agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-12-2009, 19:29   #11
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenya64 Mesajı Göster
Merhaba,

Samsun-Bafra karayolundan 12 Km kadar içerde 800 m rakımda ve kuzeydoğuya bakan yaklaşık 5 dönümlük bir arazide ceviz bahçesi kurmak istiyorum. Toprak işlemeye çok müsait ve sulama imkanım var. Hayvan gübresi de temin edebiliyorum. Direk denizi görmesi sebebiyle rutubet (çok olmasa da) var. Rüzgar da özellikle kışın hayli şiddetli.

Bu araziyi mutlaka ceviz için kullanacağım, tür seçimi kararını bir türlü veremedim. Özellikle kışın yoğun olan sis nedeniyle şebin den uzak durmaya karar verdim. Aklımda Bilecik - Yavuz1 var. Chandler de düşünüyorum ama Bilecik ve Yavuz bu arazide yetişebilecekse onları tercih etmek istiyorum.

Saygılar.
Öncelikle aramıza hoş geldiniz kendinizi yeni gelenler ve şehirlere göre üyeler bölümünde tanıtırsanız güzel olur.

Çeşit konusunda madem kararsızsınız fidan teğmini için acele etmeyin. Tahminim anlattığınız yer Kocadağın oralarda. Samsun Tarım İl Müdürlüğünün Samsun'a önerdiği cinsler Şebin ve Bilecik, siz yine önceki sayfaları da inceleyip tekrar tekrar düşünün, öyle karar verin.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025