Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone
Bahsettiğiniz makineyi kullanılırken gördüm.Çok yavaş ve ağacı yerinden oynatarak sallıyor.
Ağaç titretmek için üretilmiş makineyi de gördüm.Arasında dağlar kadar fark var.Bu makine,çok daha yoğun ve hızlı bir titreşimle bütün meyveleri yere döküyor.Üstelik ağacın gövdesi minimum seviyede titriyor.
Açıkçası,kuyruk miliyle çalışan makineyi kullanıcağımı hiç sanmıyorum.Onun yerine,sırta takılan,benzinli zeytin silkeleme aleti alırım daha iyi.
|
Sırta takılan benzinli silkeleme makinası bende var 2007 yılında vişneler için aldım.Cevizlerimide onunla silkeliyorum.Yaklaşık 3-4 cm çapında yana giden eğik dallarda çok başarılı.Yukarıya giden dallara takılamıyor.Hatta bizim göremediğimiz yaprak altına saklanan cevizleri bile buluyor.Bütün dallara ayrı ayrı takmak gerekiyor.Çok yorucu makine ama iyi.Güçlü kuvvetli kafası çalışan eleman lazım.Makinenin kancasını takacağı yeri bilmeli.Kuyruk milli makinenin devri iki katına çıkarılırsa iyi olacak.Govdeden değilde ana yan dallara takılmalı.Geliştireceklerini düşünüyorum.Bir yıl bekliyelim.