agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2013, 09:39   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilsa44 Mesajı Göster
Sayın 44baba, Sizin bahçeniz Malatya'nın neresinde? Bir de bahçeyi hangi çeşitten oluşturdunuz? Ben de Hekimhan'da bir bahçe kurmayı planlıyorum ama rakım yüksek. 1600 civarı. O yüzden seçeneklerim sınırlı. Bahçe kuaracağım tarla epey meyilli. Siz damlama sistemini kime kurdurdunuz? Çeşit ve damlama sistemi konusunda önerilerinizi bekliyorum.
damlama sulamanın önüne filitre koyarsanız damlama sulama tıkanmaz

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2013, 22:09   #2
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
damlama sulamanın önüne filitre koyarsanız damlama sulama tıkanmaz
Degerli ceviz dostları artık kamanda damlama sistemini degiştirdik.Ceviz dikilecek f fidan çukurlarının 50-60 cm yanından 50 cm derinlikte kanal kazıyoruz sıradaki cevizlerin sayısına gore 40-50 lik kangal boru doşüyoruz her fidanın yanında olacak yere kelepçe takıyoruz bu kelepçeye 60-70 cm yuksekliğinde 20 lik damlama borusuna benze bir boru takıyoruz ağzına plastik musluk takıyoruz,muslukları fidanın yanında kalıyor muslukları istediğimiz ayarlayıp sulama yapıyoruz daha sonra hendekleri kapatıyoruz her yıl toplama derdi yok donma derdi yok tıkanma hiç yok bahçe işlenirken makinayı engellemesi yok bir defa yap şu an bu sistemle yapılmış 20 yaşındaki bahçede hiç bir sorun olmadı ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlara özelden veya 05426255027 tlf bilgi verebilirim.SAYGILARIMLA

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2013, 22:48   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Degerli ceviz dostları artık kamanda damlama sistemini degiştirdik.Ceviz dikilecek f fidan çukurlarının 50-60 cm yanından 50 cm derinlikte kanal kazıyoruz sıradaki cevizlerin sayısına gore 40-50 lik kangal boru doşüyoruz her fidanın yanında olacak yere kelepçe takıyoruz bu kelepçeye 60-70 cm yuksekliğinde 20 lik damlama borusuna benze bir boru takıyoruz ağzına plastik musluk takıyoruz,muslukları fidanın yanında kalıyor muslukları istediğimiz ayarlayıp sulama yapıyoruz daha sonra hendekleri kapatıyoruz her yıl toplama derdi yok donma derdi yok tıkanma hiç yok bahçe işlenirken makinayı engellemesi yok bir defa yap şu an bu sistemle yapılmış 20 yaşındaki bahçede hiç bir sorun olmadı
Burada şuna dikkat etmek gerekir. Bu sistemde boruları toprağa gömme işi fidan dikimi öncesi veya kökler henüz uzamamış ise yapılmalı. Kökleri yanlara doğru uzamış ağaçlara uygulamaya kalktığımızda 50 cm derinliğindeki kanalı kazarken ağaç köklerine zarar verilebilir dolayısıyla ağacın kurumasına sebebiyet verebiliriz.

not: Damlama sulama sistemi ile sulanan ağaçların kökleri derinlere değilde yanlara ve yüzeye yakın gelişir.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2013, 23:10   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın ykaya194, arif göçmende ondan bahsediyor, yeni kurulan bahçelerde bu şekilde yapıyoruz diyor, ki, bende katılıyorum,

Damlama sisteminde suyunuzun çok temiz olması gerekir, suyunuz çok temiz değilse veya temiz olsa bile bu şekilde yer altı döşenen borular daha ileride sorun yaratmaz, hele birde suyunuz kirliyse yosunluysa damlamada sorunlar yaşarsınız, ki, yaşıyoruz. Bunu daha önce görebilseydim de bende yapabilseydim, suyumu kanaldan alıyorum ne kadar filitreden geçirirsen geçir nasıl filitre koyarsan koy sorunlar yaşıyorsun, ağaç dibinde bir musluğun olması hele ki, suyu (Kirli) yosunluysa çok daha yararlı faydalı ve sorunsuz olur.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2013, 12:46   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın ykaya194, arif göçmende ondan bahsediyor, yeni kurulan bahçelerde bu şekilde yapıyoruz diyor, ki, bende katılıyorum,

Damlama sisteminde suyunuzun çok temiz olması gerekir, suyunuz çok temiz değilse veya temiz olsa bile bu şekilde yer altı döşenen borular daha ileride sorun yaratmaz, hele birde suyunuz kirliyse yosunluysa damlamada sorunlar yaşarsınız, ki, yaşıyoruz. Bunu daha önce görebilseydim de bende yapabilseydim, suyumu kanaldan alıyorum ne kadar filitreden geçirirsen geçir nasıl filitre koyarsan koy sorunlar yaşıyorsun, ağaç dibinde bir musluğun olması hele ki, suyu (Kirli) yosunluysa çok daha yararlı faydalı ve sorunsuz olur.
Doğru bir sistem bende katılıyorum.Benim bahçede daha önce elektrik yoktu suyu rüzgar pervanesi ile havuza dolduruyordum ve havuz hemen yosunlanıp damlaları kapatıyordu.Çivrilden bir arkadaş havuza göktaş(bakır sülfat) at dedi kullandım havuz pırıl pırıl oldu.Üstü açık havuzdan sulama yapan arkadaşlara tavsiye ederim iyi bir yöntem.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2013, 20:22   #6
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Doğru bir sistem bende katılıyorum.Benim bahçede daha önce elektrik yoktu suyu rüzgar pervanesi ile havuza dolduruyordum ve havuz hemen yosunlanıp damlaları kapatıyordu.Çivrilden bir arkadaş havuza göktaş(bakır sülfat) at dedi kullandım havuz pırıl pırıl oldu.Üstü açık havuzdan sulama yapan arkadaşlara tavsiye ederim iyi bir yöntem.
Degerli dostum egerki bir su toplama merkezi havuz olsun yapay göl olsun su tankı olsun güneş gören her toplu su yosun yapar.Her 15 günde suya bahsettiğiniz kimyasal atmaya ne gerek var.Bu bizim kaman da ve bu sistemi gören her çiftçi bu sisteme geçiyor 20 yaşındaki bir bahçede var bu sistem agacın iz düşümüne musluğun agzına damlama hortumunu baglıyoruz seriyoruz harika bir sistem damlama hortumu toplama serme toprak işlemesinde sırasında bahçe iki yondede işlenirken daha başarılı oluyor,kış gelirken toplama derdi yok daha nasıl anlatayım saygılarımla biz kaman olarak cevizin her yönuyle lideriz.

Eski 21-10-2013, 22:01   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Degerli dostum egerki bir su toplama merkezi havuz olsun yapay göl olsun su tankı olsun güneş gören her toplu su yosun yapar.Her 15 günde suya bahsettiğiniz kimyasal atmaya ne gerek var.Bu bizim kaman da ve bu sistemi gören her çiftçi bu sisteme geçiyor 20 yaşındaki bir bahçede var bu sistem agacın iz düşümüne musluğun agzına damlama hortumunu baglıyoruz seriyoruz harika bir sistem damlama hortumu toplama serme toprak işlemesinde sırasında bahçe iki yondede işlenirken daha başarılı oluyor,kış gelirken toplama derdi yok daha nasıl anlatayım saygılarımla biz kaman olarak cevizin her yönuyle lideriz.
Arif hocam ben sizin bahsttiğiniz sulama sistemine kötü demiyorum.Hatta çok mükemmel diyorum ama maddiyat işi bizimkisi çaresizlikten kaynaklı.Fakat yosunları yok etmenin en iyi yolu olarak göktaş kullanmak 10 tonluk havuza 500 gr atılıyor ondan sonra aynı havuz uzun süre yosun yapmıyor.Ceviz de kaman olarak her yönüyle elbette lidersiniz çok iyi dahada çok olsun itirazımızmı var.Başarılarınz daim olsun.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2013, 21:31   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Degerli ceviz dostları artık kamanda damlama sistemini degiştirdik.Ceviz dikilecek f fidan çukurlarının 50-60 cm yanından 50 cm derinlikte kanal kazıyoruz sıradaki cevizlerin sayısına gore 40-50 lik kangal boru doşüyoruz her fidanın yanında olacak yere kelepçe takıyoruz bu kelepçeye 60-70 cm yuksekliğinde 20 lik damlama borusuna benze bir boru takıyoruz ağzına plastik musluk takıyoruz,muslukları fidanın yanında kalıyor muslukları istediğimiz ayarlayıp sulama yapıyoruz daha sonra hendekleri kapatıyoruz her yıl toplama derdi yok donma derdi yok tıkanma hiç yok bahçe işlenirken makinayı engellemesi yok bir defa yap şu an bu sistemle yapılmış 20 yaşındaki bahçede hiç bir sorun olmadı ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlara özelden veya 05426255027 tlf bilgi verebilirim.SAYGILARIMLA
Arif bey bu sistemi kurmak pahalı mı , örnek 100 ağaç için fizibilite yapabilir misiniz?

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2013, 07:25   #9
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
Arif bey bu sistemi kurmak pahalı mı , örnek 100 ağaç için fizibilite yapabilir misiniz?
Degerli dostum 10 donum bahçe bir arkadaşa yeni yaptık kurban bayramı tatilinde 140 adet fidan dikildi sulama için yaklaşık 3000 tl maliyet oldu

Eski 22-10-2013, 07:57   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Degerli dostum 10 donum bahçe bir arkadaşa yeni yaptık kurban bayramı tatilinde 140 adet fidan dikildi sulama için yaklaşık 3000 tl maliyet oldu
arif hocam selamlar

kanalı ne ile kazıyorsunuz??

biz burada dip kazanla boru döşüyoruz. ağaçların 100 cm kadar açığından döşeyip borunun olduğu yeri elle açıyoruz boruya direk spagetti hortum takıp spagettinin dışına boru geçirip yukarı çıkıyoruz. sonra spagettiyi ister damlama borusuna ister mini sprinklere neye isterseniz bağlaya biliyorsunuz.

ektekine benzer makina ama tekersiz bizim kullandığımız.

Toprak Altı Damlama Sulama Sistemi Serme - .mp4 - YouTube

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2013, 13:07   #11
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
arif hocam selamlar

kanalı ne ile kazıyorsunuz??

biz burada dip kazanla boru döşüyoruz. ağaçların 100 cm kadar açığından döşeyip borunun olduğu yeri elle açıyoruz boruya direk spagetti hortum takıp spagettinin dışına boru geçirip yukarı çıkıyoruz. sonra spagettiyi ister damlama borusuna ister mini sprinklere neye isterseniz bağlaya biliyorsunuz.

ektekine benzer makina ama tekersiz bizim kullandığımız.

Toprak Altı Damlama Sulama Sistemi Serme - .mp4 - YouTube
Degerli dostum biz arazi yumşak ise kanal açma makınası ile 50 cm derinlikte eger zemin sert ise küçük kepce ile açıp 40 lık veya 50 kangal boru döşüyoruz sizin dipkıran kaç cm derinlikte açıyor.O videoda izlediğim damlamanın 20 -20 lıkmı doşüyorsunuz.

Eski 22-10-2013, 16:16   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
arif hocam merhaba

en son bir arkadaşa yaptık 25 mm hatlar döşedi. 25 cm kadar gömdü boruları.
dip patlatanın ağzının az üstünde geriye doğru kıvrımlı bir boru var onun içinden salıyorsun boruyu çok hızlı ve pratik.. borunun yeri belli olduğu için üstünü kolayca açıp boruyuda aynı damlama memesi takar gibi deliyorsunuz spagettinin ek nipeli tam o ölçüde ve yapıda deliğe nipeli takıp spagetti hortumuda oturtuyorsunuz dışınada 16 mm boru geçirip yukarı uzatıp üstünü örtünce iş bitiyor ama derin işleme yapmamak şartı ile bu sistem en ucuz ve en pratik yöntem gibi duruyor.

ana hatları bu makina ile döşemedik onların yerleri kepçe ile kazıldı

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2013, 21:44   #13
Ağaç Dostu

doğa64's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2013
Alıntı:
Degerli dostum biz arazi yumşak ise kanal açma makınası ile 50 cm derinlikte eger zemin sert ise küçük kepce ile açıp 40 lık veya 50 kangal boru döşüyoruz sizin dipkıran kaç cm derinlikte açıyor.O videoda izlediğim damlamanın 20 -20 lıkmı doşüyorsunuz.
Sayın arif göçmen video yüklemesini nasıl yapıyorsunuz. Ben de yüklemeye çalışıyorum fakat bir türlü beceremedim.

doğa64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025