agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-06-2014, 00:40   #1
Ağaçsever

gecekorsanı's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
.bu sene chendner ve fernorları 30 marttan önce budadım.budarken en ufak bir don zararı yoktu.hatta benden kalem alıp aşı yapanların aşıları bile tuttu.30 marttaki donda kol ve bilek kalınlığında ki ağaçlarımdan 10 15 tanesi kurudu ve birçoğununda yandalları kurudu.cumartesi günü 5 tanesini dipten kesmek zorunda kaldım.bazı ağaçlarda hiç don zararı yokken bazılarında neden böyle aşırı etkilenme oldu birtürlü anlayamadım aynı sıradaki ağaçlardan biri dibine kadar kurudu ve birinde hiçbirşey yok.size böyle bir şikayet geldimi **** bir duyum aldınızmı.ayrıca erken budama dona karşı hassasiyet yaratırmı.

gecekorsanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 12:19   #2
Ağaç Dostu

TreeKing's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gecekorsanı Mesajı Göster
.bu sene chendner ve fernorları 30 marttan önce budadım.budarken en ufak bir don zararı yoktu.hatta benden kalem alıp aşı yapanların aşıları bile tuttu.30 marttaki donda kol ve bilek kalınlığında ki ağaçlarımdan 10 15 tanesi kurudu ve birçoğununda yandalları kurudu.cumartesi günü 5 tanesini dipten kesmek zorunda kaldım.bazı ağaçlarda hiç don zararı yokken bazılarında neden böyle aşırı etkilenme oldu birtürlü anlayamadım aynı sıradaki ağaçlardan biri dibine kadar kurudu ve birinde hiçbirşey yok.size böyle bir şikayet geldimi **** bir duyum aldınızmı.ayrıca erken budama dona karşı hassasiyet yaratırmı.
ya abi ben anlamıyorum hani dondan etkilenmiyordu bu çeşitler geç açıyor diye bu ağaç için değilde meyve alımı için mi yani dalını kurutuyor ama diğer çiçek sonradan açtığından zararlımı değil?
Şahsen abi bizde de öyle dikkat ettim daha çok kendini kurtarmış atmış ağaçlara hiç dokunmadı. Hepsi de yerli çeşitler ama misal 2 ağacımız çok iyi... hiç soğuk dalı yok.

TreeKing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:55   #3
Ağaçsever

gecekorsanı's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing Mesajı Göster
ya abi ben anlamıyorum hani dondan etkilenmiyordu bu çeşitler geç açıyor diye bu ağaç için değilde meyve alımı için mi yani dalını kurutuyor ama diğer çiçek sonradan açtığından zararlımı değil?
Şahsen abi bizde de öyle dikkat ettim daha çok kendini kurtarmış atmış ağaçlara hiç dokunmadı. Hepsi de yerli çeşitler ama misal 2 ağacımız çok iyi... hiç soğuk dalı yok.
chandner ve fernor benim gözlemlerime göre tam karasal iklime uygun değil.sonbaharda erken don olursa mutlaka yeni sürgünleri zarar görüyor ayrıca ilkbaharda sert don olursa yine zarar görüryor hatta köküne kadarda kuruyabiliyor.tabi bu ağaçların genç olmasıylada alakalı olabilir.ama yerli cinslerde böyle bir sıkıntı yok.bilekten kalın gövdeleri kesmek zorunda kaldım en az 15 ağaç bu durumda 30 marttaki don mahvetti.

gecekorsanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025