agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2008, 22:13   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enico Mesajı Göster
Arkadaşım ben cevizlerde verime daha çok bakıyorum.Çünkü cevizin türünü seçtikten sonra yer tahsis etmeyi düşünüyorum.Halihazırda bir arazim olsaydı ilk önce araziye uygun ağaçları dikmem gerekçekti...
Ben 8mt demedim.
Alıntı:
en az 8x8 olmalı.
Alıntı:
ikliminize uyacak verimli çeşitler seçin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 01:00   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Ben 8mt demedim.
Teşekkürler arkadaşım bana dikim planını ne zaman yollayabilirsin acaba?

Bir de ben kafamdan bir fizibilite raporu yaptım kısaca sizinle paylaşıyım istedim...

64 dönüm araziye toplam 8x8 den 1000 fidan ....
fidanlar 3 yaşında satın alınacak...
1000 chandler tipi fidan ort 7 yaşında 40 kg ceviz verse,
3 dolardan satılıyormuş kg ı cevizin
1000x40x3=120.000 dolar
cok karlı bir yatırım gibi görünüyor..
fakat gider planını yapamadım çok masraf yapar mı geçen 4 yılda...
40 kg ve 3 dolar nasıl bir değer olmuş

yorumlarınızı bekliyorum...

enico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2008, 13:10   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Sayın eniko;

Hali hazırda arazinizin olmadığını söylemişsiniz, neyse yapmak istersen o halledilir.
Devlet dönüm başı 250 ytl destek veriyor, buda fidan ve çit yapımı için yeterli.
Yalnız 64 dönüm arazinin bakımı traktörsüz olmaz, diğer elet ve edavatlar için de hepey bir sermaye gerekli, damlama sistemi için de devlet kıredi veriyor.
Daha sonraki 4-5 yıl fazla bir masrafınız olmaz, emek, gübre, ve ilaç masrafınız olur.
Siz bir getiri hesaplamışsınız, ****** ticari yönünü düşüneceksiniz, ama doğa tiçaretten anlamaz, doğa sevgiyle büyür sevgi ile yaparsanız doğa o sevgini karşılığını verir.

Tarımda evdeki hesap çarşıya uymaz diye bir söz var,

Birde mümkün ise aralarını 8mt den fazla yapın 9-10mt yapın daha iyi olur. Sekiz metreye ekeceğiniz adeti bu pilanda 9 metreye ekersiniz. Bakın 3.5 dölüm yere, kare veya üçken ekimde 8x8 olarak 53 tane düşer bu pilanda ben yine 8x8 ektim 59 tane. Siz hesaplayın 3.5 dölümde 6 tane fazla 64 dölümde 108 tane eh buda az sayılmaz, 3.5 dölümde 6 tane fazla demek 350-400metre kare yer demek.

Ekim pilanını, çizim programını iyi kullanamadığım için bir ara çizmeye uğraşaçağım, bir şekilde öyle veya böyle size göndereceğim.
Siz yeterki yerim hazır ekim yapacağım deyin.

Eski 26-08-2008, 15:43   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın eniko;

Hali hazırda arazinizin olmadığını söylemişsiniz, neyse yapmak istersen o halledilir.
Devlet dönüm başı 250 ytl destek veriyor, buda fidan ve çit yapımı için yeterli.
Yalnız 64 dönüm arazinin bakımı traktörsüz olmaz, diğer elet ve edavatlar için de hepey bir sermaye gerekli, damlama sistemi için de devlet kıredi veriyor.
Daha sonraki 4-5 yıl fazla bir masrafınız olmaz, emek, gübre, ve ilaç masrafınız olur.
Siz bir getiri hesaplamışsınız, ****** ticari yönünü düşüneceksiniz, ama doğa tiçaretten anlamaz, doğa sevgiyle büyür sevgi ile yaparsanız doğa o sevgini karşılığını verir.

Birde mümkün ise aralarını 8mt den fazla yapın 9-10mt yapın daha iyi olur. Sekiz metreye ekeceğiniz adeti bu pilanda 9 metreye ekersiniz. Bakın 3.5 dölüm yere, kare veya üçken ekimde 8x8 olarak 53 tane düşer bu pilanda ben yine 8x8 ektim 59 tane. Siz hesaplayın 3.5 dölümde 6 tane fazla 64 dölümde 108 tane eh buda az sayılmaz, 3.5 dölümde 6 tane fazla demek 350-400metre kare yer demek.

Ekim pilanını, çizim programını iyi kullanamadığım için bir ara çizmeye uğraşaçağım, bir şekilde öyle veya böyle size göndereceğim.

arkadaşım verdiğin bilgiler için cok tesekkur ederim..Ben ve forumdaki diğer doğaseverler sayende bilgi dağarcıgımızı geliştirebiliyoruz..

Devletin verdiği dönüm başına 250 ytl lik ücret hibe midir? yoksa geri ödemesi var mıdır? ve bu parayı peşin mi veriyor yoksa aylara mı bölüyor?

saygılar

Eski 26-08-2008, 15:46   #5
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın eniko;

O zaman sağlıklı bir ceviz yetiştirmek için 1000 adet fidana 100 dönümlük yer tahsis etmek gerekiyor...

Eski 26-08-2008, 23:47   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Devletin verdiği dönüm başına 250 ytl lik ücret hibe midir? yoksa geri ödemesi var mıdır? ve bu parayı peşin mi veriyor yoksa aylara mı bölüyor?
Hibedir geri ödemesi yoktur. peşin veriyor, ama siz bölgenizdeki ziraat mühendisliğinden daha iyi ayrıntılı olarak öğrenebilirsin.

Alıntı:
O zaman sağlıklı bir ceviz yetiştirmek için 1000 adet fidana 100 dönümlük yer tahsis etmek gerekiyor...
Çok çok iyi yapmış olursun, yani 10 metreye bir fidan, bunu 10 yıllık yapmıyorsunuz ceviz 150 yıl yaşayabilen bir ağaç, 10 yıl sonra göreçeksin keşke daha geniş ekseymişim diyeceksin.

Eski 27-08-2008, 17:02   #7
Ağaçsever

Alıntı:
Hibedir geri ödemesi yoktur. peşin veriyor, ama siz bölgenizdeki ziraat mühendisliğinden daha iyi ayrıntılı olarak öğrenebilirsin.

Çok çok iyi yapmış olursun, yani 10 metreye bir fidan, bunu 10 yıllık yapmıyorsunuz ceviz 150 yıl yaşayabilen bir ağaç, 10 yıl sonra göreçeksin keşke daha geniş ekseymişim diyeceksin.

kardesş sen 3.5 dönüm yere 59 fidan dikmiştin sanırım. cevizleri satıyor musun yoksa kendin ailen komsular hobi amaçlı mı yapıyorsun sormamda bir mahsur var mı? Ögrenmek istediğim kilosunu ne kadara satın alıyorlar toptan olarak

Eski 27-08-2008, 17:06   #8
Ağaçsever

Alıntı:

Arkadaşım bu cevizleri 10x10 civarı dikersem ara tarım yapabilir miyim büyüyene kadar ağaçlar ..Örnegin kısa süreli seftali kiraz gibi ağaçlar dikilmesi uygun olur mu?

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025