agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni30Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-01-2016, 17:58   #31
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-10-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tugsad Mesajı Göster
Hayirli olsun bahçeniz. Insallah emeklerinizin karşılığını alirsiniz.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için inşallah gönlümüze göre olur.

ozkaner64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 00:15   #32
Ağaçsever

Name:  20160207_155201.jpg
Views: 1066
Size:  67.0 KB

Name:  20160207_155259.jpg
Views: 1040
Size:  67.2 KB

Name:  20160207_155326.jpg
Views: 1037
Size:  66.2 KB

Merhaba Arkadaşlar.

7 şubat 2016 pazar günü bahçeye gitmiştim ve bana garip gelen 2 fidan gördüm renkleri ve alt kısımlarındaki göz aşı yerleri bu konuda sizlerden yorum almak istiyorum.Sanki üstteki 2 resimdeki fidan aşısız gibi bana yardımcı olursanız sevinirim

Eski 16-02-2016, 17:47   #33
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
aşı yeri duruyor üstet

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2016, 11:04   #34
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperalper Mesajı Göster
merhaba 500 tüplü fidanı bir tanesine bile can suyu vermeden diktim. 6-7 tane fire verdim. sanıyorum ki toprak tavlı ise ve iyi çiğnerseniz bir sıkıntı olmuyor.
Merhaba
Kış dikimlerinde verilen can suyu açık köklü dikim tavsiyesidir. Toprağın içindeki hava boşlukları nı almak içindir. Tüplü fidanda vermesende olabilir. Çünkü tüplüde hava boşlukları yoktur.
Yanlış anlaşılma olmasın diye söyledim.
Bence tüplü fidanlarda iyi çiğneme yapıldığı zaman toprak çok sert oluyor. Tüplü fidanın toprağa tutunması zaman alıyor.
Benim tecrübelerim bu yönde.

ertuğrul 37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2016, 15:48   #35
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 Mesajı Göster
Eklenti 595517

Eklenti 595518

Eklenti 595519

Merhaba Arkadaşlar.

7 şubat 2016 pazar günü bahçeye gitmiştim ve bana garip gelen 2 fidan gördüm renkleri ve alt kısımlarındaki göz aşı yerleri bu konuda sizlerden yorum almak istiyorum.Sanki üstteki 2 resimdeki fidan aşısız gibi bana yardımcı olursanız sevinirim
Bende ilk sayfadaki fotolara bakarak sizi uyaracaktım ki siz kendiniz farketmişsiniz.... belki tam net değiller fotolarda ama aşılı değiller gibi sizin fideler....iyice kontrol edin bence geç olmadan....

mustafa431 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 13:36   #36
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa431 Mesajı Göster
Bende ilk sayfadaki fotolara bakarak sizi uyaracaktım ki siz kendiniz farketmişsiniz.... belki tam net değiller fotolarda ama aşılı değiller gibi sizin fideler....iyice kontrol edin bence geç olmadan....
Uyarınız için teşekkür ederim iki fidanında bilezik üzerinden tepe vurması yaptım farkettikten sonra,şu anda fidanlardan bir tanesi aşı yerinden sürgün verdi kurtardım ancak diğerinde bi hareket olmadı.Fidanın son hali bu şekilde

Name:  20160605_174729.jpg
Views: 639
Size:  75.9 KB

Eski 25-06-2016, 18:16   #37
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Hemşehrim:bahçen hayırlı uğurlu bereketli olsun. Fark etmemişim kusura bakmayın.Sayfanı ziyaret ettim İNŞALLAH hayırlısıyla sonbahar erken donlarıyla tanışmadan fidanları büyütürsünüz.Sizin oralar da karasal iklim ben de ÇAL lıyım,aynı iklim kuşağı.

Kardeşim yukarıdaki foto da fidanı hereğe değilde sürgünü bağlamanı tavsiye ederim taze iken lideri de dik olmasını sağlayabilirsin. Zira o sürgün senin tek sigortan.Kolaylıklar dilerim selamlar

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 11:56   #38
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coskunsarıkaya Mesajı Göster
Hemşehrim:bahçen hayırlı uğurlu bereketli olsun. Fark etmemişim kusura bakmayın.Sayfanı ziyaret ettim İNŞALLAH hayırlısıyla sonbahar erken donlarıyla tanışmadan fidanları büyütürsünüz.Sizin oralar da karasal iklim ben de ÇAL lıyım,aynı iklim kuşağı.

Kardeşim yukarıdaki foto da fidanı hereğe değilde sürgünü bağlamanı tavsiye ederim taze iken lideri de dik olmasını sağlayabilirsin. Zira o sürgün senin tek sigortan.Kolaylıklar dilerim selamlar
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Dediğin gibi krasal iklim yüzünden ve bu seneki hava şartlarından dolayı biraz sıkıntılar yaşıyorum İNŞALLAH sonbahar donlarından etkilenmezsek güzel olacak o yüzden sulamayı Ağustos 10 gibi kesicem ve Ağustos ilk haftasında potasyum uygulaması yapıcam sürgünlerin pişkinleşmesi için .

Fotoyu önce çektiğim için sadece fidanlar bağlı görünüyor ama sürgünleride hereklere bağladım zira dediğin gibi o sürgün tek şansım

Eski 26-06-2016, 20:44   #39
Ağaç Dostu

Diğer fidanlardan da birkaç foto eklemiş olsaydınız bu günlerde umut vaad eden fidanları tek lidere düşürmek gerekiyor. Ayrıca potasyum eksikliğinde yaprağın yan tarafları yukarı doğru kalkıyor,(sizin fidanda olduğu gibi) daha ileri evrede yanları kuruyor.tek fidanda izlenimim budur.Arkadaşlarda yorum yazarsa daha iyi olur kanaatindeyim.Toprak analizi ile ilgili sayfanızda çalışma göremedim.Kolay gelsin.selamlar

Eski 26-06-2016, 23:24   #40
Ağaçsever

Alıntı:
Diğer fidanlardan da birkaç foto eklemiş olsaydınız bu günlerde umut vaad eden fidanları tek lidere düşürmek gerekiyor. Ayrıca potasyum eksikliğinde yaprağın yan tarafları yukarı doğru kalkıyor,(sizin fidanda olduğu gibi) daha ileri evrede yanları kuruyor.tek fidanda izlenimim budur.Arkadaşlarda yorum yazarsa daha iyi olur kanaatindeyim.Toprak analizi ile ilgili sayfanızda çalışma göremedim.Kolay gelsin.selamlar
Name:  20151106_163858 (450 x 800).jpg
Views: 472
Size:  69.2 KB
Name:  20160605_174558 (450 x 800).jpg
Views: 501
Size:  64.1 KB
Name:  20160605_175601 (450 x 800).jpg
Views: 472
Size:  66.0 KB

Bu fotoğraflar 6 Haziran da çekildi şu anki durumları bu hallerinden pek farklı değil ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu hafta fidan diplerini çapalamak istedim ancak toprak aşırı sert taş gibiydi bunu engellemek için ne yapmam lazım

Gübre olarak bu hafta Solinure 9 11+35+11+2MgO+TE marka gübreden 1 çay bardağı fidan başı verdim

ibocandan beğendi.
Eski 27-06-2016, 10:59   #41
Ağaç Dostu

Bu fidanlar daha sağlıklı, gelişimleri de yüksek rakımda normal, benim görüşüm.Toprak sertliği organik maddenin az oluşu en büyük etmen. Yaz aylarında yanmış hayvan gübresi cevizde tavsiye edilmiyor,yaprak dökümünden sonra yapılmalı ve karıştırılmalı.Naçizane tecrübemi paylaşayım,oturduğum köyde kireç oranı yüksek toprak beton gibi. Ağaçlara sıvı humik asit kullandım fazla miktarda (zeytin,bağ,armut,incir ayva,yenidünya)zararını görmedim,toprağın yumuşadığını,ağaçların iyi geliştiklerini ve uzun süre su stresine girmediğini bizzat gözlemledim.karar senin 1-2 fidanda deneme yapıp gözlemleyin.Ayrıca sulamanın akabinde toprak tavı kurumadan çapalamak gerekir diye düşünüyorum.saygılar

Eski 27-06-2016, 23:13   #42
Ağaçsever

Alıntı:
Bu fidanlar daha sağlıklı, gelişimleri de yüksek rakımda normal, benim görüşüm.Toprak sertliği organik maddenin az oluşu en büyük etmen. Yaz aylarında yanmış hayvan gübresi cevizde tavsiye edilmiyor,yaprak dökümünden sonra yapılmalı ve karıştırılmalı.Naçizane tecrübemi paylaşayım,oturduğum köyde kireç oranı yüksek toprak beton gibi. Ağaçlara sıvı humik asit kullandım fazla miktarda (zeytin,bağ,armut,incir ayva,yenidünya)zararını görmedim,toprağın yumuşadığını,ağaçların iyi geliştiklerini ve uzun süre su stresine girmediğini bizzat gözlemledim.karar senin 1-2 fidanda deneme yapıp gözlemleyin.Ayrıca sulamanın akabinde toprak tavı kurumadan çapalamak gerekir diye düşünüyorum.saygılar
2 haftada bir sıvı humik asit veriyorum ancak sanırım sulamada hata yapıyorum gibi geliyor bana,damlama sulama ile suluyorum ancak salma sulama gibi sulama yapıyordum fidan etrafını göllendirerek Bundan sonra damla şeklinde vericem susuz kalırlar diye korkuyoruz dayanıyoruz suyu :S Toprak tava gelince çapalama önerini yapıcam ancak her sulamadan sonra yapmam gerekiyormu?

Eski 28-06-2016, 00:54   #43
Ağaç Dostu

fidan dibinde su göllenmesi köklerin oksijensiz kalması nedeniyle fidanın ölümüne sebep olur.Salma sulamada kaymak tabaka oluşur,kuruduğunda toprakta çatlamalar olur akabinde sertleşir.Bu durumda her defasında çapalamak gerekir ki çatlamadan dolayı kökler hava almasın.Damla sulamada bu tür sorunlar görülmez.Çapalamanın fidan gelişimine olumlu etkileri birçok arkadaşın ortak görüşü.

Damlama çember şeklinde fidandan 30 cm mesafede olursa,
suya yetişmek için kök uzamasını teşvik etmiş oluruz.kolay gelsin selamlar

hdoğan beğendi.

Düzenleyen coskunsarıkaya : 30-06-2016 saat 16:03
Eski 04-04-2017, 15:16   #44
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2017
sayın ozkaner64 bahçeniz hayırlı olsun. fidanlarınızın 2016 gelişimi nasıl oldu acaba fotoğraflarını paylaşabilir misiniz

tayfun215 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025