![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-11-2013
|
150 Dekar Chandler Ceviz Bahçesi (Elazığ)
S.a Değerli Ağaçlar.net Forum Üyeleri.. sizlere elazığ merkez rakım 1071 de 150 dekar chandler ceviz Bahçemi nasıl kurduğuma dair, bu işe yeni başlayanlara bir nebze yardımcı olmak adına bilgi ve birikimlerimi aktarmak ve benimde halen kalfalık dönemimde sizin gibi üstatlardan yardım , fikir, öneri vs.. almama olanak sağlar diye düşündüm... mümkün oldukça resimlerle ceviz bahçemi nasıl kurduğumu anlatacağım.. ilk önce ofisimde bulduğum bir ceviz kitabını okumakla başladığım bu ceviz serüveni babadan kalan 150 dekar boş araziden toprak analizi için örnek almakla sonuçlandı. aldığım toprakla tarım il müd. analiz yaparak işe koyuldum.. internetten 100 lerce video, foto,haber,forum vs. derken bandırmadan 3000 bin adet chandler 300 adet franquette 200 fernette olmak koşuluyla 3500 fidanı aldım.. kasım 15 de söküm yapılacağını ve benimde istersem fidanları seçebileceğimi söylediler. bende çocukluğumun çiftçilikte geçmiş olması münasebetiyle kazık kök ve saçaklı köklü fidanları seçerek alırım düşüncesi ile söküm esnasında 2 gün boyunca 3500 fidanı tek tek kök ve domur kontrolleri yaparak seçip bandırmadan kargoya verip memleketin yolunu tuttum.. ilk önce fidanlarım gelene kadar tarlamı güz sürümü dediğimiz derin bir sürüm yaparak toprağı hem havalandırmış hemde istenmeyen otlardan arındırmış oldum.. fidanlarım 1 haftada elime geçti bir sürü aksilikten sonra.. fidanları traktörle bir hat açıp kökleri dışarıda kalmayacak şekilde üstlerini kapatıp su kaybını önlemek için tarlam hazır olana kadar (1 hafta suladım) bu süreçler devam ederken gerek yerinde gerekse telefonla selami bayrak, yaşar akça, mehmet sütyemez, ömer beyhan, mehmet şen, turan karadeniz vb.. bir çok hocalarımdan istişare ve bilgi alışverişinde bulunup ikilemlerime her geçen gün yeni ikilemler katmaya devam ettim ![]() -------------------- devamı gelecek |
![]() |
![]() ![]() |
|
|