agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni676Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2015, 20:31   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
178. Bu gün 15 Ekim 2014 Çarşamba sabah ilk önce Ulus’a gittim ve haftalık Legrand dijital saat aldım ve 4 adette led ampul aldım. Oradan Ostim'den sondaj için boru ve vana aldım, daha sonra araba ile Sincan Enerjisa’ya gittim bu arada Ömer beni aradı yolda tekerleği patlamış, neyse Enerjisa da bana evin elektrik değerlerini okuyup gelmemi söylediler. Bende bahçeye vardım, bizimkiler çalışıyorlardı yeni birisini getirmişler Yakup sıvacıymış, o gün akşama kadar bacanın sıvasını yaptı. Ertesi günü sondajın duvarlarını örüp sıvasını yaptı ve havuzun kenarlarının sıvasını da yaptı. Üçüncü gün gitti, iyi ki o gelmiş çünkü bacanın yamukluğunu sıva ile düzeltti. Cuma akşamı eve geldik Salı günü tekrar başlayacağız. Led ampulleri dışarıya ve birisini de içeriye taktım. Sobayı yaktık baca iyi çekiyor.
179. Bu gün 24 Ekim 2014 Cuma 4 gündür bahçedeyiz sonunda işler bitti. Evin bacası, evin kenarlarına taş, sondaj kulübesi, havuzun onarılması ve mazıların dikilmesi, işçilerle işe başladığımızdan beri 21 gün olmuş, 15 gün çalışma günü var, bundan sonra artık işçi görmek istemiyorum çünkü yemek hazırla, çay yap, bulaşık yıka vb. Sıgara izmaritlerini yere atmalar, bir yer yaparken diğer yeri bozma, neyse bahçede işçi istemiyorum artık. Mazı dikmeye gelen abi de hem karnını doyur hem çay yap hem de istediğin gibi iş yapmıyorlar, benim sağlığım yettiği ölçüde ben kendim yaparım. Bahçede boş kaldığım zamanlarda çapa makinasını çalıştırdım. Kasımın sonlarına doğru tutmayan cevizler dikilecek toplam 19 adet, 8 adetini söktüm ve çukurlarını açtım. Havuzun kenarlarına direk dikme işi kaldı.
180. Bu gün 28 Ekim 2014 Salı. Halil babamla birlikte Ömer amcanın oğlu Arif’in yanına gittik bize evin elektrik panosunu yapacak ve içindeki sistemi kuracak. Onunla beraber sigortalar, zaman saati pano vb malzemeleri aldık. Bunları Arif hazırlayacak ve gidip beraber takacağız, ben ne dersem tamam dedi. Örneğin aydınlatma 2-3 sigorta olacak istersek zaman saatli yanacak istersek biz olunca hepsi yanacak vb.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 20:37   #2
Ağaç Dostu

Baca yapımı, mazı dikimi, sondaj kulübesi ve havuz onarımı,

Eklenen Resimler

Eski 13-02-2015, 22:09   #3
Ağaç Dostu

181. Bu gün 02 Kasım 2014 pazartesi. Babamla beraber saat 08,00 de yola çıktık, ilk önce Sincan'daki Enerjisa’ ya geldik, burada evin elektrik faturasını çıkarttırdık çünkü gelip kendileri okumuyorlar. Bahçeye vardık ve işimiz kümesi yapmak. Birinci gün çatının çıtalarını ve kiremitlerini ancak yapabildik, akşam hava -2 ye düşecekti ve evin suyunu akşam sondajın olduğu yerden boşalttım, gerçekten sabah aşağıda su donmuştu. Akşam soba güzel yandı. Sabah erkenden kalktık ve benim ilk işim çapa makinasını çalıştırmak oldu daha sonra tavuk kümesinin beton direklerini diktik, sağda solda kalan tuğlaları kümesin kenarlarına ördük. Tabi bunları yaparken el arabası ile harç taşı, kiremit taşı vb. bunları saymıyorum. Gündüz saat 11,00 gibi beni Beypazarı karayollarından gelen bir görevli aradı, bana dilekçe vermişsiniz dedi doğru internetten şikayet dilekçesi yazmıştım gelip büzü açmıyorlar diye, hayret bölge müdürlüğü de onlardan acil cevap istemişler. Akşam gelmeden önce sondajın motopompunu elyaf ile sardım donmasın diye.
182. Bu gün 08 Kasım 2014 cumartesi. Elektrik panosunu yapmak için bahçeye gittik, çok güzel oldu tam benim istediğim gibi, her yere elektrik çektik, damlama sulama ve aydınlatmaya zaman saati taktık, havuza çıkan panoyu taktık, sondaj binasına 3 hat gidiyor bir hattı tavuk kümesinin vb.

Eski 15-02-2015, 00:37   #4
Ağaç Dostu

183. Bu gün 09 – 10. 11.2014 Pazar –Pazartesi. Babamla beraber 2 günlüğüne bahçeye gittik Pazar sabahı saat 08,00 de vardık. Bu gün evin terasına cam balkon yapmaya gelecekler, onlar gelmeden önce bu ay içerisinde tutmayan cevizler dikilecek, o nedenle bunları söktük ve dikimleri için çukurlarını hazırladık, daha sonra cam balkon için geldiler. Onlar bu işi yaparken bizde kapıya doğru 80 adet artan mazıları çift sıra diktik. Akşam orada kaldık sobayı yaktık, sabaha kadar ev çok iyi ısındı. Ben sabah 06,30 da inşaattan kalan pislikleri temizlemek için dışarı çıktım ortalık çok karışıktı tahtaları topladım bir yere koydum, artan kenar taşlarını bir yere koydum, ortalıktaki çöpleri poşetleri topladım, meyve ağaçlarından çıtaları çıkanlar vardı onları taktım. Sonra babamla Ayaş a gittik ve oradan bacanın şapkası ile küllüğü aldık ve bankadan devlet teşviğini çektik. 12 dönüm için 1200 TL. Geldikten sonra kapının girişinden itibaren dut ağacına doğru 75 adet mazı daha diktik, halen 50 adet kaldı. Sonra kalan inşaat artıklarını topladık ve akşam oldu amma pislik varmış toplamak bir gün sürdü.
184. Bu gün 16 Kasım 2014 Pazar. Önümüzdeki Cuma 8 derece birden düşüyor ve gece sıcaklıklar eksilere düşecek. Winter is coming.
185. Bu gün 18-19.11.2014 sabah babamla beraber bahçeye vardık, ilk işimiz artan mazıları dikmek oldu. Çünkü bu hafta Cuma gününden itibaren hava soğuyacak. Yaklaşık 100 mazı diktik ve oldukça yorucuydu. Daha sonra tavuk kümesinin folluğunu yaptık ve bu çok zevkliydi, çünkü hem tahta işi hem ince hesap işiydi. Ertesi gün sabah erkenden kalktım ve işe başladım mazıların arasına 3 el arabası gübre getirdim ve döktüm. Daha sonra babamla tavuk kümesinin ön kısmını tahta ile kapattık ve öğlen arabayı yıkadım, daha sonra sondajın üst kısmını tahta ile kapattık bu arada babam üsteki çatının yükünü taşıyan 5*10 tahtanın kırıldığını gördü, iyi ki görmüş yoksa daha ciddi bir sorun çıkabilirdi, onu 3 yerden destekledik sağlam oldu ve kapısını naylonla kapattık, motopompun küresini donmasın diye iyice izocamla sardık. Çok yorucu ve zevkli 2 gündü. Önümüzdeki hafta Kazım ağaç dikmeye gelecek.

Eski 15-02-2015, 00:40   #5
Ağaç Dostu

Cam balkon,

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025