agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   ozkaner64 / Chandler bahçem (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/38558.htm)

ozkaner64 20-12-2015 11:45

ozkaner64 / Chandler bahçem

5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra 19.12.2015 günü itibariyle fidanlarımı dikmiş bulunuyorum Allahım utandırmasın inşallah.

öncelikle bu forumdaki herkese çok teşekkür ediyorum tecrübelerinizi,bilgilerinizi paylaştığınız için inanın çok şey öğrendim burada

kısaca yaptıklarımı anlatmak istiyorum çok büyük bir bahçe değil toplamda 6 dekar ancak ablamla ortak oldugumuz için 3 dekarı bana ait bende buraya 7*5 aralığında 80 fidan diktim
öncelikle çukurları kepce ile açtırdım üst toprak ile kapattım yanmış hayvan gübresi bulamadığım için şimdilik kullanmadım dikim sırasında dikim çukuruna bir avuç 18 46 dap koydum üzerini kapatıp fidan dikimini yaptım can suyu verdikten sonra 5 lt suya 1 kapak humik asit koydum ve fidan başına 1 lt civarı verdim

fidanları tepesi vurulmuş olarak almıştım o yüzden üzerlerinden biraz kırparak su tut sürdüm ve dikim işlemimi şimdilik bitirdim nasip olursa mart nisan gibi 3.15 gübre uygulaması ve yine humik asit uygulaması yapıcam bordo bulamacınıda yaptıktan sonra mayıs ayı gibi fidanları beyaz boya ile boyayacağım.
bu forum sayesine engin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmaya devam edeceğim

diktiğim fidanlardan bi kaç örnek

Eklenti 589579
Eklenti 589580
Eklenti 589581
Eklenti 589582
Eklenti 589583
Eklenti 589580

ozcantekin 20-12-2015 15:44

Bahcenizin hayirli olmasini dilerim. Paylasirsaniz fidanlarin gelişimlerini gormek isterim. Tekrar hayirli ve bereketli olsun

ozkaner64 20-12-2015 17:10

iyi dilekleriniz için çok tesekkür ederim.
Bahçeye gittikce fotograflari paylasacagim.

hdoğan 20-12-2015 19:05

Hayırlı, bereketli olsun. Hiçbi ayrıntıyı atlamamışsınız, bir sonraki sonbaharda bulabilirseniz iyi yanmış çiftlik gübresini de fidan çevresine uygulayıp çapalarsanız iyi olur ben çok faydasını gördüm.

hayser 20-12-2015 21:13

hayırlı olsun
inşallah iyi olur
rakım kac acaba mevkide

ozkaner64 20-12-2015 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1427635)
Hayırlı, bereketli olsun. Hiçbi ayrıntıyı atlamamışsınız, bir sonraki sonbaharda bulabilirseniz iyi yanmış çiftlik gübresini de fidan çevresine uygulayıp çapalarsanız iyi olur ben çok faydasını gördüm.

Sonbaharda değilde bulabilirsem mart nisan gibi yapmayı düşünüyordum aslında organik madde bakımından fakir bir toprak yapısına sahip bahçe

ozkaner64 20-12-2015 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hayser (Mesaj 1427679)
hayırlı olsun
inşallah iyi olur
rakım kac acaba mevkide

çok teşekkür ederim inşallah iyi olur

Rakım 1100 Uşak Banaz Ayrancı mevkii

Han&Nur 21-12-2015 10:09

Hayırlı olsun. Bol bereketli olur inşallah.

hayser 23-12-2015 20:35

*** ozkaner64

Tam rakım sınırlarında iyi olur insallah
Bizde 18 dekar cevız bahcesı kuruyoruz fens (tel) ve cukurları kazılmıs halde beklıyoruz don olayından dolayı bizim secimiz de chandler dı ama rakım 1200 üzeri olunca degıstı maraş 18 cinsi uygun görüldüü

hayser 23-12-2015 20:40

*** ozkaner64

Bizde 18 dekar cevız bahcesı kuruyoruz fens (tel) ve cukurları kazılmıs halde beklıyoruz don olayından dolayı bizim secimiz de chandler dı ama rakım 1200 üzeri olunca degıstı maraş 18 cinsi uygun görüldüü

ozkaner64 24-12-2015 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hayser (Mesaj 1428487)
*** ozkaner64

Teşekkürler sizin bahçenizde hayirli olsun

Bende ilk başlarda çok gelgit yaşadım cesit konusunda rakim dan dolayi ancak tarlanin konumundan dolayi kurtaracagimi düşünüyorum inşallah yanılmam.
Hazir yazmisken sorayim bordo bulamacini ne zaman yapmam lazim ?

hayser 24-12-2015 21:52

Öncelikle ******
Gözeler patlamadan once yapılması gerekıyor sizin oralarda göze patlaması gec olabılır
Rakımdan dolayı subat sonlarında veya gözeler acılmadan 15 20 gün önce uygulamasını yapabılırsınız

hayser 24-12-2015 21:54

Ama fidanlar yeni oldugu için bir zirayi personelden bilgi almanız en dogrusudur uç kesimine zararı olabılır

hayser 24-12-2015 21:58

Bide (rekor gelişim) diye bir toprak katkı maddesi var izmirli bir firma onlardan bilgi alabılırsınız sizden toprak analız sonucları isteyebilirler

akikem 26-12-2015 04:26

Bahceniz hayirli, ürününüz bol, kazanciniz bereketli olsun

ozkaner64 27-12-2015 20:55

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu gün bahçeye gittim eksik olan 10 fidan gelmişti onları dikmek için çok şükür dikim işini tamamen bitirdim artık baharı bekleyecez

boudoff 31-12-2015 02:16

hayırlı olsun

Ceviz64 31-12-2015 09:46

Hemşehrim Ozkaner64 her şey güzel olmuş, ancak çekilen ceviz fotoğraflarında bazı yan dalların bırakıldığını gördüm, bu dalları alırsan daha iyi olur, bir de ağaçları mayıs ayı gibi boyamıyı düşünüyorum demişsin, boyama işini gözler açılmadan yapman gerekir. Benim ceviz ağaçlarım 2. yaprağını döktü, benlik bir şey olursa yardımcı olabilirim. Benim cevizlerim de Ulubey ilçesi Avgan Köyünde

omergunal 31-12-2015 12:04

Merhaba kolay gelsin. fidanlar güzel iri ve güçlü fidanlar. kökleri nasıldı bu fidanların. bu kalınlıkta bende fidan diktim 130 adet

ozkaner64 31-12-2015 18:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ceviz64 (Mesaj 1430208)
Hemşehrim Ozkaner64 her şey güzel olmuş, ancak çekilen ceviz fotoğraflarında bazı yan dalların bırakıldığını gördüm, bu dalları alırsan daha iyi olur, bir de ağaçları mayıs ayı gibi boyamıyı düşünüyorum demişsin, boyama işini gözler açılmadan yapman gerekir. Benim ceviz ağaçlarım 2. yaprağını döktü, benlik bir şey olursa yardımcı olabilirim. Benim cevizlerim de Ulubey ilçesi Avgan Köyünde

Sağolasın hemşerim uyarılarını dikkate alıcam ve boyama işini mart ortası gibi yapıcam

Avgan ı biliyorum gitmişliğim var bi kaç kez, ziyaret edip bilgilerinden faydalanmak isterim

ozkaner64 31-12-2015 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omergunal (Mesaj 1430229)
Merhaba kolay gelsin. fidanlar güzel iri ve güçlü fidanlar. kökleri nasıldı bu fidanların. bu kalınlıkta bende fidan diktim 130 adet

Evet fidanlar baya iri kökleride güzeldi fidancıdan alırken bana bu fidanları tavsiye etti boyları 2 m civarı olmuş 70 cm den tepe vurması yapılmış şekilde aldım dikimden sonra tepe kısımlarına su tut sürüp bıraktım

boudoff 01-01-2016 16:36

uşaklıları bulmuşken sormak lazım. bendede 70 adet fidan var pazar günü dikmeyi düşünüyorum sorun olurmu soguklardan etkilenirmi fikir alabilirmiyim

ozkaner64 02-01-2016 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi boudoff (Mesaj 1430471)
uşaklıları bulmuşken sormak lazım. bendede 70 adet fidan var pazar günü dikmeyi düşünüyorum sorun olurmu soguklardan etkilenirmi fikir alabilirmiyim

Merhaba arkadaşım bilen birisi cevaplasa daha iyi olur aslında ama benim nacizane düşüncem yağış olmazsa eğer fidan çukurunun dibine 1 avuş tsp veya 18.46 dap at üzerini bir kürek toprakla kapat ve fidanı dik bi sorun olmayacağını düşünüyorum bende aynı şekilde diktim.
Sana tavsiyem can suyunu verme pazartesi gününden itibaren yağışlar başlayacak bildiğim kadarıyla yağışlarla halledersin can suyunu

Meletli 02-01-2016 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1430666)
Merhaba arkadaşım bilen birisi cevaplasa daha iyi olur aslında ama benim nacizane düşüncem yağış olmazsa eğer fidan çukurunun dibine 1 avuş tsp veya 18.46 dap at üzerini bir kürek toprakla kapat ve fidanı dik bi sorun olmayacağını düşünüyorum bende aynı şekilde diktim.
Sana tavsiyem can suyunu verme pazartesi gününden itibaren yağışlar başlayacak bildiğim kadarıyla yağışlarla halledersin can suyunu

İyi akşamlar,Pazartesi günü yağışlar başlayacak diye cansuyu vermemek yanlış olacaktır.Cansuyu bitkinin suya ihtiyacı olması nedeniyle değil dikim çukurundaki kök bölgesinde kalan havanın tahliyesi amacıyla verilmektedir.Bunu yağmurun yapabilmesi pekde mümkün değildir.Hülasa cansuyu mutlaka verilmelidir.

boudoff 02-01-2016 23:23

dikime erken saatte başlayıp cansuyunun donmasını engellemek lazım galiba. Fidan bulmakta sıkıntı cektik zamanında temin edebilseydik soguklara yakalanmazdık. Umarım zebil etmeyiz fidanları

Meletli 03-01-2016 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi boudoff (Mesaj 1430756)
dikime erken saatte başlayıp cansuyunun donmasını engellemek lazım galiba. Fidan bulmakta sıkıntı cektik zamanında temin edebilseydik soguklara yakalanmazdık. Umarım zebil etmeyiz fidanları

İnşallah don olayı yaşamazsınız,zira ılık ve yağışlı bir hava marmara,ege ve akdeniz bölgesine bugün itibariyle giriş yapacağı hava tahminlerinde belirtiliyor.Ancak siz suyu verdikten sonra toprak tarafından emilimi gerçekleşince birkaç kürek toprak atarsanız hem donmayı hemde kaymak tabakanın yarılarak kökbölgesinin hava almasını engellemiş olursunuz diye düşünüyorum.Ben iki yıldır dikimlerde bunu uyguluyorum.Faydası var zararı yoktur.Bu konuda daha tecrübeli üstadlarda fikirlerini beyan edeceklerdir sanırım.İyi günler ve kolaylıklar dilerim.

boudoff 03-01-2016 21:13

bugun dikildi hayırlısıyla. cansuyu cok vermedik toprağı biraz fazla yıgdık etrafına kimisinin aşı gözleri kapalı bırakılması istendi. don olayları gecsin düzenlenir denildi. hayırlısı artık

alperalper 04-01-2016 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Meletli (Mesaj 1430683)
İyi akşamlar,Pazartesi günü yağışlar başlayacak diye cansuyu vermemek yanlış olacaktır.Cansuyu bitkinin suya ihtiyacı olması nedeniyle değil dikim çukurundaki kök bölgesinde kalan havanın tahliyesi amacıyla verilmektedir.Bunu yağmurun yapabilmesi pekde mümkün değildir.Hülasa cansuyu mutlaka verilmelidir.

merhaba 500 tüplü fidanı bir tanesine bile can suyu vermeden diktim. 6-7 tane fire verdim. sanıyorum ki toprak tavlı ise ve iyi çiğnerseniz bir sıkıntı olmuyor.

omergunal 04-01-2016 18:51

Çok güzel ve güçlü fidanlar. inşalah güzel kök atarak hızlı ve güçlü büyürler.

Tugsad 18-01-2016 16:23

Hayirli olsun bahçeniz. Insallah emeklerinizin karşılığını alirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025