agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-06-2012, 21:54   #2311
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-02-2011
Herkeze merhaba, ben geçen hafta tarlama gittim.160 fidandan 10 tanesi tutmamış,diğerleri sağlıklı gözüküyor.fotoğraf çekemedim.ama ilk fırsatta çekip burda paylaşacağım.fidanların çoğunda tırtıl vardı.Hemen ilaçlama yaptım.Daha sulama yapmak için erken.İki hafta sonra ilk suyu vermeyi düşünüyorum.İnşallah çok güzel olacaklar.

orion1988 beğendi.
kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2012, 23:06   #2312
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
İlk yıl fidan için çok önemli, ilk yıl için tırtılın ne kadar zararlı olduğunu geçen sene görerek şahit oldum, daha yeni patlayan filizleri yiyerek fidanın kurumasına neden olabiliyorlar, dikkat etmek gerekiyor.

Bu yıl ektiklerimiz de buna daha dikkat ettik, görüldüğü anda müdahale ettik.

kamil keskin beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 10:56   #2313
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
daha önce yazdım ama gözden kaçtı heralde zararlı-zararsız böceklerin az çok hangileri olduklarını okudum anladımda bu yeşil ve siyah çekirge ne ayak zararlımıdır bilen varsa yazabilirmi ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 13:53   #2314
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Bilecik cinsi ceviz de literatürlerde her ne kadar ikili üçlü ceviz yapar densede biz 8 li 11 li salkım görebiliyoruz.

Name:  Resim 002.jpg
Views: 29262
Size:  53.9 KB

Name:  Resim 004.jpg
Views: 4537
Size:  38.6 KB

Antıraknoz bahçede mevcut gerekli önlemler uygulandı fakat izleri kaldı malesef. inşallah meyvaya fazla bir zararı olmaz.

orion1988 ve smnunal beğendi.
Eski 13-06-2012, 21:17   #2315
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Chandler

2010 yilinin Mayis ayinda diktigim Chandler'lar 2011 yilinda bir kisminda sekiz on meyve vardi digerlerinde yoktu . ( 12 dönüm 8 x 8 [210 fidan ]) tozlayiciysa franquette - franquette'de hic erkek cicek olmamasina ragmen bazi fidanlarda meyve vardi . Baska agaclardan tozlanmis olabilirmi ?

muri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 22:38   #2316
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Antıraknoz bahçede mevcut gerekli önlemler uygulandı fakat izleri kaldı malesef. inşallah meyvaya fazla bir zararı olmaz.
Sn. Lilium

Mümkünse Antraknozdan etkilenmiş meyveleri hasat zamanı gözlemleyip tad, renk, koku açısından diğerlerinden farklarını bizimle paylaşabilir misiniz?

Ben meyvelerin bazılarının koyu kahverengi olduğunu ve biraz daha acı gibi olduğunu gözlemledim ama açıkçası bu durum antraknozun bir sonucu mudur yoksa ağacın sulama/beslenmesi ile mi alakalıdır çok bilemiyorum.. Internette antraknozun böyle bir etkisinin olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım, muhtemelen yoktur ama yine de siz de bir bakabilirseniz sevinirim.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 00:26   #2317
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn. Lilium

Mümkünse Antraknozdan etkilenmiş meyveleri hasat zamanı gözlemleyip tad, renk, koku açısından diğerlerinden farklarını bizimle paylaşabilir misiniz?
Buna dikkat edeceğim, Ama benim şahsi görüşüm az etkilenmiş ve gerekli önlemleri (bakım ve besleme gibi) ağacın meyvasında çok fazla bir zararı olacağı kanaatinde değilim, belki meyvalar biraz küçük kalabilir.

Bilecik çeşidi olan bahçede antraknoz biraz daha fazla, benim bahçede görülmesiyle birlikte hemen mücadeledeye başlandığı için meyvalarda hiç bir leke yok, yapraklarda da ilk görülenler öylece kaldı.
Bende herhangi bir değişikliğin olacağını sanmıyorum, ama bilecik bahçesini gözlemleyeceğim.

Birde şu gözlemimi söyleyebilirim, Bilecik çeşidi olan bahçeyle yan yana bir de chandler olan bahçe var, chandler olan bahçe zamanında yani görüldüğü anda mücadelesini yaptı ve onda yok denecek kadar az, bilecik çeşidi olan bahçe mücadeleye bir kaç gün geç başladı ve onda antraknoz izleri daha fazla.

Bundan da hep dediğim gibi iyi gözlem ve zamanında müdahaleyle iyi sonuçlar alınabiliniyor.

Bir şey daha ilave edeyim, bilmem katılırmısınız.

Biz hastalıklarla mücadele ederken sadece hastalığı durdurmaya çalışıyoruz, Örneğin: Ağaçta antraknoz var, biz sadece antraknoza karşı fungusitler kullanıp hastalığı durdurmaya çalışıyoruz.

Oysaki düşünün biz hastalandığımız zaman doktora gideriz, (en basit bir giribal hastalık olsun) doktor bize sadece bir ilaç yazmıyor ki, girip'i etkileyecek ilacın yanın da mutlaka bünyeyi güçlü tutacak bir şeylerde yazar (antibiyotik gibi ) ağaçlarıda böyle düşünüyorum ve uygulamalarımı da böyle yapıyorum.

Eski 14-06-2012, 07:00   #2318
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Birde şu gözlemimi söyleyebilirim, Bilecik çeşidi olan bahçeyle yan yana bir de chandler olan bahçe var, chandler olan bahçe zamanında yani görüldüğü anda mücadelesini yaptı ve onda yok denecek kadar az, bilecik çeşidi olan bahçe mücadeleye bir kaç gün geç başladı ve onda antraknoz izleri daha fazla.
Doğrudur, her çeşidin hastalıklara direnci farklı.. Yurt dışında bu konuda yapılmış pek çok araştırma var. Hatta neredeyse ağacın çeşidine göre tedaviyi bile değiştiriyorlar.. Bizde ise uygulama sabit, 100lt suya 300 gr zehir

Alıntı:
Biz hastalıklarla mücadele ederken sadece hastalığı durdurmaya çalışıyoruz, Örneğin: Ağaçta antraknoz var, biz sadece antraknoza karşı fungusitler kullanıp hastalığı durdurmaya çalışıyoruz.

Oysaki düşünün biz hastalandığımız zaman doktora gideriz, (en basit bir giribal hastalık olsun) doktor bize sadece bir ilaç yazmıyor ki, girip'i etkileyecek ilacın yanın da mutlaka bünyeyi güçlü tutacak bir şeylerde yazar (antibiyotik gibi ) ağaçlarıda böyle düşünüyorum ve uygulamalarımı da böyle yapıyorum.
Özellikle antraknoz için çok doğru. suyu gübresi aksatılmadığı takdirde, belki ilaç kullanmaya bile gerek yok. Sonuçta ne kadar zarar verdiği önemli. Yapraklarda üç beş leke gördük diye tonlarca ilaç sıkmaya gerek yok..Eşik değerleri belirlenip ona göre mücadele yapılmalı.

Bir diğer ilginç uygulama da Ceviz Hastalıkları başlığında anlattığım Regalia uygulaması. Regalia'nın yaptığı şey mantarı bakteriyi öldürmekten çok ağacın bağışıklık sistemini harekete geçirmek.

kamkat38 beğendi.
Eski 14-06-2012, 16:45   #2319
Yeni Üye

2010 da diktigim 2011 yilindaki ilk meyveleri veren Chandler.

Düzenleyen muri : 14-06-2012 saat 16:47 Neden: resim olmuyor
Eski 14-06-2012, 16:49   #2320
Yeni Üye

Arkadaslar cok güzel forum tüm agac severlere cok faydali ama yeni chandler fidan resimleri olan yokmu ? Kendiminkilerle karsilastiracagim.

Eski 21-06-2012, 11:07   #2321
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-06-2009
3. yaza giren chandler , pedro ve fernor bahçeemden görüntüler...

Name:  8.jpg
Views: 2499
Size:  79.1 KB
Name:  9.jpg
Views: 2647
Size:  71.7 KB
Name:  13.jpg
Views: 2518
Size:  70.3 KB
Name:  14.jpg
Views: 2465
Size:  71.0 KB
Name:  15.jpg
Views: 2356
Size:  46.4 KB

orion1988, mrduran ve muri beğendi.
Çınarmunarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2012, 11:16   #2322
Ağaç Dostu

Bakımsız fidanın durumu

Bahçedeki fidanlarla aynı gün başka bahçeye diktiğim toprağı çok daha verimli ama bakamadığımız , cılız kalan ceviz fidanının durumu ...(bakım her şey...)
Name:  3.jpg
Views: 2958
Size:  75.6 KB

mrduran ve ncp1963 beğendi.
Eski 21-06-2012, 11:27   #2323
Ağaç Dostu

Aşı denemelerim

Tutmayan ceviz aşısı
Name:  5.jpg
Views: 3776
Size:  71.9 KB
Dilcikli aşılarım genelde tuttu
[ATTACH]310863[/ATTACH
Ayvaya elma aşısı da tuttu
Name:  2.jpg
Views: 2545
Size:  74.4 KB

Eklenen Resimler

orion1988, mrduran ve muri beğendi.
Eski 21-06-2012, 11:29   #2324
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

En çok meyva bu fidanda olması gerekir, doğrumudur.

Name:  14.jpg
Views: 2552
Size:  63.8 KB

orion1988 beğendi.
Eski 21-06-2012, 11:36   #2325
Ağaç Dostu

Bu yazın sonunda göz aşısına yetiştirmeyi planladığım çöğürlerim.

Name:  6.jpg
Views: 2362
Size:  74.4 KB
Ayrıca geçen yıl tohumdan ektiğim bu yaz göz deneyeceğim çöğürler bayağı gelişti.
Name:  170620121263.jpg
Views: 2404
Size:  75.4 KB

orion1988 ve mrduran beğendi.
Eski 21-06-2012, 11:47   #2326
Ağaç Dostu

Alıntı:
En çok meyva bu fidanda olması gerekir, doğrumudur.

Eklenti 310865
Sayın Lilium...(Bunlar senin torunlar.)
5-6 fidanda hiç meyve yok. Diğerlerinde ikişer üçer, beşer altışar, on onbeşli var. Bir tanesinde otuz(30) tane saydık.İnşallah bu saatten sonra dökülmezler. Çok keyifli bir duygu,tüm arkadaşlara Allah nasip etsin.

Eski 21-06-2012, 12:32   #2327
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

"En çok meyva bu fidanda olması gerekir, doğrumudur."

Sormamın sebebi bu fidanın gövdesinde bir yaralanma gördüm, bu tür yaralanmalarda ağaç yaraya çalışır fazla gelişemez gelişemez fakat meyva tutumu daha iyi olur.
Bu yazdıklarımı o fidanda görebildiniz mi?

mrduran beğendi.
Eski 21-06-2012, 15:16   #2328
Ağaç Dostu

Doğrusu hiç dikkat etmedim.Daha doğrusu hafta sonunda köye gidebiliyorum.İki güne bir çok işi sıkıştırınca dikkat edemiyorum.

Eski 21-06-2012, 16:22   #2329
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Alıntı:
Sormamın sebebi bu fidanın gövdesinde bir yaralanma gördüm, bu tür yaralanmalarda ağaç yaraya çalışır fazla gelişemez gelişemez fakat meyva tutumu daha iyi olur.
Bu yazdıklarımı o fidanda görebildiniz mi?
Ben kendi tecrübeme göre doğrulayabilirim.. Bir şekilde gövdeden yaralanmış ağaçların o bölgenin üstünde sadece meyve gözü oluşturduğunu, yeni sürgün vermediğini, ancak yara yerinin altından da yeni sürgün vererek kendine sağlıklı ve yeni bir gövde oluşturmaya çalıştığını ben de gözlemledim. (Üstelik yeni süren sürgün çok kuvvetli oluyor..)

Bu tip ağaçları budama zamanında sert budayarak yaranın üstündeki kısmı da harekete geçirmeye çalıştım ama budama yerlerinin altından neredeyse hiç yeni sürgün vermediğini gördüm.. Sadece yapraklar çıkıyor ama dal şeklinde sürgün vermiyor..

Sanırım seneye aşı yerinin üstünden olduğu sürece ve düzgün ve kuvvetli bir şekilde yeni lider oluşturmaya başlamış olanları tutup yara yerinin altından bu ağaçları keseceğim.

Eski 21-06-2012, 16:39   #2330
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Ceviz yetiştiriciliği konuusn da oldukça eski bir gelenege sahip olan köyünüzde 100 yıldan büyük çok ağaç var
eskiler cevizin mevye vermesi için gövdesini balta ile yaralamak gerektiğini söylüyorlar
yaşayan tüm ceviz agaçları bata ile gerçekten yaralanmış durumda....
Birde kabuğunun çok kalınca olması nedeniyle gövdesinin şişemediğini ve kalınlaşamadığını iddia ediyorlar
yukarıda yazılanları okuyunca bunlar aklıma geldi...
Doğrusu nedir bilemiyorum...

mrduran beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2012, 18:45   #2331
Yeni Üye

Sayin Cinarmunari resimler cok güzel insallah dahada güzel olurlar bana uc aydir görmedigim kendi bahcemi hatirlati.

Eski 21-06-2012, 19:18   #2332
Ağaç Dostu

Ağacın taşınması

Name:  4.jpg
Views: 2454
Size:  71.4 KB

Arkadaşlar bu ceviz fidanı tahminen 5-6 yaşlarında kendiliğinden yetişmiş.Bizim komşu bu fidanı yetiştiği yerden budayarak kaldırıp tarlasına dikti ve tuttu.

Bu durumu sık dikime uyarladığımızda 8-10 yaşındaki ara fidanları kesip odun yapmak yerine sert budama ve kepçe yardımı ile fidanın yerini değiştirme yapılabilir mi diye düşünüyorum. Böylece hazır yetişmiş ağacımız olabilir. Kaldırdığımız fidanlar diğer tarlada verime devam ederler.

Bu konuda tecrübesi ve düşüncesi olan arkadaşlar yorumlayabilir mi?

Eski 25-06-2012, 15:26   #2333
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-08-2011
öncelikle herkese selamlar.. uzun zamandır forumu takip ediyorum,, ben şunu sormak istiyorum, ben 2011 yılı kasım-aralık gibi 15 dönüm tarlaya 10x10 ve 10x8 aralıklarda yerli tohumdan ceviz diktim... diktiğim türlerin herhangi bir ismi yok, ancak oldukca iyi cevizler, kaman a yakın bölge ama kaman cins değil, (hoş kamanlılar bizim oralardan toplayıp kaman diye satıyorlarda).
1-) şimdi ben bu cevizlerime aşı yapmam gerekirmi?
2-) diktiğim cinsden açılma olurmu.
3) tozlayıcı tespitini nasıl yaparım(bahçeye 2 pedro ve 1 cadner da dikmiştim).....

ramazanaydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2012, 17:50   #2334
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ramazanaydın Mesajı Göster
öncelikle herkese selamlar.. uzun zamandır forumu takip ediyorum,, ben şunu sormak istiyorum, ben 2011 yılı kasım-aralık gibi 15 dönüm tarlaya 10x10 ve 10x8 aralıklarda yerli tohumdan ceviz diktim... diktiğim türlerin herhangi bir ismi yok, ancak oldukca iyi cevizler, kaman a yakın bölge ama kaman cins değil, (hoş kamanlılar bizim oralardan toplayıp kaman diye satıyorlarda).
1-) şimdi ben bu cevizlerime aşı yapmam gerekirmi?
2-) diktiğim cinsden açılma olurmu.
3) tozlayıcı tespitini nasıl yaparım(bahçeye 2 pedro ve 1 cadner da dikmiştim).....
öncelikle büyüme şekillerini görmek isteriz....
üzerine aşı yapmanız ideal olur
hepsi aynı standartta olur ve pazar degeri artar...
15 dönüm çok güzel bir yer.....
erkenden verime yatma konusunda da aşı gerekiyor...
ama aşısızda mükemmel cevizlerimiz var.....

mrduran beğendi.
Eski 26-06-2012, 11:55   #2335
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2012
Toprak analizi

Arkadaşlar,
Ben de bu konuya yeniyim ancak hem forumda bu başlık altında yazılanlardan hem de kitaplardan en azından teorik bilgimi tamamlamaya çalışıyorum. Bu arada ilgilindiğim bir arazinin toprak analizini yaptırdım (Geyikli Ezine'nin güneyinde kalıyor 190m. rakımlı çok hafif meyilli güneye bakıyor alt tarafında bu aylarda dolu bir kuyu olduğu için 3metreye kadar kazdırdık taban suyuna rastlanmadı, ufak bir kısmında zeytin ekili)
Analiz sonuçları aşağıdaki gibi:
Saturasyon (%) 31 kumlu
EC (mmhos/cm) (ECMetre) 110 tuzsuz
PH (PHmetre) 6,38 Asit
Toplam Kireç (%) (Kalsimetrik) 0,81 Düşük
Organik Madde (%) (Smith Weldon) 0,62 Düşük
Alınabilir Fosfor (kg/da) (Olsen-Spektro) 9 Orta
Alınabilir Potasyum (kg/da) (A.Asetat-ICP) 5 Düşük

Fikirleriniz belirtirseniz çok sevinirim

bevrenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2012, 23:37   #2336
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çınarmunarı Mesajı Göster
Bahçedeki fidanlarla aynı gün başka bahçeye diktiğim toprağı çok daha verimli ama bakamadığımız , cılız kalan ceviz fidanının durumu ...(bakım her şey...)
Eklenti 310861
Sayın Çınarmunarı,

Allah nazardan saklasın fidanlarınız çok güzel durumda. Son resimde cılız fidanın bakımsız halinden bahsetmişsiniz ve diğerleriyle farkını göstermişsiniz. Peki bu efsane BAKIM konusunu biraz açar mısınız. Standart olarak yaptığınız bakıma yönelik uygulamalarınızı paylaşırsanız değerli bilginizden faydalanmış oluruz.

Saygılarımla..

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 12:02   #2337
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
öncelikle büyüme şekillerini görmek isteriz....
üzerine aşı yapmanız ideal olur
hepsi aynı standartta olur ve pazar degeri artar...
15 dönüm çok güzel bir yer.....
erkenden verime yatma konusunda da aşı gerekiyor...
ama aşısızda mükemmel cevizlerimiz var.....
ben işim gereği memlekette değilim cevizlerle babam ilgileniyor, en son geçen yıl görmüştüm, oldukca canlı ve iyi durumda idiler, fakat bu sene kış şartları ağır olduğundan üst kısımlarının dondan yandığını ve dibe yakın noktadan tekrar patladığını öğrendim ve çok üzüldüm bu duruma, yine bı yıl geçen yıldan daha iyi ve gelişmekte olduğunu biliyorum, izne gittiğimde inşallah resimlerini çekerek sizlerle paylaşacağım... aşı kalemi konusunda tedarik etme problemim olduğu için ve bu don yanığından da gelişimi gerilediğinden aşı yapma konusunda tereddütlerim var, eğer aynı tohumun dalından aşı kalemi temin edebilirsem aşılama yapmayı düşünüyorum en azından yarısını.....

ramazanaydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2012, 14:23   #2338
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster
Sayın Çınarmunarı,

Allah nazardan saklasın fidanlarınız çok güzel durumda. Son resimde cılız fidanın bakımsız halinden bahsetmişsiniz ve diğerleriyle farkını göstermişsiniz. Peki bu efsane BAKIM konusunu biraz açar mısınız. Standart olarak yaptığınız bakıma yönelik uygulamalarınızı paylaşırsanız değerli bilginizden faydalanmış oluruz.

Saygılarımla..
Sevgili Vasces,

Ceviz fidanının diğer meyve fidanları gibi ağır bir bakım istediğini düşünmüyorum. Benim ceviz maceram bu forumdan öğrendiklerim ile ihtiyar babamdan duyduklarımı harmanlamak.Yaptığım farklı bir şey yok ama yinede bugüne kadar yaptıklarımı maddeler halinde yazıyorum:
-Fidan çukurlarını kepçeye açtırmak,
-Bu çukurlara çağıl ve yanmış hayvan gübresi atmak,(Bunları çok derine koymayın ,ben derine koyarak hata yaptım.)
-İlk yıl fidanları beyaz boya ile gövdelerini boyamak,
-Fidanların dibine kazık dikip ip ile bağlamak,
-Damlama sulama kurup ilk yıl 10 gün aralıkla,2. yıl 15 gün aralıkla sulama yaptım. Bu yıl ise 20 gün aralıkla sulamayı düşünüyorum.
-İlkbaharda ikişer defa çapalandı.Sadece bu baharda bir kez çapa yapıldı.
-İlk yıl b5a gübresi ile gübrelendi.İkinci yıl azotlu fenni gübre 2 kere verildi.Bu ilkbaharda şeker gübresi verildi.
-Ayrıca 200'lük varillerin içinde hayvan gübresi ile su karıştırılarak yoğurt kovaları ile birer kova fidan diplerine her ilkbaharda verildi.
-Ayrıca bu ilkbaharda editot-67 bor gübresi çapa ile birer çay bardağı verildi.
-Mart ayında budamayı yaptıktan sonra bordo bulamacı ile ağaçlar yıkandı.
-Bu sene ağustosun 10 gibi sulamayı kesmeyi düşünüyorum.
-Hatırlayabildiklerim bunlar...

Eski 30-06-2012, 15:25   #2339
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Geçen yıl bahçemize iki adet ceviz fidanı dikildi. Biri Şebin diğeri ise Bilecik türü fidanlar. Ben dikim esnasında bahçede olmadığımdan hangisi Şebin hangisi Bilecik bilmiyorum buraya kadar da bence sorun yoktu ta ki geçenlerde ceviz fidanlarından birinin köklerini bir kemirgen sanıyorum tarla faresi veya köstebek her neyse kemirene ve fidan kuruyana kadar. Bildiğim kadarıyla bu iki tür birbirlerinin tozlayıcısı durumunda dolayısıyla olay bilmeceye döndü.Fazladan ağaç dikebilecek bir yerde mevcut değil hele ceviz ağacı mümkün değil. Dolayısıyla ben kuruyan ağacın aynını bulup dikmek zorundayım. Şebin ve Bilecik cevizlerinin fidanlarını nasıl ayırt edicem. Sağlıklı olanın üzerinde bir adet ceviz var
Sağlıklı olan Fidan
Kuruyan Fidan

mrduran beğendi.
Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2012, 15:28   #2340
Ağaç Dostu

Bu fidan canlı...
Sonradan mı kurudu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025