Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07
900 rakımın üzerine chandler önerilmese de sanırım araştırıp diktiniz ve bölgenizde chandler bahçeleri var.
Hayırlı olsun.
|
aksine elazığda büyük çapta chandler fidan ekene rastlamadım. ben rakım konusunda tereddüt yaşamadım. nedeni bazı fotolarımda görmüşsünüzdür benim bahçemin yaklaşık 5 km altı keban barajına ait göl var ve bu bir nevi klima etkisi yaparak havayı yumuşatıp rakım sevıyemı 800 lere düşüreceği kanaatindeyim. hem zaten bu işte safsata olayı çok değerli dostum. bu ağacı kim hangi rakımda denemiş ? nasıl bir sonuç almış kesin bir bilgiden ziyade genel kanılar var. benim bu seneki donlarda en çok hasar gören cevizim maraş 18 ve kamanlarımdı 10 yıllık fıdanlarım var 5 er adet. ve ne hıkmetse bu yıl diktiğim chandlerler hiç etkilenmedi çünkü donlar sırasında ağaçlar daha uykudadı.. zaten çelişki şuki hem geç açtığını söyluyoruz hemde ilkbahar donlarından etkilenmedıgını söyluyoruz zaten son bahar soğuklarınada suyu erken kesince ağacımız uykuya geçip yakalanmıyor ozaman bu rakım olayı neden bu kadar önem arz etsinki?