agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni426Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-03-2014, 13:45   #10
Ağaç Dostu

cnrtkt's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
tabi ki faydalı olacaktır. ben sebze tohumlarını çimlendirmeden önce 3-4 saat kadar hümik asit karıştırdığım suda bekletiyorum. önceki senelerde 10-15 gün beklerken ilk çimlenme için bu sene cuma günü ektiğim tohumlar pazar günü kendilerini gösterdiler gerçekten hayret ettim. cevizi ekerken açtığınız çukurada 10 cc hümik asiti 100 cc su ile karıştırarak döküp üzerinede cevizi koyup gömebilirsiniz.
bu arada hümik asite karıştırılacak su miktarı minumum 5 katı olmalı nekadar fazla olursada okadar iyi tabi ki. böylece faydalı mikro organizmaların çoğalması için uygun ortam yaratılmış oluyor.
araştırdığım çoğu kaynakta fidanların ilk yaşı için 100 cc önerilsede telefonda görüştüğüm türkiye kömür işletmelerinde ki yetkili 150 cc koymamın ve her yaş için 50 cc arttırmamın daha iyi olacağını söyledi. bu arada bu oranlardan fazla hümik asit vermenizinde bir zararı yok sadece fayda maliyet hesabına göre veriliyor bu oranlar. daha fazla hümik asit vermeniz daha faydalı olacaktır tabi ki. aynı oranlarda karıştırarak ilaçlama pompası ile yapraklara püskürtmekte fotosentezi arttırmakta bu sezon bir kerede bu yöntem ile vereceğim.
bende 2 aydır ciddi bir araştırma yaptım hümik asit ile elde ettiğim bilgileri paylaştım. daha uzun süredir kullanan faydalarını gören ve daha bilgili arkadaşlar daha farklı sonuçlarınıda sunabilir.
İşte bu bilgiler mükemmel oldu. Kafamı karıştıran bazı konular netleşti.
Teşekkür ederim sayın ermana.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025