![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2013
|
Evet malatyada kulandık aynı zamanda kayıs bahcem varr kokde oynatma yapıyor helede capnodüs adlı kok kurdu olan bahcelerde sıkıntı yaratıoyr kırac topraklarda taslı bolgelrde kok derınde olmadıgı ıcın koku oynatıyor buda zararlı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Bedenden sılkme yapan makınalar dan farkı
arkadasım ayrıca fıyatlar cok yuksek hadı dıyelım zararı yok makınanın fıyatı nedır kac tane cıfcı alabılır ayrıca engebelı arazılerde yaslı 50 yıllık agaclarda kırac arazılerde kokde oynama yapıyor buda agacı strese sokuyor maltyada bır kıs kulandı pıyasda calısmak ıcın ıkıncı yıl kımse kulndırtmadı ıspatlanabılır seyler yoksa serı guzel ama zararlı sarsmatık ıse gucu bellı fıyatı uygun 300 500 veya 100 agacı olanlara yeterlı zaten ururnun para etmedıgı bu gunlerde sıkıntı malıyetlerı dusurmek lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
Alıntı:
Ben fiyat konusuna girmedim her makinenin kendini amorti edebilmesi için çalışacağı şartlar önemlidir. Fakat yaşlı ağaçlarda kökte oynama yapıyor ağacı stresse sokuyor kelimesi yanlış. Kalın gövdeli ağaçların gövdelerine değil ana dallara titreşim uygulanıyor. Eğer siz bu makineler stresse sokuyor derseniz sarsmatik adlı ürünün daha fazla stresse sokacağını düşünüyorum. Eğim konusuna gelince traktörün çalışabildiği her yerde bu makineler ile çalışabiliyorlar. Maliyetler konusunda size hak veriyorum benim bahsettiğim ürün için en az 6000 ağaç olacak ki amorti süresi kısalsın. Amacım ürününüzü kötülemek değil sadece aradaki farklara saygı duymanız. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
selamlar bu yıl şahindoğan makinadan aldım öyle övdüğünüz kadar bir makina değil... çok sık halat koparıyor üretimde hata var.. makara üzerinden sık sık halat kopuyor. küçük ağaçlarda kullanılmaz kök falan hak getire söker alır yaşlı ağaçlara dallardan bağlanarak kullanmak en ideali ama halat kopması sorunu olduğu sürece sıkıntılı.. bu kış makinada tadilat yaparak sistemden makarayı sökeceğim .yukarıdaki pembe parçayı birazdaha uzun yapıp değişik ölçülerde delik delerek, yukarda kalan deliklereden halat ile büyük ağaçları, en altta kalan deliktende resimdeki gibi bir kolla. kolun kırmızı parçası açılıp kapanan çabuk ve iyi sıkılan içi kalın kağuçukla kaplı olacak. küçük ağaçları silkelemeyi düşünüyorum. halat ile sadece makina yönüne yaklaşık 10 cm çekme hateketi verebiliniyor. ağacın esnemesi ile geri çekmeyi ağaç yapıyor. küçük ağaçlarda bu ağacı yorar sabit kolla en kısa ( 1 ila 2 cm arası) itme ve çekmeyi yaparak daha hızlı ve stabil vibrasyon yaratmak mümkün. düşüncem, hem halat ile hem sabit kolla her büyüklükteki ağacı silkeleyebilecek bir makina. bu sistemde halatın makaraya sürtünmesi de olmayacağı için kopmada olmayacak. küçük ağaçlardada itme ve çekme 1 cm civarında olunca kökler sarsılmayacak. genç ağaça yerden 150 cm yukardan bağladığımızda kök boğazı 0,007 mm ileri ve geri oynar buda bir çok makinadan az oynatır. orta kuvvette bir rüzgar ağaç kökünü bu değerden fazla onatır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
sarsmatik halat sorunu makara sıstemı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
kökleri söker alır demızsınız bu hangı makına olursa olsun
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
bu sistemi taraktör arakolunu hidrolik arakol kullanıp denedinizmi????? ben mevcut sistemdede hidrolik arakol kullanıyorum, ağaca bağladıktan sonra hidrolik kolu tam açıp motorla ön gerdirmeyi yapıyorum el frenini çekip hasas gerdirmeyi hidrolik ara kolla yaptıktan sonra çalıştırıyorum çalışma sırasındada hafif hafif ayarlama yapabiliyorum çokta başarılı oluyor. halatı bağladığımız noktaya bir halka ile bağlarsak her yönde rahatça çalışır.. küçük oldu okunmayacak gibi, kırmızı bağlantı noktasının hemen arkasına sağa sola çalışacak mafsal yapılır, bu mafsal sayesinde ağaç her zaman kıskacın tam ortasına alınır... kol zaten makinaya bağlantı noktasından yukarı aşağı oynar, bu sayede her boyda ağaca rahatça bağlanılır.... halka halatı bağlamak için her yöne çok rahat çalışır. traktöre askı bağlantı kolunu hidrolik yapınca milim milim hassas bağlantı yapabilirsiniz ... bu sistem sabit ara kolla çalışmaz ağaca bağlanmakta çok sıkıntı olur ağacı hizalayıp belli bir mesafeye kadar yanaşıp durup kalan işi hidrolik kolla halletmek gerekli.. Düzenleyen ncp1963 : 24-10-2013 saat 14:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2014
|
beyefendi ben öğrenciyim ve proje ödevim bu makina bana bu makinaya ait teknik resim resim materyalleri ve hesaplamaları lazım, rica etsem yardımcı olurmusunuz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2014
|
Umarım gönderdiklerim proje çıkarmanız için yeterli gelmiştir. Çalışmalar ne durumda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|