![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
![]() Çamtepe ve goksal'a teşekkürler. Yarın işbaşı ; her bir çukura ust toprakla karışık keçi gübresi , bir miktar Leonardit, biraz kukurt, az birazda 18-46 işlem tamam. Yemek tarifi gibi oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2007
|
tohumdan
Öncelikle herkesin kurban ve Cumhuriyet bayramlarını kutlarım. Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek. 2013 Ağustos da Chandler olarak aşılamak niyetindeyim. - Tohumları ekimden önce hangi ortamda ve sıcaklıkta korumam gerekiyor ve nasıl ekmem gerekiyor anlatırsanız çok sevinirim. - Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım. - Toprak hazırlığı koyacağım çukurlar için nasıl olmalı ? Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum yerine önereceğiniz gübre nedir ve ekimden ne kadar önce hazırlamalıyım ? İlginize teşekkür eder saygılarımı sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herbir çukura koyacağınız ceviz adedi minimum 3 olmalı diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
aslında anacın çeşidinin çok önemli olmadığını düşünmüştüm. 300 adet pedro çeşidi olan 8 yaşında ortalama verimi 47-50 KG arasında değişen bir amcadan aldım. Nasıl olsa chandler la aşılayacağım diye düşündüm bilemiyorum bir hata mı var sizce ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın vasces yanlış anlamayın ben bir hata oldugundan değil yalnızca bu konuda bilgi alma amaçlı sorguladım. Chandler anaca chandlerı aşılamak uyum acısından daha iyi olabilir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
anaç olarak bölgenizde yetişen ağaç yapısı kuvvetli ( bu kök yapısının gücüne işarettir) bölgenizi tanıyan, bilen, adapte olmuş cevizleri kullanmanız sizler için daha iyi olacaktır.. aşılamayı istediğiniz cins ile sonradan bu anaca yapabilirsiniz.. anacın ne cins olduğu sizin üstüne yapacağınız aşıya engel değildir, veya daha iyi olmaz anacın kök yapısını, aşının üst yapısını kullanacağınızı hiç bir zaman unutmayın ilerleyen yıllarda anaç ağacınızın kök kısmını oluştururken aşı noktasından sonrası ağacınızın üst kısmını oluşturacak alt besleyecek üst verim verecek işte sadece bu sebepten anaçlarınızı bölgenize adapte olmuş ceviz ağaçlarından seçin ama mutlaka ağacın yapısına dikkat edin güçlü olmalı. meyva verimine değil taç yapısına bakın Düzenleyen ncp1963 : 02-11-2012 saat 12:41 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ben hasat ettikten sonra herbirini tek tek tartıp buzdolabına koydum. Bu işlem doğrumu tartışılır . Çünkü daha önce ektiğim çetin cevizleri pazardan alıp ektim ve %98 tutma oranı yakaladım. Ekerken cevizlerin kesişim yerinin yukarı dolayısıyla yanaklarının yana bakması gerekiyor. Toprağa 5 cm gömseniz yeterli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Şu başlığı okumanızda fayda var. Sebahattin Bey ve Mine Hanım'ın bir tartışması da konuyu çok zenginleştirmiş. http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/2663.htm Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum da ne demek? ![]() Gübre Bitki Bakımı & Besini Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. |
|
![]() |