View Single Post
Eski 23-04-2014, 22:16   #25
Kursatates
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın Kursatates,
Size katlıyorum fakat bu sene benimde tokat'ta kurduğum bir chandler bahçesi var ve Tokat su açısından sıkıntı çekmeyen bir il ama bahçenin yakınlarında ırmak olduğu için bahçe sahibi ve köylüler ırmak yatağından dolayı ilkbahar ve sonbahar da ırmaktan dolayı yanma olayı çok oluyor diyorlar. Bir çok kişi karasal ilime fernor önerdi ama ben inatla chandler diktim.

Türkiye şartlarında en önemlisi geç açandan ziyade erken uyuyan çeşitleri dikmektir diye düşünüyorum.
Ayrıca suyu erken kesmek gerçekten çözüm müdür ? Bunu da iyi tecrübe etmek gerekiyor.

( Baraja gölü gerçekten iklimi yumuşatıyor mu? )
Belki kış, erken ilkbahar veya erken sonbaharda iklimi sertleştiriyor mu?
öncelikle kurmuş olduğunuz bahçenizde sağlık ve sıhhat içinde bol kazançlar dilerim.

evet ağacın suyunu erken kesersenız erken uykuya geçıyor. baraj veya göl havayı yumuşatırmı sorunuza gelince. gezmiş olduğum bütün ziraat fakültelerinin çiftlik arazılerınde fidanlık larda tepe sulaması spring sulamalar dıkkatımı çekti ve mevcut damla sulamanız varken bu tepe ve spring sulaması ne alaka dıye sordugumda donları onlemek ıcın dediklerinde çok şaşırdım ve detayını şöyle acıkladılar.. suyun bir gramı donduğunda 80 kalori ısı açığa çıkarmış.. bunlar suyu açıp dondurarak ağaç çevresine ısı yaymasını sağlarlarmış.. bknz : http://www.youtube.com/watch?v=dlbO5KSd9Oc

Kursatates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön