agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni216Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-09-2014, 07:45   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kursatates Mesajı Göster
bilgi ve birimkilerinizi bizimle paylaşmanız çok ince bir davranış. teşekkür ederim. dediklerinizin içinde sadece bir konunun altını çizmek isterim.. ağustos mart şubat diye belirleyici bir zaman dilimi vermekten kaçınmamız gerektiğini düşünüyorum.. sebebine gelince; güzel ülkemde belirtilen aydaki sıcaklık şehrine göre 10 hatta 15 derece sıcaklık farklılığını gösterebiliyor. fidanların aşırı susuzluktan strese girip gelişimini tam tamamlamadan kışa girmesi önümüzdeki yıl için büyük kayıplara yol açacağı kanaatindeyim. mesela şuan benim arazim kumlu tınlı toprak ve sıcaklık 36 derece 5 gün su vermedim başladı strese girip yapraklarını yummaya..

bu konuda defaten sizin fikirlerinizle örtüşen yazılar oldu. ama nedense insanımızda bir inanış hala aynen devam ediyor.

örneğin sizin bahçenizin toprak yapısına sahip bahçelerde fidanı söküp toprağın üzerine atmakla, susuz bırakmak arasında hiçbir fark yoktur.

su kenarında, dibinden ark (kanal) geçen kısaca kökleri neredeyse suyun içinde olan ağaçları canlı olarak yaşayan gören birçok kişi mutlaka vardır. bu ağaçlar kışa nasıl hazırlanıyor??

yaşlı ağaçlar meyve yaptıkları için sürgün boyları kısa olup kışa kadar pişkinleştirir. genç fidanlar çok uzun sürgün boyları yaptıkları için kışa
sürgün uçları pişkinleşmeden girebilirler. varsın böyle girsinler nasılsa baharda uç kısımlarından budama yapmayacakmısınız??

bu sene denemek için 10 ağustosta suyunu kestiğim fidan çok değil 19 ağustosta yapraklarını dökmeye başlayarak susuzluğa tepkisini verdi..

resimleri forumda mevcut.

kısaca her yöre hatta her bahçe kendi sulamasının sıklığını ve su kesme tarihini kendi belirlemeli.
ilaçlama tarihlerini kendi belirlemeli.
batıdaki uygulama tarihi ile içanadoludaki uygulama tarihleri aynı olamaz. aynı coğrafyada yağışı çok alan bir bölge ile az alan bölgenin uygulamaları aynı olmaz. coğrafi durumundan dolayı nem oranı yüksek (baraj, göl, gölet yakını) olan yer ile nem oranı düşük olan yerde aynı ilaçlama sayısı olmaz.

herkes kendi bahçesinin mühendisi olmalı.


Düzenleyen ncp1963 : 04-09-2014 saat 19:23
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025