agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2012, 22:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Unhappy

Çamtepe ve goksal'a teşekkürler. Yarın işbaşı ; her bir çukura ust toprakla karışık keçi gübresi , bir miktar Leonardit, biraz kukurt, az birazda 18-46 işlem tamam. Yemek tarifi gibi oldu

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2012, 15:55   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2007
tohumdan

Öncelikle herkesin kurban ve Cumhuriyet bayramlarını kutlarım.

Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek. 2013 Ağustos da Chandler olarak aşılamak niyetindeyim.

- Tohumları ekimden önce hangi ortamda ve sıcaklıkta korumam gerekiyor ve nasıl ekmem gerekiyor anlatırsanız çok sevinirim.
- Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım.
- Toprak hazırlığı koyacağım çukurlar için nasıl olmalı ? Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum yerine önereceğiniz gübre nedir ve ekimden ne kadar önce hazırlamalıyım ?

İlginize teşekkür eder saygılarımı sunarım.

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2012, 19:54   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster

Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek.
Neden pedro olarak belirlediniz. Tohum olarak çetin ceviz kullanabilirsiniz. İlla cins bir cevizi anaç olarak kullanacaksanız niçin chandlerı düşünmediniz?
Herbir çukura koyacağınız ceviz adedi minimum 3 olmalı diye düşünüyorum.

Eski 29-10-2012, 15:21   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Neden pedro olarak belirlediniz. Tohum olarak çetin ceviz kullanabilirsiniz. İlla cins bir cevizi anaç olarak kullanacaksanız niçin chandlerı düşünmediniz?
Herbir çukura koyacağınız ceviz adedi minimum 3 olmalı diye düşünüyorum.
Sayın Juglandales,

aslında anacın çeşidinin çok önemli olmadığını düşünmüştüm. 300 adet pedro çeşidi olan 8 yaşında ortalama verimi 47-50 KG arasında değişen bir amcadan aldım. Nasıl olsa chandler la aşılayacağım diye düşündüm bilemiyorum bir hata mı var sizce ?

Eski 31-10-2012, 23:41   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın Juglandales,

aslında anacın çeşidinin çok önemli olmadığını düşünmüştüm. 300 adet pedro çeşidi olan 8 yaşında ortalama verimi 47-50 KG arasında değişen bir amcadan aldım. Nasıl olsa chandler la aşılayacağım diye düşündüm bilemiyorum bir hata mı var sizce ?
Sayın vasces yanlış anlamayın ben bir hata oldugundan değil yalnızca bu konuda bilgi alma amaçlı sorguladım. Chandler anaca chandlerı aşılamak uyum acısından daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Eski 01-11-2012, 07:37   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Sayın vasces yanlış anlamayın ben bir hata oldugundan değil yalnızca bu konuda bilgi alma amaçlı sorguladım. Chandler anaca chandlerı aşılamak uyum acısından daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
arkadaşlar selamlar

anaç olarak bölgenizde yetişen ağaç yapısı kuvvetli ( bu kök yapısının gücüne işarettir) bölgenizi tanıyan, bilen, adapte olmuş cevizleri kullanmanız sizler için daha iyi olacaktır..

aşılamayı istediğiniz cins ile sonradan bu anaca yapabilirsiniz.. anacın ne cins olduğu sizin üstüne yapacağınız aşıya engel değildir, veya daha iyi olmaz

anacın kök yapısını, aşının üst yapısını kullanacağınızı hiç bir zaman unutmayın

ilerleyen yıllarda anaç ağacınızın kök kısmını oluştururken aşı noktasından sonrası ağacınızın üst kısmını oluşturacak alt besleyecek üst verim verecek

işte sadece bu sebepten anaçlarınızı bölgenize adapte olmuş ceviz ağaçlarından seçin ama mutlaka ağacın yapısına dikkat edin güçlü olmalı. meyva verimine değil taç yapısına bakın

Düzenleyen ncp1963 : 02-11-2012 saat 12:41
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 12:00   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
arkadaşlar selamlar

anaç olarak bölgenizde yetişen ağaç yapısı kuvvetli ( bu kök yapısının gücüne işarettir) bölgenizi tanıyan, bilen, adapte olmuş cevizleri kullanmanız sizler için daha iyi olacaktır..

aşılamayı istediğiniz cins ile sonradan bu anaca yapbilirsiniz.. anacın ne cins olduğu sizin üstüne yapacağınız aşıya engel değildir, veya daha iyi olmaz

anacın kök yapısını, aşının üst yapısını kullanacağınızı hiç bir zaman unutmayın

ilerleyen yıllarda anaç ağacınızın kök kısmını oluştururken aşı noktasından sonrası ağacınızın üst kısmını oluşturacak alt besleyecek üst verim verecek

işte sadece bu sebepten anaçlarınızı bölgenize adapte olmuş ceviz ağaçlarından seçin ama mutlaka ağacın yapısına dikkat edin güçlü olmalı. meyva verimine değil taç yapısına bakın
Sayın ncp1963 bizi bu konuda aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Eski 27-10-2012, 20:14   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
- Tohumları ekimden önce hangi ortamda ve sıcaklıkta korumam gerekiyor ve nasıl ekmem gerekiyor anlatırsanız çok sevinirim.
Ben hasat ettikten sonra herbirini tek tek tartıp buzdolabına koydum. Bu işlem doğrumu tartışılır . Çünkü daha önce ektiğim çetin cevizleri pazardan alıp ektim ve %98 tutma oranı yakaladım. Ekerken cevizlerin kesişim yerinin yukarı dolayısıyla yanaklarının yana bakması gerekiyor. Toprağa 5 cm gömseniz yeterli olur.

Eski 28-10-2012, 17:19   #9
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
- Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım.
- Toprak hazırlığı koyacağım çukurlar için nasıl olmalı ? Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum yerine önereceğiniz gübre nedir ve ekimden ne kadar önce hazırlamalıyım ?
Sn vasces

Şu başlığı okumanızda fayda var. Sebahattin Bey ve Mine Hanım'ın bir tartışması da konuyu çok zenginleştirmiş.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/2663.htm

Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum da ne demek?
Gübre Bitki Bakımı & Besini Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2012, 15:25   #10
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn vasces

Şu başlığı okumanızda fayda var. Sebahattin Bey ve Mine Hanım'ın bir tartışması da konuyu çok zenginleştirmiş.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/2663.htm

Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum da ne demek?
Gübre Bitki Bakımı & Besini Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da
Sayın Çamtepe linkler için teşekkür ederim. 3200 adet ceviz, 200 adet elma için şehirdışından temin sıkıntısı olabilir. Kendi bölgemizde uzun süre beklemiş bulamıyorum demek istemiştim.

İlginize teşekkür ederim.

Eski 29-10-2012, 09:58   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
tebrikler

Alıntı:

Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek. 2013 Ağustos da Chandler olarak aşılamak niyetindeyim.
Öncelikle tebrikler

özel bir ortam istemez serin kuru bir yerde durabilir
ekim işini kasım sonundan subat başına kadar yapabilirsiniz yanlız ocak (çukur)başına 4 **** 5 adet tohum ekiniz en iyi büyüye iki adedini bırakır ve iyi büyürse agustosta aşılarsınız

- Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım.işte burada sorun var yaz ortasında fidanı asla taşıyamazsınız sadece aşıya gelebilir
sürgün yaparsa baharda taşınabilir

[COLOR="Blue"]doğal gübresiz olamaz
mutlak bulunmalııdr
derin çukurları pamuk gibi yumuşatıp bolça gübresini (tahlile göre)eklersiniz
leonarditte çok güzel olur
kompost çok güzel olur
ne kadar bol olursa o kadar iyi olur
tabi yanmış olmalı[
topragı elinize aldığınızda mis gibi kokusu ve helva gibi dağılıyorsa vede dilinden anladığınızda tohum ekimine hazırdır
bu aylarda tüm hazırlıkler için çok çlışmak gerekir
derin sürüm vb. konular zaten halledilmelidir/COLOR]
İlginize teşekkür eder saygılarımı sunarım.
kolaylıklar dilerim

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025