agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni54Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-09-2013, 22:01   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2009
Herkese merhaba. 40-50 yıllık ceviz ağaçları nasıl silkeleyebiliriz? fikri olan var mı? Bizim memlekette cevizin üzerine çıkıp uzun sırıkla dokuyorlar. ancak bu hem tehlikeli hemde cevizi açısından zararlı. benim aklıma itfaiye merdiveni gibi ya da troktörün hidroliği ile çalışan bir sisitem geliyor ama biraz uğraşmak gerek.yani merdiveni hidroliğe bağlayıp yükseltmek gibi. yorumlarsanız memnun olurum. en azından 15-20 mt yükseğe çıksa oradan da silkeleme aracıyla rahat çalışırız. bu arada memleketten kastım bolu mudurnu ekinören köyü

DERİN SU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2013, 17:10   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-10-2013
sarsmatik cevız sılkme makınası halatlı tıtresım sanszımanlı engebelı arazıde gayet basarılı ınternetden ıncelyın tavsıye ederım

sarsmatik44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2013, 16:43   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-10-2013
Halatlı sarsmatık kulanabılırısnızz 10 metre veya 15metrelık halat kulanbılırısnız

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derin su Mesajı Göster
herkese merhaba. 40-50 yıllık ceviz ağaçları nasıl silkeleyebiliriz? Fikri olan var mı? Bizim memlekette cevizin üzerine çıkıp uzun sırıkla dokuyorlar. Ancak bu hem tehlikeli hemde cevizi açısından zararlı. Benim aklıma itfaiye merdiveni gibi ya da troktörün hidroliği ile çalışan bir sisitem geliyor ama biraz uğraşmak gerek.yani merdiveni hidroliğe bağlayıp yükseltmek gibi. Yorumlarsanız memnun olurum. En azından 15-20 mt yükseğe çıksa oradan da silkeleme aracıyla rahat çalışırız. Bu arada memleketten kastım bolu mudurnu ekinören köyü
halatlı sarsmatık kulanabılırısnızz 10 metre veya 15 metrelık halat kulanbılırısnız kaman bolgesınde var yaslı agaclarda cok guzel calısıyor

sarsmatik44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2014, 20:44   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-03-2014
sarsmatik

arkadaşlar benim yaşlı zeytin ağaçlarımvar. malum hasat zamanı yorucu bir işçilik oluyor daha önce akülü zeytin tırmığı aldım ama sarsmatiği zeytinde kullanan arkadaşlar yanıtlaya bilirmi birde 20 m lik halat uygun olurmu

muğla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025