agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni54Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-09-2013, 00:12   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Galeri: 37
Makinenin satış bölge bayiliğini yeni almışlar. Yanlış hatırlamıyorsam Çorum, Amasya, Sivas, Ordu gibi illeri saydılar. Fiyatı da 1500 TL. Tanıtım fiyatı olduğunu söylediler. Sanayide de tanıdığım bir kaç ustayla konuştuğumda seri üretim sayesinde uygun fiyata satıyorlardır dediler.

gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2013, 20:03   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin Mesajı Göster
Makinenin satış bölge bayiliğini yeni almışlar. Yanlış hatırlamıyorsam Çorum, Amasya, Sivas, Ordu gibi illeri saydılar. Fiyatı da 1500 TL. Tanıtım fiyatı olduğunu söylediler. Sanayide de tanıdığım bir kaç ustayla konuştuğumda seri üretim sayesinde uygun fiyata satıyorlardır dediler.
Dün izmir tarım fuarında kuyruk mili ile çalışan halatlı makinayı gördüm.Sağlam yapılmış krank sistemli çalışıyor şanzuman yok. Birde ağaç dalına kemerle halat bağlanıyor.Halatın gerdirmesi traktörün hareketi sağlanıyor.Sürücü çok usta olmalı traktörü kaydırmamalı.Kaydırırsa dalı kırar.fiyatını 1300 tl dediler.Yapılması basit.Şu ana kadar benim bildiğim kadarıyla 2 firma yapıyor.Yapan firma artarsa fiyatın düşmesi lazım.Fazla malzeme yok.İyi bir tornacı olsa 200 tl ye çıkar işçilik hariç.Güzelyapılmış günde 3-4 ton ceviz 2-3 ton badem hasatı yapması lazım.

gokselcetin ve ermana beğendi.
ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2013, 23:04   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Dün izmir tarım fuarında kuyruk mili ile çalışan halatlı makinayı gördüm.Sağlam yapılmış krank sistemli çalışıyor şanzuman yok. Birde ağaç dalına kemerle halat bağlanıyor.Halatın gerdirmesi traktörün hareketi sağlanıyor.Sürücü çok usta olmalı traktörü kaydırmamalı.Kaydırırsa dalı kırar.fiyatını 1300 tl dediler.Yapılması basit.Şu ana kadar benim bildiğim kadarıyla 2 firma yapıyor.Yapan firma artarsa fiyatın düşmesi lazım.Fazla malzeme yok.İyi bir tornacı olsa 200 tl ye çıkar işçilik hariç.Güzelyapılmış günde 3-4 ton ceviz 2-3 ton badem hasatı yapması lazım.
Bahsettiğiniz makineyi kullanılırken gördüm.Çok yavaş ve ağacı yerinden oynatarak sallıyor.

Ağaç titretmek için üretilmiş makineyi de gördüm.Arasında dağlar kadar fark var.Bu makine,çok daha yoğun ve hızlı bir titreşimle bütün meyveleri yere döküyor.Üstelik ağacın gövdesi minimum seviyede titriyor.

Açıkçası,kuyruk miliyle çalışan makineyi kullanıcağımı hiç sanmıyorum.Onun yerine,sırta takılan,benzinli zeytin silkeleme aleti alırım daha iyi.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2013, 09:40   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Bahsettiğiniz makineyi kullanılırken gördüm.Çok yavaş ve ağacı yerinden oynatarak sallıyor.

Ağaç titretmek için üretilmiş makineyi de gördüm.Arasında dağlar kadar fark var.Bu makine,çok daha yoğun ve hızlı bir titreşimle bütün meyveleri yere döküyor.Üstelik ağacın gövdesi minimum seviyede titriyor.

Açıkçası,kuyruk miliyle çalışan makineyi kullanıcağımı hiç sanmıyorum.Onun yerine,sırta takılan,benzinli zeytin silkeleme aleti alırım daha iyi.
Sırta takılan benzinli silkeleme makinası bende var 2007 yılında vişneler için aldım.Cevizlerimide onunla silkeliyorum.Yaklaşık 3-4 cm çapında yana giden eğik dallarda çok başarılı.Yukarıya giden dallara takılamıyor.Hatta bizim göremediğimiz yaprak altına saklanan cevizleri bile buluyor.Bütün dallara ayrı ayrı takmak gerekiyor.Çok yorucu makine ama iyi.Güçlü kuvvetli kafası çalışan eleman lazım.Makinenin kancasını takacağı yeri bilmeli.Kuyruk milli makinenin devri iki katına çıkarılırsa iyi olacak.Govdeden değilde ana yan dallara takılmalı.Geliştireceklerini düşünüyorum.Bir yıl bekliyelim.

Eski 10-10-2013, 17:09   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-10-2013
ızmır tarım fuarında gordugunuz makına ıtalayan ama tıtresım sanzımanı yok basıt bır mekanızma cevız gıbı saglam yaslı buyk agaclarda tam anlamıyla ıslevını yerıne getırmez dogansahın tarım sarsmatık adlı makınayı ınternetden ıncelyınız hatda gazetelrde falan yayınlandı cevız agaclarında super verımı calısması ayrıca yerlı yuzde yuz 2 yıl garantılı foyatıda cok uyugn tavsıye ederım

sarsmatik44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2013, 09:56   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
selamlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarsmatik44 Mesajı Göster
ızmır tarım fuarında gordugunuz makına ıtalayan ama tıtresım sanzımanı yok basıt bır mekanızma cevız gıbı saglam yaslı buyk agaclarda tam anlamıyla ıslevını yerıne getırmez dogansahın tarım sarsmatık adlı makınayı ınternetden ıncelyınız hatda gazetelrde falan yayınlandı cevız agaclarında super verımı calısması ayrıca yerlı yuzde yuz 2 yıl garantılı foyatıda cok uyugn tavsıye ederım

Yazım kurallarına biraz dikkat etseniz yazdıklarınız daha anlaşılır olacak.

aksazli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2013, 17:18   #7
Ağaçsever

Alıntı:
pardon ama 1500 lıralık bır makınayı 200lıray ıngırgeyemezsınız hurdaya versenız bıle o fıyat eder zatenkı su gercek o makınada sanszıman yokk basıt mekanızma varr 700 lıra gıbı bır malıyet cıkar ama buyk guclu agaclarda sııntı olur badem zeytınde calısmaz cunku tıtresım sanszımanı yok onemlı olan dakıkadakı vurs sayısı sarsmatık adlı bır fırma var dogansahın tarım bence ınceleyın nıksar bayısı cevızsann

deniz44 beğendi.
Eski 10-10-2013, 17:37   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarsmatik44 Mesajı Göster
pardon ama 1500 lıralık bır makınayı 200lıray ıngırgeyemezsınız hurdaya versenız bıle o fıyat eder zatenkı su gercek o makınada sanszıman yokk basıt mekanızma varr 700 lıra gıbı bır malıyet cıkar ama buyk guclu agaclarda sııntı olur badem zeytınde calısmaz cunku tıtresım sanszımanı yok onemlı olan dakıkadakı vurs sayısı sarsmatık adlı bır fırma var dogansahın tarım bence ınceleyın nıksar bayısı cevızsann
3 bilye 1ad 30 cm mil ve traktöre takma aparatı fazla bile söyledim işçilik hariç 200 tl yi bulmaz.Ama sizin makine şanzumanlı 1 e 1 çalışıyor 7 cm krank mesafesi.Sizinkide çok pahalı gübre saçma pırpırı kadar tefarruat yok 1300 tl gübre saçma pırpırı 400 tl daha tefarruatlı.Bir kaç firma daha yapsa 400 tl ye her yere reklam varirsiniz.Kaz ayağı 9 tane ayak var 220cm yer işliyor 300 kg dan fazla 1500-2000 tl arası.Lütfen üreten az diye fırsatçılık olmasın.

Eski 10-10-2013, 17:56   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2013
Alıntı:
Kaz ayağı 9 tane ayak var 220cm yer işliyor 300 kg dan fazla 1500-2000 tl arası.Lütfen üreten az diye fırsatçılık olmasın.
ayrıntıya girersek kaz ayagı bile 200% kyarlı
yaylı ayak 20 lira
güclendirici yay - 20 lira
kırlangıc - 10 lira
ıvır zıvır -5 lira

9 adet * 55 lira = 495lira
taşıyıcı şasi demir fiatından 100 kilo gelse kaynak dahil 400 lira yapsın (ki yapmaz)

topladık cıktı = 895 ... 2000 satsak güzel para.

sarsma makinasını hesaplasak gercekten 200ü gecmez

karabuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2013, 16:09   #10
Ağaçsever

arkadaslar dısardan gorundugu gıbı degıll

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabuz Mesajı Göster
ayrıntıya girersek kaz ayagı bile 200% kyarlı
yaylı ayak 20 lira
güclendirici yay - 20 lira
kırlangıc - 10 lira
ıvır zıvır -5 lira

9 adet * 55 lira = 495lira
taşıyıcı şasi demir fiatından 100 kilo gelse kaynak dahil 400 lira yapsın (ki yapmaz)

topladık cıktı = 895 ... 2000 satsak güzel para.

sarsma makinasını hesaplasak gercekten 200ü gecmez
arkadaslar maslah ıkı dakıkada yaptılar urunu hemde 200 lıraya mal etdıler arkadasım 200 degıl 800 lıraya ben toptan alırm kac tane varsa ama kalıte govde aynı olacak pıston krom govde dokum bıyel kolu muylu celık dkum olacak otomasyon dedgınız gıobı 200 300 3 yaparsın ama bu urune 2 yıl garantı veremezsınız

Eski 10-10-2013, 22:34   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Dün izmir tarım fuarında kuyruk mili ile çalışan halatlı makinayı gördüm.Sağlam yapılmış
Sayın ömür uşak, bursa fuarında bende gördüm kalite olarak hoşuma gitmedi, bilemiyorum aynı firmadan mı bahsediyoruz, belki sizin gördüğünüz başka bir markadır.
Alıntı:
Sırta takılan benzinli silkeleme makinası bende var 2007 yılında vişneler için aldım.Cevizlerimide onunla silkeliyorum.
Benim bahçemde küçük olduğu için bende sırta takılan silkeleme makinasını düşünüyorum fakat dalları yaralar diye endişe ediyorum, siz kullanıyorsunuz dallara kabuğa zarar vermiyor mu?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2013, 09:12   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın ömür uşak, bursa fuarında bende gördüm kalite olarak hoşuma gitmedi, bilemiyorum aynı firmadan mı bahsediyoruz, belki sizin gördüğünüz başka bir markadır.

Benim bahçemde küçük olduğu için bende sırta takılan silkeleme makinasını düşünüyorum fakat dalları yaralar diye endişe ediyorum, siz kullanıyorsunuz dallara kabuğa zarar vermiyor mu?
Bursa fuarında gördüğünüz makineden bahsediyorum.Videolarını seyrettim bana güzel geldi.Ama uşakta silkelerken gördüm malatyalı makineyi o dahada güzeldi.Bursadaki firmadan 2007 yılında sırta takılan makine aldım o yaz 70 ton vişne hasat ettik 2 elaman makineyi hiç durdurmadan çalıştılar.Devamlıda cevizleri onunla silkeledim.Dallara zarar vermiyor kancasında lastik var.Gerçekten dayanıklı makine ben çok memnunum daha arıza yapmadı.Genç olmak lazım beni çok yoruyor.Yoruldukça ucunu ağaca takmak zorlaşıyor kollar kaldırmakta zorlanıyor.3 cm çapında yana giden dallarda iyi yukarıya giden dallar ve 3cm den büyük dallara takılmıyor.

Lilium ve formullaone beğendi.
Eski 21-10-2013, 16:35   #13
Ağaçsever

Tokat nıksarda cevızsan fırmanın bayılıgnı yapıyor gereklı bılgıyı detayı alabılırısn

Alıntı:
dün izmir tarım fuarında kuyruk mili ile çalışan halatlı makinayı gördüm.sağlam yapılmış krank sistemli çalışıyor şanzuman yok. Birde ağaç dalına kemerle halat bağlanıyor.halatın gerdirmesi traktörün hareketi sağlanıyor.sürücü çok usta olmalı traktörü kaydırmamalı.kaydırırsa dalı kırar.fiyatını 1300 tl dediler.yapılması basit.şu ana kadar benim bildiğim kadarıyla 2 firma yapıyor.yapan firma artarsa fiyatın düşmesi lazım.fazla malzeme yok.iyi bir tornacı olsa 200 tl ye çıkar işçilik hariç.güzelyapılmış günde 3-4 ton ceviz 2-3 ton badem hasatı yapması lazım.
tokatın niksar ilcesinde cevizsan adlı fırma dogansahın sarsmatık ana bayısı yakınsanız zıyaret edıp gereklı bılgıyı alabılırsınız ınternet sıtesınden ırtıbata gecebılırısnız saygılarımla halis veya ömer bey

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025