![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Her sene binlece ceviz ve meyve fidanı dağıtıyorlar, Allah sonumuzu hayır etsin... Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finansmanı sağlanan ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ceviz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırma Projesi uygulamaya başladı. Proje kapsamında 52 çiftçiye 75’er adet olmak üzere toplam 3900 adet ceviz fidanı dağıtıldı. Akalan, Çatmaoluk, Şenyurt, Köseli, Taflan, Erikli, Elmaçukuru ve Kurugökçe Köylerinde uygulanacak proje ile 5’er dekarlık kapama bahçeler halinde toplam 260 dekar alanda ceviz bahçesi tesis edilmiş olacaktır. Akalan Köyünde düzenlenen fidan dağıtım programına Atakum Kaymakamı Salim Demir, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Baş, Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Mayuk, Mal Müdürü Selahattin Uyuğ, SYDV Müdürü Selahattin Turhan ile köy muhtarları ve yöre çiftçileri katılmıştır. Programdaki konuşmasında Kaymakam Salim Demir çiftçilerimizin projeye olan talebinin ve fidan dağıtım programına katılımın yoğun olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek projenin başarılı olması için gereken her türlü desteği vereceklerini ifade etmiştir. İlçe Tarım Müdürü Mustafa Baş proje hakkında bilgi vererek, ceviz çeşidi olarak Chandler, Kaman-1 ve Fernor çeşitlerini kullandıklarını, bu çeşitlerden uygun sayılarla bahçeler oluşturulacağını belirtmiştir. Ayrıca Kaymakam Salim Demir’e sağladıkları destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek bundan sonra yapacakları tarımsal projelerde desteklerini talep etmiştir Haber Tarihi:31.12.2009 Kaynak: http://www.samsuntarim.gov.tr/ |
![]() |
![]() ![]() |
|
|