agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2012, 20:45   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Sayın Musculus ve formullaone öncelikle teşekkür ederim. Önümüzdeki sene 2 hafta daha geç hasat etmeyi deneyebilirim. Sayın Lilium'un görüşlerini de aldıktan sonra tabi.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2012, 21:05   #2
Ağaç Dostu

Taze , süt ceviz erken hasat edilen cevizimidir? Taze cevizi toplayıp kuruttuktan sonra normal kuru ceviz olmuyormu?

Eski 22-10-2012, 21:10   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
ceviz kabuğunu ikiye ayırdığınızda içerdeki meyvanın arasındaki (ceviz içini birbirinden ayıran parçanın)rengi kahverengine yaklaşmıssa olgunlaşmış demektir hala açık renkse toplamayın bekleyin

(cevizin dört parçasının arasındaki)

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2012, 21:37   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
ceviz kabuğunu ikiye ayırdığınızda içerdeki meyvanın arasındaki (ceviz içini birbirinden ayıran parçanın)rengi kahverengine yaklaşmıssa olgunlaşmış demektir hala açık renkse toplamayın bekleyin

Çok emin değilim ama sanki dediğiniz kısım ben toplarken beyazdı. Yeşil kabukta hiç çatlama belirtisi yoktu fakat bıçakla iki çizik atıp kolay bi biçimde ayırabiliyordum hatta video görüntüsü aldım bunuda paylaşacağım

Eski 22-10-2012, 22:16   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Yeşil kabukta hiç çatlama belirtisi yoktu fakat bıçakla iki çizik atıp kolay bi biçimde ayırabiliyordum hatta video görüntüsü aldım bunuda paylaşacağım
Sayın juglandales, çok güzel bir zamanlama yakalamışsınız, örnek olması açısından da güzel bir anlatım.

Alıntı:
toprak çok killi ve rüzgar çok fakat beni yıldıramadilar.
Rüzgar seni yıldıramaz bir şekilde önlem alabilirsin ama Toprak çok killiyse bu sizi yıldırabilir.

Alıntı:
verim az fakat budama kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Dozlayıcılarınız ne cins ? Dozlayıcı kaynaklı olabilirmi?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2012, 21:38   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster

Evet haklısınız,ayrıca cevizi kırdığımızda sert kabuğunun iç kısmı kahverengi olmuşsa hasat zamanı gelmiş demektir.Kav çatlamasını beklemeden de bu şekilde cevizin olgunlaştığını anlamak mümkün ( her çeşit için böyle olmuyor ).Ayrıca kuruduğunu anlamak içinde,içinden çıkan zar gibi bölümün kahverengi ve patates cipsleri gibi çıtır çıtır olması şart..

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2012, 07:15   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Evet haklısınız,ayrıca cevizi kırdığımızda sert kabuğunun iç kısmı kahverengi olmuşsa hasat zamanı gelmiş demektir.Kav çatlamasını beklemeden de bu şekilde cevizin olgunlaştığını anlamak mümkün ( her çeşit için böyle olmuyor ).Ayrıca kuruduğunu anlamak içinde,içinden çıkan zar gibi bölümün kahverengi ve patates cipsleri gibi çıtır çıtır olması şart..
selamlar benimde bahsetmeye çalıştığım parça tamda bu

bu bölümün kahverengileşmesi cevizin hasada hazır olduğu anlamına gelir.

yeşil kabuk vs gibi görseller cinse ve hava durumuna göre değişkenlik gösterir.

Düzenleyen ncp1963 : 23-10-2012 saat 08:26
Eski 07-11-2012, 12:48   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Dün bereket tv yol boyu proğramında çorum oğuzlar da yetiştirilen oğuzlar77 cevizi anlatılıyordu..ilk defa bu çeşidi duyuyorum ve şaşırdım,nette biraz araştırdım çok verimli bir çeşide benziyor birkaç tane resim gördüm:altına, bunlar pedro değil mi diye yazdım,resimleri ekleyen kişi oğuzlar77 olduğunu yazmış.eğer doğruysa böyle verimli yerli çeşit varken yabancı çeşitler neden bu kadar şişiriliyor,bunlardan hiç bahsedilmiyor anlamıyorum..yanlış anlaşılmasın yabancı çeşitleri kötülemek için söylemiyorum ama,sanki hep yabancı çeşide yönlendirme yapılıyor..
büğün herkez cevizi toptan 7-10tlden sattığını söylüyor.oğuzlar77 ise 15-16tlden satılıyormuş ve türkiye ceviz borsası da oğuzlardaymış.iç kalitesi ve tadı da çok güzelmiş,ben her hafta pazardan 15 tlden ceviz alıyorum tadı tuzu yok.geçen hafta köy cevizi tatlı olur diye 6tlden aldım,çok küçük tam kurutamamışlar bide kırarken ceviz kıracağı kırıldı..kilosu 16 ya geldi yine)
biraz önce de tvdeki proğrama katılan arkadaşla görüştüm.oğuzlar77yi hiç duymadığımı söyleyince çok şaşırdı..cevizle ilgili çok farklı şeyler öğrendim..ceviz bahçesi kuracak arkadaşlar bence bu çeşitle de ilgilensin..iklimi uygun yerlere dikilebilecek en iyi çeşitlerden biri diye düşünüyorum..formda yetiştiren varsa da bilgilenmek isterim..
proğramda bu çeşitde budamaya gerek olmadığı(kuru dalların alınması ufak defek kesimler falan tabi olabilir)yılda 3-4 kez sulamanın yeterli olduğu,ilk yıldan itibaren meyve verdiği söylendi.
her gün farklı şeyler öğreniyorum,inşallah bahçemi de bu öğrendiklerimi uygulayarak kuracağım.

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 14:55   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Çorum bilgesine ait bir türdür sertifikalıdır.anaçak şuanda bir verim alan arkadaşa rastlamadım bir arkadaşım 700 adet bundan dikti sonucları beklemek gerek

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 19:20   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibas06 Mesajı Göster
Çorum bilgesine ait bir türdür sertifikalıdır.anaçak şuanda bir verim alan arkadaşa rastlamadım bir arkadaşım 700 adet bundan dikti sonucları beklemek gerek
sayın ibas06,arkadaşınız nereye dikti,fidanlar kaç yaşında benim görüştüğüm kişi 3-4 yaşında fidanların dikilebileceğini söyledi.nereden kaça aldı..paylaşırsanız sevinirim
arkadaşınız ağaçlar nete üye olsa bilgilerini paylaşsa herkese faydalı olur..her çeşitten bahçe kuranların tecrübelerine ihtiyacımız var

Eski 07-11-2012, 15:04   #11
Ağaçsever

suivant's Avatar

Giriş Tarihi: 06-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
Dün bereket tv yol boyu proğramında çorum oğuzlar da yetiştirilen oğuzlar77 cevizi anlatılıyordu..ilk defa bu çeşidi duyuyorum ve şaşırdım,nette biraz araştırdım çok verimli bir çeşide benziyor birkaç tane resim gördüm:altına, bunlar pedro değil mi diye yazdım,resimleri ekleyen kişi oğuzlar77 olduğunu yazmış.eğer doğruysa böyle verimli yerli çeşit varken yabancı çeşitler neden bu kadar şişiriliyor,bunlardan hiç bahsedilmiyor anlamıyorum..yanlış anlaşılmasın yabancı çeşitleri kötülemek için söylemiyorum ama,sanki hep yabancı çeşide yönlendirme yapılıyor..
büğün herkez cevizi toptan 7-10tlden sattığını söylüyor.oğuzlar77 ise 15-16tlden satılıyormuş ve türkiye ceviz borsası da oğuzlardaymış.iç kalitesi ve tadı da çok güzelmiş,ben her hafta pazardan 15 tlden ceviz alıyorum tadı tuzu yok.geçen hafta köy cevizi tatlı olur diye 6tlden aldım,çok küçük tam kurutamamışlar bide kırarken ceviz kıracağı kırıldı..kilosu 16 ya geldi yine)
biraz önce de tvdeki proğrama katılan arkadaşla görüştüm.oğuzlar77yi hiç duymadığımı söyleyince çok şaşırdı..cevizle ilgili çok farklı şeyler öğrendim..ceviz bahçesi kuracak arkadaşlar bence bu çeşitle de ilgilensin..iklimi uygun yerlere dikilebilecek en iyi çeşitlerden biri diye düşünüyorum..formda yetiştiren varsa da bilgilenmek isterim..
proğramda bu çeşitde budamaya gerek olmadığı(kuru dalların alınması ufak defek kesimler falan tabi olabilir)yılda 3-4 kez sulamanın yeterli olduğu,ilk yıldan itibaren meyve verdiği söylendi.
her gün farklı şeyler öğreniyorum,inşallah bahçemi de bu öğrendiklerimi uygulayarak kuracağım.
Öntescilde olan bir tür. Öğrenebildiğim kadarıyla yan dal verimi de olan nazı az bir yerli. Bana güzel göründü. Bir iki videoda salkım salkım cevizleri görünce iştaha geldim. En doğrusu bölgeden katılan bir üyenin görüşlerini beklemek olacak.

suivant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2012, 15:05   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Programı bende izledim
oguzların samimi belediye başkanı farklı programlarda da bir çok açıden degerli oguzlar77 çeşidinin görmezden gelinmesine isyan ediyordu...
açıkçası bende yerli çeşidin heba edilmemesini arzuluyorum
ancak...
cevizdeki özellikler sadece verim açısından degerlendirilemez
hastalıklara karşı dayanımı...
don etkisine dayanımı
budama kültürüne uygunluğu
iç verimi
yağ oranı gibi krıterler var
belkide bu açılardan yabancı çeşitler öne çıkıyordur...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 11:18   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Alıntı:

merhabalar internette bakayım dedim bu siteyi buldum
oguzlar 77 de 1 yıllık aşıda görülen ceviz (14 adet) | Facebook

Benim köyümdde 1 adet bu tarz veren ağacı var önümüzdeki yıl bu cevizden aşı yapmayı düşünüyorum
örnekleme yaptığım bahçede 10 kadar çeşit oldu bu cevizdende ekmekte fayda var temin edilen yeri paylaşırsanız sevinirim

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2012, 08:16   #14
Ağaç Dostu

Fidanlar gayet güzel büyümüş ancak çok ciddi budam ahatası olmuş
fidan şekil verilememiş
bu büyümeyü koruduktan sonra beşinci yılda neticeler alınabilir
ancak üç yaşındayken yazıldığı kadar vermesi normaldır
bu da yeter
tadımlıktır neticede...

Düzenleyen Safranlı : 02-01-2013 saat 12:25
Eski 14-11-2012, 10:40   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
Fidanların dikim tarihi 01.01.2009
Böyle olmasının tek sebebi kabul edersiniz etmezsiniz Yüce Yaradan...
Sonsuz şükürler olsun O na...
sayın musculus selamlar

öncelikle hayırlı olsun harika görünüyorlar

ama fidanlarınız dikileli önümüzdeki 01.01.2013 te yani 47 gün sonra dolu dolu 4 . yılları bitmiş olacak sanırım fidanlarınız 3 değil dört yaşında bu durumda

Eski 23-11-2012, 14:35   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Denizli'deki 25 dekar arazime yaklaşık 450 adet chandler fidanlarının dikimi için son hazırlıklarımı yapıyorum. Dikmeden önce çok şey öğrendiğim siz değerli forum sakinlerine birkaç sorum daha olacak. Sorularımın yanında eksik **** yanlış olan noktalarda beni uyarırsanız çok sevinirim.

Öncelikle fidan çukurlarını 1 mt derinlikte 70*70 cm çapında açtıracağım. Üst toprakla birlikte aynı oranda yanmış koyun gübresi ve dişli dere kumunu karıştırıp çukurları 20 cm kalana kadar dolduracağım. Aynı harca leonardit ve kükürt de karıştıracağım.
750 kg leonardit almıştım fidan başına yaklaşık 1.5 kg düşüyor. Ve yine fidan başına 500 gr kükürt, 300er gr DAP ve potasyum sülfat temin edeceğim. Şimdi sorularıma geçeyim.

1.)Leonardit, kükürt ve diğer gübrelerin tamamını harca mı karıştırayım yoksa yarısını harca karıştırıp yarısını çukurun en altına mı sereyim ?

2.)Fidanları dikerken yaptığım enzimleri can suyuna karıştırayım mı?
3.)Fidanlar için 20şer lt can suyu yeterli olur mu ?
4.)Tepe budamasını 60 70 cmden yaparsam herek bağlamama gerek var mı ?
5.) Son olarak dikerken Sim Derma, mikoriza mantarı ve kök kanseri için nogal kullandıktan sonra dua edip Allah'a emanet etmek dışında yapacağım birşey var mı acaba

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2012, 15:04   #17
Ağaç Dostu

1.)Leonardit, kükürt ve diğer gübrelerin tamamını harca mı karıştırayım yoksa yarısını harca karıştırıp yarısını çukurun en altına mı sereyim ?
Tamamını harca karıştırmanız bence daha mantıklı
emzime agırlık verin ancak can suyuna katmanız oranlar çok olursa riskli olabilir subat 15 te bir sefer mart 15 te de bir sefer enzim veririsniz
rahat rahat yeter
herek baglamak her zaman şarrtır (mümkünse tepe budamasına ihtiyaç olmayan kısa fidanları almalısınız tepe budamasına gerek olmaz ve daha saglıklı büyür)
5.) Son olarak dikerken Sim Derma, mikoriza mantarı ve kök kanseri için nogal kullandıktan sonra dua edip Allah'a emanet etmek dışında yapacağım birşey var mı acaba [/QUOTE]
Son olarak Rahman'a tevekkül etmeden önce imkanınız var ise malçlama şeklinde topragın üstünü ot,sap,saman,talaş,yaprak döküntüsü,çim artığı serebilirseniz çok güzel olur
birde fidanı kireç veya beyaz boya ile boyamalısınız
baharda da bordo vb klasık kuraları unutmamamk gerekir
hayırlı ve uğurlu olsun
gönlünüze göre olsun tebrik ederim.

Eski 11-12-2012, 17:18   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Tamamını harca karıştırmanız bence daha mantıklı
emzime agırlık verin ancak can suyuna katmanız oranlar çok olursa riskli olabilir subat 15 te bir sefer mart 15 te de bir sefer enzim veririsniz
rahat rahat yeter
herek baglamak her zaman şarrtır (mümkünse tepe budamasına ihtiyaç olmayan kısa fidanları almalısınız tepe budamasına gerek olmaz ve daha saglıklı büyür)
5.) Son olarak dikerken Sim Derma, mikoriza mantarı ve kök kanseri için nogal kullandıktan sonra dua edip Allah'a emanet etmek dışında yapacağım birşey var mı acaba
Son olarak Rahman'a tevekkül etmeden önce imkanınız var ise malçlama şeklinde topragın üstünü ot,sap,saman,talaş,yaprak döküntüsü,çim artığı serebilirseniz çok güzel olur
birde fidanı kireç veya beyaz boya ile boyamalısınız
baharda da bordo vb klasık kuraları unutmamamk gerekir
hayırlı ve uğurlu olsun
gönlünüze göre olsun tebrik ederim.
[/QUOTE]

Sn. Safranlı cevabınız için teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alacağım. Ancak fidan boyu konusunda kafama takılan birşey var. Bu soruyu siz dahil tüm arkadaşlara sorayım. Fidanları alırken tepe budaması yapmamak için kısa fidanlar almam, fidanların gelişmesi için daya iyi mi olacak doğru mu anlamışım ? Mesela kaç cm olmalı ve iyi bir fidanın özellikleri nelerdir ?

Eski 12-12-2012, 08:45   #19
Ağaç Dostu

Sn. Safranlı cevabınız için teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alacağım. Ancak fidan boyu konusunda kafama takılan birşey var. Bu soruyu siz dahil tüm arkadaşlara sorayım. Fidanları alırken tepe budaması yapmamak için kısa fidanlar almam, fidanların gelişmesi için daya iyi mi olacak doğru mu anlamışım ? Mesela kaç cm olmalı ve iyi bir fidanın özellikleri nelerdir ?[/QUOTE]

bence dalı olgunlaşmış ve kısa olan (en fazla 50 cm)fidan makbuldur
aslında ben tohumdan ekmeden yanayım bunuda biliyorsunuz sorunuza binaen yazdım

Eski 12-12-2012, 09:59   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Sn. Safranlı cevabınız için teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alacağım. Ancak fidan boyu konusunda kafama takılan birşey var. Bu soruyu siz dahil tüm arkadaşlara sorayım. Fidanları alırken tepe budaması yapmamak için kısa fidanlar almam, fidanların gelişmesi için daya iyi mi olacak doğru mu anlamışım ? Mesela kaç cm olmalı ve iyi bir fidanın özellikleri nelerdir ?
bence dalı olgunlaşmış ve kısa olan (en fazla 50 cm)fidan makbuldur
aslında ben tohumdan ekmeden yanayım bunuda biliyorsunuz sorunuza binaen yazdım[/QUOTE]

Keşke tohumdan ekip aşılayacak kadar bilgim ve zamanım olsa. Mecbur fidan alıp dikeceğim en fazla 1 mt boya kadar olan fidanlardan alırım artık. Bu sene fidanlar çok fazla gelişmiş,fidancım aşıdan itibaren 3 mt boy atan fidanlar olduğunu söylüyor. Bu yaprak kullanmama da cevize has birşey demek ki. Diğer ağaçların yaprağını alıp kompostta kullanabiliriz öyle mi

Eski 23-11-2012, 15:42   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Cevap

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Denizli'deki 25 dekar arazime yaklaşık 450 adet chandler fidanlarının dikimi için son hazırlıklarımı yapıyorum. Dikmeden önce çok şey öğrendiğim siz değerli forum sakinlerine birkaç sorum daha olacak. Sorularımın yanında eksik **** yanlış olan noktalarda beni uyarırsanız çok sevinirim.

Öncelikle fidan çukurlarını 1 mt derinlikte 70*70 cm çapında açtıracağım. Üst toprakla birlikte aynı oranda yanmış koyun gübresi ve dişli dere kumunu karıştırıp çukurları 20 cm kalana kadar dolduracağım. Aynı harca leonardit ve kükürt de karıştıracağım.
750 kg leonardit almıştım fidan başına yaklaşık 1.5 kg düşüyor. Ve yine fidan başına 500 gr kükürt, 300er gr DAP ve potasyum sülfat temin edeceğim. Şimdi sorularıma geçeyim.

Bu konuda Halil Önen abimizin bahçesinde 7.sayfada resimli anlatım var ama buraya da yazalım, gübre kesinlikle köke temas etmemeli, bu nedenle en alta leonardit, onun üzerine gübre ve onun üzerine de yaptığın karışık toprağı koyarsan daha güzel olur diye düşünüyorum

Çok güzel olur
Kışa giriyoruz, yağmurlar da başlıyor, 20 lt hayli yeter diye düşünüyorum. Tüplü fidanı toprağa koydun, yarısına kadar ve tüpü saracak şekilde toprağı yerleştirdikten sonra can suyunu ver, ağaç etrafını iyice çiyne, ez ve sonra çukurun altından çıkardığın alt toprak ile kalan boşluğu doldur.
Herek ağacın düzgün büyümesi için, ayrıca aşırı rüzgarda küçük olan ağacınızın kırılmaması için çok önemli. Ben, benim bahçemde badem ağaçları için kullandım ve ağacın düz büyümesinde faydasını gördüm.
İlk defa yaradırken can verdiğin gibi, ağaçlara tekrar hayırlısı ile can ver ya Rab diyebiliriz
(Umarım cevaplayabilmişizdir)

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2012, 16:30   #22
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Şimdi tam hatırlayamadım ama forumdaki Sim Derma, Mikoriza ve Nogall ile ilgili yazıları bir aratabilirseniz, bunların hepsinin bir arada kullanılması uygun mudur değil mi diye bir yazı bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2012, 23:31   #23
Ağaç Dostu

sn.musculus siz alt dalları özellikle mi almadınız..benim bildiğim topraktan yaklaşık yarım metre bir metre arası dal bırakmıyorlar,lider dal bırakıp taçlandırma yapılıyor diye okudum,tv de izledim..

Eski 21-11-2012, 10:11   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2008
ceviz bahçemde 12 kasımda çektiğim bir resim

2008 kasım ayında tüplü olarak dikilen şu anda tam 4 yaşında olan chandler ceviz bahçemden bir resim ekledim.

Eklenen Resimler

dere1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 11:11   #25
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın dere1974, ağaçlarınız gayet güzel gelişmiş, daha öncede bahsettiğim gibi budamalarda ki uc alma ya da dal kısatma diyelim, biraz uzun bırakıldığı için, görebildiğim kadarıyla bazı dallar yandal meyva gözü oluşturamamış ve cıplak kalmış.
Fotoğraftan tam bir şey söylemek yanlış olur ama görebildiğim kadarıyla şekilleri gayet güzel, inşallah güzel mahsullerde alırsınız.

Name:  Fotoğraf0377.jpg
Views: 2612
Size:  28.2 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 18:44   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Budanan cevizler pedro-chandler mi acaba?
Chandler çeşitine aşılanacak. verimleri düşük olduğu için değiştireceğim

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 20:57   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Videoda budanan cevizler pedro-chandler mi acaba?
doğrudur chandler ve pedro

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 20:24   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Arkadaşlar inanın tarlanın bu hali beni de çok üzüyor. Özellikle dedemle (altta fotoğrafta) tarlaya orman ilacı atmak konusunda didişip duruyoruz Ben tabi bunun toprağı zehirlemek olduğunu bildiğim için kesinlikle karşıyım.Ama sadece kanneci bitirecek bir ilaç olmasında bir sakınca olmaz herhalde ...

Eklenen Resimler

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 00:23   #29
Ağaç Dostu

doğa64's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Fernor çeşidinden bir kaç fotoğraf yükledim.Şimdilik gelişimlerinden memnunuz.Bu fidanlar 2. yazında.
Maaşallah çok güzel bahçeniz olmuş. Allah (c.c) utandırmasın.

Evet yabancı çeşit düşünüyorum. Dikim aralığını ve tozlayıcı olarak ne diktiğinizi öğrenebilirmiyim

Teşekkürler...

doğa64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2013, 00:45   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğa64 Mesajı Göster
Maaşallah çok güzel bahçeniz olmuş. Allah (c.c) utandırmasın.

Evet yabancı çeşit düşünüyorum. Dikim aralığını ve tozlayıcı olarak ne diktiğinizi öğrenebilirmiyim

Teşekkürler...
Teşekkür ederim.
Dikim aralığı 8*4 metre,tozlayıcı olarak %5 Fernette ve Balkal karışık.
Bugün yeni dikiyor olsam sanırım 8*6 ya da 7*7 dikerdim.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025