz
Samsunlu55 sizin arazi konumu nasıldı detaylı yazabilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç sayfa öncesine, benim ilk yazışmaya başladığı sayfalara bakarsanız arazinin fotoğrafı orada mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Şu Maraşlı Hocamız ise ayrı bir alem. Kendisi yeni tür geliştirdim diye reklam yapıyor. Ama kendi türlerini önermedi bana, bu yüzden güvenip almadım. Bilime fazla ticaret karışınca böyle oluyor galiba. Aslında Cevizde birde geleneksel yetiştiricileri dinlemekte fayda var. Agozce'nin babası bildiğim kadarıyla bu konuda oldukça tecrübeli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
|
ceviz
Alıntı:
öncelikle ceviz ile ilgili daha detaylı yazabilirmisiniz boyları ne kadar açık kök mü? yoksa tüplümü, fiyatı vb. bir de diktiğinizi arazinin özellikleri;rakımı, tahlil yaptırdınız ise toprağın türü, meyili, taban suyu seviyesi gibi detaylar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açık kök değil tüplü fidan. Boyları 1 metre kadar. Fiyatı 8 TL ancak kargo ile birlikte 12 TL ye mal oldu. Arazinin toprak tahlili 6 ay önce yaplımıştı. %91 kireç var, bünye tınlı. Rakımı 716 metre civarında. Taban suyu yoktur. Çünkü 10 cm altı kayalık. Aslında fidanın ve dikildiği yerin resmi var. ![]() Düzenleyen acemi_caylak : 10-04-2010 saat 21:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
%91 kireç olan yerde cevizde toprak analizi yaptırırken aktif kireç oranınıda yaptırmanız gerekir. Kireç oranı %60 geçen arazilerde cevizde aktif kireç oranına bakılır bu oran %15 geçerse dikim yapılmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2010
|
sayın Samsunlu55; Avanos isimli arkadaş örnek bahçelerini görmek istesine rağmen tekrar tekrar aramasına rağmen geri dönmemişler. Biraz gariplik yok mu sizce de ! insan, (pek akla yatmayan iddalarına göre)10. yaşında 100kg??? ceviz veren ağaçların reklamını yapmak istemez mi ? Ayrıca bu türler resmi olarak tanımlı türler arasında yok bildiğim kadarıyla . yani TESCİLLİ değiller sanırım. Ziraat Mühendisi arkadaşlar bir yanlış varsa düzeltsinler lütfen. . . Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bir de "unutmamak gerekirki yabancı çeşitlerin verimi içinde bu rakamlar belirtiliyor." bilgisini vermişsiniz. yabancı cinslerin hangileri için bu ya da benzer yüksek verim bilgisi var. yabancı çeşitlerin verimlerini gösteren bir site veya kaynak varsa linkini verebilir misiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2009
|
Alıntı:
http://books.google.com.tr/books?id=...page&q&f=false |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
![]() 35 adet Toros-1 fidanı elime ulaştı. 17 saatte geldiler, kargocular yapraklarını biraz hırpalamış. Sitede 2,5 yaş yazanlardan alacaktım fakat 2,5 ve 3 yaşlı fidan kalmamış, 2 yaşlı fidan aldım. Hayırlısı diyorum, zamanla ağaçların gelişimlerini buradan paylaşacağım. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Cevizde 10 yaşında 100 kg verim diye birşey olmaz. Böyle bir cevzi yok. Cevizde Amerika verilerine göre En fazla dönüme 600-800 kg ürün alınabiliyor. Ayrıca aşısız fidan ve bodur ceviz tamamen yalan söylentilerdir. Aşısız ceviz ağacı deli ceviz ağacıdır. Dünyadada en fazla dikilen ceviz ağacı chandler cinsidir (%40). bilgilerinize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bodur olayini bilmiyorum. Ama sizin "deli ceviz" dediginiz direk tohumdan yetistirilen ceviz, bizim burada meyve veriyor.Tesaduf eseri Antep'teyim ve bol bol resim cekip, pazar veya pazartesi buraya yuklerim. Yerli ve yabanci cesit olayinda ben tercihimi yerliden yana kullandim. Cunku bir bolgedeki canli fauna milyonlarca yillik evrim sonucunda olusuyor ve yabanci turlerin bu yeni ortama alismasi 3-5 yilda olmuyor. Mumkunse bize, yabanci cinslerle kurulmus ve verime yatmis bir kac tane bahce ornegi verebilir misiniz? Agac basina kac kg. urun aliniyor vs. Not: Turkce karakter icin ozur dilerim. Cunku bu mesaji cep telefonundan yazmak zorunda kaldim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
Mutlaka meyve verir ama ticari bir değere ulaşması için aşılı cevize göre çok daha fazla beklemek gerekir. ayrıca verim miktarının da aşılı cevizler kadar olmayacağı açıktır. kaliteli cins bir aşılı ceviz 5 yılda dikkate değer ürün vermeye başlarken diğerleri için çok daha uzun süreler beklemek gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarıda chandler isimli arkadaşa da sordum. Ancak cevap alamadım. Yabancı cinslerden oluşan ve verime yatmış bir bahçe ile yerli türlerden oluşan bir bahçe arasındaki farkı somut olarak görmek istiyorum. Bu konunun 821 nolu mesajında ben somut örnek veriyorum. 2005 yılında Şebinkarahisar'da çektiğim bir resmi ekledim. Yanlış anlaşılmasın aşılı cevize karşı değilim. Hatta birbirini tozlayan cinslerle daha fazla ürün alınacağını biliyorum. Ancak yabancı cinslerin, yerli cinslerden çokta üstün olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bahçe kurarken arkadaşların dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|