![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
SN. Lilium Gokhan07 ve diğer arkadaşlar yaptığım sulama ve gübreleme uygulamalarını yazıyorum fotoğraflarını paylaştığım kuruyan fidelerim içinyorumlarınızı bekliyorum. ekimden önce taban gübresi verildi 3. ayda damlama ile hümik asit erildi 1 sulama 4. ayda damlama ile drt tarım yosun verildi 1 sulama 5. ayda damlama ile EMA verildi 1 sulama 6.ayda damlama ile peters 20 20 20 te 2.sulama toplamda 5 sulama yapıldı. Arazin uzun kenarı dereye 25 mt mesafede diğer tarafına da drenaj için 1 mt derinliğinde boydan boya kanal açıldı. Toprak yapısı kumlu bir toprak. su göllenmesi mümkün değil bu sene yağan yağmurlardan 1 gün sonra bile rahat rahat arazide yürümek mümkün oldu Düzenleyen esen-akasya : 30-06-2014 saat 14:46 Neden: eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
siz fidan aldığınız yerden fidan alan tanıdığınız veya aynı fidancıdan fidan almış ulaşabileceğiniz birileri varsa onlara ulaşıp aynı sorunun olup olmadığını bir araştırın büyük ihtimalle hastalık bulaşık fidan satan bir yerden fidan aldınız.. eski orman alanına dikim yaptıysanız hastalık ormandan kalma olabilir.. sınırınız orman alını ise yine bu durum olabilir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kanala toprağı doldurmanız ile fidanları ekme süresi arası ne kadardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
Alıntı:
Dikim yaparken yaptığım işlemler 1,5 mt 15, mt fidan kuyusu kazdım çevredeki iyi toprağı ve keçi gübresini karıştırıp çukura doldurdum ve hemen fidanın altına taban gübresi koyup ektim hiç beklemedim. Fidan çukurlarını açarken hava yağmıyordu fakat fidanları ekerken yağış vardı. Yeni söktüğüm fidanların fotoğraflarını koyuyorum. Aşının altındaki tomurcuklanmaya dikkatinizi çekmek istiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraflar fidanların ekerken sağlam olduğunu gösteriyor su kesmesiyle kök kanseri oluşturmuşsunuz dolayısıyla fidanların kökleri çürümüş, sağlam olduklarını patlayan kökler gösteriyor yani fidan ben ölmek istemiyorum yaşamak istiyorum diyor, siz suyu basıp yaşatmak istemekle onun yaşamına son veriyorsunuz. Bu evreden sonra çok yapacak bir şey yok, bu gibi fidanlar filiz verse de ilerleme gelişme kaydedemezler. Yenisiyle değiştirmenizi öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
![]() Bunlar aşı altından sürmeye çalışan fidanlardı. Dikerken kökleri çok zayıf olduğu halde ya tutarsa diye dikmiştik. Sulama çapalama derken ancak bu kadar büyüyünce bu kış sökmüştüm. Sadece ince ince kazık kök attığını farkettim. Yan kökler neredeyse hiç gelişmemişti. bundan sonra kökleri zayıf fidan dikilmeyeceğini öğrenmiş oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|